Şimdi Ara

FIFA 16 DEADZONE VE GAMEPAD KALİBRASYON AYARI [KESİN ÇÖZÜM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
4.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fifa yı yıllardır pc de oynuyorum.Fakat son 5-6 ayda ps4 te oynadım.Tekrar pc de oynamaya başlayınca,ps4'ün analog ve tuşların tepkilerinin pc ye göre daha seri olduğunu farkettim. Bunu logitech f710 için söylüyorum.Kalibrasyon ayarı için forumda x360ce Emulator programları paylaşılmıştı fakat fifa da hiçbirini çalıştıramadım.

Linkini paylaşacağım güncel program ile hem tuş ayarı hem de kalibrasyon ayarını yapabileceksiniz. Deadzone ayarını yaptıktan sonra oyunda topun asıl yön vermek istediğiniz yere gittiğini görünce ne demek istediğimi anlayacaksınız.Ya da dribling halindeki oyuncu en ufak yön hareketinize tepki verebilecek.Xbox ve ps4 kolunu halihazırda pcde kullananlar belki de memnundur fakat logitech de dahil olmak üzere diğer oyun kollarında deadzone default haliyle çok çok kötü.

Programın kullanımıyla ilgili link:

https://www.youtube.com/watch?v=Lu7tcRd1jzQ

Deadzone ps4 kalitesinde olması için benim yaptığım ayarlar resimde mevcut .Siz isteğinize göre değiştirebilirsiniz.

İyi forumlar

FIFA 16 DEADZONE VE GAMEPAD KALİBRASYON AYARI [KESİN ÇÖZÜM]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1913 -- 26 Mart 2016; 4:07:20 >

• Acaba xbox one gamepad kullananlarda bu sıkıntı varmı fifa 15 te logitechte oynuyorduk baya kötüydü.
  • Var hocam.
    İlk f710 ile oynuyordum. Memnun kalmadım. Xbox one gamepad aldım ama yine sıkıntılı.
    Bakalım bu programı deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ostkreutz kullanıcısına yanıt
    Benide geçen sene soğutmuştu oyun kendinden on numara pc olmasına rağmen sonra geçen sene bi ara xo aldık orda fifa 15-16 oynadık.Arkadaş pc'de oyun oynamıyor işkence çekiyormuşuz hani neredeyse fifa pc nin single oyunu xo'nun onlinesine eşit hatta xo daha iyi bu konuda gece server boş olduğu zaman felan oyun akıyor resmen.Bakalım 17'de nasipse tekrar alırız belki.
  • Anladım hocam. Bakalım bende kısa zaman içinde konsola geçmek istiyorum.
  • Program işe yarıyor arkadaşlar.Eğer programı çalıştıramasaydım oyunu bırakacaktım.Yine de uzun vadede konsola geçmek mantıklı.Hem hileciler hem de fifa nın sunucu konusunda pc ye eskisi kadar önem vermemesinden dolayı.İnternet bağlantınız iyiyse yukarıdaki programla ayarları yaptığınızda hantallık ortadan büyük ölçüde kalkıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fifa 2023 Klavye Ayar Sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Fallout 4 Ses Kayması Sorunu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • xbox 360 wireless var. Benim de kullanmam yararıma olur mu arkadaşlar ne dersiniz.
    Fifa 15te deneyeceğim 16 hariç hepsini almıştım şu ana kadar. 15te de hep yakındığım bir konudur bu input lag, geç tepki verme sorunu.

Fifa 14ten beri böyle açıkçası. 11-12-13 çok seri tepki veriyordu harikaydı o açıdan. Yani bence hem oyunun kendi yapısından hem de pcde ve gamepadle alakalı pcye özgü bir sorun olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden yeni gamepad alacak arkadaşlara her zaman kablolu ve kaliteli bir cihaz almalarını tavsiye ederim. Veriler en hızlı ve sağlıklı şekilde kablodan geçer, bunu aklınızda bulundurun. Yıllardır xbox 360 controller kullanmama rağmen kablolu almadığıma pişmanım. F710 da var ama onun da alt tetikleri aşırı sert. Bu iki gamepad ve pillere verdiğim parayla çok rahat 2-3 adet dualshock 3 , dualshock 4 alabilirdim. bunları alıp kabloyla kullanmak da iyi bir çözüm.
  • Yazdıklarında kendimi gördüm hocam :)

Bende ilk f710 kullandım. Tetiklerin sertliğinden dolayı xbox one gamepad aldım. Kabloyla + bu programla eskiye oranla daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Şuanda da dualshock 4 alıp almama konusunda araftayım valla. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ostkreutz

Yazdıklarında kendimi gördüm hocam :)

Bende ilk f710 kullandım. Tetiklerin sertliğinden dolayı xbox one gamepad aldım. Kabloyla + bu programla eskiye oranla daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Şuanda da dualshock 4 alıp almama konusunda araftayım valla. :)

Maddi yönden sıkıntı yoksa 1 sn düşünme dualshock 4 al, tuşlar o kadar yumuşak ki her istediğini isteyerek yapabiliyosun, f710 ve f310 kullandım bundan önce neyle uğraşıyomuşum ben dedim tuşlar o kadar sert ki dualshockla karşılaştırınca kesinlikle aldığına verdiğin paraya değdiğini görüceksin ve keşke daha önce alsaydım diceksin. Forumda 2. ellerini bulabilirsin adam ps4 + 2 kol satıyo o tür ilanlarda kolun 1 tanesini satanlar oluyo ben öyle almıştım zaten evladiyelik ürün sony işini sağlam yapıyor temiz bişi olsun sıfırını aramazsın.

