Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mgelisli kardeş araban hayırlı olsun allah kaza bela vermesin, aracı nekadar aldın ve model 2008 mi 2007 mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkanblg
    Fordun yedek parçaları türkiyede oldukca yaygın durumda bulunuyor.Sakın ola fiyatı uygun diye gidip yansanayi ürünlerini almayasın.Ben şahsen bir parçaya ihtiyaç duysam en fazla bir 10 milyon fazla veririm yetkili servisinden gider alırım.

Sanayideki parçacı aynı parçayı, % 20-30 kar ile satarken servis % 60-70 kar ile satıyorsa niye servisten alasınınz ki.. Ayrıca fark ta 10 lira falan olmuyor çoğu zaman..
  • Asla arabanıza yan sanayi veya sahte ucuz ürün almayın. 10 lira gerekirse 50 lira fark verir orijinal alırım, çünkü arabam bukadar ucuz değil!
  • Ford Türkiye'de geniş servis ağı ve yedek parçaya sahip olduğu gibi yan sanayi olarakda baya bi gelişme kaydetti.Ama bence yan sanayi ürünleri aracınızda kullanmayın.10 liralık parça alırsınız.Araçta alakasız bi sorun çıkar.Servis aracınızın arızasını o parça ile doğrudan ilişkilendirir ve garantiden yararlanamazsınız.10 liralık parça size çok daha fazla zarar verebilir
  • Ben yan sanayi alın demedim. Sanayiden alın dedim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyurek

Ben yan sanayi alın demedim. Sanayiden alın dedim..

Hocam olası bir durumda servis o parçanın yan sanayi ürünü olduğunu hemen anlıyor ve direkt tavrını koyuyor.Ha fordda henüz böyle bir tecrübem olmadı ama bu kavram tüm markalar için aynıdır. Yan sanayi ürünleri en rahat zaten sanayidew satılıyor.Neyse sen bildiğini yap canım kardeşim nereden istiyorsan ordan al derim sana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanblg -- 1 Ekim 2007; 16:54:16 >
  • Üstadlar ya bişey sorucam;
    Malum havalar soğudu ve açıkcası ben bir klima özürlüsüyüm.Şimdi malum şu buharlaşma mevzusu....Camların buharlaşmaması için ne yapıyorsunuz? Klima yarlarını nasıl yapıyorsunuz? Benim araç comfort biliyosunuz.Geçenlerde bi yağmur yağdı istanbula.Hava soğuk değildi gayet sıcaktı.Fakat camlar buharlaştı.Bende tuttum klimayı sıcağa getirdim seviyesinide 2 ye getirdim.Ama arabada sıcaktan piştim:) Deyin bakam ne yapıyosunuz ne ediyosunuz???
  • quote:

Üstadlar ya bişey sorucam;
    Malum havalar soğudu ve açıkcası ben bir klima özürlüsüyüm.Şimdi malum şu buharlaşma mevzusu....Camların buharlaşmaması için ne yapıyorsunuz? Klima yarlarını nasıl yapıyorsunuz? Benim araç comfort biliyosunuz.Geçenlerde bi yağmur yağdı istanbula.Hava soğuk değildi gayet sıcaktı.Fakat camlar buharlaştı.Bende tuttum klimayı sıcağa getirdim seviyesinide 2 ye getirdim.Ama arabada sıcaktan piştim:) Deyin bakam ne yapıyosunuz ne ediyosunuz???

Hocam hep aynı ayrada çaLıştır birde çok mecbur kaLmadığın sürece camLarı açma ve kLimada aracın içindeki hava değişimini gösteren bir düğme var kırmızı ışıkLa yanıyor eski modeLLerde onu açık tut devamLı

• quote:

Orjinalden alıntı: nightfox54

quote:

Hocam hep aynı ayrada çaLıştır birde çok mecbur kaLmadığın sürece camLarı açma ve kLimada aracın içindeki hava değişimini gösteren bir düğme var kırmızı ışıkLa yanıyor eski modeLLerde onu açık tut devamLı

Ayar derken ne demek istediğni anlamadım. Sıcak-2.seviyemi demek istiyosun? Kırmızı düğmeden kastında şu Vites kolunun karşısında kare şeklinde bişey var basınca kırmızı daire ışığı yanıyor bunumu kasdediyosun?

