Şimdi Ara

FİFA 17 MOMENTUM ÇÖZÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
7.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bilmeniz gereken birşey varsa o da momentum kesinlikle FİFA 17'de var. Geçen kasım ayında bir çok reddit kullanıcısı tarafından bulunmuş kanıtlanmış "yalanlamaları durumunda elektro art'ı dava ederiz" demeleri bile ne denli doğru olduğunun kanıtıdır. Hatta offline mod da kariyer dahi oynamanız durumunda yine ve yeniden momentum ile karşılaşıcaksınız. Konu başlıkları ile fifa yı kolaylaştırıyoruz dostlar. Hadi çözüm yollarına başlayalım;

MOMENTUM NE ZAMAN AKTİF OLUR

- Arkadaşlar eğer maçın ilk 5'inci (yani dakika 4:99 u geçmemişse) dakikasında gol bulmuşsanız kötü bir süpriz ile başbaşasınız. Efsanevi mod da dahi oynasanız %25 zorluk artar. İkinci golü hangi dakikada bulursanız bulun ilave %25 daha artar.

- Şut sayınız rakibe oranla daha fazla ise buda kötü sonuçlar doğuruyor. Rakip 40 metreden 65 overall oyuncu ile gol atması kaçınılmaz. Üzülmeyin çözümü var.

- Momentumun en gizli özelliklerinden biride (reddit kullanıcları program dilleri ile bu konuyu çözdü ve açıklık getirdi) rakipten top almanın zor olması. bunu defans yapma başlığında anlatacağım.

DEFANS YAPMA

- Ben defansın "d" sinden anlamam diyen dostlara kesinlikle ayarlar bölümünden legacy defans ve tactical defans ayarlarını değiştirsin.

- Momentumda bahsettiğim rakipten topu almak için en az 10 saniye rakibin topu ayağında olan değil pas atabileceği takım arkadaşlarına yakın olun. Birde bunu iki adam kullanma yöntemi ile yaparsanız hem rakipten top alırsınız hemde momentum pas aktif olmaz.

- İster pique ister puyol ister roberto carlos ister maldini kadrosnuzda olsun, hurra dalma huyunuzdan vazgeçin. Genelde piresi leri kanat ve orta saha ile eğer bu oluncuları rakip geçmişse kanat dafenssa buda olmadı bu sefer stopere baş vurun (ama öncelikle şut açısını kapatarak müdahale edin ve iki adam taktiğini kullanın.

- Defans oyuncuları ile diriplling yapmayın.

- Defans oyuncuları ile ileri çıkarak top dağıtmayın (çok iyi bir maç çıkarıyorsanız bu istisna)

- ne olursa olsun rakibe uzak oyunculara pas vermeyi tercih edin.

GOL BULMA

Gol bulmanız için öncellikle bilmeniz gereken kesinlikle rakibe yakın olacağınızı onlarla temas kurup golle zorda olsa buluşacağınızı biliniz.

- Kesinlikle müsait olduğunuz her an şut çekin (bir daha bulma imkanınız olmaz)

-Öncelikle bizler genellikle hızlı santrafor tercih ederiz Bence doğru olan bu zaten. Santrafor kesinlikle 85 ve üzeri hızlı olmalı bitiricilik en az minimum 65 -70 olmalı şut gücü minimum 80-85 olmalı.

- kanatlarınızdan 1 tanesi speed hıza sehip olması yeterli, birde yedek alın. Bu kanat oyuncuları ile kesinlikle artasahada içe akarken çarpaz koşular yapı. (FUT modda çapraz koşu çok etkilidir.)

-Gol bulmanın en güzel örneği yarı sahayı geçtikten sonra illahi gol olacak, illa bu taraftan koşarak golü atarım yapmayın. Kısa paslarla ceza sahasının dışından paslaşın ve rakibe kaptırmamak uzakta olan yani boşta olana atın. GARANTİ BİR GOL ÖRNEĞİ : ceza sahası dışında paslaşırken, ceza sahasın karesin içinde adamınızı görürseniz pas atın ayağına gelirse ve kaleye dönükse rakip size yakın ise hızlı bir şekilde şut çekin. Eğer sırtınız kaleye gönükse sıkıntı yok oyuncu arkanızda size yapışacaktır ve birşeyde yapamayacaktır. Sizde hızlı bir vücut dönüşü alarık kaleye şut çekip o golü bulursunuz. Oyunun en iyi gol bulma örneğide budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mk34_34 -- 11 Şubat 2017; 1:53:59 >

