Şimdi Ara

Fikir Üretebilecek Herkesi Bekliyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir PC düşünün üstünde Service Pack 2 kurulu...
    Size sınırlı kullanıcı olarak hesap açılmış... Bildiğiniz üzere bu hesapla hiç birşey yapamıyorsunuz porgram bile kurup deneme yapımıyorsunuz... Geçin onu bilgisayarın saatini bile değiştiremiyorsunuz
    Pc deki administrator yada yetkili hiç bir şifreyi bilmiyorsunuz dolayısıyla kendinize yetki veremiyorsunuz...
    Benim sorum şu:Sınırlı kullanıcıyı illegal yollarla nasıl yetkilendirebilirim? Bunu sağlayabilecek bir program yada metod bilen varmı? Yardımlarınızı bekliyorum...
    Not:Admin şifresini kıran programları kullanmak istemiyorum... Çünkü şifreyi kırdıktan sonra işiniz görülüyor ama eski şifre kaybolduğu için resetlendiği için bilgi işlem soruşturma başlatıyor

• illegal bir iş
  • İllegalliği bir serveri çökertmek falan değil ki?
    Sadece kendi bilgisayarımda özgürce çalışmak istiyorum.
  • valla ben şahsi fikrimi belirttim.bende kendi bilgisayarımda full programlarla özgürce çalışmak istiyorum ama full program,crack,serial vs forumda yasak olduğu için başlık açamıyorum bazen
  • çalıştığın PC de özgür olmanı isteselerdi öle yaparlardı. şartlara uymak lazım.
  • quote:

Çalıştığın PC de özgür olmanı isteselerdi öyle yaparlardı.

• Başlat-Çalıştır-regedit

bu regedit windows ile ilgili tüm bileşenlerin kayıtlarının tutulduğu yer, eğer burayla ilgili yeterince bilgiye sahipsen, o admin den daha fazla yetkiye sahip olabilirsin

hadi kolay gelsin

• Tabi o kadar basitti. windows ta sokakta oynayan cocuklarin yaptigi birsey zaten. Admin yetkin yoksa avcunu yalarsin regeditte. Kafadan sallamayin..

quote:

Orjinalden alıntı: sessizzz84

Başlat-Çalıştır-regedit

bu regedit windows ile ilgili tüm bileşenlerin kayıtlarının tutulduğu yer, eğer burayla ilgili yeterince bilgiye sahipsen, o admin den daha fazla yetkiye sahip olabilirsin

hadi kolay gelsin

/>

• Şartlara uymak lazım diyen arkadaşlara şunu derim.
    Burası bir forum sitesi bende bence sorun olan bir konu açtım...
    12 yıllık bilgisayar mazim var... Bunun 7 yılı bilgi işlem elemanı olarak geçti. Şimdi yeni girdğim işte işim bilgi işlem elemanlığı değil ancak sınırlı kullanıcı yetmiyor ve bilgi işlemci diye geçinen bir kaç çakala boyun eğmek istemiyorum. Anlıyormusunuz arkadaşlar.?
    Bir veritabanı uygulaması yapmak istiyorum işimi kolaylaştırmak için. Buna binayen küçük programcıklar yazıp arayüz falan eklemem lazım. Rica ettim. Kendi yerlerinden korktuklarından bana yetki vermediler. Admin şifresini kırdım kendimi yetkilendirdim. Fark edip tutanak tuttular. Bu iş inat oldu azıcık. Zor biraz istediğim şey farkındayım bende haricen araştırıyorum ancak bir yolu olmalı diye düşünüyorum. Yardımlarınızı vede yorumlarınızı bekliyorum...

• Arkadaşlar koca donanım haber de fikir yürütecek kimse yok mu? Akıl akıldan üstündür düşünün hele yaa
  • bilgisayarı kapatı açılırken f8 tuşuna basılı tutuyorsun we windowsu güvenli kipte açıyorsun yönetimsel araçlardan istediğin şifreyi silip istediğini yapabilirsin

bilgisayarına kulanıcı şifresi koyupta unutanlar için en basit yol şifreni istediğin gibi değişebilirsin sadece admin hesabına dokunamıyorsun
  • legal yolla sınırlı kullanıcıyı yekili kullanıcı yapamazsın sen ne yaparsan yap illegal yola gircektir
  • karizzmma arkadaşım güvenli kipte nasıl açıyorsun. Yekili kullanıcı şifresini bilmiyorsun ki. Açabileceğin oturum da yine sınırlı kullanıcı oturum olduğu için aynı olay orada karşına çıkacak.