• Arkadaşlar geçenlerde aracın kırmızı ışık yandıktan sonra kaç km daha gidebileceğine dair bişeyler yazmışdım...
    Dün gece havaalanında giderken denedim. Araç ile ilerlerken yol bilgisayarı 79 u gösterdiğinde kırmızı ışığım yandı. Ve gidebileceği kadar devam ettim. Şuanda yol bilgisayarı 7 km daha yapabileceğimi gösteriyor.Bu demek oluyorki kırmızı ışık yandıktan sonra toplamda 80 km filan gidebiliriz.Ama ben bundan sonraki aşamalarımda sınırımı 20 km olarak belirliyorum.Ne olur ne olmaz diye....Servis şöförümüz yol bilgisayarı 0 km yi gösterdiğinde araç bir 15 km daha gider diyor ayrıca...
    Birde araba dün 1009 km oldu. Dün biraz basmak istedim 150 görür gibi oldum.Havaalanından ikinci köprü istikametine giderken yapıyorum bu olayı.Asvaltın bazı bölümleri kıtır kıtır olduğu için direksiyonda genel anlamda titreme hissettim.Açıkcası asvaltın bu durumu olmasına sığındımmı yoksa bizim araçlarda bu hızda titreme oluyormu bilemiyorum artık.Ben tireme hissettim açıkcası.Ve sanki araç 150 km den fazla basmayacak gibi hissettim...! Ne diyosunuz?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nightfox54

quote:

Ayar derken ne demek istediğni anlamadım. Sıcak-2.seviyemi demek istiyosun? Kırmızı düğmeden kastında şu Vites kolunun karşısında kare şeklinde bişey var basınca kırmızı daire ışığı yanıyor bunumu kasdediyosun?

Sıcaksa sıcakta dursun hep Soğuksa soğukta kaLsın içerdeki sıcakLık değişimine bağLı oLarak buharLanıyor.

• quote:

Arkadaşlar geçenlerde aracın kırmızı ışık yandıktan sonra kaç km daha gidebileceğine dair bişeyler yazmışdım...
    Dün gece havaalanında giderken denedim. Araç ile ilerlerken yol bilgisayarı 79 u gösterdiğinde kırmızı ışığım yandı. Ve gidebileceği kadar devam ettim. Şuanda yol bilgisayarı 7 km daha yapabileceğimi gösteriyor.Bu demek oluyorki kırmızı ışık yandıktan sonra toplamda 80 km filan gidebiliriz.Ama ben bundan sonraki aşamalarımda sınırımı 20 km olarak belirliyorum.Ne olur ne olmaz diye....Servis şöförümüz yol bilgisayarı 0 km yi gösterdiğinde araç bir 15 km daha gider diyor ayrıca...
    Birde araba dün 1009 km oldu. Dün biraz basmak istedim 150 görür gibi oldum.Havaalanından ikinci köprü istikametine giderken yapıyorum bu olayı.Asvaltın bazı bölümleri kıtır kıtır olduğu için direksiyonda genel anlamda titreme hissettim.Açıkcası asvaltın bu durumu olmasına sığındımmı yoksa bizim araçlarda bu hızda titreme oluyormu bilemiyorum artık.Ben tireme hissettim açıkcası.Ve sanki araç 150 km den fazla basmayacak gibi hissettim...! Ne diyosunuz?

Valla üstat 150 den fazla yapıyor bu araç Öyle aman aman bi titremede ben hissetmedim şimdiye kadar.Tamam 150 ile giderken az bişi oluyor ama bence abartılacak bi durum yok.Ya dediğin gibi asfalttan oldu yada bi rot-balans şart olmuş senin araca.Ama araç daha yeni 1000 oldu diyorsun.Bu durumda bence büyük ihtimalle asfalttan olmuştur titreme.Bu arada hız felakettir

• Valla ben dün akşam İstanbul yolunda hiç ıkınmadan 150 çıktım ve kaymak gibi de gidiyordum.Daha gidecektim ama hanım korktu, bıraktım.
  • Bi şey daha sorucam.Jantları değiştirip aliminyum alaşım taktırsam, yakıt sarfiyatı artar mı?
  • arkadaslar bır connectcı olarak bır sey danısmak ıstıyorum bu fıestalar dızellerı 90 sabıt hızda ortalama ne yakar bılgısı olan varsa paylasırsa sevınırım
  • selam arkadaşlar benim bi sıkıntım var. bilgisi olan biri varsa yardımını bekliyorum. farları yakınca motorun sağ tarafından ses gelmeye başladı. sanki küçük bir motor gibi. belkide normal bişey ben yeni farkettim. ama gerçekten rahatsız edici bir ses. ayrıca son bir aydır motor sesinde artma vites değiştirmelerdede takılmaya benzer olaylar oluyor. bilgisi olan varsa cevap bekliyorum arkadaşlar. ilginiz için teşekkür ederim. 2005 fiesta tdci 23000 km
  • quote:

