Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • söyleyen doğru söylemiş. arabayı yokuş aşağı parklarda geri vites, yokuş yukarı parklarda 1. vitese takarsın. boşta durmaması gerekir. fakat arabayı asıl durduran el freni olmalıdır. vites kullanmak biraz daha işi sağlama almaktır.
    quote:

Orjinalden alıntı: compas

tşkler zedire

banada anormal gibi geldi zaten bir göstersem iyi olacak.fakat birilerine sordugumda vitesi boşa yerine dik yokuşta iken 1e takmam gerektiğini söylüyorlar.bazıları el frenini sıklaştırmam gerektiği düşüncesinde.Yorumun için tşk ederim.

serkan;

el freni çekme olayın tam olarak doğru. yani bende senin yaptığını aynısını yapıyorum.

tablocu;

aramıza ve topic e hoş geldin. kazasız günler. yaptığın tutma aparatlarını nasıl yaptın, montaj yeri hazırmı senmi deldin. ben hiç dikkat etmedim varmı yokmu. kendinmi yaptın yoksa dışarıdamı. kolçakları nereden temin ettin. kaça mal oldu, konularında bilgi verebilirmisin. çünkü dediğin gibi fordun itina ile koymadığı küçük bir ayrıntı. fakat babam ve eşim önceki aracımdan alışkın olduklarından biraz garipsemişlerdi olmamasını. kolçaklar özellikle uzun yolda oturma pozisyonu değiştirmek ve kolunun kapıya sürekli değmesinin önüne geçmek için faydalı. en azından bizimkiler öyle kullanıyor.

nighthfox;

burdayım, takipteyim ama ramazan yavaşlattı biraz. ve bu yakıt konusunda kesinlikle haklısın. eurodizel den ayrılmamalı. arabayı ilk aldığımda biraz araştırdım hiç tavsiye etmiyorlar başka bir yakıtı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 8 Ekim 2007; 9:52:34 >

• fiesta cool 1.6 a/t 28 milyar fiyat nasıl?

ayrıca geçen sene fiesta kullandım süspansiyonları cok cok cok sertti ve uzun yolda yoruyor du. yol sesi de epey fazlaydı. yeni modellerde iyileştirme varmıdır?
  • tablocu kardeş hoşgeldin. bende düşünüyodum bu el tutma aparatlarını nasıl yapcaz diye. ford 3 kuruşluk parçayı esirgemiş bizden. elektrikli aynaları, yükseklik ayarlı sürücü koltuğunu standart veriyo tutamak yok ilginç. neyse parçaları nerden buldun kaça maloldu bilgilendirirsen sevinirim.

doğrusu ramazanında etkisiyle sinirler geriliyo baya, geçen gün taksicinin biriyle kapışıyoduk. 50 km ile gidiyoz adam beni 1 metre geriden takip ediyo, arabada annem eşim ve daha 1 yaşında kızım vardı. önüme bir çocuk çıkar gibi oldu frene basmaya korktum sadece dokandım taksici o çocuğu önüme geçip yolu kesti neymiş o istediği gibi takip edermiş ben fren yapamazmışım annemler tabii beni tutuyo o o çocuğu da bu durumdan güç buldu zaten neyse plakayı aldım cezasını kesecem. ama doğrusu bu tür olaylarda şikayet numaralarını hani meslek odalarının falan hiç bir yerde göremiyorum.

• her ne kadar bazıları ne işe yaradığını daha anlayamamışlarsa da ilgilenen arkadaşlara anlatayım tavan döşemesinin altında kaportada tutamaçlar için sekman yuvaları hazır ben serviste tanesine işçilik hariç 60YTL dedikleri tutamaçların üçünü çıkmacılardan 60YTL ye sekmanlarıyla beraber aldım tavan döşemesinin zaten dikkat edeseniz uyduruk bi askısı var karşılığnı da uygun bir şekilde keserek önce sekmanları yuvasına daha sonra tutamaçları da döşeme üzerinden sekmanlara taktım hepsi bu gerçekten çok güzel oldular vede çok kullanışlılar bu arada herkesin kandilini kutlarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: tablocu