• regedit
  • Şimdi fark ettim düzelttim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazdıklarından sonra 100 maçta 80-90 win yapılamıyorsa mümkün deil yapılamaz sadece totem yapmış oluyoruz..momentumun bana göre bayağa çeşitli halleri var ve senin dediğin gibi bu etkenlerle maç içinde kademe kademe istediği tarafa her türlü verdiriyor maçı..Sen her yerini yırt her taktiği yap nafile

1- hesaba harcadığın para (gold hesap,coins vs)

2-saçma gelebilir ama bulunduğumuz ülkeye göre momentum

3- üst üste aldığın galibiyetlerden sonra üst üste yenilgiler (ne yaparsan yap kacamazsin)

4-her takımın bir panzehir takımı var net bariz belli bu oyunda..juventus dikkat edin barca hariç her takıma momentumu etki ediyor..keza dortmund 4,5 yıldız takım ama önüne gelene kafa tutuyor

5- incuration zikkimi ,taktik dizilisler direk etki ediyor

• ben oyunu bıraktım bu momentum yüzünden, zaten 200 küsür saat oynamışım çokta vakit gidiyordu. Üstüne hırslı bi insanım bi de 3-4 maç çatır çatır oynayıp seri yapıp birden momentum yüzünden paslarım, oyuncularım vs. saçmalayınca deliriyordum bende oyunu direk sildim artık. Birde bu sene oyunda skill kullanımı futta çok büyük önem arz ediyor. Bende tiki takacıyım pek skill sevmem ama skillsizde pek olmuyor gerçekçiliği baltamışlar bana göre. Sonuçta keyif alarak, sinirlenerek vs. 200 küsür saat devirdim bu kadar yeter Zaten bitirme tezim var bu dönem daha fazla sinirlenip vakit harcamaya gerek yok fifa 18'i bekliyorum artık

• Gazi_BattaL kullanıcısına yanıt
    Efendim söylediklerimi tek tek okuduğunuzu düşünüyorum. Elektro art pazarlama amacıyla momentum işlevini yürütmekte. Bahsi geçen momentumun (müdahale ) genelde şikayetçi olan tarafı platformu en iyi bilen oyunu en iyi oynayan taraflar. Fifa bilmeyen vatandaşın çaresi olmaya momentum müdahalesi ile pazarliyabilmek müşteriyi kacitmamak amacıyla başvurulmuş. Momentum için yeni bir deyim var. "Buffonu hayrettin yaparken, hayrettini buffon yapmak" deyimi oluştu. EĞER MOMENTUM AKTİF HALE GELMİŞ İSE YAPILACAK ÇOK ŞEY KALMAMIŞTIR. Momentum için tekrar tekrar uyardım yazılarımda. Eğer momentum saha içinde ki istatistiklerinizle aktif hale getirmemişseniz dediklerimı uygulayınız gerçekten etki olacaktır. Ancak momentum aktif olmuşsa gerçekten hepimizin şikayet ettiği gereksiz mudahale ortaya çıkıyor.

• The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Sana sonsuz katılıyorum. Bir o kadar Fifa mesaisi yapmış biri olarak. Sen hiç 70 ovrell kevin 78 ovrell musadan 40 metreden, kalende Casillas varken gol yedin mi ? Sen hic rakip her geldiğinde gol sen geldiğinde yok, tırnağının ucuyla rakibe ceza sahasında müdahale edip penaltıdan mağdur olup gol yedinmı ?

• Öncelikle Senin anlatıklarınla momentumun yakından uzaktan alakası yok, defans için anlattıklarında zaten fifa da top kapmak istiyorsan öyle yapacaksın!
    Gol için heryerden şut çekersen sürekli topu kel alaka yerde rakibe vermiş oluyorsun, fifa da kolay gol atmak istiyorsanız ekstra pas yapacaksınız ceza sahası içinde ekstra yukarı aşşagı geri 4 pas yaparsan gollük şut açısı bulunur böylece rakibede kolay top vermemiş oluyorsun :)

FİFA 17 de momentum ekim ayındaki güncelleme ile tavan yaptı, peki neden oldu ?
    EA forumlarında, fifa forumlarında yoğun eleştiriler oldu! Kısaca kaybedenlerin hepsi ağladı, pesden fifaya geçip kaybedenler ağladı..Ne diye ağladılar top kapamıyoruz,biz gol atamıyoruz, rakipler 7-8-9 tane gol atıyor ! Buna bi çare bulun diye topluca aglaşmaca oldu !

Ve EA sports da Kaybedenlere kaytsız kalmadı patch içine ağırlaştırılmış momentumuda soktu aradan kendini kurtardı !

