Şimdi Ara

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.007
Cevap
32
Favori
355.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2005 tdci triger + v kayışı ( o civarda adını unuttuğum mekanik bir parça)mazot ,yağ, hava, polen filtreleri işçilik+ masraf 890 a yaptırdım. Maslakta
  • Hayırlı olsun. Ağır bakım bitmiş. Uzun bir süre götürecektir.
  • Beyler 1.4 BENZİNLi fiesta için görüşleriniz nedir,yakıt sarfiyatı dizelden çok fazla olurmu ve performansı nasıldır İlk önceleri dizel bakıyordum çok fazla km yapmayacağım sadece hafta sonları kullanıcağım ve daha az bakım masrafı olcağı için etrafımdakiler Benzinli araç al diyor 1.4 collection Benzinli düşünüyorum Dizele kıyasla +'ları -'leri nelerdir Özelliklede Yakıt nasıldır Alınabilirmi bu araç ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 11 Haziran 2015; 13:03:55 >
  • Selamlar beyler 39000 e 2013 aralık modeli bir 1.5 trend fiesta 9700 km deydi hic aklımda yoktu fiesta almak açıkçası tanıdığım vasıtası ile aldım aracta kozmetik olarak her hangi bir sorunda yok herşeyi kontrol edildi.Jantlar çelik takılmış aracın içerisinde(yapılabiliyorsa renklendirme ve dışarısında park sensörü vs gibi)değişiklik tavsiye edermisiniz?Ya da ne önerirsiniz daha yeni yeni araç kullanan biriyim.
  • Bu da benim Trend X biraz değişiklik iyidir diyerek ST Spoiler, Titanium sis farları, Titanium Far anahtarı, mugen rüzgarlık, park sensörü, Bluesky araç kamerasi, 3M film ile görselliği tamamladık

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 12 Haziran 2015; 21:24:24 >

• sanırım dizel değil mi? çok iyi fiyata almışsın güle güle kullan
  • nofrost kullanıcısına yanıt
    Evet hocam cok tesekkur ederim.Park sensoru taktirayimmi serviste ne kadar takarlar fikri olan var mi?Aracin garantisi devam ediyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    1,4 benzinli 5,5 şehirlerarası, 7-8 lt de şehiriçi olarak düşün ama çok ideal sürüş koşullarında gaz pedalının onda 1 ine basarsan.
    Dizel için ise %60 dan aşağısına basmamak ve ortalama hızın 130-140 bile olsa yakacağın rakam 4,3-4,7lt dizel buna göre km. hesabını yap. Şehiriçi de istediğin kadar bas 6-6,5 lt, yi mümkün değil geçemizsin, istersen har kalkışın ani 0-100 tam gaz basım olsun- hadi 6,5 olmasın da 7,5 8 olsun, benzinli de bir yap istersen, deponun kaç dakikada düştüğünü gözlerinle görürsün, 30 lt leri... Arkada bomba ile dolaşmak istersen ve tabi ki ekonomik olsun dersen, tüp te olur ama yeter bu fukaralık edebiyatı, ben de hiç ihtiyacımız olmamasına ve hatta belki mensup olduğum ve gurur duyduğum mühendislik camiasına hainlik olsa da ; LPG de vardı, sattım kurtuldum, ve ailem de bunu çok iyi anladığı için kesinlikle dizel al diyorlur. Hiç arabayla sürat bile yapmasalar dahi Çekişi yeter ayrıca benzinli araç almak bence haramdır, çünkü verimi kötü... Dini yönden de bakılırsa eğer... Bu kadar da net söylüyorum. Bakımda sadece 20.000 km de bir 40 liralık mazot filtresi artar, bir de turbo filan ama o da 100.000 de bir maksimum 1000TL. o kadar olsun. Keyfi bambaşkadır, gürültülü de olsa, gerçekten benzin israftır... Hele ki bu kadar düşük fiyat farkları olduğu sürece... Tabi ki sessizliğin önüne çok geçilemediği için haram-helal mevzuları da karışık- aynı şartlar yok motorlarda ama işte böyle ve tabiki keyif de kişiden kişiye değişir bunu da bilertmekte fayda var. Benzinlinin de fıslamasının da sessizliğinin de ayrı bir havası, lüks hissettirmesi de yok değil. Dizelciler benim gibi çok para odaklı ve esnaf kafalıdır bir yandan da... O yüzden de ben keyifle, fazla trafiksiz ortamda binebilirim, dersen benzinli de çok yabana atılmaz bir yandan da. tsi 1,2 ler bile deli kaçıyor bu arada. Kalkışlarda ve son süratte benzinlilerle boy ölçüşemezler...
    Edit: Turbo 100.000 rakamı bile sallamadır, aracım 400.000 da turbosu bildiğim değişmedi (300.000 deki servis kayıtlarında da yok ve 100.000 dir 4 senedir ses bile yok. Yalnız 2.kez değiştirdiğim ve masraf açan tek parça yağ soğutucusunu "fase" marka çin malı almayın, patlatıyor hem de çok kısa sürede... (ve oradaki yağdan kaynaklı, marş motoru , o bile bizim ustanın keleğine geldim, orijinali komplesi 200 Tl ye bulunurken ben iç takımlarını yenilemeye o fiyat verdim. Onun dışında iç plastik boya soyulmaları dışında hiç bir sıkıntısı yok araçların... Fiestalar aldığım için gayet ultra memnunum ve araçlar gerçekten ucuz onu belirteyim kalitesine göre (Otomotiv piyasasından ve araçlarım bunlar olduğu icin diye düşünenler olabilir saygıyla karşılarım...) Clio, colt vs sahibi de olmuştum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer omer -- 29 Ekim 2015; 4:59:36 >