her ne kadar bazıları ne işe yaradığını daha anlayamamışlarsa da ilgilenen arkadaşlara anlatayım tavan döşemesinin altında kaportada tutamaçlar için sekman yuvaları hazır ben serviste tanesine işçilik hariç 60YTL dedikleri tutamaçların üçünü çıkmacılardan 60YTL ye sekmanlarıyla beraber aldım tavan döşemesinin zaten dikkat edeseniz uyduruk bi askısı var karşılığnı da uygun bir şekilde keserek önce sekmanları yuvasına daha sonra tutamaçları da döşeme üzerinden sekmanlara taktım hepsi bu gerçekten çok güzel oldular vede çok kullanışlılar bu arada herkesin kandilini kutlarım

Ne işe yaradığını anLamadığımız için sorduk hocam zaten biLgi aLaLım dierekten kızma bu kadar

• Arkadaşlar;
    Araçlarda bakım yapılması gereken km yi doldurmamışsanız bile 6 ayda bir yağ değiştirmek gerekir. çünkü yağ motora girdikten sonra özelliğini yitirmeye başlar... diye bir şey aklımda.

Yani araç 15000 kmde bakıma giriyorsa ve 6 ay içinde bu km yi yapmamışsanız bile yağ değiştirilmeli diye bir şey duymuştum.

Fakat ozaman bu bana biraz ticari gibi gelmişti. yani ben 6 ayda 15000 km yi yapan birisi değilsem ne olacak. ablam ancak 2 yılda bu km yi yapar. buna rağmen 6 ay bana biraz hem kısa hemde firmaların ticari kaygısı gibi geliyor.

Bu konuda bilgisi olan varmı. Paylaşalım arkadaşlar.

quote:

Orjinalden alıntı: beygirgücü

Ya fiesta dostları bi şey sorucam.Arabayı 2006 mayısta aldım; 2007 mayısta da yıllık bakıma soktum.Adamlar gene mesaj atmış: "arabanızın bakım vatkti gelmiştir" diye.Ben mi yanlış biliyorum yoksa bu bakım periyotları 6 aya mı düştü? yanıtlarsanız sevinirim.

Arkadaşlar gece farı yaktığımda; bagaj açma düğmesi ve yan ayna ayar düğmesi nin ışıkları yanmıyor. orjinalindemi yok, benimkilermi arızalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejdet Ay -- 9 Ekim 2007; 9:30:42 >

• bence altı ayda yağın özelliği bozulacaksa normalde motor sıcaklığında yağ diye birşeyin kalmaması gerekir ford altı ay ya da 15000km de bakım yapıyor ama renault 15000km ne zaman doldurursan o zaman gel diyor (clio sahibi arkadaşa öyle demişler)
  • Valla dostum bugün servisi aradım sordum.Dedim bi yanlışlık olmalı.Onlar da beni doğruladı zaten.Yılda bir kereymiş bakım 2007 mayısta yaptırmıştım.Bi daha ki bakım 2008 mayısta.tabi o 15000 meselesi geçerli hala.Valla mal bulmuş gibi mutlu oldum.6 ay zaten çok kısa gelmişti.6 ayda yaptığımız 3000-4000 km yol
    onda da durmadan yağ mı değiştiricez.Avrupa da bu yağ değişimi 40000 km ye kadar çıkıyor ya.harika bi şey

quote:

Orjinalden alıntı: zedire

Arkadaşlar;
    Araçlarda bakım yapılması gereken km yi doldurmamışsanız bile 6 ayda bir yağ değiştirmek gerekir. çünkü yağ motora girdikten sonra özelliğini yitirmeye başlar... diye bir şey aklımda.

Yani araç 15000 kmde bakıma giriyorsa ve 6 ay içinde bu km yi yapmamışsanız bile yağ değiştirilmeli diye bir şey duymuştum.

Fakat ozaman bu bana biraz ticari gibi gelmişti. yani ben 6 ayda 15000 km yi yapan birisi değilsem ne olacak. ablam ancak 2 yılda bu km yi yapar. buna rağmen 6 ay bana biraz hem kısa hemde firmaların ticari kaygısı gibi geliyor.

