Arkadaşlar 300. mesajımız hayırlı uğurlu olsun.Son değişiklikleri anlatayım.Araç 2500 km ye geldi kazasız belasız.Şu anda ortalama yakıtım 5.5 lt. ve bir depo eurodiesel ile 750-760 km yol yapıyorum şehir içi.Bu değer zaman içinde 900-950 lere çıkacak gibi görünüyor.Tabi şehir dışı için Şehir içide 800 olacak gibi görünüyor.Aracımdan çok memnunum.Hafta sonu mersine gittim.Otobanda biraz basalım dedim.160 ile giderken araç ip gibi gidiyor.Ne sarsıntı nede rahatsızlık var ama daha da üstünü denemedim.Çünkü hız felakettir.Yani uzun lafın kısası herşeyiyle aracımdan memnunum.Tek kusuru içeri aldığı rüzgar ve motor sesi.Onuda müzik dinleyerek çözümlüyorum şimdilik.İlerde yalıtım yapabilirim.Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlara kazasız cezasız sürüşler diliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: Ebedi_Bedevi
Arkadaşlar 300. mesajımız hayırlı uğurlu olsun.Son değişiklikleri anlatayım.Araç 2500 km ye geldi kazasız belasız.Şu anda ortalama yakıtım 5.5 lt. ve bir depo eurodiesel ile 750-760 km yol yapıyorum şehir içi.Bu değer zaman içinde 900-950 lere çıkacak gibi görünüyor.Tabi şehir dışı için Şehir içide 800 olacak gibi görünüyor.Aracımdan çok memnunum.Hafta sonu mersine gittim.Otobanda biraz basalım dedim.160 ile giderken araç ip gibi gidiyor.Ne sarsıntı nede rahatsızlık var ama daha da üstünü denemedim.Çünkü hız felakettir.Yani uzun lafın kısası herşeyiyle aracımdan memnunum.Tek kusuru içeri aldığı rüzgar ve motor sesi.Onuda müzik dinleyerek çözümlüyorum şimdilik.İlerde yalıtım yapabilirim.Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlara kazasız cezasız sürüşler diliyorum
hocam kazasız beLasız devam inşaLLah
Arkadaşlar benim bir sorum olacak.Bu fiestalara cruise control ve arka cam otomatiği yapılabiliyor mu?Çünkü cruise control ikaz lambası var benim konsolda.Arka cam ise muallak.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Parası neyse verek rahat edek yav uzun yolda
Merhaba arkadaşar, Bende Fiesta tutkunlarından biriyim. Fakat Fiesta'ya sahip olmam için önümde 8-9 aylık bir süre var (İnşallah). Şimdiden Fiesta'nın iyi ve kötü yanlarını araştırıyorum. Bu süre içinde tercihimin de değişeceğini sanmıyorum ama geçenlerde bi arkadaşımla görüştüm, kendisinde 2004 Fiesta TDCI var. Arabada 5 kişi varken ve klima son kademede çalışır durumdayken rampada ilk kalkışı yapamadığını söyledi. Sizin hiç böyle bir tecrübeniz oldu mu? Yani fiesta'nın motoru bu kadar zayıf olabilir mi? Yanıtlayan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.
2004 fiesta tdci sahibibyim. daha geçen hafta arabada 4 kişi vardı(biri 95 diğeri 90 ben ve 4. kişi 75 er kg)bagaj dolu klima açık. bir tek yokuşta değil yokuşlarda hiç kalkış sorunu yaşamadım. izmirliler bilir kooperatif evlerini yeşilyurt üst taraflarını oralarda dolaştık. sonuçta dizellerin torkları çok yüksek böyle bir sorun yaşatacağını sanmam.
ybalim e aynen katılıyorum.
benimde aracım 2004 tdci. ankara- keçiörende araba dolu halde yazın klima açık kalkıyorum. rampa yokuş vs.. fark etmiyor. ama ilk kalkışta gaza biraz daha fazla basıp devri yükselttikten sonra debriyaj dan ayağını yavaşça ve kontrollü olarak çekmek gerek.
unutmamalıkı 1.4 motor+5 kişi+klima açık. arabanın düz yolda gösterdiği performansı beklememek gerekiyor rampada araç bu durumda iken.
fakat kalkamadı diye bir şey yok.