Eylül de oyunu aldım oyunu, resmii çıkmasına 2 gün kala eylülden ekimin ortalarına kadar gece gündüz oynadım, karşıma gelenler top kapamıyordu, karşı karşıya golleri kaçırıyolardı, 3 pas yaptırmıyodum rakibe ve her maçı en az 5 farklı kazanıyodum! Fut da normal seasons gibi efektif oynıyamıyordum ama orda da en az 2-3 farklı kazanmayı başarıyordum...

Şöyleki her maçta 7-8 gol atıyorsam rakiplerimde, 3-4 gol pozisyonu buluyordu ama atamıyorlardı zaten farkı açmışsam moralleride kalmıyodu sanırım!

Çogu maçım ilk 30 dakika veya 45 de QUİT çekiyodu rakipler !

SEASONS DA 100 WİN - 3 DRAW - 3 LOST ! Lost lardan 2 tanesi ea server larının DNF vermesi!

Ve patch geldi momentum geldi, benim galibiyet yüzdem düştü birden kel alaka maçlar kaybettim :)

Quit çektirdiğim adamlar 2-1 maç kazanır oldu! Nicklere dikkat ederim 1 hafta önce ilk yarıda 5-0 olunca kaçan adam, patch den momentum dan sonra 2-1 beni yeniyor!

Bakıyorum adamın istatisliklerine acaba bu adam 1 haftada oynamasını mı öğrendi ? diye 10 maçta tek galibiyeti var 2-1 beni yenmiş ! Zaten oyun içinde de adam benim nicki tanıyınca heralde öne geçince 60 dan sonra kendi kalesine döndü atağa çıkmadı yani hala öğrenememiş hala noob hala ezik!

1 örnek anlattım ama hepsi böyle !

Ve ben sildim oyunu böle oyun oynamam !

Kaybedenler aglasın onlara özel patch ile iyiler karşısında dengelensin oyun hesabı ! Sizede tavsiyem ya silin ya friend maç atın yada single player !

Yada yazın ea ya momentumu ilk çıktığı gibi sınırlarda tutsunlar kazananlar kazansın sürekli ! kaybedenler de kaybetsin sürekli ! Kazananlar anasının karnından kazanarak gelmedi bugünlere ! Kaybede kaybede kazanmayı öğrenirsin !

EDİT: Buraya yazıcaganıza ea sports a ticket atın forumunda konu açın, ea support a yazın ! Kaldırsınlar ! Yoksa senin anlattıklarınla momentuma engel olamazsın, anca kendini kandırırsın !

Not: Geçen gün twitch den türkün birinin yayını izliyorum :) Top kapamıyor , 2 pas yapamıyor 3-2 önde bide momentum sag olsun! küfür ediyor rakibine hile yapmış bu diye 3-2 önde rakip hile yapmış :D dakika 85 twitch den biri yazdı ne hilesi yapmış diye ? Top kapma hilesi yapmış diye cevap veriyor! ve yine küfür ediyor o esnada 3-2 kazandı ama o arkadaş zannediyor kendisi kazandı ! Bilmiyorki easports ona hediye etti rakibine özellikle dikkat ettim kat kat iyi bir oyuncuydu !

Dualshock4 ümü kırdım, oyunu sildim kurtuldum ! ( tavsiye ederim, ama siz gamepad inizi kırmayın sadece silin yeter :) )

• Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Size şöyle cevap vereyim webteknodan kenan ve multiplayerden Enis kiraz oglunun dediklerinin aynısını yazdım. Yanı burada yapılan yazılan yanlış ne uzaktan alakabı yoksa fifa kariyer çeken bu iki youtube kanalı gevrliyor mu diyorsun ? Doğru yazılan tanılari insanlara mesaj atma havası ile çöpe atmayın. Uzaktan alakası yok dediğiniz gereksiz bir tumce. Genelde çöp catan sitelerde sizin gibi "hadi ordan nerden biliyorsun yok öyle birşey " dilinde konuşan olur. Anlamadıgım burada yanlış ne ?