• Legend_84 kullanıcısına yanıt
    yakıt elbette fark eder tork ve güç elbette lakin benzınlısı atakdır . sizi üzmez masraf yapmaz ..düşünmeden temiz collection alabilirsiniz
    not:dizel sahibiyim
  • Kısmetse perşembe günü 2008 fiesta 1.4 tdci comfort modeli araç alıcam.Makyajlı kasa diye geçiyor.Merak ettiğim comfort giriş paketi diye biliyorum ama aracın donanımsal özelliklerinden bahseder misiniz ?
  • 2013 titanium x pakette bluetooth bağlantısı var mı ?

• selamlar arkadaşlar. ben de yeni araç almayı düşünenlerdenim. aklımdaki iki araçtan biri fiesta diğeri de honda civic 2010 ve üstü.

35.000-40.000 TL arası bir bütçe düşünüyorum. netten baktığımda fiestaların düşük kilometrelerde satıldığını gördüm aşağı yukarı 40.000 tl fiyatlara.

sizce bu bütçeyle neyi tercih etmeliyim. fiestanın yakıt tüketimi nasıldır? Neden bu kadar düşük kilometrelerde satılıyor araç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: racerant

Bu da benim Trend X biraz değişiklik iyidir diyerek ST Spoiler, Titanium sis farları, Titanium Far anahtarı, mugen rüzgarlık, park sensörü, Bluesky araç kamerasi, 3M film ile görselliği tamamladık

FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi

Maşallah hocam çok güzel olmuş ;) Bende de 2015 1.25 Trend X var sis taktırmayı düşünüyorum siz bu işlemleri serviste mi yatırdınız? kaça patlıyor?

• PasifiCboy kullanıcısına yanıt
    Taktır kardeş kesinlikle tavsiye ederim aracın havası çok değişiyor.

Sis farı, Far anahtarı, Orjinal ST spoiler, gövde rengi park sensörü toplam maliyet (boya ve montaj işçiliği dahil) 1.570TL tuttu serviste (otokoç antalya)

Bu da Meguiars wax uygulaması sonrası :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 23 Haziran 2015; 8:04:30 >

• bende 2. el fiesta ile aranıza katıldım.
    katıldım ama çok sıkıntılı oldu.
    aracı almaya gittim takasta corsa c 2004 model aracım galerici karşısında çalışmadı marş dinomosu yandı. yaptırdım öyle verdim.
    fiestayı üzerime almaya gittik notere araçta haciz çıktı. galericinin kardeşinin avulat parası çıktı 750 tl, gitti ödedi kardeşi tekrar notere gittik. bu seferde 4 den sonra noterin sistemi kitlendi. aracı aldım yinede eve gittim. ertesi gün galericiye gittim 12 de aracı sorunsuzca üstüme aldım. sigortacıya yola çıktım, yüzyılda sarı ışıkta durdum arkadan 4 günlük mercedes amg bana vurdu.
    şimdide adamın sigortasından aracı yaptırmak için uğraşıyorum.

aracı çok aramıştım 1.4 TDCI TREND 2012 MODEL 61.000 DE. sağ arka kapıda hafif lokal boya vardı tramerde kayıt yoktu. şimdi sağ arka çamuluk boyancak tampon far değişcek.
     FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi FİESTA TDCİ VE BENZİNLİ KULLANICILARI PAYLAŞALIM- ilk mesaj güncellendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 9 Temmuz 2015; 17:30:39 >

• Bugün 2012 modelleri 40000 km'de gri Titanium görünümlü Trend dizel ile aranıza katıldım bende. Ağır bakımı kaç bin km'de dizellerin?

• Bugün uzun yol yaptım ilk kez arabayla. Ortalama 110 km hız ile 630 km yol geldim ve mazot bitti. Doldurunca 130 TL'lik mazot aldı. 20 kuruş yakmış km'de. Ortalama 5.5 lt aşağı yukarı. Fena bir değer sayılmaz bu hız için. Depo bayağı bi küçükmüş ama. Sürüş kaliteli ve zevk veriyor insana.

• trabzona gittim geldim. gerededen sonra hep 90 ile gittim km de 14 kuruş yaktı. toplamda 160 tl civarında yakıt yaktım trabzona.
    1,4 tdci 2012 trend

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 18 Ağustos 2015; 16:49:40 >
  • Bugün biraz ekleme yapayım. Arabayı kullanması çok keyifli. Direksiyon olsun şanzıman olsun çok iyi. Performans biraz daha iyi olsaymış mesela 68 yerine 80-90 beygir falan olsaymış tadından yenmezmiş.

• racerant kullanıcısına yanıt
    Otokoç park sensörünü kaça takıyor? Gövde rengi nasıl boyuyorlar?

• 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.