Şimdi Ara

Fifa 2008 Gamepad [ Joystick ] Tanıtım Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fifa 08 İçin Resmi Olmayan Joystickleri Tanıtıma

Merhaba arkadaşlar.Fifa 08 çıktığından beridir en çok uğraşdığım ve bana sorulan soru olan “neden joystick kumandamız ile özel hareketleri bu oyunda yapamıyoruz” sıkıntısı ile karşılaşıyorum.
    Bu konuda bazı arkadaşlarımız joystick kumandalarını bozuk zannedip çöpe attıkları bile olmuş ne yazıkki.Olayın iç yüzüne bakdığımız zaman EA Sports 2006 yılından itibaren bazı joystick firmaları
    ile anlaşma yapıp ,sadece anlaşdığı firmaların joystick kumandalarını destekler oldu.Ülkemiz şartlarında EA Sports’un anlaşma yaptığı firmaların joystick fiyatları çoğu oyuncu için biraz pahalı geliyor.
    Dolayısı ile daha çok taşeron firmaların ürettiği ve tip olarak standart Playstation tarzı görünümündeki joystick kumandaları hem fiyat hemde oynanabilirlik bakımından çok tercih ediliyor.
    Bu anlamda “yan ürün” olarakda nitelendirebileceğimiz bu ürünler bazı oyunlar ile tam olarak uyumsuz olabiliyor.Çoğu arkadaşımın elinde bu tarz joystickler olduğu için fifa 08’de sıkıntı çekmekteydiler ve
    Forumdaki bazı arkadaşlarında bu sıkıntıdan muzdarip olduğunu öğrenince geçen seneki çalışmamı tekrar etmek istedim.Çünki fifa oyunlarında çoğu oyuncu özellikle ikili oynanan maçlarda karşısındaki rakibine illaki bir “özel haraket “ yapmak ister smile.gif Bunu bildiğimden ve de oyunu EA Sports’un anlamsız joystick dayatmasından kurtulmak için iyice araştırmaya girişdim ve en sonunda çözdüm.

Öncelikle üzerinde uğraşacağımız olay 2 aşamalı olacak.

1-Fifa içinde bulunan devdata adlı dosya değişimi,
    2-Regedit ayarlarında elimizdeki joystick kumandasını tanıtmak için ufak bir isim değişikliği.

İşlemlerimize başlamadan önce elinizdeki joystick kumandasını pcye takılı olduğundan emin olun.
    İlk etapda Belgelerim/fifa 08/user klasöründe bulunan devdata.dat dosyasını bulmak.Bu dosyanın her ihtimale karşı bir yedeğini alın derim.Bu dosyayı alttaki linkden indireceğiniz dosya ile değiştirin.

Devdata Dosyası ...

http://rapidshare.com/files/60105034/devdata.dat

Sonraki adımımız ise regedit ayarlarında.Başlat/çalışdıra basın ve regedit yazın.Çıkan konsoldan

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM\

Yolunu bulun.Burda yapacağımız işlem “vid” yerinde bulunan sizin tanıtmış olduğunuz joystick adını gördüğünüz kısımdaki ismini “Dual PSX-USB Adaptor” olarak değiştirmek.Burda sizin joystick kumandanızı tanıttığınız isim farklı olabilir.Bendeki usb joystick idi ,bu durum sizi şaşırtmasın.
    Değişikliği yaptıkdan sonra konsolu kapatın.İşlemimiz tamamlandı.Oyuna girmeden önce denetim masasından oyun kumandalarına tıklayın ve karşıya çıkan pencerede tanıtılmış joystick olarak Dual PSX-USB Adaptor olduğundan Emin olun.Böyle ise işlemlerimizi doğru yaptık demekdir.

NOT: Şayet ayarları yapmanıza rağmen oyuna girdiğiniz zaman oyun sizi masaüstüne atarsa indirdiğiniz dosyayı C:\Program Files\EA SPORTS\FIFA 08\data\input klasöründeki dosya ile değiştirip oyuna tekrar girmeyi deneyin.
    Bu uygulama sadece kontorland ve bu tarz joystick kumandaları ile denenmişdir.Şayet üstte verdiğim resmi joystick kumandalarından birine sahip iseniz ve bu işlemleri “yapmadan” sıkıntı yaşıyorsanız muhtemelen driver sorununuz var demekdir.

Oyuna girin ve elinizdeki joystick kumandanızı deneyin.Deneme amaçlı olarak idman modunda barcelonadan ronaldinho ile test yapın.Neden ronaldinho derseniz,çünki hemen hemen tüm özel haraketleri yapıyor bu adam smile.gif dolayısı ile başka bir oyuncu ile yapmak istediğiniz haraketleri yapamaz iseniz şaşırmayın diye özellikle ronaldinho ile test edin diyorum.Artık özel haraket ve ani depar atmaları sağ analog kolu ile yapabileceksiniz.

Haraketler 2007deki haraketlerin aynısı.Şimdi çoğu arkadaşın “yeni oyunda lanse edilen özel haraket videosundaki haraketler neden yok” diyebilir.Cevabı ise çok basit ve pc oyuncuları içinde bir o kadar üzücü.

EA Sports bu oyunla beraber yeni bir grafik motoru olan “next-gen” modellemesi geliştirdi.Bu sistemi sadece konsollarda kullanmak kaydı ile yaptı çünki konsolların grafik kalitesi ile pc arasında malum çok fark var.Bu sistem dahilinde de bazı güzel efekt ve görsel haraketlilik ivmesi sağladılar ve haliyle bu sistemin nimetlerinden faydalanmak adınada sadece konsollarda olmak koşulu ile pc versiyonunda olmayan özel haraketler eklediler.
    Bu sistemde grafik modellemeleri çok üst düzeyde olduğu için pc versiyonu yapılmadı maalesef.Pc oyuncuları için üzücü ama acı bir gerçek.

