oyun durduk yere 30 fps'lerde çalışmaya başladı yokmu bunun bir çöüzümü anlamadım gpu'yu düzgün kullanmıyor oyun |
FIFA 23 [PC ANA KONU] (192. sayfa)
-
-
Fifa 23 tamamen hatalı ve sorunlu bir oyundur, net. Suçu veya yavaşlığı kendi bilgisayarınızda aramayın.
-
60 a kilitli. fps 190 ları görüyor en fazla. ortalama 165. laptopta da 60 a kilitli 120 fpslerde ortalama. zaten kilitlemezsen dengesiz oluyor hocam.
Bu arada monitörün 1080p veya 2k olması fpsi çok etkilemiyor nedense. Laptopu kendi 1080p ekranında kullanırken daha düşük fps veriyor 2k monitöre taktığımda 145 fpsleri görüyor maksimum.
masaüstü pcde 280 hertz 1080p monitörde aşırı akıcı fifa 23 oynanıyor. yani o akıcılığın yanında ne ps5 ne başka bi konsol tanımam. zerre bozulma veya dengesizlik yok. yağ gibi adamlar hareket ederken gram bulanıklık yok insanın gözleri buna alışınca 280 hz monitörde konsolu deneyince bana çok kötü geldi. direkt göz hissediyor.
konsolcular da PC daha akıcı diyor. PC ciler konsol akıcıdır diyor. sanırım oyunda sıkıntı var. bazen bir güncelleme geliyor ve dengeler değişiyor. sanırım güncelleme geldiğinde oyunu komple kaldırıp sıfırdan indirince daha stabil oluyor. ben bazı problemli dönemlerde bu şekilde çözmüştüm.
bu yıl problemli fifa 23 sundurlar ama çözümleri var genelde. sorunsuz oynayanlarda vardır eminim.
Benim sıkıntım genelde oyunu beğenmemem. İlk çıktığı gün çok beğenmiştik ama gün geçtikçe daha da iğrenç gelmeye başladı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 4 Temmuz 2023; 15:33:31 >
-
Ben 60’a kitlediğim vakitte düşey senkronizasyon etkin olduğu için hantallık meydana geliyor tamam görüntüde yırtılma yok ama oyun ağır çekimmiş gibi oluyor geç tepki veriyor tuşlar
Ve dün ben bir şey keşfettim tabii ki de tam test edemedim vaktim kısıtlıydı bu gece bir sıkıntı olmazsa deneyeceğim
Benim monitör 144 olmasına rağmen çözünürlük ayarlarında 143,97 Olarak görünüyor internetten baktım bu normalde normal bir şeymiş
Kontrol paneli nde NVIDIA’nın Önceden oluşturulmuş sanal gerçeklik kare gibi Bir ayar var hatırlarsınız varsayılan olarak hani bir olarak geliyor
Ben bu yeri hiç kurcalamamıştım denemek amaçlı iki yaptım üç yaptım dört yaptım iki deyken oyun biraz daha oturaklı oldu gibi ama tam olarak istediğim kıvamda değilde
Sonra ben de yine bunu varsayılan bire çekip kendime özel çözünürlük oluşturdum ve 2K çözünürlükte 125hz yaptım
143,97 Olan bu küsüratı düzlemek adına
Oyuna girdim oyun aşırı derecede akıcı oldu ne ekranda yırtılma var takılma yok gecikme yok anlık olarak refleksler çok iyi top bile hızlı gidiyordu aşırı derecede keyifli oldu oyun belki sizin de işinize yarar diye paylaşayım dedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Akıcılığı online maçlarda deneyemezsiniz hocam. offline maçlarda kasma varsa o zaman ayarlarla ilgili olabilir ama online da server bazı günler iyi çalışıyor bazı günler hantallaşıyor hergünün her saatin ayrı ayrı huyları var bazıları cumartesi akşamları maç yapmıyor mesela. bir gün çok keyifli oynanırken başka birgün işkence gibi oluyor. EA serverlarından kaynaklıdır o hantallıklar. bende oyunun kendisi ile alakalı bir hantallık olmadı hiç. dediğim gibi sadece online da sıkıntılar olabiliyor bazı günlerde.
söylediğiniz ayarları sorun yaşayanlar deneyebilir belki faydası olur ama herkesinde ekran kartı farklı amd kullanan var nvidia var. ayarları kurcaladıkça sanki birşeyler değişmiş gibi geliyor başta daha sonra default ayarları mumla arıyorsun.
-
Ayarlarda korkulacak bir şey yok aslında en kötü ihtimalle hiçbir şey hoşunuza gitmedi ya da bir değişiklik göremediniz varsa yılanı geri yükle dediğimiz vakitte zaten düzeliyor hocam denemekten sorun çıkmaz
Evet ben hep online oynuyorum online da hantallık oluyor belkide bizim ülkemizin internetinin altyapısından kaynaklıdır ülkemizde de Server olmadığı için yurtdışında kiler bizden her zaman Gecikme süresi olarak maalesef öndeler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benzer ayar amd ekran kartım ve 165hz monitörümde işe yarar mı acaba kurcalayayım biraz ben de.
