Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • serkan kardeş daha önce kırmızı ışık yandıktan sonra başıma gelenleri anlatmıştık. maceraya hiç gerek yok bence hemde istanbul trafiğinde.
    quote:

Orjinalden alıntı: serkanblg

Arkadaşlar malum benim araba 2008 dizel,
    Yol bilgisayarım 98 km yol gidebileceğimi gösterdiği anda kırmızı ışığım yanıyor.Sizce yol bilgisayarının bu değerlerine ne kadar güvenilir? Yani açıkcası yol bilgisayarım 30 km yi gösterene kadar kullanmak istiyorumda istanbul trafiğine güvenilmiyor.Siz yol bilgisayarınız kaç km yi gösterdiğinde mazot alıyorsunuz?
  • Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir forumun sessiz takipçilerindendim. Dün ben de fiesta +cool tdci ımı Ankara OTOKOÇ' tan teslim aldım. Bugün de hemen iş için İstanbul' a geldim. Şu anda araç yaklaşık 500 km de. İlk izlenimlerimi yazayım.

Artılar:

- Motor performansı oldukça tatmin edici. Özellikle rampalarda torkun etkisini hissetmek çok kolay. Her ne kadar daha yeni olduğu için basmadıysam da bazı aralıklarda ivmelenme bence gayet güzel.
    - Ses sistemi gayet başarılı. Uzun yolda yol sesine gayet iyi bir çözüm olmuş. Bir de mp3 player ı kullanabilirsem tadından yenmez.:))
    - Yeni olmasına rağmen yakıt tüketimi hiç de fena değildi. 13 ykr/km yaktı. Öyle "aman 100 ü geçmeyeyim" de demedim üstelik. Rodaj nedeniyle hızı sürekli değiştirmeye çalışsam da 90-130 arası gittim ve genelde de 110 dan fazlaydı(90 la gitmek için ekstra efor sarfetmeniz lazım. Sadece ayağınızın ağırlığı bile 100 ü bulmaya yetiyor). Bu şartlar altında yeni bir araç için oldukça tatmin edici bir değer gibi geldi bana.
    - Bence yol tutuşu da oldukça iyi. Öyle basit hatalar arabayı çizgisinden çıkarmaya yetmiyor. Sınıfını göz önüne alırsak gayet kararlı bir araç olduğu söylenebilir.
    - Bolu-Sapanca arası oldukça yağmurluydu ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yağmur sensörü harika bir şey...:))
    -

Eksiler

- Servis görevlisi tarafından ilk olarak çalıştırıldığında açıkçası moralim çok bozuldu. Hiç beklemediğim bir motor sesiyle karşılaştım. Ancak aracın içine bindiğimde sesin çok da rahatsız edici olmadığını farkettim. Ayrıca motor ısınınca ve/veya 2000 d/d civarına çıkınca ses benzinliyle pek de farketmiyor.
    - Yol bilgisayarında anlık yakıt tükemtimi gösterilmiyor. Bu kadar basit birşeyin araca konmaması (altı üstü bir yazılım koyacaklar) çok ilginç.
    - Cd koymak için yeterli genişlikte bir göz yok. Mecburen harita gözü veya torpidoyu kullanıyorsunuz.
    - Sürücü için en azından bardak veya su şişesi konabilecek bir göz yok. Veya ben farkedemedim. Küllük boşluğu yan yolcu için ideal ama şöför için ters yerde bence.
    - Önceden benim yaptığım gibi her aklınıza esen şeyi bagajınıza atamıyorsunuz. Kısıtlı hacmi hesaplı kullanmak lazım..:))) Ancak bu araçtan daha fazlasını beklemek de haksızlık olur bence.

Bir de arabaya cruise control takılabilseydi muhteşem olurdu. Yoksa takılıyor da ben mi bilmiyorum..:))

Şimdilik bu kadar. Sormak istediğiniz bir şey varsa cevap vermekten mutluluk duyarım.