Orjinalden alıntı: duratorq06

mgelisli kardeş araban hayırlı olsun allah kaza bela vermesin, aracı nekadar aldın ve model 2008 mi 2007 mi

Merhaba,

Yurt dışında olduğum için ancak şimdi cevaplayabiliyorum kusura bakma.

Öncelikle iyi dileklerin için çok teşekkürler. Ben de aynı şeyleri hem senin hem de diğer grup üyeleri için diliyorum.

Aracı 27.400 e aldım ve 2007 model(6. ay girişli +Cool). 2007 olduğu için ekstra 1500 ytl indirdiler. Bende bunu ileride (4-5 sene sonra) satarken 2008 ile 2007 arasında 1500 ytl olmaz nasıl olsa dedim ve aldım...:)). Bir de koç indirimi vardı bende ama ben alırken sadece %6 civarındaydı. Şu anda ne oldu bilemem. Sene sonu olduğu için %10 civarına çıkmış olabilir.
  • quote:

Merhaba,

Sıcaklık ayar düğmesinden istediğin sıcaklığı ayarla ve klimayı aç ve havayı yüksek fan devrinde ön cama doğru ver. Klima kendisi zaten havanın nemini almaya başlayacaktır. Ancak bir an önce buğunun çözülmesini istiyorsan ilk önce sıcaklık ayar düğmesinden en sıcağı seç ve bir müddet bu şekilde çalıştır. Buğu gidince ( ki araba sıcaksa bir kaç dakika içinde gitmeli) sıcaklığı istediğin seviyeye getirirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgelisli -- 3 Ekim 2007; 23:52:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: pnrc98

selam arkadaşlar benim bi sıkıntım var. bilgisi olan biri varsa yardımını bekliyorum. farları yakınca motorun sağ tarafından ses gelmeye başladı. sanki küçük bir motor gibi. belkide normal bişey ben yeni farkettim. ama gerçekten rahatsız edici bir ses. ayrıca son bir aydır motor sesinde artma vites değiştirmelerdede takılmaya benzer olaylar oluyor. bilgisi olan varsa cevap bekliyorum arkadaşlar. ilginiz için teşekkür ederim. 2005 fiesta tdci 23000 km

Merhaba,

Ses sağdan mı geliyor? Soldan olmasın????
  • quote:

Arkadaşlar geçenlerde aracın kırmızı ışık yandıktan sonra kaç km daha gidebileceğine dair bişeyler yazmışdım...

Merhaba,

Ben en son 160 küsür gördüm Ankara yolunda. 160 civarında bir titremeyi ben de hissettim ama yoldan olduğunu sanmıyorum. Karşıdan gelen rüzgarda problem olmasa da yandan rüzgar aldığında sallantı hissedebilirsin. Hem ebedi_bedevi ye katılıyorum, sürat felakettir (doktorun dediğini yapma yaptığını yap..:))) ) aynı zamanda keseye de zarar verir. Hem fazladan yakıt tüketerek hem de ceza yemenize sebep olarak ( aynen benim başıma geldiği gibi..:)) )

Bir ek bilgi. Eğer 130-140 üzerine çıkarsanız tüketim değeri 100 km de 7 litrelere çıkabiliyor. Gerçekten çok moral bozucu.

Bu arada sinir bozucu bir olay. Maslak opetten yakıt alırken adamın biri kamyonetiyle sağ aynaya taktı(araba daha 5 günlüktü)..:(( Artık nasıl sinirlenmişsem hayatında doğru düzgün kavga etmemiş olan ben kasadan koşarak adama dalmaya gidiyordum ki 70 li yaşlarda bir amca olduğunu gördüm. Söylenmekten başka bir işey yapamadım tabi. Allahtan ayna öne doğru oldukça fazla dönebiliyormuş. Kırılan bir şey yok yani..:)))

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.