Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: derebeyii

Arkadaşlar sizin dizel fiestalarım ağırlıkları kaç kg ?

1080 kg
  • Şimdi arkadaşlar sorulara gelelim ;

1-Ruhsatta yazan 1035 km ama araç benimle birlikte 1140 kg oluyor

2-170 ile giderken adrenalin fışkırması yaşıyorum çünkü araç hafif ve sallama yapıyor.Direksiyon titremesi ve rüzgar sesi cabası

3-Arka camlarda film yok.Camın orjinal rengi açık siyah.Ön cama film taktırmayı düşünmüyorum.Yoksa bu yakışıklıyı nasıl görecek dışardakiler

4-Su şişesini vitesin yanındaki portatif kültablasının olduğu yere koyuyorum.Birde ayağımın hemen yanında kapı içi boşlukta şişe koyabileceğiniz bir bölüm daha var.Orayıda değerlendiriyorum.Uzun yolda çokca sigara içerim.Bu yüzden kültablasınıda kucağıma koyuyorum.Gül gibi geçinip gidiyoruz

• Orjinalden alıntı: Ebedi_Bedevi

Şimdi arkadaşlar sorulara gelelim ;

1-Ruhsatta yazan 1035 km ama araç benimle birlikte 1140 kg oluyor

abi bu kiLoyLa sana bi connect gider kanımca şaka tabi ki kızma bana can boğazdan geLir
  • Yok canım ne kızacam.Sonuçta şakadan anlayan medeni insanlarız değil mi???Şöyle açıklayayım.Boyum 1.90 Kilom 105.Uzmanlara göre 15 kilo fazla var.Ama o 15 kiloyu ben turkish muscle(göbek kası) olarak değerlendiriyorum.Hem 0 yağ olsa kışın donarım be
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebedi_Bedevi

Yok canım ne kızacam.Sonuçta şakadan anlayan medeni insanlarız değil mi???Şöyle açıklayayım.Boyum 1.90 Kilom 105.Uzmanlara göre 15 kilo fazla var.Ama o 15 kiloyu ben turkish muscle(göbek kası) olarak değerlendiriyorum.Hem 0 yağ olsa kışın donarım be

HakLısın hocam şakadan anLayan insanLarız maLum birbirimizde pek tanımıyoruz biraz yanLış anLamaLar oLabiLir beLki diye düşündüm
    Göbek kassız oLmaz tabiki TÜRK üz sonuçta hangi miLLette göbek bu kadar yakışır bi söyLesinLer

• Bu arada bi çılgınlık yapalım Arkadaşlar monoton devam eden topiğimizi biraz canlandıralım istedim.Bunun için ilk adımı atmak istiyorumİşte ben ;

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi

Sizlerden ricam kendinizin ve araçlarınızın resimlerini burada yayımlamanız.Bu sayede topiğin daha canlı ve neşeli devam edeceğine inanıyorum.Bu arada adım Egemen yaşım 22.Bir devlet üniversitesinde Üst Düzey Öğrenci'yim.Resim upload etmeyi bilmeyen arkadaşlara yardımcı olurum.Şimdi bana müsade.Dizi'm başladı.

• Maşallah millet çok ilgilisiniz yaa.Yapmayın bu kadar.Forumun server'i çökecek.Yazık olur valla
  • Hocam hakLısın.Foto işine geLince bi makina buLursam ekLerim bende topik sahipsiz kaLdı epeydir.Ben geceLeri buraLarda oLuyorum fakat kime ne annatayım kimse yok
  • 1.4 dizel var bende, 2006, araç 90-100 arası ne kadar az yakıyorsa, 160 felan gidince çok fazla yakıt tüketiyor, %100 artıyor sarfiyat, herkes de böyle mi??
  • Bırakta artsın hocam 160 diosun 90 nere 160 nere?
  • Bence 160 km çok tehlikeli hız. Lütfen dikkatli olun!!!!!! Gideceğiniz yere geç gidin. Hiç gelmedi demesinler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @NTARES -- 30 Ekim 2007; 7:15:53 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: @NTARES

Bence 160 km çok tehlikeli hız. Lütfen dikkatli olun!!!!!! Gideceğiniz yere geç gidin. Hiç gelmedi demesinler....

haklısınız, ama İst. giderken otobana çıkınca daha aşağısı yavaş oluyor, normal yolda çok hızlı kullanmıyorum. Zaten otobanda 130 yasal hız sınırı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzeg

quote:

Bence 160 km çok tehlikeli hız. Lütfen dikkatli olun!!!!!! Gideceğiniz yere geç gidin. Hiç gelmedi demesinler....

haklısınız, ama İst. giderken otobana çıkınca daha aşağısı yavaş oluyor, normal yolda çok hızlı kullanmıyorum. Zaten otobanda 130 yasal hız sınırı.

130 la git sende hocam. hem benzinine yazık hem kendine. ne gerek var koşturmaya..

• quote:

Orjinalden alıntı: muzeg

1.4 dizel var bende, 2006, araç 90-100 arası ne kadar az yakıyorsa, 160 felan gidince çok fazla yakıt tüketiyor, %100 artıyor sarfiyat, herkes de böyle mi??