Ve en son olarak gamepad'imizi shift tuşunu ekledik artık sağ anolog ile tüm hareketleri yapabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 21 Mart 2012; 23:29:01 >

• deneyen varmı acaba bilgisayar benim olsa korkmadan denerimde benim değil

olsa güzel olurdu shift i kullanamamak iyi olmuyor fifada gamepad de

birde resimli anlatsaymıssın iyi olurmuş
  • yakında koycam bide bir sorum var bu konuyla ilgili harektleri video olarak hazırlicam mesala replaye kaydettiğimi nasıl izlenebilir hale getirebilirim veya direk olarak nasıl izletebilirim bilen varmı...
  • fraps ile avi olarak kaydedebilirsin oyunda istedğin bölümleri
  • o çok kasıyo bilgisayarımı başka bişe varmı
  • valla o zaman ağır encoding yapmayan veya loseless kayıt yapan bir prg lazım ama benim bildiğim bu tarzda birşey yok. Google'a loseless capture falan yazarsan muhtemelen bulursun birşeyler.
  • Fraps programıyla bilgisayar ekranını kaydet. Sonra windows movie maker ile videoya çevir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fifa 2013 Tuş Ayarları
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım birşey sorcam sağ anolog hareket tuşu oluyor sol analogta yön tuşları oluyor ana yön tuşlarıda hucum defansa çekilme yani taktik değiştirme oluyor analog açıkken ana yön tuşlarını nasıl aktif hale getirebiliriz bi bilgin varmı? Yanı sol analogu değilde diğer taktik değiştirme tuşlarını yön tuşu yapabilirmiyiz... Biraz karışık oldu ama kusura bakma
  • DOGPRO açıklaman için eywllh
    fakat ben dediklerini yapmama rağmen fifa08'de kontorland marka gamepad'ımı kullanamyıorum hala
    fifa 07'de sorunsuz kullanıyorm, daha önceden de sorun yaktu zaten.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\MediaProperties\PrivateProperties\Joystick\OEM\
    bu yolda Oem'in altında büssürü VID ile başlayan klasörler var
    bunlardan VID_1345&PID_0003'yi seçip dediğin isim değişikliğini yaptım
    sonuç başarısız:(
    ne yapmak lazım acaba ?
  • şu resimle daha ii anlatmış olurum :

• quote:

Orjinalden alıntı: antisilence

DOGPRO açıklaman için eywllh
    fakat ben dediklerini yapmama rağmen fifa08'de kontorland marka gamepad'ımı kullanamyıorum hala
    fifa 07'de sorunsuz kullanıyorm, daha önceden de sorun yaktu zaten.

bu yolda Oem'in altında büssürü VID ile başlayan klasörler var
    bunlardan VID_1345&PID_0003'yi seçip dediğin isim değişikliğini yaptım
    sonuç başarısız:(
    ne yapmak lazım acaba ?

ORADAKİLİRLERİN HEPSİNİ YAPARSAN SORUN HALLOLUR antisilence DEKİ GİBİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiremusic -- 15 Ekim 2008; 8:21:31 >
  • bütün vid'le başlayan klasörlerin içindeki oem name'leri teker teker değiştirdim
    Dual PSX-USB Adaptor yazdım hepsine
    ama gene olmadı
  • sonunda sorunu hallettim
    yolundaki bütün VID'le başlayan klasörleri teker teker sildim
    daha sonra gamepad'ı usb bağlantısından çıkarıp tekrar taktım
    windows otomatik olarak tekrar buldu aygıtı
    başka herhangi bi driver kurmadım
    Dual PSX-USB Adaptor yazma işlemini de yapmadım
    ve şu an sorunsuz olarak fifa08 oynayabiliyorm gamepad'le
    marka - model: Kontorland 2082T
    gamepad'le gelen CD'yi kurduğum için sanırım problem çıktı
    windows'un kendi tanıması daha iimiş

yolunun son hali:

• wmm ile yapabilirsin yada fraps , gamecam ile video çekebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: antisilence

sonunda sorunu hallettim
    yolundaki bütün VID'le başlayan klasörleri teker teker sildim
    daha sonra gamepad'ı usb bağlantısından çıkarıp tekrar taktım
    windows otomatik olarak tekrar buldu aygıtı
    başka herhangi bi driver kurmadım
    Dual PSX-USB Adaptor yazma işlemini de yapmadım
    ve şu an sorunsuz olarak fifa08 oynayabiliyorm gamepad'le
    marka - model: Kontorland 2082T
    gamepad'le gelen CD'yi kurduğum için sanırım problem çıktı
    windows'un kendi tanıması daha iimiş

yolunun son hali:

antisilence, sayende oldu. Sağol.

• çok sagolun.
  • beyler ben kendi joistigimin ismini göremedim orda normalde otomatik çalişior platoon -plj-105

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Popul3rBoys -- 21 Mart 2012; 21:21:44 >
  • bul tuşu varmiş orda yazdım buldum beyler sorun yok
  • yyaptim özel hareketleri salliyarakyapabiliorum ama klavyedeki e basili tutup shift e basınca ayagından aşarak koşmasini bulamadim joistikle hangi tusla yapicm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.