Aklıma şu geliyor arkadaşlar...

Açılış disketi yada cd si ile komut ortamında açılış yapsak windowsun komut ortamında yetki kopyalama gibi bir komutu yada özelliği yokmudur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: harunbaba

karizzmma arkadaşım güvenli kipte nasıl açıyorsun. Yekili kullanıcı şifresini bilmiyorsun ki. Açabileceğin oturum da yine sınırlı kullanıcı oturum olduğu için aynı olay orada karşına çıkacak.

Aklıma şu geliyor arkadaşlar...

Açılış disketi yada cd si ile komut ortamında açılış yapsak windowsun komut ortamında yetki kopyalama gibi bir komutu yada özelliği yokmudur.

eğer kulanıcı admın haricinde oturum açmış ise her türlü şifreyi değiştirebilirsin

benim dediğim olay admin hesabına değil diğer hesaplara istediğin gibi müdahale edebilirsin isteren dene gör aç yeni bir hesab ( yönetici olsun )
    ve deaha sonra f8 le giriş yap bak bakalım şifresini değiştirebiliyormusun
    bu win xp nin bir açğıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizzmma -- 28 Nisan 2006; 15:43:16 >

• hocam yanlış anlama ama tutanak tutulmuş bir kere. Tutanak tutulan biri de rahta bırakılmaz bence. kontrol edılırsın ara ara. Tecrubeli oldugum için söylüyorum. O yuzden inadı bırak. Boş işler bunlar. Bir iki çakal için ucu işten ayrılmaya kadar uzanacak işlere girmeye degmez
    quote:

Şartlara uymak lazım diyen arkadaşlara şunu derim.
    Burası bir forum sitesi bende bence sorun olan bir konu açtım...
    12 yıllık bilgisayar mazim var... Bunun 7 yılı bilgi işlem elemanı olarak geçti. Şimdi yeni girdğim işte işim bilgi işlem elemanlığı değil ancak sınırlı kullanıcı yetmiyor ve bilgi işlemci diye geçinen bir kaç çakala boyun eğmek istemiyorum. Anlıyormusunuz arkadaşlar.?
    Bir veritabanı uygulaması yapmak istiyorum işimi kolaylaştırmak için. Buna binayen küçük programcıklar yazıp arayüz falan eklemem lazım. Rica ettim. Kendi yerlerinden korktuklarından bana yetki vermediler. Admin şifresini kırdım kendimi yetkilendirdim. Fark edip tutanak tuttular. Bu iş inat oldu azıcık. Zor biraz istediğim şey farkındayım bende haricen araştırıyorum ancak bir yolu olmalı diye düşünüyorum. Yardımlarınızı vede yorumlarınızı bekliyorum...

• Windows altından yapmak bir dünya zaman alıyor. MS-Dosdan Kırılması için Yapılması gerekenler şunlardır:
    1-bd050303.zip programını yükleyin.
    2-install dosyasını çalıştırın
    3-disket sürücüye formatlanmış bir disket yerleştirin
    4-a: yazıp Enter a basın.
    5-Bilgisayarı Bu disketle açın.
    Karşınıza Msdos ortamında altdaki bölüm gelecektir.
    1. DISK SELECT

Which disk contains your Windows system?

================================================== =======. Step ONE: Select disk where the Windows installation is================================================ =========Disks isk /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/disc: 2147 MB, 2147483648 bytesNT partitions found: 1 : /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 2043MB BootPlease select partition by number ora = show all partitions, d = automatically load new disk driversm = manually load new disk driversl = relist NTFS/FAT partitions, q = quit 1 yazın ve Enter a basın
    2. HOW TO MANUALLY LOAD DRIVERS