• Hayırlı olsun yeni arabanız. Kazasız, belasız ve cezasız, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

quote:

Orjinalden alıntı: mgelisli

Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir forumun sessiz takipçilerindendim. Dün ben de fiesta +cool tdci ımı Ankara OTOKOÇ' tan teslim aldım. Bugün de hemen iş için İstanbul' a geldim. Şu anda araç yaklaşık 500 km de. İlk izlenimlerimi yazayım.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Artılar:

- Motor performansı oldukça tatmin edici. Özellikle rampalarda torkun etkisini hissetmek çok kolay. Her ne kadar daha yeni olduğu için basmadıysam da bazı aralıklarda ivmelenme bence gayet güzel.
    - Ses sistemi gayet başarılı. Uzun yolda yol sesine gayet iyi bir çözüm olmuş. Bir de mp3 player ı kullanabilirsem tadından yenmez.:))
    - Yeni olmasına rağmen yakıt tüketimi hiç de fena değildi. 13 ykr/km yaktı. Öyle "aman 100 ü geçmeyeyim" de demedim üstelik. Rodaj nedeniyle hızı sürekli değiştirmeye çalışsam da 90-130 arası gittim ve genelde de 110 dan fazlaydı(90 la gitmek için ekstra efor sarfetmeniz lazım. Sadece ayağınızın ağırlığı bile 100 ü bulmaya yetiyor). Bu şartlar altında yeni bir araç için oldukça tatmin edici bir değer gibi geldi bana.
    - Bence yol tutuşu da oldukça iyi. Öyle basit hatalar arabayı çizgisinden çıkarmaya yetmiyor. Sınıfını göz önüne alırsak gayet kararlı bir araç olduğu söylenebilir.
    - Bolu-Sapanca arası oldukça yağmurluydu ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yağmur sensörü harika bir şey...:))
    -

Eksiler

- Servis görevlisi tarafından ilk olarak çalıştırıldığında açıkçası moralim çok bozuldu. Hiç beklemediğim bir motor sesiyle karşılaştım. Ancak aracın içine bindiğimde sesin çok da rahatsız edici olmadığını farkettim. Ayrıca motor ısınınca ve/veya 2000 d/d civarına çıkınca ses benzinliyle pek de farketmiyor.
    - Yol bilgisayarında anlık yakıt tükemtimi gösterilmiyor. Bu kadar basit birşeyin araca konmaması (altı üstü bir yazılım koyacaklar) çok ilginç.
    - Cd koymak için yeterli genişlikte bir göz yok. Mecburen harita gözü veya torpidoyu kullanıyorsunuz.
    - Sürücü için en azından bardak veya su şişesi konabilecek bir göz yok. Veya ben farkedemedim. Küllük boşluğu yan yolcu için ideal ama şöför için ters yerde bence.
    - Önceden benim yaptığım gibi her aklınıza esen şeyi bagajınıza atamıyorsunuz. Kısıtlı hacmi hesaplı kullanmak lazım..:))) Ancak bu araçtan daha fazlasını beklemek de haksızlık olur bence.

Bir de arabaya cruise control takılabilseydi muhteşem olurdu. Yoksa takılıyor da ben mi bilmiyorum..:))

Şimdilik bu kadar. Sormak istediğiniz bir şey varsa cevap vermekten mutluluk duyarım.

hayırlı olsun şimdiden. kazasız belasız kullanmanız dilğiyle.

• Hayırlı olsun mgelisli arkadaşım. Yağmur sensörünü ben bursada fiesta 2008 +Cool 1.4 aracımla henüz görebilme şansına sahip olamadım. Far sensörü nasıl çalışıyor, yağmurun şiddetine göre hızı değişiyor mu ve far sensörü nasıl aktif hale getiriliyor? Biraz açabilir misin.
    Ben far sensöründen faydalanıyorum, açıkcası far açma kapama düğmesinin yerini unutturuyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebest -- 22 Eylül 2007; 22:29:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluebest

Hayırlı olsun mgelisli arkadaşım. Yağmur sensörünü ben bursada fiesta 2008 +Cool 1.4 aracımla henüz görebilme şansına sahip olamadım. Far sensörü nasıl çalışıyor, yağmurun şiddetine göre hızı değişiyor mu ve far sensörü nasıl aktif hale getiriliyor? Biraz açabilir misin.
    Ben far sensöründen faydalanıyorum, açıkcası far açma kapama düğmesinin yerini unutturuyor:)

Öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize teşekkürler. Umarım hepimiz kazasız belasız bir şekilde araçlarımızı kullanmaya devam ederiz.

