Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (192. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olmasa niye yazayım :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kil-Jaeden

Olmasa niye yazayım :D

Temiz olma şansı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm arkadaşlar. 2014 Ford Fiesta 1.25 Trend X Kullanıcısıyım. İki Problemim var. Birincisi klima açtığımda arabaya gaz verirken currrr currrr diye motor tarafından ses gelmesi. İkincisi de araç hareket halindeyken arka tarafta bişey var lap lap lap sağa sola vuran bişey varmış gibi ses var. Yardımcı olabilir misiniz? Arabadan soğumak üzereyim. Satıcam bunları çözemezsem

• 52Alptekin52 5 kullanıcısına yanıt
    V kayışı kaçırıyor olabilir yada v kayışının bağlı olduğu rulmanlardan filan olabilir, lap lap sesleri bendeki sorun gibi plakalıktan geliyor olabilir bi kontrol edin
  • 52Alptekin52 5 kullanıcısına yanıt
    Dostum 1998 ve 2008 model araçlarım var, gelip de burada soğudum filan demek, ortama uygun kaçmıyor onu belirteyim, aracı satacam felan biraz ayıp oluyor, benim aracımda niye olmuyor(klima yok ama). Bu bir, ikincisi klimayı kırk yılda bir açarsan kayışlar da tozdan, girilen çamurlu yollardan çamur alır ve ilk çalıştırmada ses yapar normalde onu bile yapmaz ford pek de hadi yaptı, diyelim, eğer araç sürekli yapmaya devam ediyor ise ve aracın o bölgesinde hiç oynama değişim vs. yoksa en fazla gergi kasnağı 2-3 mm. veya ustalar onu halleder gerdirilip sıkılacak. Eğer kayış yalpa da yapıyorsa ki normalde yapmaz, sizin aracınıza özel bir problem olabilir... Bi de arka bagajda ne unuttunuz acaba? veya stepneyi söktüyseniz, onun veya herhangi bir oyuncağı vs. orada unutulmuş da olabilir. Biraz yüksek ton kullanmamın nedeni böyle basit şeyler için insanlardan yardım istemek hem de nazlı olarak biraz enteresanıma gidiyor. Başka da nasıl yardımcı olurum diye düşünüyorum. Sesi çözemezseniz lütfen yazın elimden geldiğince ben de hassasım, çözelim...

• Kolay gelsin arkadaşlar fiesta 2015 model (sıfır ) trend x var 45.500 diyor 30000 de 20 ay % 0 faiz ile sizce nasıl fiyatı???? Birde fiesta ii değildir diyen arkadaşlar oldu +sı -si nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2011 My Fiesta akü değiştircem tavsiye ettiğiniz marka amper varmıdır? Bide bu ters kutup vs muhabbeti var beni bi aydınlatabilirmisiniz? İnternetten sipariş vericem geldiğinde uymazsa büyük gelirse kaputa vs değerse sıkıntı olur sizlere bi danışmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matog6469

Kolay gelsin arkadaşlar fiesta 2015 model (sıfır ) trend x var 45.500 diyor 30000 de 20 ay % 0 faiz ile sizce nasıl fiyatı???? Birde fiesta ii değildir diyen arkadaşlar oldu +sı -si nedir?

ben dizel kullanıcısıyım. o fiyatı aldığına göre ya 1.0 yada 1.2 motordur. sanırım benzinli 1.2 motorlar diğerlerine göre daha çok yakıyor. araçtan genel manada memnunum.
    şimdiye kadar duyduğum şikayetler:
    direksyon çevirince gelen ses,
    kasislerde direksyon kutusu yada rot başlarından gelen ses(bir corsa değil kesinlikle)
    ses ve ve şarkı değiştirme tuşlarının çalışmaması.

bende bunlar var ve genel anlamda fiestada oluşan sıkıntılar. onun dışında kullanımı çok zevklidir ve güven verir.
  • Bende dizel 2012 fiesta kullanıyorum ge kullanımı oldukça zevkli bir araç. Atak değil ama keyifle kullanıyorsunuz kesinlikle. Şanzıman, direksiyon tepkileri gayet iyi. Dikkatli kullanılırsa şehir içi tüketimi çok düşüyor. Ben şu anda 5.3 lt'deyim ki eşim de kullandı ve bu süreçte biraz arttı. Antalya şehir içi kullanımı full bu tüketim değeri.