==== DISK DRIVER / SCSI DRIVER select ====You may now insert or swap to the SCSI-drivers floppyPress enter when done: Found 1 floppy drivesFound only one floppy, using it..Selected floppy #0Mounting it..Floppy selection done..SCSI-drivers found on floppy:1 BusLogic.o.gz2 aic7xxx.o.gz3 sym53c8xx.o.gz[ ... ]SCSI driver selection: a - autoprobe for the driver (try all) s - swap driver floppy q - do not load more drivers or enter the number of the desired driverSCSI driver select: [q] SCSI driver select: [q] a[ BusLogic.o.gz ]Using /tmp/scsi/BusLogic.oPCI: Found IRQ 11 for device 00:10.0scsi0: *** BusLogic BT-958 Initialized Successfully ***scsi0 : BusLogic BT-958 Vendor: FooInc Model: MegaDiskFoo Rev: 1.0 Type: Direct-Access Attached scsi disk sda at scsi0, channel 0, id 0, lun 0SCSI device sda: 8388608 512-byte hdwr sectors (4295 MB)Partition check: /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0: p1Driver BusLogic.o.gz loaded and initialized.

Bu bölümde "a" yazıp Enter a basın

3. PATH AND FILE SELECT

Selected 1Mounting on /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1NTFS volume version 3.1.Filesystem is: NTFS============================================== ===========. Step TWO: Select PATH and registry files============================================= ============What is the path to the registry directory? (relative to windows disk)[windows/system32/config] : -r-------- 1 0 0 262144 Jan 12 18:01 SAM-r-------- 1 0 0 262144 Jan 12 18:01 SECURITY-r-------- 1 0 0 262144 Jan 12 18:01 default-r-------- 1 0 0 8912896 Jan 12 18:01 software-r-------- 1 0 0 2359296 Jan 12 18:01 systemdr-x------ 1 0 0 4096 Sep 8 11:37 systemprofile-r-------- 1 0 0 262144 Sep 8 11:53 userdiffSelect which part of registry to load, use predefined choicesor list the files with space as delimiter1 - Password reset [sam system security]2 - RecoveryConsole parameters [software]q - quit - return to previous
    Bu bölümde Windowsun kurulu olduğu partitionu seçeceğiz "1" yazıp Enter a basın

4. PASSWORD RESET

================================================== =======. Step THREE: Password or registry edit============================================== ===========chntpw version 0.99.2 040105, (c) Petter N Hagen* SAM policy limits:Failed logins before lockout is: 0Minimum password length : 0Password history count : 0<>========<> chntpw Main Interactive Menu <>========<>Loaded hives: <sam> <system> <security> 1 - Edit user data and passwords 2 - Syskey status & change 3 - RecoveryConsole settings - - - 9 - Registry editor, now with full write support! q - Quit (you will be asked if there is something to save)What to do? [1] -> 1===== chntpw Edit User Info & Passwords ====RID: 01f4, Username: <Administrator>RID: 01f5, Username: <Guest>, *disabled or locked*RID: 03e8, Username: <HelpAssistant>, *disabled or locked*RID: 03eb, Username: <pnh>, *disabled or locked*RID: 03ea, Username: <SUPPORT_388945a0>, *disabled or locked*Select: ! - quit, . - list users, 0x<RID> - User with RID (hex)or simply enter the username to change: [Administrator]
    Biz Administrator şifresini editleyeceğimizden burayı görünce hiçbirşey yapmadan Enter a basıyoruz.

Here you can enter the username you want to reset the password for. NOTE: It is case-sensitive, write it exact as listed (without the < and > of course)

Or if the name uses some characters that cannot be displayed, enter it's ID number (RID), like this: 0x1f4 would select administrator.

RID : 0500 [01f4]Username: Administratorfullname: comment : Built-in account for administering the computer/domainhomedir : Account bits: 0x0210 =[ ] Disabled | [ ] Homedir req. | [ ] Passwd not req. | [ ] Temp. duplicate | [X] Normal account | [ ] NMS account | [ ] Domain trust ac | [ ] Wks trust act. | [ ] Srv trust act | [X] Pwd don't expir | [ ] Auto lockout | [ ] (unknown 0x08) | [ ] (unknown 0x10) | [ ] (unknown 0x20) | [ ] (unknown 0x40) | Failed login count: 0, while max tries is: 0Total login count: 3* = blank the password (This may work better than setting a new password!)Enter nothing to leave it unchangedPlease enter new password: Buraya yeni Şifre girilecek örn:123456

Blanking password!

Do you really wish to change it? (y/n) [n] y yazıp Enter a basacağız
    Changed!

Select: ! - quit, . - list users, 0x - User with RID (hex)
    or simply enter the username to change: [Administrator] "!" yazılacak Enter a basacağız

! brings us back to the main menu here.