Bu konuda bilgisi olan varmı. Paylaşalım arkadaşlar.

quote:

Orjinalden alıntı: beygirgücü

Ya fiesta dostları bi şey sorucam.Arabayı 2006 mayısta aldım; 2007 mayısta da yıllık bakıma soktum.Adamlar gene mesaj atmış: "arabanızın bakım vatkti gelmiştir" diye.Ben mi yanlış biliyorum yoksa bu bakım periyotları 6 aya mı düştü? yanıtlarsanız sevinirim.

Arkadaşlar gece farı yaktığımda; bagaj açma düğmesi ve yan ayna ayar düğmesi nin ışıkları yanmıyor. orjinalindemi yok, benimkilermi arızalı.

• quote:

Orjinalden alıntı: serkanblg
    Hocam olası bir durumda servis o parçanın yan sanayi ürünü olduğunu hemen anlıyor ve direkt tavrını koyuyor.Ha fordda henüz böyle bir tecrübem olmadı ama bu kavram tüm markalar için aynıdır. Yan sanayi ürünleri en rahat zaten sanayidew satılıyor.Neyse sen bildiğini yap canım kardeşim nereden istiyorsan ordan al derim sana...

İyide servislerde yan sanayi satıyor ve aynı garantiyi yan sanayi parçayada veriyor.. Hatta, Z rotlar, hava filtresi, benzin filtresi, polen filtresi, egzoz, Akü, daha bir çok sık kullandığmız parça yan sanayi..
  • Arkadaşlar gece farı yaktığımda; kumanda düğmelerinin ışığı yanıyor ya, yalnız bagaj açma düğmesi ve yan ayna ayar düğmesi nin ışıkları yanmıyor. orjinalindemi yok, benimkilermi arızalı.
  • 1998 model 1.25 Zetec benzinli, çift hava yastığı ve ABS var. 163000 de. 180 km ye çıkabildim ve yinede kararlı. Özellikle virajlarda yol tutuşu aynı sınıf birçok arabadan daha iyi. Benim kriterim Kırıkkale-Elmadağ ve Alanya-silifke arasındaki virajlar. Işıklarda kalkış mükemmel ama yeni araçlarla pek başa çıkamıyorum artık. Özellikle yokuşlarda 1.6 vectralarla uğraşmak iyi oluyor. Performanslı kullandığımda pekte tasarruflu değil. Ben arabadan daha çok servisle problem yaşadım. 60000 de triger kayışını değiştirirken cam shaft ın TDC ayarının yapıldığı çentiği patlattıkları için TDC ayarını yapamamışlar. Arabanın rolantide titrediğini ilk o zaman görmüştüm. Servis ilk önce kabül etmedi hatta eskiden vardı bile dediler, sonra yapacağız dediler ama aradan 5 sene geçti hala aramadılar. Almanya ya gittiğimde parçayı alıp gelip kendim taktım. Elimde Haynes Repair Manual var bu nedenle sanayide istediğim yerde her türlü bakımını yaptırıyorum. İki defa MAF'ı (400 YTL)değiştirmek zorunda kaldım. Hava filtresini değiştirmek gıcık. Orjinal parçalar müthiş pahalı. Değiştireceğim ama satmaya kıyamıyorum bende

• Herkese selamlar,
    2000 model 70.000 km civarı Fiesta Flair (1.2) almayı düşünüyorum. Ancak Fiestalar hakkında hiçbir bilgim yok, öncelikle tavsiye eder misiniz? Elimdeki bütün birikim (ki yaklaşık 10.000 YTL civarı) arabaya gidicek, bu işler belli olmaz ama çok özel bir durum olmadıkça problem çıkartan bir marka/model midir? Kronik problemleri var mıdır? Alırken mutlaka "şurasına" dikkat et diyeceğiniz bir yeri var mıdır? Periyodik bakımlarında neler değişir veya bakım dışında sizlerin tavsiye edeceğiniz km'yi bekleme şu kadar zamanda değiştir dediğiniz parçalar nelerdir? Diyelimki satıcı ile anlaştık; Kaç anahtarı vardır? Almam veya istemem gereken birşey var mıdır?
    Kısaca satıcının nerden çattık bu adama diyececeği neler paylaşabilirsiniz benimle!
    Birde bu araçla beraber aklımda 95 Honda Civic Ex, 97-98 Polo 1.6, 97-98 Bravo 1.6 Sx gibi arabalar var, sizce Fiesta doğru karar mıdır?
    Uzun sorularım için özür, cevaplarınız içinse şimdiden teşekkür ederim.