• bende 2011 1.4 dizel fiesta kullanıcısıyım kesınlıkle tavsıye ederım..
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Hocam bu elektrikli direksiyon yani 2009 sonrasında oluşan bir cızırtı problemi sanırım, bir de benim arkadaş da buna çok takılmıştı diye hatırlıyorum, ben kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim ama sonuçta bir problem olduğu anlaşılıyor küçük bir ses bile olsa. Fakat benim takıldığım rotbaşından veya kutudan gelen tıkırtı sesi demişsiniz, o konuda rotil eskimemiştir de belki birşey kırık olabilir mi alt takımda baktırdınız mı? Eski kasa (2009 öncesi) tam hidrolik direksiyonlulara göre direksiyon hassasiyeti nasıldır, kullanan arkadaşlar cevaplayabilir mi? 2013 makyajlı kasada bilinen alt takımda değişiklikler varmı birde? Teşekkürler...
  • Yeni kasa 2009 Model 1.4 Tdci Fiesta'ları nasıl bilirsiniz arkadaşlar?

90 bin km'de buldum bir tane, biraz araştırıp arabaya bakmaya gideceğim. Yorumlarınızı beklemedeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Yeni kasa 2009 Model 1.4 Tdci Fiesta'ları nasıl bilirsiniz arkadaşlar?

90 bin km'de buldum bir tane, biraz araştırıp arabaya bakmaya gideceğim. Yorumlarınızı beklemedeyim.

Öncesinde ne kullandın yada hangi araçla kıyaslıyorsun bilmem ama çok keyifli ve güzel bir araba . Yakıtı çok iyi sakin kullanırsan çok az yakıyor. Antalya trafiğinde sakin kullanımda ortalamam 5.4 lt. Daha önce hiç bir arabamda bu kadar az yakmamıştım. Direksiyon, şanzıman, süspansiyon çok iyi. Yalıtımı da oldukça iyi. Kısaca ben kesinlikle tavsiye ederim. Üstelik ikinci elde hızlı bir araba. Benim araba 2012 model bu arada, yani 1.4 dizel olanı. Sonrasında kullanılan 1.5 dizel nasıl bilmiyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norton772 -- 21 Ocak 2016; 14:12:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: norton772

quote:

Öncesinde ne kullandın yada hangi araçla kıyaslıyorsun bilmem ama çok keyifli ve güzel bir araba . Yakıtı çok iyi sakin kullanırsan çok az yakıyor. Antalya trafiğinde sakin kullanımda ortalamam 5.4 lt. Daha önce hiç bir arabamda bu kadar az yakmamıştım. Direksiyon, şanzıman, süspansiyon çok iyi. Yalıtımı da oldukça iyi. Kısaca ben kesinlikle tavsiye ederim. Üstelik ikinci elde hızlı bir araba. Benim araba 2012 model bu arada, yani 1.4 dizel olanı. Sonrasında kullanılan 1.5 dizel nasıl bilmiyorum?

Öncesinde Logan ve Palio kullandım. Üzerinize afiyet acemiyimde.

Kıyasladığım bir araç yok, muhtemelen ben her türlü efsane bir araca biniyormuş gibi hissedeğim.
    Şimdiki aracım Palio ve tabiri caizse insan gibi yakmıyor. Haftalık 70-80 lira yakıta veriyorum. Bmw alsaydım keşke bu kadar koymazdı.
    Arkadaşım 150 liraya bir aylık fullüyor deposunu sonra arkasına bakmıyor, sırf bu yüzden dizel istiyorum.

Teşekkür ediyorum değerli yorumun için.

Bir şey daha sorayım; bakım maliyetleri nasıl acaba? Özel servislerde, sanayilerde v.s Ford diye fahiş ücret isteniyor mu?

• arkadaşlar merhaba az önce eski bir konu başlığını hortlattım.

sanırım aradığım cevabı burada bulabilirim.