• Eyvallah hocam. Bakalım şu xbox one gamepadi satayım hayırlısıyla. Amazonda 40 $ civarıydı ds4. Direkt onu alacağım.
  • Şu güne kadar kaliteli kolların hepsini denedim en iyi performansıda DS3 te aldım.Gerçi PCde denedim DS4 ama elime hala DS3 rahat geliyor.X360 kolu hiç hassas değil 130 lira vermiştim receiver ile sahte olduğunuda sanmıyorum.Param olsa tekrar sıfır DS3 alırım.
  • benım versıyon 64 bit windows10 sorun oldu vıdeo ve anlatılanlar işlemiyor illaki onları mı yapmak lazım
  • 64 bit windows 7 için denedim oldu.Logitech,xbox kollarda tuş ayarı yapmaya gerek yok.Ben sadece deadzone ayarlarını değiştirdim.Nispeten default haline göre daha iyi oldu.Oyuna girmeden "Configiration file version..." ile başlayan bildirimi aldıysanız işlem başarılıdır.Verilen uyarı sizi yanıltmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1913 -- 9 Nisan 2016; 19:34:42 >
  • hakan1913 H kullanıcısına yanıt
    Hocam tamam dediğin gibi ayarladım versiyon yeni olduğu için görüntü senin ekran görüntünden farklı bazı deadzone ayarlarını yapmak farklı oluyor...Yuzde 80 dediğin ayar mesela bu yeni versiyonda yok...istersen birde yeni versiyonlu halini deneme yapıp sonucu edit ile konuyu güncelleyebilirsin...Ama sonuç olarak dediğin conf. hatası verdi oyun basında. Oyuna gelecek olursak fazla ılgılenemedım ama herhalde bazı noktalarda ozellıkle sut ve pas yonu konusunda sorun olmayacaktır diye düşünmekteyim...
  • Arkadaşlar bir yorum yapın şu alana uygulayan uygulamadan ekstra verim alan varmı acaba ? ben moddingway mod ile kullanıyorum sanki bu uygulamadan verim aldım gibi ? gerçi yaptığim iş neye yaradı onuda anlamadım pek ama :)
  • Hocam zaten benim yaşadığım sıkıntı da buydu.Programın bir çok versiyonu mevcut.Fakat ben hiçbirinde çalıştıramadım.Verdiğim youtube linkindeki videonun açıklamlar kısmında bir link var.Ben onu indirip kurdum ve yaptığım değişiklikler oyuna etki etti.İsterseniz son versiyonu yerine bir de onu deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan1913 -- 25 Nisan 2016; 11:07:02 >
  • Hocam iste sorun su o videodaki linke tıklayarak girdigimiZ videodaki linke tiklayip indirdigimizde hata veriyor benim sistem w10 64bit o video yaptigimizda hata veriyor 64 bit kullanin diyor...sorunda burda basliyor o yuzden ben ne yapsam randiman alamadim...deadzone kendi basima bisiler yapayim dedim bu sefer gec algilama sorunu yaşadım...

• www.x360ce.com'da en son sürümü var.
    Windows 10 ile uyumlu.
    Ben kafama göre ayar çektim aralıksız 7 kişi ile maç yaptım.
    Maçlarda ilk yarı bitmeden hepsi arazi oldu.
    Millet yenileceğini anlayınca artık kaçıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 26 Nisan 2016; 20:25:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surpentor

www.x360ce.com'da en son sürümü var.
    Windows 10 ile uyumlu.
    Ben kafama göre ayar çektim aralıksız 7 kişi ile maç yaptım.
    Maçlarda ilk yarı bitmeden hepsi arazi oldu.
    Millet yenileceğini anlayınca artık kaçıyor :D

Hocam peki ayarlarını nasıl yaptın ayar ekran görüntünü ve yaptığın işlemleri caps 'lerle foruma atar mısın ? hem bizim içinde uygulaması kolay olur. Benim sorunum mesala w10 64 bit ayarlamaları sayfadaki gibi yaptım fakat gec algılama sorunlarına maruz kaldım...sut tusu 1 sn ye ve dıger tuslarda bastıgında 1 sn 'ye sonra aksıyon alıyor oyunda... Sizden caps'leri paylaşmınızı rica ederim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.