Yağmur sensörünü kullanmak için direksiyonun sağındaki kolu bir kademe yukarı itmen gerekiyor(2 kademe itersen sensör devre dışı kalır ve silecek manuel olarak çalışmaya başlar, tek kademe daha itersen manuel olarak hızı artırmış olursun). Bunu yaptığında silecek bir kez çalışıyor ve duruyor. Bundan sonra yağmur sensörü aktif hale geliyor ve cam ıslandığında otomatik olarak çalışıyor ve gerekirse hızını kendi ayarlıyor.Mesela 2-3 kamyon veya tırdan oluşan bir konvoyun yanından geçerken aşırı nemi 2-3 saniye içinde anlıyor birden hızlanıyor ve sonra tekrar normal hıza dönüyor. Bence oldukça kullanışlı bir özellik ama burada detaylandırmak gereken bir şey var. Bir kez sensörü aktif hale getirdiğinde kendisi camdaki ıslaklığa göre otomatik çalışıyor ama silecekleri çalıştıracak ıslaklık miktarını (veya sensör hassasiyetini ) sen belirliyorsun. Aynı kolda dairesel şekilde 1-6 arası rakamlar var. Bunlar sensör hassasiyetini ve çalışma hızını belirliyor. 1 en duyarlı ve en hızlı 6 ise en duyarsız ve nispeten daha yavaş seviyeyi belirliyor. Eğer hassasiyet olarak 1 seçiliyse camdaki seni hiç rahatsız etmeyecek ufak bir ıslaklık bile silecekleri harekete geçirebiliyor. 6 da ise silecekler ancak önceki pozisyona göre nispeten daha fazla ıslaklık hissedilmesi halinde çalışıyor.Her kademe kendi içinde değişik hızlarda çalışabiliyor. Örneğin 4 kademesi tek hızda çalışmıyor, gerektiğinde hızlanıp gerektiğinde yavaşlıyor. Ancak çıkabileceği maksimum hız 1 kademesinin çıkabileceği maksimum hızın altında kalıyor. Sen de kendine ve hava şartına göre uygun ayarı belirleyebilirsin, mesela benimki 5 te duruyor şu an ve bana oldukça yeterli geliyor ama sen "camda ufak bir serpintiye bile dayanamam, dikkatimi dağıtır" diyorsan 1 veya 2 de yapabilirsin ancak bu durumda -eğer çok fazla yağış yoksa-nispeten kuru cam üzerinde hızla hareket edecek olan sileceklerine zarar verme riskin olduğunu da unutma. Kullanım sırasında ayarı değiştirdiğinde yeni ayarların aktif hale gelmesi 2-3 saniye alıyor o nedenle "ayarı değiştirdim neden hız değişmiyor? Bozuk mu yoksa" diye düşünme..:))

Otomatik yanan farları ise far düğmesini Auto konumuna getirerek aktif hale getirebilirsin. Gerçi sen zaten kullanıyormuşsun.:)) Eğer gündüz far yakmayan biriysen gerçekten çok faydalı ve kullanışlı bir özellik olabilir ve dediğin gibi düğmenin yerini unutturur. Ancak ben sürekli kısa farlar açık gittiğim için bana pek bir faydası olmuyor..:)) Mesela arabalar da bilgisayarlar gibi içinden istediğimiz özelliği çıkarabileceğimiz istediğimizi ise takabileceğimiz şekilde olsaydı ben otomatik farları çıkarın bana ön cam ısıtıcısı takın derdim hiç düşünmeden. Ankarada kışın hayat kurtaran bir özellik olurdu bu..:))

Bu arada en hoşuma giden özelliklerden biri de sinyale hafif dokunduğunuzda sinyalin 3 kez yanması. Bu akşam köprü yolunda çok kullandım, hatta gerekmediği halde sırf bunu kullanmak için bile şerit değiştirdiğim oldu. Eski arabadan sonra bu tip oyunmcaklar bile beni mutlu edebiliyor demekki..:)) Bu arada eğer İstanbul' da habire şerit değiştiren 06 plaka bir festa cool dizel görürseniz bilin ki benim....:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgelisli -- 23 Eylül 2007; 11:01:58 >

• Benim araba maşallah gündüz feneri gibi kapkara, bu yüzden gündüz kısa farları açık tutmayı tercih etmiyorum :))
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Artılar:

-

Eksiler

Aramıza hoşgeldin, kazasız belasız, hayırlı günlerde kullanmanı dilerim.
    Sürüş keyfin hiç eksilmesin.