Daha önce yazmıştım ama biraz uzun zaman oldu galiba. O nedenle tekrarda sakınca görmüyorum. 160 civarında giderseniz tüketiminiz 7 lt/100 km civarına çıkıyor ve hatta geçiyor, ki bu çok normal. Düşünecek olursanız sadece hava kaynaklı sürükleme kuvveti bile (hızın karesiyle orantılı olarak değişir) 3.16 kat artıyor. E bu durumda yakıt tüketiminin de artması kaçınılmaz. Ancak hesaplamaya kalkarsanız 7 litre yaklaşık 17.5 Ykr/km yapıyor ki araca göre çok fazla olmasına rağmen genel ortalamada oldukça makul bir değer. Tabi 160 ile gitmek için dizel motorun ideal verimini verdiği aralığın dışına çıktığınızı ve büyük ihtimal ile püskürtülen yakıtın bir kısmını doğru düzgün yakamadan dışarı atıyor olduğunuzu da göz önüne almak gerekir diye düşünüyorum.

Ayrıca @ntares in mesajlarına da değinmeden geçmeyeyim. Bak bedevi ne demiş:

quote:

Orjinalden alıntı: Ebedi_Bedevi

2-170 ile giderken adrenalin fışkırması yaşıyorum çünkü araç hafif ve sallama yapıyor.Direksiyon titremesi ve rüzgar sesi cabası

Bu gerçekten de böyle. Yani aslında o hızlarda biraz Allaha emanet gidiyorsun. Hadi yan rüzgar filan yoksa belki de direksiyon titremesi filan bir yere kadar kabul edilebilir. Ama bir de önüne bir şey çıkması, lastik patlaması, öndeki kamyonun şöförünün önündekini sollamak için birden üzerine kırması (adam öldürmeye eksik teşebbüs bence, bir de bazısı sonradan el kaldırıp özür diliyor güya) ihtimali var ki bu gibi durumlarda 160 ile giderken yapabileceğin hiç birşey yok. O nedenle ben 120 yi fazla geçmeyin derim. E-5 te de TEM de de rahat rahat 100 ile gidebilirsin. Otobanda ise kamyonların yoğunluğuna bağlı olarak yer yer daha hızlı gitmek durumunda kalsan da genelde 110-120 gidebiliyorsun. O nedenle bence fazla basmana gerçekten çok da gerek yok. Ama sen ben bundan hoşlanıyorum, tarzım bu dersen de diyeceğim birşey kalmıyor.

Yine de şunu unutma: Acele giden ecele gider.

Madem İstanbul' da otobanda çok gidip geliyorsun sana modifye edilmiş özlü bir sözü hatırlatayım. Belki bir yerde işine yarar..:))

Hiç bir şeyden korkmam kamyon sollayan kamyondan korktuğum kadar.

Edit 17.5 Ykr/100 km==>17.5 Ykr/km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgelisli -- 30 Ekim 2007; 16:21:18 >

• Arkadaşlar henüz 750 km'de olan Fiesta Cool aracımın ön tarafında bir yerden bozuk zeminde rahatsız edici bir tıkırtı geliyor. Böyle bir problemi olan ve bunun nasıl çözüleceğini bilen varsa lütfen yardım.
    Bu şekilde bir sorun için aracı satın aldığım bayiye gidip şikayette bulunabilir miyim acaba?
  • Dostum şikayet demeyelim.Aynı sorun değil ama farklı bir tıkırtıda bende var.Arka sağ kapıdan ses geliyor.Servise gittiğinde sorunu hallediyorlar.Zaten araç garanti kapsamında.Sünger falan sarıyorlarmış diye duydum,geçiyormuş tıkırtı.
  • Benim arabanın yakıt göstergesi 10,1 den aşağı düşmüyor. Bu da demek oluyor ki 100 km de 10 litre benzin yakıyorum Bu 1.4 benzinli bir araba için fazla değil mi sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluebest

Benim arabanın yakıt göstergesi 10,1 den aşağı düşmüyor. Bu da demek oluyor ki 100 km de 10 litre benzin yakıyorum Bu 1.4 benzinli bir araba için fazla değil mi sizce?

Şehir içi mi ? istanbuLsa normaL bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightfox54

quote:

Benim arabanın yakıt göstergesi 10,1 den aşağı düşmüyor. Bu da demek oluyor ki 100 km de 10 litre benzin yakıyorum Bu 1.4 benzinli bir araba için fazla değil mi sizce?

Nasıl normal yaw? Benim benzinli otomatik focusum istanbul trafiğinde o kadar yakıyor. Bence sen bi baktır kardeş... 1.4 motorlar fazla yaktığını duymuştum. Ama o kadar da deil yani.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nightfox54

quote:

Nasıl normal yaw? Benim benzinli otomatik focusum istanbul trafiğinde o kadar yakıyor. Bence sen bi baktır kardeş... 1.4 motorlar fazla yaktığını duymuştum. Ama o kadar da deil yani.

Eğer şehir içi dur-kalk trafikte 1.4 dizel 7-7.5 lt/100 km yazabiliyorsa benzinli de 10 yazar bence. Ancak bu öyle bir durum ki nasıl olsa bluebest baktırmadan içi rahat etmeyecek. O nedenle en iyisi bir baktırsın da içi rahat etsin derim ben.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.