Kardeşim beni sakın yanlış anlama, ikinizinde yazdıklarını okudum, şunu kabul edelim senin de bahsettigin doğrular var hepsi için konuşmuyorum! Ama mk34_34 kullanıcı zaten doğru olanı yazmış. Bir dış fikir olarak yanlış birşey bulamadım. Hatta eksik yazmış momentum ile alakalı. Dk 70 e geldiğinde şut sayımız 2 veya daha azsa %50 zorluğu artar bu sadece bir örnek. Bende Enis kirazoğlu izleyicilerinden biri olarak arkadaşın yazdıklarını destekliyorum. Beni yanlış anlama senin yaptigin muhabbet dolu muhabbet olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amelebalgam -- 12 Şubat 2017; 14:11:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mk34_34

Size şöyle cevap vereyim webteknodan kenan ve multiplayerden Enis kiraz oglunun dediklerinin aynısını yazdım. Yanı burada yapılan yazılan yanlış ne uzaktan alakabı yoksa fifa kariyer çeken bu iki youtube kanalı gevrliyor mu diyorsun ? Doğru yazılan tanılari insanlara mesaj atma havası ile çöpe atmayın. Uzaktan alakası yok dediğiniz gereksiz bir tumce. Genelde çöp catan sitelerde sizin gibi "hadi ordan nerden biliyorsun yok öyle birşey " dilinde konuşan olur. Anlamadıgım burada yanlış ne ?

Neden yanlışsın biliyomusun kardeşim :) Fifa serilerinde senaryo vardır bu kariyer ve kupalar, turnuvalar için bu senaryo yu, momentumla karıştırıyorsunuz ve karıştırıyorlar offline oynadığın kariyerde,turnuva modunda, kupa modunda senaryo vardır, senaryo nedir ? kariyer modunda iç sahada oynuyorsun diyelim bambam geliyorsun top direkten dönüyor kazanamazsan şampiyonluk gidecek veya şampiyonluk yolunda büyük yara alacaksın nitekim kendi sahanda olduğu için taraftar baskısıyla rakibi atağa çıkarmadığın için napıp edp golü buluyorsun bu oluşan senaryo ile oyundan haz alıyosun galibiyetin veya beraberliğin daha anlamlı hale geliyor bunun adı SENARYO offline oyun modlarında olur! Güçlü bir deplasmana gidiyorsan kazanmak için herşeyi yapmak zorundasındır vesayire örnekler ! Ve bundan sıkılıyorsan oyunun ayarlar bölümünde, cpuai slider ayarları vardır bunu zevkine göre artıra bilirsin, kısa bilirsin :) offline için senin elinde olan bişey :))

Webtekno dan kenan veya Enis youtuberler iş yapıyolar oradan para kazanıyolar belki onlarda bilmiyodur, karıştırmış olabilirler offline senaryo ile online momentumu ! Kusursuz insan yoktur herşeyi bilen insan yoktur!

Ben türkiyenin en ünlü espor fifacılarına koçluk desteği veriyorum elimden geldiğince :) Online, offline turnuvlarda rakiplerinin analizleri, nasıl oynaması gerektiği gibi vesayire...

Alman fifa esporcu drerhano için yaptığım analizlerle 2015 de Esl almanya ulusal şampiyonluğu, 5 hafta üst üste esl g04 ve Gfinity şampiyonlukları yaşamasında katkıda bulundum!

Buna benzer başarılarında benim için hiç bir önemi yoktur!

Kalkıpda bana, youtuber arkadaşların anlatıklarını izledikten sonra, gelip buraya konu açıp bişeyleri yazmanı, küçük görmüyorum ve düşünmüyorum ! Sadece yardımcı olmak için yanlış biliyorsun dedim, ama meğer sen yanlış bilmiyormuşsun enis ve kenan yanlış biliyormuş, yanlış anlatmışlar insanlara! Ve güzel kardeşim evet ikiside gevelemiş !

Dostum karıyer mod da momentum diye birşey olmaz katılıyorum sana. Benim bahsettiğim momentum ile alakası yok dedin ya, Örnek WHEN <GoalEvaluation> IF <user score is greater than opponent score and before 5 minutes> DO <increase difficulty by 0.25> RULE1_PARAM1 = 5 bu bir kod. 5 dakikaya kadar FUT gol bulursan zorluk %25 artar denmiş. Gavurun biri bunu bütün internet media da paylaşmış. Momentum ile bahsedilen doğrular var. Tabi ki sana katılıyorum kariyer gibi modlarda olmaz. Online modda olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amelebalgam

Dostum karıyer mod da momentum diye birşey olmaz katılıyorum sana. Benim bahsettiğim momentum ile alakası yok dedin ya, Örnek WHEN <GoalEvaluation> IF <user score is greater than opponent score and before 5 minutes> DO <increase difficulty by 0.25> RULE1_PARAM1 = 5 bu bir kod. 5 dakikaya kadar FUT gol bulursan zorluk %25 artar denmiş. Gavurun biri bunu bütün internet media da paylaşmış. Momentum ile bahsedilen doğrular var. Tabi ki sana katılıyorum kariyer gibi modlarda olmaz. Online modda olur.