• aLmayı düşündüğün araba ekonomi ve çok fazLa oLmasada performansı birarada sunabiLen özeLLikLere sahip.Motor rahat ve çabuk devirlenir 3. vitese kadar 2500-4000 devir araLığında maksimum ekonomiyi sağLayabiLirsin.Ben de 2000 modeL 1.4 motor oLanı var yoL tutuşundan çok aşrı derecede memnunum.Bir focus veya goLf kadar değiL ama seni eğLendirebiLcek özeLLikLere sahip.ProbLem çıkarmaz desem yaLan oLur araba ne durumda biLmiyorum.70 bin km de demişsin 90 binde triger kayışı değiştirmen gerekiyor. yakLaşık maLiyeti 260 ytL civarı.Ön düzen için bi iki kez servise gittim ben motor bi kaç rutin ayardan geçti bir kezde kLima gazı doLdurmak için.Yedek parçası ucuz kuLLanması zevkLi ve aynı zamanda ekonomik.Diğer verdiğin araçLar hakkında pek biLgim yok o yüzden bi yorum yapamicam.Ama fiestayı öneririm kesinLikLe.Birde 1.4 ünü aLırsan tadından yenmez.
  • Selam arkadaşlar.Ben bu siteye daha yeni üye oldum. Bir saattir bu sitedeyim. Bir fiesta alma aşamasındayım. 2006 model 30.000 km'de ford fiesta 1.4 tdci comfort klimalı,abs,hava yastıkları mevcut. Belki başka özellikleri de mevcut olabilir. Kaza ve Kaportada bir sorun yok.Rengi beyaz.(Aracı daha görmedim. Bu özellikleri tel. ile öğrendim. Aracı bir kaç gün içinde bakacağım.) Araç Şayet bu özelliklerde ise fiyatı en çok kaç eder. Balıkesirde oturuyorum ve tek maaşla çalışan bir öğretmenim. Fiesta benim için yakıtta ekonomik olabilir diye tercih edeceğim. ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. SAYGILAR...

• Merhaba,

Bir küsür senede 30000 km yapmış opak beyaz bir comfort tdci, %85 bir şirket arabasıdır. Bu nedenle bence alırken özellikle ucuz mazot kullanımından kaynaklanabilecek hatalara (örn: enjektör problemleri) karşı daha da dikkatli kontrol ettirin. Ayrıca debriyaj balatasının durumu da dikkat edeceğiniz şeylerden biri olsun. Arabanın içindeki her türlü ıvır zıvırı (torpido, harita gözleri ve bagajdaki) bir kenara koyup arabayı birazcık bozuk bir yola sokun -veya arnavut kaldırımlı bir yol da olabilir- orada arabanın neresinden ne kadar ses geliyor, gıcırdayan eden bişey var mı kontrol edin bence. Arabayı aldıktan 5000 km sonra debriyaj balatası veya enjektör değiştirmek zorunda kalırsanız veya habire gıcırdayan bişey sinirinizi bozarsa ne dizelin ekonomisi kalır ne de sizde sürüş keyfi.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgelisli -- 16 Ekim 2007; 16:19:37 >
  • selam arkadaşlar, benim bir sorum olacak. 2004 dizel fiestamı alalı 2 ay oldu aracı hep ş.içi kullandım. yakıt tüketimini bir türlü 6,3, 6,4 lt/100 km nin altına indiremedim(benim hesabıma göre) en son 40,9 litre yakıt aldım depoyu fulledim 600 km yol yaptı lamba yandı, lamba yandığında fullemiştim. ya yakıtı aldığım istasyon hileci yada benim arac biraz fazla yakıyor. çekişinde felan bir sorun yok çok şükür. araç 35.000 km de. pompa ayarından falan olabilirmi sizlerin tüketimleri nasıl?
  • arkadaşlar 2008 model fiesta benzinli cool modeli alma arifesindeyim
    ama hata yapmak istemiyorum
    fiat olarak nedir fiyatı
    bayii liste fiatı dışında en fazla ne kadar vermeliyim bana 25 milyar ile 25 300 arası bir fiat verdiler normal mi nedersiniz
  • pompa olayını ilk defa duydum. tabi bu pompa yok anlamına gelmez.