• Arkadaşlar dizel motorların performansını arttırmak için için Rapid Ara beyin uygulaması diye bir olay var. Motora bir zarar vermediği,montajının kolay olduğu ve istendiği anda sorunsuzca sökülebildiğini, yakıt tüketiminin da aynı seviyede kaldığını okudum Autoshow dergsinde. 1.4 TDCİ için 15 Hp artış sağlayabiliyor sanırım. Bunu aracına uygulatan arkadaşlarımız var mı? Tecrübe ve görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.
  • Bir arkadaşım Focus 2 TDCI aracına taktırmak üzere. Belki sizlerin de ilgisini çeker diye düşündüm.

http://www.tunit.com.tr/
  • mgelisli,
    aracın hayırlı olsun. kazasız günler.
  • mgelisli,

ARAMIZA HOŞGELDİN.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zedire

serkan kardeş daha önce kırmızı ışık yandıktan sonra başıma gelenleri anlatmıştık. maceraya hiç gerek yok bence hemde istanbul trafiğinde.
    quote:

Arkadaşlar malum benim araba 2008 dizel,
    Yol bilgisayarım 98 km yol gidebileceğimi gösterdiği anda kırmızı ışığım yanıyor.Sizce yol bilgisayarının bu değerlerine ne kadar güvenilir? Yani açıkcası yol bilgisayarım 30 km yi gösterene kadar kullanmak istiyorumda istanbul trafiğine güvenilmiyor.Siz yol bilgisayarınız kaç km yi gösterdiğinde mazot alıyorsunuz?

Selamlar usda...
    Ya şöyle bir durum var... Bizim servisi çeken şöförde aynı yerden ford transit almış sıfır...Daha 2000 km de...Bigün bir baktım yol bilgisayarı 38 km yi gösteriyor kırmızısıda yanıyor...Usda dedim neden mazot almadın sen baksana 38km gösteriyor yol bilgisayarı...!!! Adam dediki ben test ettim Yol bilgisayarı 0 km yi gösterdiği anda bile araç gidiyor dedi ŞAŞIRDIM.Peki dedim kaç km de iken kırmızı ışık yandı? 50 KM de iken kırmızı ışığım yandı dedi...Benim araçda da 90km filan olduğunda kırmızı ışığım yanıyor.Açıkcası bende gidebileceğim son km ye kadar aracımı görmek isterim ve bu konuyu mutlaka öğrenmek isterim.Eğer transit o km ye kadar gidebiliyorsa bizim araçlarda mutlaka gider diye düşünüyorm...

KATILIYORMUSUNUZ?

• quote:

Selamlar usda...
    Ya şöyle bir durum var... Bizim servisi çeken şöförde aynı yerden ford transit almış sıfır...Daha 2000 km de...Bigün bir baktım yol bilgisayarı 38 km yi gösteriyor kırmızısıda yanıyor...Usda dedim neden mazot almadın sen baksana 38km gösteriyor yol bilgisayarı...!!! Adam dediki ben test ettim Yol bilgisayarı 0 km yi gösterdiği anda bile araç gidiyor dedi ŞAŞIRDIM.Peki dedim kaç km de iken kırmızı ışık yandı? 50 KM de iken kırmızı ışığım yandı dedi...Benim araçda da 90km filan olduğunda kırmızı ışığım yanıyor.Açıkcası bende gidebileceğim son km ye kadar aracımı görmek isterim ve bu konuyu mutlaka öğrenmek isterim.Eğer transit o km ye kadar gidebiliyorsa bizim araçlarda mutlaka gider diye düşünüyorm...

KATILIYORMUSUNUZ?

KATILIYORUM

NEDEN DERSEN

BU ARTIK SENİN İÇİN MERAK KONUSU VE İLLAKİ BUNU ÖĞRENMEK İSTİYORSUN.

ÇÜNKÜ ARACIN SINIRLARINI BİLMEK İSTİYORSUN.

OLDUKİ BİR GÜN BAŞINA GELDİ NE YAPAYIM DİYE DÜŞÜNMEDEN HAREKET ETMEK İSTİYORSUN.

BENCE DENE. ÇOK ÇOK YOLDA KALIRSIN..

BİR USTA GELİP HAVASINI ALIR YOLA DEVAM EDERSİN..

AMA YOLDA KALMAZDA MAZOT BİTMEZ İSE

HER İKİ HALDEDE ARABAN NE KADAR DAHA GİDER TAM BİLGİ SAHİBİ OLURSUN.

• quote:

quote:

Selamlar usda...

KATILIYORMUSUNUZ?

KATILIYORUM

NEDEN DERSEN

OLDUKİ BİR GÜN BAŞINA GELDİ NE YAPAYIM DİYE DÜŞÜNMEDEN HAREKET ETMEK İSTİYORSUN.

