Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pnrc98

selam arkadaşlar benim bi sıkıntım var. bilgisi olan biri varsa yardımını bekliyorum. farları yakınca motorun sağ tarafından ses gelmeye başladı. sanki küçük bir motor gibi. belkide normal bişey ben yeni farkettim. ama gerçekten rahatsız edici bir ses. ayrıca son bir aydır motor sesinde artma vites değiştirmelerdede takılmaya benzer olaylar oluyor. bilgisi olan varsa cevap bekliyorum arkadaşlar. ilginiz için teşekkür ederim. 2005 fiesta tdci 23000 km

farları yaktığın zaman motordan grültü ilginç. benim aklıma gelen farları yaktığın veya klimayı açtığın zaman normalde arabanın rolantisi düşer. fiestalarda bu durumda araç otomatik olarak rolantiyi olması gereken seviyeye getirir. belki bu durumdan kaynaklanıyor olabilir. ben hiç dikkat etmedim doğrusu.

vites geçişlerindeki takılmanın sebebi baskı balata olabilir.

• 100 km de 4 litre civarı. 10-11 kuruş ortalama yakıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: racert

arkadaslar bır connectcı olarak bır sey danısmak ıstıyorum bu fıestalar dızellerı 90 sabıt hızda ortalama ne yakar bılgısı olan varsa paylasırsa sevınırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 5 Ekim 2007; 9:27:03 >
  • Arkadaşlar yeni araba kullanıcısıyım 2003 tdci 77000 km de fiesta aldım 1 hafta olmadı. Akşamları test sürüşü yapıyorum.dünkü sürüşümde dik bir yokuşta durmayı denedim el frenini iyice çektim vites boşta iken araba geri geri kaymaya başladı ayaklarım pedallarda değil bu sırada.Sizce bu normal mi yoksa bir sorunmu var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mgelisli

quote:

selam arkadaşlar benim bi sıkıntım var. bilgisi olan biri varsa yardımını bekliyorum. farları yakınca motorun sağ tarafından ses gelmeye başladı. sanki küçük bir motor gibi. belkide normal bişey ben yeni farkettim. ama gerçekten rahatsız edici bir ses. ayrıca son bir aydır motor sesinde artma vites değiştirmelerdede takılmaya benzer olaylar oluyor. bilgisi olan varsa cevap bekliyorum arkadaşlar. ilginiz için teşekkür ederim. 2005 fiesta tdci 23000 km

Merhaba,

Ses sağdan mı geliyor? Soldan olmasın????

sağ taraftan geliyo sanırım far yükseklik ayarı ile ilgili bişey ayarı değiştirdikçe ses değişiyor. su deposunun altından geliyo ses. sigorta kutusu falan olabilirmi

• normal değil. ankarada oturuyorum ve birçok kez dik rampada durdum. el freni yukarı doğru bir kaç kademe kaldırınca kayma olmadı, olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: compas

Arkadaşlar yeni araba kullanıcısıyım 2003 tdci 77000 km de fiesta aldım 1 hafta olmadı. Akşamları test sürüşü yapıyorum.dünkü sürüşümde dik bir yokuşta durmayı denedim el frenini iyice çektim vites boşta iken araba geri geri kaymaya başladı ayaklarım pedallarda değil bu sırada.Sizce bu normal mi yoksa bir sorunmu var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • tşkler zedire

banada anormal gibi geldi zaten bir göstersem iyi olacak.fakat birilerine sordugumda vitesi boşa yerine dik yokuşta iken 1e takmam gerektiğini söylüyorlar.bazıları el frenini sıklaştırmam gerektiği düşüncesinde.Yorumun için tşk ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zedire

normal değil. ankarada oturuyorum ve birçok kez dik rampada durdum. el freni yukarı doğru bir kaç kademe kaldırınca kayma olmadı, olmuyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: compas

Arkadaşlar yeni araba kullanıcısıyım 2003 tdci 77000 km de fiesta aldım 1 hafta olmadı. Akşamları test sürüşü yapıyorum.dünkü sürüşümde dik bir yokuşta durmayı denedim el frenini iyice çektim vites boşta iken araba geri geri kaymaya başladı ayaklarım pedallarda değil bu sırada.Sizce bu normal mi yoksa bir sorunmu var. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şu elfreni demişsinizde biraz acemice bi soru olacak yinede paylaşayım istedim.
    Ben el frenini çekince el freninin ucundaki yuvarlak düğmeye basmadan cart diye yukarı kaldırıyorum.El frenini indirirkende uçda bulunan yuvarlak düğmeye bastırarakda indiriyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz??? El frenini hem kaldırırken hemde indirirkendemi yuvarlak düğmeye basarak kullanıyorsunuz yoksa sadece indirirkenmi?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Ses sağdan mı geliyor? Soldan olmasın????