bu hafta başındaa carbon clear yaptırdım. şu an için hissedebileceğim bir değişiklik olmadı. yakıtınıda ölçemedim. şu an şehir içi 6 litre, uzun yolda 4,7-5 litre yakıyorum.
    yaptırdığım yer bosch servisi idi. kendilerindede 2005 dizel fiesta var. bizim araçlarda bakım zamanları yaklaşınca fazla yaktığını, bakımını geciktirilmemesi gerektiğini söyledi. ayrıca debriyaj baskı balatalarda herhangi bir sıkıntı varsa buda yakıtı etkileyeceğini falan belirtti.

aslında bildiğimiz şeyler , bakımların zamanında yapılmaması. baskı balata, kötü yakıt, senin belirttiğin pompa ayarlarının -varsa- bozuk olması gibi sebepler yakıtı arttırıyor.
    şu an bende aracımın fazla yaktığını düşünüyorum. ve sorununda debriyaj da olduğu belli, çünkü vites geçişlerinde takılmalar oluyor. arabayı tanıdıkça sorunun nerden olduğunu az çok tahmin edebiliyoruz.

ve bir tavsiye hava filtresini bakım km si dolmadan değiştirilmesi tavsiye olunur. 15000 bakımına girdi isem 7-8 binde sadece hava filtresini değiştiriyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: ybalim

selam arkadaşlar, benim bir sorum olacak. 2004 dizel fiestamı alalı 2 ay oldu aracı hep ş.içi kullandım. yakıt tüketimini bir türlü 6,3, 6,4 lt/100 km nin altına indiremedim(benim hesabıma göre) en son 40,9 litre yakıt aldım depoyu fulledim 600 km yol yaptı lamba yandı, lamba yandığında fullemiştim. ya yakıtı aldığım istasyon hileci yada benim arac biraz fazla yakıyor. çekişinde felan bir sorun yok çok şükür. araç 35.000 km de. pompa ayarından falan olabilirmi sizlerin tüketimleri nasıl?

• mgelisli arkadaşın söyledikleri çok doğru tespitler. özellikle gıcırdama konusu ve 1 yılda 30000 km yapmış ise şirket arabası olma ihtimali.

anak şunuda belirtmek isterim, şirket arabası diye arabanın illede kötü olmasını gerektirmiyor. temiz kullanılmış ise ve fiyat uygunsa neden düşünülmesin.
    ama aldığınız yer galeri ise iki kez düşün derim.
    quote:

Orjinalden alıntı: öğrt_10

Selam arkadaşlar.Ben bu siteye daha yeni üye oldum. Bir saattir bu sitedeyim. Bir fiesta alma aşamasındayım. 2006 model 30.000 km'de ford fiesta 1.4 tdci comfort klimalı,abs,hava yastıkları mevcut. Belki başka özellikleri de mevcut olabilir. Kaza ve Kaportada bir sorun yok.Rengi beyaz.(Aracı daha görmedim. Bu özellikleri tel. ile öğrendim. Aracı bir kaç gün içinde bakacağım.) Araç Şayet bu özelliklerde ise fiyatı en çok kaç eder. Balıkesirde oturuyorum ve tek maaşla çalışan bir öğretmenim. Fiesta benim için yakıtta ekonomik olabilir diye tercih edeceğim. ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. SAYGILAR...

• ARKADAŞLAR GECE ARABA KULLANMIYORMUSUNUZ. BU KONUYA Bİ BAKIN BAKALIM...........
    quote:

Orjinalden alıntı: zedire

Arkadaşlar gece farı yaktığımda; kumanda düğmelerinin ışığı yanıyor ya, yalnız bagaj açma düğmesi ve yan ayna ayar düğmesi nin ışıkları yanmıyor. orjinalindemi yok, benimkilermi arızalı.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.