E buda herkese faydalı olur.
    Ben yol bilgisayarı 30 km gösterene kadar kullanıcam. Neden dersen... Arabayı ilk teslim aldığım gün yol bilgisayarı 20 km gösteriyordu kırmızı ışık yanıyordu.E o halde araç hareket edebiliyorsa ben deniycem arkadaşlar.

• quote:

quote:

quote:

Selamlar usda...

KATILIYORMUSUNUZ?

KATILIYORUM

NEDEN DERSEN

E buda herkese faydalı olur.
    Ben yol bilgisayarı 30 km gösterene kadar kullanıcam. Neden dersen... Arabayı ilk teslim aldığım gün yol bilgisayarı 20 km gösteriyordu kırmızı ışık yanıyordu.E o halde araç hareket edebiliyorsa ben deniycem arkadaşlar.

Merhaba,

Herkese iyi dilekleri için tekrar teşekkürler.

Alıntıladığım konunun evveliyatını okumadım ama eğer araba dizel ise kitabın söylediğine göre yakıt tam olarak bitmeden bir süre önce motor otomatik olarak güçten düşürülüyor sonra da yakıtın bitmesine tam olarak izin verilmeden motor susturuluyor. Sebep olarak da dizel motorun yakıtsız kalmasının çok zararlı olduğu söyleniyor. Bence çok merak ettiysen dene ama muhtemelen kullanış stiline göre 20 km den sonraki herhangi bir anda yolda kalabilirsin. Denemeden önce yanına en az 7 litre yakıt almayı unutma derim ben..:)).

Bir de basit hesap yapalım:

Kitapta yakıt uyarı ışığının depo kapasitesinin %15 inde yandığını söylüyor. Yani 45 lt lik fiesta deposunda 6.75 lt kaldığında yakıt uyarı ışığı yanıyor demektir. Bu da şehir içi ortalama 5.5 lt /100 km yakan bir araba için yaklaşık 122 km lik (benzer sürüş stilini devam ettirdiği müddetçe) bir menzil anlamına gelir ki bu mesafe de hiç olmazsa 5 tane yakıt istasyonu önünden geçersin...:))

• Arkadaşlar merhaba.Uzun bir aradan sonra tekrardan burada yazıyorum.Görüyorumki belirli bir şikayeti olan yok.Genellikle aksesuar eksikliği şikayet konusu ama ne yazık ki fordun genel sorunu bu.Adamlar yeni mondeoya 7.5'' lcd ekran koymuşlar ama park sensörü yok Bunun dışında motor sağlamlık 1 numara.Geçen gün ford servisine gittim cruise control için.Teoride fiestaya takılabileceği söylendi.Bunun için cruise control'lü focusun direksiyonunu takmak ve yazılımı komple değiştirmek gerekiyormuş.Yapılabilir ama masrafı yüzünden değmez Bu yüzden uzun yolculukları manuel olarak tamamlamak düşer bizede.Başkada bi sorunum yoktu zaten fiesta ile ilgili.Aracım ile şu anda şehir içi 800,şehir dışı 950 km yapabiliyorum.Gayet memnunum durumdan.İleride bu değerlerin dahada yükseleceğini umarım Ford topiğinde pek fazla aktif olamıyorum ama takip etmeye çalışıyorum.Herhangi bir sorunuz olursa bana pm atabilirsiniz.O zamana kadar kendinize iyi bakın,Fiestalarınızın kıymetini bilin

• Arkadaşlar,
    2008 Fiesta +Cool benzinli aracımın ön kısmında ford logosu olan yerin altındaki parçayı krom yapmak istiyorum. Resimlerde görmüştüm, sanırım bu belli bir donanimda zaten standart olarak var ancak ben sonradan yaptırmak istersem nasıl yaptırabilirim, kaça patlar?
  • fiestama aliminyum alaşım jant almak istiyorum.Şöyle biraz hesaplı.Acaba bi tavsiyeniz var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: beygirgücü

fiestama aliminyum alaşım jant almak istiyorum.Şöyle biraz hesaplı.Acaba bi tavsiyeniz var mı?

Selamlar...
    Fordun yedek parçaları türkiyede oldukca yaygın durumda bulunuyor.Sakın ola fiyatı uygun diye gidip yansanayi ürünlerini almayasın.Ben şahsen bir parçaya ihtiyaç duysam en fazla bir 10 milyon fazla veririm yetkili servisinden gider alırım.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.