sağ taraftan geliyo sanırım far yükseklik ayarı ile ilgili bişey ayarı değiştirdikçe ses değişiyor. su deposunun altından geliyo ses. sigorta kutusu falan olabilirmi

sağ farın rölesini çıkarıp taktım kesildi ama belli değil durumu daha. inşallah yine yapmaz. ama kesin far yükseklik ayar motoru ile ilgili bişey.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serkanblg

Arkadaşlar geçenlerde aracın kırmızı ışık yandıktan sonra kaç km daha gidebileceğine dair bişeyler yazmışdım...
    Dün gece havaalanında giderken denedim. Araç ile ilerlerken yol bilgisayarı 79 u gösterdiğinde kırmızı ışığım yandı. Ve gidebileceği kadar devam ettim. Şuanda yol bilgisayarı 7 km daha yapabileceğimi gösteriyor.Bu demek oluyorki kırmızı ışık yandıktan sonra toplamda 80 km filan gidebiliriz.Ama ben bundan sonraki aşamalarımda sınırımı 20 km olarak belirliyorum.Ne olur ne olmaz diye....Servis şöförümüz yol bilgisayarı 0 km yi gösterdiğinde araç bir 15 km daha gider diyor ayrıca...
    Birde araba dün 1009 km oldu. Dün biraz basmak istedim 150 görür gibi oldum.Havaalanından ikinci köprü istikametine giderken yapıyorum bu olayı.Asvaltın bazı bölümleri kıtır kıtır olduğu için direksiyonda genel anlamda titreme hissettim.Açıkcası asvaltın bu durumu olmasına sığındımmı yoksa bizim araçlarda bu hızda titreme oluyormu bilemiyorum artık.Ben tireme hissettim açıkcası.Ve sanki araç 150 km den fazla basmayacak gibi hissettim...! Ne diyosunuz?

Merhaba,

Ben en son 160 küsür gördüm Ankara yolunda. 160 civarında bir titremeyi ben de hissettim ama yoldan olduğunu sanmıyorum. Karşıdan gelen rüzgarda problem olmasa da yandan rüzgar aldığında sallantı hissedebilirsin. Hem ebedi_bedevi ye katılıyorum, sürat felakettir (doktorun dediğini yapma yaptığını yap..:))) ) aynı zamanda keseye de zarar verir. Hem fazladan yakıt tüketerek hem de ceza yemenize sebep olarak ( aynen benim başıma geldiği gibi..:)) )

Bir ek bilgi. Eğer 130-140 üzerine çıkarsanız tüketim değeri 100 km de 7 litrelere çıkabiliyor. Gerçekten çok moral bozucu.

Bu arada sinir bozucu bir olay. Maslak opetten yakıt alırken adamın biri kamyonetiyle sağ aynaya taktı(araba daha 5 günlüktü)..:(( Artık nasıl sinirlenmişsem hayatında doğru düzgün kavga etmemiş olan ben kasadan koşarak adama dalmaya gidiyordum ki 70 li yaşlarda bir amca olduğunu gördüm. Söylenmekten başka bir işey yapamadım tabi. Allahtan ayna öne doğru oldukça fazla dönebiliyormuş. Kırılan bir şey yok yani..:)))

Vallahi arkadaşalr ramazan günü herkesin sinirleri gergin oluyor.Kendinize hakim olun lütfen.100 liralık ayna yüzünden 2000 ytl lik hastane masrafının altında klaırsınız mazallah (benim gibi ) Hız konusuna katılıyorum.140-150 arası hızlarda yakıt tüketimi artıyor.Kilometrede 13 kuruş yakan araba 17 kuruşa kadar çıkıyor.Bu arada topic biraz yavaşlamış arkadaşlar.Ramazan ayı diye böyle olduğunu sanıyorum.Bayramda gezilerinizi yaptıktan sonra deneyimlerinizi burada paylaşmayı unutmayın.Yakıt,performans veya gezdiğiniz güzel yerler... Herkese iyi günler dilerim.Fiestalarınıza iyi bakın

• Evet hemde çok yawaşLadı
  • Açıkçası ben de kavgayı seven biri değilimdir ama artık nasıl zıplatmışsa sinirlerimi doğrudan dalmaya gidiyordum. Hani ok yaydan çıkmıştır yaa, geri dönüş olmaz. Bilirsin yanlış bişey yaptığını ama durduramazsın. E serde karadenizlilikte var aniden parlamak huyumuz. Bodoslama gidiyordum adamın üstüne. Çok yaşlı olduğunu görünce tabi elim ayağım bağlandı ki iyiki de öyle olmuş. Neyse ders olsun. En azından bir kaç derin nefes alıp sonra karar vermek lazım...:)))