İknci el araba sitelerinde gördüğüm kadarıyla fiestalar genelde 68 BG (50 KW), bazılarında da 80 BG (59 KW) olduğunu gördüm. Satın alırken sizce 68 BG - 80 BG farkı dikkat edilmeli midir? Yani arabanın çekişi açısından soruyorum.
arkadaşım fiesta 1.4 lerin dizeli 68 benzinlisi 80 bg dir. ancak dizel motorların torku yüksek olduğundan daha esneklerdir.
fiesta tdci ya st spoyleri
:)
:(
duratorq06 hayırlı olsun. bayağı havalı olmuş. güle güle kullan.
eyvallah zedire tşk.ederim, bu parçadan taktırmak isteyen arkadaşlar varsa yardımcı olurum, orjinal st spoylerinden kalıp yapmışlar benim araç üzerinde 1 saat çalıştılar ve tam anlamıyla oturdu şekil ve görünüm bakımından st spoylerden hiç bir farkı yok sadece st de ve 3 kapılı fiestalarda farın üst uç kısmı 5 kapılıdaki gibi tam üstte bitmiyor ve spoyler bitmeyen kısmı kapatıyor, 5 kapılıda ise farın üst uç kısmına temas etmeden üzerini kapatıyor ( temas etse bagaj kapanmaz:) ) fark sadece bu
Eyvallah, sağolun hepiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: zedire
sanada kazasız günler. aracım 2004 tdci. gösterge digital ve aynı şekilde. yani her kademede farklı km yapıyorum. normal bir durum.
quote:
Orjinalden alıntı: stingray
Merhaba arkadaşlar, Hepinize kazasız belasız günler dileyerek bir soru sormak istiyorum. 2005 Model TDCi Fiesta'larda malum yakıt göstergeleri dijital (ki hiç sevmiyorum). O göstergedeki kademe dağılımı sanki eşit değil gibi geliyor bana. Aynı tempoda kullanırken 3. kademe çok hızlı geçmesine rağmen, göstergenin 2. kademesi ile çok daha fazla yol yapıoyrum. Km bazında bir deneme yapmadım ama 2. kademe gösterirken bariz bir şekilde diğerlerine göre daha fazla yol yapıyorum. Servise sorduğumda deponun boğumlu bir yapıda olduğundandır gibi bir cevap verdiler, ben de pek üstelemedim ama pek de inandırıcı bulmadım. Sizlerden de böyle bir durum yaşayan var mı acaba? Saygılar Sürüş keyfiniz hiç eksilmesin.
Selam ben yeni üyeyim.Bende de 2006 fiesta benzinli var.Ama şu anda serviste.Bir kaza yaptım, ön sol çamurluk değişecek.Acaba değerini fala etkiler mi? Yanıtlarsanız sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: beygirgücü
Selam ben yeni üyeyim.Bende de 2006 fiesta benzinli var.Ama şu anda serviste.Bir kaza yaptım, ön sol çamurluk değişecek.Acaba değerini fala etkiler mi? Yanıtlarsanız sevinirim.
Öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim.Sol ön çamurluğun değişmesi bir miktar değer kaybına neden olacaktır.Önemli olan sana bişey olmamasıdır
geçmiş olsun. bundan sonra kazasız günler. değer kaybı olur. ama öyle abartı bir şey olmaz. çamurluk değişir sana bi şey olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: serkanblg
quote:
Orjinalden alıntı: beygirgücü
Öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim.Sol ön çamurluğun değişmesi bir miktar değer kaybına neden olacaktır.Önemli olan sana bişey olmamasıdır
Bişeyi daha merak ediyorum.Acaba yapılan çamurluk orjinalini aratır mı? Bi de sol ön kapıya da boya yapılacak sanırım.Acaba bu boya sırıtır mı? Cümleten hayırlı kazasız günler.
Merhaba,
Benim babam almanya'dan çin malı 10 euroluk bir fm transmitter getirdi, üzerinde 5 adet frekans var. Bir tanesinde oldukça iyi performans aldım.Hem pille hemde isterseniz çakmak girişinden çalışıyor ancak yolda giderken frekans karışması ve cızırtı olabiliyor. Fiyatı yüksek olanlarda acaba durum farklı mıdır diye düşünüyorum çünkü onlarda bendekinde gibi 5 frekanslı değil, istediğiniz boşta olan herhangibir frekansa ayarlayıp dinleyebiliyorsunuz. İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız mutlaka deneyimi olup kullanan kişilerden tavsiye almanızda fayda var çünkü orada çok fazla frekans var. Çalıştığı zamanlarda ses kalitesi şaşırtıcı derecede güzel.
blubest kardeş benim dediğim alet o değil ve okadar uğraşmana gerek yok tak kaseti kaset çalara kasetin kablosunu tak mp3 e ve bangır bangır arabada mp3 dinle frekansa felan gerek yok, seside hem mp3 den hem aracın kaset çalardan ayarlayabilirsin