Offlşne da nasıl yok kralı var hemde. 5 yıldızlık takım kendinden güçsüz rakiple oynarken rakip barcelona'nın efsane zamanları gibi oynayıp paslaşıyor :))

Momentum var yok diye tartışanlar game sliders olayını bilmiyo heralde. Eskiden çok vardı yok ya ne momentumu sen oynayamıyorsundur vs diyenler.

Girin ayarlara istediğiniz gibi sizin veya pc'nin gücünü ayarlayın. Kalecinin gücünden beklerin atağa ne kadar çıkacağına ne kadar pas hatası olacağından first touch kontrolün ne kadar kötü veya iyi olacağına kadar ayarlanabiliyor. Offline modlarda tabi. Online modlarda maça rakibe kazanma serisine vs vs göre yazılım maç içinde ayarlıyor o ayarları zaten.

• Allah kahretmesin ki kanser oluyorum kolu kırdım çıldırıcam yeter abi yeter nasıl bir mantık ya ???? Yav yemin ediyorum ki şut sayım 10-15, 3 şutlu adamlara yeniliyorum 3-1 falan bu kadar saçma bir mantık olamaz ya kanser yemin ediyorum kanser, kolu kırdım telefonu kırdım sinirden çıldırıyorum şu an ya . Adam dövsem yeridir.Bu momentum kodlarını yazanların da momentum fikrini ortaya koyanlarında hepsinin bin belasını versin Allah. Nasıl bir saçmalık bu ya yeter ya yeter kaç oldu bu artık dayanamıyorum.

• Momentumu birde iyi oyunculara gelmesi durumu da oluşuyor. Keza UT de season 1 de oynadığım maçta adamın kadrosu dehşet tots ingiltere ligi ilk 11 overali 90 larda olan arkadaşı ilk yarı 3-1 yeniyorken ikinci yarıda 80 den sonra patlak verdi ve skor 4-3 yaptı. Adam bildiğin çalımsız top sürerek 3 gol birden buldu. Arkadaşların dediği gibi fifada yapmış olduğunuzharcama ne kadar çoksa momentumun size gelme ihtimali yüksek. Ocak ayında ben pcden xboxa geçtim. 2013-2017 yılları arası pcde baya oynadım. Lakin oyuncu fiyatları çok pahalı pc de ve hileciler çoktu. Xboxta ucuz ama şuan baktığımda kondisyon malzemeleri tavan yapmış. Normalde 600-700 olan fiyat birde 2000 e çıktı. Bu nasıl mantık ? Bu arada fifa 18 de sanırım icon edition alacağım gibi ama bukadar vermeye gereksiz mi ? Fifa 16 da da superdeluxe almıştım. En fazla tots Griezman çıkmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IllidanStormrage

Allah kahretmesin ki kanser oluyorum kolu kırdım çıldırıcam yeter abi yeter nasıl bir mantık ya ???? Yav yemin ediyorum ki şut sayım 10-15, 3 şutlu adamlara yeniliyorum 3-1 falan bu kadar saçma bir mantık olamaz ya kanser yemin ediyorum kanser, kolu kırdım telefonu kırdım sinirden çıldırıyorum şu an ya . Adam dövsem yeridir.Bu momentum kodlarını yazanların da momentum fikrini ortaya koyanlarında hepsinin bin belasını versin Allah. Nasıl bir saçmalık bu ya yeter ya yeter kaç oldu bu artık dayanamıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=4YXU8-zEq8o

ÇÖZÜM

• egecano kullanıcısına yanıt
    Bir askerde bir de fifada mantık aranmaz benim deneyimime göre.

O editionlar bence tamamen para tuzağı, kesinlikle değmez. Oyunun kendisi zaten çok pahalı, birkaç extrası olacak diye verilecek fazladan parayı çöpe atmaktan farkı yok. Çıktıktan bir süre sonra makul bir fiyata denk getirilip standart sürüm alınır geçilir.
  • Bu momentum dalgası hala devam ediyormu 2 sene once bıraktım oyunu momentum yuzunden hala alıpta oynayan olması ilginçmiş.
  • Harika gorunen ama kendi karar veren bi oyun fifa.Peste berbat gorununen ama senin oynadigin bi oyun
  • Znmmnz1905 Z kullanıcısına yanıt
    Hahaha süpersin abi Abi Ovvyde birakti Artik gitmiyor turnuvalara momentum yuzunden momentum var. Krasi kuzeniyle kadro savaşlari oynuyordu orada söylemişti momentum her modda var diye. Adam 92 reiting 100 kimya takımı rahat yeniyor 80 reitingli takıma yenildi kuzeni. Al sana momentum yok diyenlere

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.