Aranızda euro dizel kullanmayan var mı? Varsa hangi yakıtı kullanıyorsunuz? Sorunla karşılaştınız mı hiç? Cevap verebilirseniz çok sevinirim.
  • Ford eurodieseL kuLLanın diyor eğer arabanda yakıttan doLayı oLuşabiLecek bi arıza çıkarsa garantiye sokmuyorLar arabayı.Sen eurodieseL kuLLanmya devam et
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightfox54

Ford eurodieseL kuLLanın diyor eğer arabanda yakıttan doLayı oLuşabiLecek bi arıza çıkarsa garantiye sokmuyorLar arabayı.Sen eurodieseL kuLLanmya devam et

Haklısın ama arada %10 da fiyat farkı var. Üstelik yakıt kaynaklı arızayı ücretsiz gidermeleri için tüm ama tüm yakıtını opetten alman gerekiyor ki bu durumda bile sorun çıkartabiliyor. (Bkz. http://www.fordclubtr.com/forum/index.php?showtopic=152453&hl=yak%FDt+g%FCvence+sistemi )

Gerçi yakıt ücretini ben ödemediğim için (kıskanmayın kıskanmayın..:)) ) ne kadar olduğu çok da umurumda değil ama yine de avantajı olmayan bir ürüne fazla para yatırmak istemem ,ki bir çok kişi Opet in Eurodizel yakıtından şikayetçi ve genelde Total Taco nun yakıtlarını öneriyor. Acaba Yakıt Güvence Sistemini bir kenara bırakıp yakıtı total taco dan mı alsam diyorum. Ankara' da da pek yok ama bir şekilde halledilir herhalde. Yakıt konusundaki tecrübelerinizi benimle paylaşabilir misiniz? Bir de Ankara da Mehmetçik Vakfına ait bir Opet var mı?

Bu arada Cuma günü gazetede kolçak reklamı gördüm (Sattıkları ürün şu:http://www.armrests-uk.com/catalog/product_info.php?products_id=409&osCsid=70b6cc4bba06d7286b09cdda3bcf80f6 ). Avcar dı sanırım firmanın ismi. Aradım sordum 210 YTL istediler, siyah ve gri olarak iki rengi varmış ve arkadaki yolcular için bardak tutacakları yokmuş. İlgilenenlere duyurulur.

• Ya fiesta dostları bi şey sorucam.Arabayı 2006 mayısta aldım; 2007 mayısta da yıllık bakıma soktum.Adamlar gene mesaj atmış: "arabanızın bakım vatkti gelmiştir" diye.Ben mi yanlış biliyorum yoksa bu bakım periyotları 6 aya mı düştü? yanıtlarsanız sevinirim.
  • quote:

Bu arada Cuma günü gazetede kolçak reklamı gördüm (Sattıkları ürün şu:http://www.armrests-uk.com/catalog/product_info.php?products_id=409&osCsid=70b6cc4bba06d7286b09cdda3bcf80f6 ). Avcar dı sanırım firmanın ismi. Aradım sordum 210 YTL istediler, siyah ve gri olarak iki rengi varmış ve arkadaki yolcular için bardak tutacakları yokmuş. İlgilenenlere duyurulur.

sonradan takılan kolçaklar pek tat wermiyormuş aklınızda bulunsun..taktıran arkadaşım bir süre sonra sallanıp ses yapmaya başladığını söyledi ben vazgeçtim..

• herkese merhaba bir fiestacı olarak beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim benim 2004 model benzinli fiestam var sıfır almıştım arabamdan oldukça memnunum size yaptığım bi çalışmadan resimler gönderiyorum
     FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi

• 1-Aramıza hoşgeLdin
    2- araba senin mi? değiLse foto da kırmızıyLa çizdiğim yerde ne yazıyor
    3-Yaptığım çaLışma derken neyi kastettin anLamadım

• hoşbulduk evet araba benim yaptığım çalışma fordun yerini yaptığı halde takmaktan imtina ettiği el tutma aparatları işaretlediğiniz yazılara gelince çektiğim resimleri küçültmek için kullandığım bi programdan dolayı olabilir
  • Hmmm peki ne işe yarar oraLar iLk defa duyuyorum mazur görün
  • Yaw zedire arkadaşımız nerde biLen duyan gören yok mu?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.