<>========<> chntpw Main Interactive Menu <>========<>Loaded hives: 1 - Edit user data and passwords 2 - Syskey status & change 3 - RecoveryConsole settings - - - 9 - Registry editor, now with full write support! q - Quit (you will be asked if there is something to save)What to do? [1] -> "q" yazıp Entera basacağız

5. WRITING OUT THE CHANGES

Everything has been done, time to commit the changes.

Hives that have changed: # Name 0 - OK================================================ =========. Step FOUR: Writing back changes=========================================== ==============About to write file(s) back! Do it? [n] :
    "y" yazıp Entera basacağız

Writing samNOTE: A disk fixup will now be done.. it may take some timeMounting volume... OKProcessing of $MFT and $MFTMirr completed successfully.NTFS volume version is 3.1.Setting required flags on partition... OKGoing to empty the journal ($LogFile)... OKNTFS partition /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 was processed successfully.NOTE: Windows will run a diskcheck (chkdsk) on next boot.NOTE: this is to ensure disk intergity after the changes***** EDIT COMPLETE *****You can try again if it somehow failed, or you selected wrongNew run? [n] :
    SON olarak "n" yazıp Enter a basacağız ve disketi çıkartıp ctrl+alt+del tuşlarına basacağız Windows açılınca administrator gözükürse herzamanki gibi hesabın üzerine tıklayıp 123456 yazıp girin. Hesap gözükmüyorsa iki kez ctrl+alt+del ctrl+alt+del yapacağız karşımıza Kullanıcı adı parola ekranı çıkacak
    kullanıcı adına Administrator parola=123456 Yazın ve aaa Adminden girdiniz...

bu işine yarayabilir ama programın adını bilmiyorum

http://www.lostpassword.com/windows-xp-2000-nt.htm

benden bu kadar gerisini haledersin umarım ama arkadaşın dediği gibi boş ver be işine bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizzmma -- 28 Nisan 2006; 16:08:26 >

• YUH bu kadar uzun mu be
  • Karizma kardeşim saolasın baya bir uğraşmışsın. O programı biliyorum. Ancak işime yaramıyor çünkü administrator şifresini resetliyor.
    Administrator şifresini kırabilen bir sürü program var. Ancak bu tür programlar şifreyi kırıp yok edebiliyor. Eski haline getiremiyorsun.
    Administrator şifresini bana gösterecek ama değiştirmeyecek bir program aradım. Saminside diye bir program buldum. Bu tür şifreler windosta Sam adı altında bir dosyada tutuluyor. Bu program da güya bunu okuyabiliyormuş ama okuyamadı.
    Alpyanar kardeş iyi niyetine teşekür ederim. Bakış açısı olarak haklısın. Ancak inan çok zoruma gidiyor. Ben kötü niyetle düşmedim bu işin peşine. Düşme nedenimi yukarıda yazmıştım. Uğraşıyorum çünkü birilerinin bu adamlara kral olmadıklarını, bilginin sınırsız olduğunu, kimseyi aciz görmemeleri gerektiğini ispatlaması gerekiyor.
    Genede iyi niyetine teşekür ederim...

• quote:

Alpyanar kardeş iyi niyetine teşekür ederim. Bakış açısı olarak haklısın. Ancak inan çok zoruma gidiyor. Ben kötü niyetle düşmedim bu işin peşine. Düşme nedenimi yukarıda yazmıştım. Uğraşıyorum çünkü birilerinin bu adamlara kral olmadıklarını, bilginin sınırsız olduğunu, kimseyi aciz görmemeleri gerektiğini ispatlaması gerekiyor.
    Genede iyi niyetine teşekür ederim...

hocam bu tip adamlara küçücük bir yetki versen kendini genel müdür zanneder. Bizim iş yerınde bir bölümde de böyle bir tip vardı. Risk almayı sevmemeyi bir tarafa bırak kendılerını bir .ok zannederler. Ama su an için yapabilecegin birşey görünmüyor. eger aran kötü değilse BENCE derdini anlat. Belki bir ihtimal bişeyler olur

• Birşeyler bulur gibi oldum galiba... Sam dosyasını okuyabilen bir kaç program daha buldum. Deneme yapıyorum...
    Alpyanar bu işi çözersem onlara bir .ok olmadıklarını anlatacağım inşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.