-
Hocam denemeden bilemeyiz herhangi bir zararı da olmaz
Ben windows un ekran ayarlarından baktığımda 144 değilde 143,97 görünüyordu Bu yüzden de önceden oluşturulmuş gerçeklik kareleri ayarı varsayılan bir olmasına rağmen tutarsızlık gösterdiği için demekki his kaybı oluyordu
Ben de özel bir çözünürlük oluşturdum 125 tazeleme yaptım kaydettim Sonra windows ayarlarından tekrardan çözünürlüğü kontrol edince, de bir şey yoktu net şekilde 125 görünüyordu online oyuna girdim aşırı derecede bana keyifli geldi adamlar koşması gerektiği şekilde koşuyor patlayıcı şekilde koşuyor sert şekilde şutlarım gidiyor oyunun akıcılığı değişti resmen
steamde Bucks ya da PlayStation koluyla oynuyorsanız oyunun üstüne gelip yan tuşa basıp özelliklerden kontrolcü ayarlarına girin ve steam girdisini devredışı bırakın hocam
Hocam şimdi eve geldim, baktım 8,8 gb güncelleme varmış onu yaptım. Sonra AMD Adrenalin üzerinden oyuna özel ayarlara girdim ve ekran görüntüsünde yer alan en alttaki birkaç ayarı kapattım sadece.
Ortalama FPS 48 idi, şuan 137 oldu. Hızlıca bir maç yaptım gayet akıcı, gecikme olmadan oynadım sevindim valla.
-
Sizin adınıza çok sevindim hocam özellikle tazeleme ayarını da bakın eğer Küsüratlı bir şey varsa özel çözünürlük oluşturabiliyorsanız sabit rakam yapın 125 gibi 140 gibi o da birtık etki eder diye düşünüyorum
fps artmış.inşallah fc 24 daha optimize gelir fifa 23 ten ders almışlardır
-
Bence alakasi yok psikolojik durum. Oyundan oyuna degisiyor. Ben bakiyorum hantal direk alt f4 cekip tekrar aciyorum o zaman daha hizli oluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Psikolojik olur mu, oyunu optimizasyon açısından eleştirmeyen yok. Bu sorun da var, algı gibi bir durum değil yani.
Bende fps 48 den 137 ye çıktı, bu kadar fark olur mu mantıklı mı yani?
-
Psikolojik bir durum olduğunu sanmıyorum çünkü farklı tazeleme hızlarıyla da denedim arada hissiyat bakımından adamların konuşmasından oyuncuların tepki süresi ne kadar belirgin farklar oluyor tabi bu benim monitörüm ve sistemimle alakalı bir şey sizde aynı sonucu vermeyebilir
Ama ben şu aşağıda yazdığım sıkıntıyı yıllardır bilgisayarda FIFA oyunlarında çözemedim ne yaptıysam bir türlü gerçekten konsoldaki gibi keyif alamadım
İyi bir bilgisayar monitör sahibi olmama rağmen konsoldaki görüntüde bozulmama bununla birlikte konsoldaki anlık refleks tepki kontrolcü hissiyatını bilgisayarda ne yaptıysam ne ettiysem tutturamadım
Dikey senkronizasyon açık yapıyorum görüntüde bozulma olmuyor tepki süresi çok geç oluyor , Düşük gecikmeyi açık yapıyorum olmuyor ultra yapıyorum olmuyor kapalı yapıyorum olmuyor
Düşey senkronizasyonu uyarlamalı yapıyorum görüntüde yırtılma olmuyor ama yine tepki süresi geç oluyor anlık hareket yapamıyorum adamlar atletik değil de sanki vücut geliştirici gibi kalıpla adamlar bir türlü kendi etraflarında bile dönemiyorlar hantal hantal hareketler tuşa basıyorum sonrasında algılıyor adamları önümden geçip gidiyor
Düşey senkronizasyon kapalı fps Kilidi yok yapıyorum bu sefer da konsol oyuncularıyla arada orantısızlık oluyor adamlar bana değdiği gibi ayağımdan topu kaybediyorum Sanki buz pateninda oyun oynuyormuşum gibi koşma tuşuna basmaya korkuyorum
Aklınıza gelecek bir çok şey denedim bir türlü keyif alamadım lanet ettim şu oyuna hiç keyif alarak oynayamadım keşke zamanında zam gelmeden PlayStation beş alsaydım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
piskolojik nasıl oluyor kardeş?fps sayacı diye bir şey var açıyoruz bakıyoruz :)
-
bu saatten sonra düzelmez sanırım, oyunu almaya niyetlenmiştim
-
Çok uygun fiyata bulduysanız alternatifiniz de yoksa alınır hocam neden alınmasın ki düşey senkronizasyonu hızlı olarak ayarladım oyunda herhangibi kare sınırlaması da yok ve wind olsun grafik ayarlarından da ekran kartı hızlandırmayı aktif Edip gözat diyerek FIFA 23’ün Exesini Ekleyip ayarlardan yüksek performans seçin en iyi ayar şu anda bu şekilde ben de belki sizde de güzel olur kusursuzdur demiyorum ama o denemeye değer ama uygun fiyata bulduysanız alın sakın 300 ya da 400 TL falan vermeyin şu anki piyasayı bilmiyorum çünkü
175 TL
AMD 5 5600
RX 6600 XT
ile nasıl verim alırım
-
Hocam ben son üç yıldır donanım Piyasasını takip etmiyorum ama kullandığınız ekran kartı ve işlemci ile şifa 23 videoları YouTube’da vardır küçük bir araştırmayla bulup referans alabilirsiniz fiyat olarakta 175 TL günümüz ekonomik şartlarında Baya makul duruyor
AMD Adrenalin son güncellemeyi yaptım cumartesi günü, FPS 124'lere düştü 137'den. Yine eskisine göre çok çok iyi en azından oynanıyor.
(Kart: RX6700)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X