2013 model, 1.6 trend x otomatik bir fiesta'ya talip olmayı düşünüyorum. bu araca lpg taktırabilir miyiz? lpg ile aracın uyumu nasıldır? otomatik şanzımanında herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? bu arada fiyat 39.000 tl
  • Hocam senin palio hangi model o kadar yakiyor ? Bende de palio vardi dizeli sehir ici klima acik halde 6.2lt yi gecmiyordu ki kisa mesafe kullaniyordum antalyada.maks bi seferde kontak kapatmadan 10km yi gecmiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

Hocam senin palio hangi model o kadar yakiyor ? Bende de palio vardi dizeli sehir ici klima acik halde 6.2lt yi gecmiyordu ki kisa mesafe kullaniyordum antalyada.maks bi seferde kontak kapatmadan 10km yi gecmiyordu.

1.4 EL modeli. Dizel değil ama benzinli, o yüzden enine boyuna bakmadan deli gibi yakıyor. Sanırım 8.8 litre falan yakıyor.
  • quote:

quote:

quote:

Kıyasladığım bir araç yok, muhtemelen ben her türlü efsane bir araca biniyormuş gibi hissedeğim.
    Şimdiki aracım Palio ve tabiri caizse insan gibi yakmıyor. Haftalık 70-80 lira yakıta veriyorum. Bmw alsaydım keşke bu kadar koymazdı.
    Arkadaşım 150 liraya bir aylık fullüyor deposunu sonra arkasına bakmıyor, sırf bu yüzden dizel istiyorum.

Bir şey daha sorayım; bakım maliyetleri nasıl acaba? Özel servislerde, sanayilerde v.s Ford diye fahiş ücret isteniyor mu?

Fiyat konusunda opel fahiştir. Ford özel serviste çok pahalı değildir. Malzeme uzun ömürlüdür ondan dolayı ilk başta pahalı gibidir. Mesela palio fren balatası muhtemelen 20 binde bir falan değişirken ford'da bu aralık 50–60 bindir ve ondan dolayı direk kıyasta belki pahalı gibi gelir ama sonrasında uzun bir süre değişmez. Yakıt kesinlike üzmez. Daha dün antalya yalova yaptım ağzına kadar dolu arabayla ve boş bulduğumda bastım 6 lt civarında yaktı. Bu arada arabada iki büyük, bir küçük valiz, bebek arabası, hanım, çocuk, bebek, ıvır zıvır çantalar falan vardı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

Hocam senin palio hangi model o kadar yakiyor ? Bende de palio vardi dizeli sehir ici klima acik halde 6.2lt yi gecmiyordu ki kisa mesafe kullaniyordum antalyada.maks bi seferde kontak kapatmadan 10km yi gecmiyordu.

1.4 EL modeli. Dizel değil ama benzinli, o yüzden enine boyuna bakmadan deli gibi yakıyor. Sanırım 8.8 litre falan yakıyor.

Tup varmi aracinizda?benzinliyi lpg de az yakiyor diye oven coktuda ondan garipsedim.

Fiesta dizeller arasinda en az yakanlardan.zaten 2010 ustu dizel arabalar genellikle yakitta baya iyiler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fiyat konusunda opel fahiştir. Ford özel serviste çok pahalı değildir. Malzeme uzun ömürlüdür ondan dolayı ilk başta pahalı gibidir. Mesela palio fren balatası muhtemelen 20 binde bir falan değişirken ford'da bu aralık 50–60 bindir ve ondan dolayı direk kıyasta belki pahalı gibi gelir ama sonrasında uzun bir süre değişmez. Yakıt kesinlike üzmez. Daha dün antalya yalova yaptım ağzına kadar dolu arabayla ve boş bulduğumda bastım 6 lt civarında yaktı. Bu arada arabada iki büyük, bir küçük valiz, bebek arabası, hanım, çocuk, bebek, ıvır zıvır çantalar falan vardı.

Araba cidden çok az yakıyor herkes aynı yorumu yapıyor, ilk kez bir arabada bu kadar aynı fikrin söylendiğini gördüm. :)

Çok teşekkür ediyorum bu değerli bilgiler için. Bulabilirsem eğer güzel bir Fiesta alacağım.
    Trend paketli çok buldum ama Titanium pek bulunmuyor.

• 
Sayfa: önceki 190191192193194
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.