Şimdi Ara

Filinta - Bin Yılın Şafağında & 2. Sezon (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
10
Favori
24.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: danqer

quote:

Orijinalden alıntı: atabey_sahabettin

büyük şehzade gerçekten delimi yoksa deli numarasımı yapıyor, dizi müthiş gidiyor

tabii ki ayak yapıyor :)

yönetmenin ters yatırmaları o kadar çokki hiçbir şeyden emin olamıyor insan
  • Yalnız Cemil inşallah Boris'e ihanet etmemiştir yoksa Boris onun biletini keser yakında.
  • Valla bence senarist değişikliği diziye yaradı. Taze kan her zaman iyidir. Ben bölümü çok beğendim. Dönemin olaylarını işlemesi daha cazip kılıyo diziyi. Müzikler süper valla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm çok iyiydi iyi ki eski senarist gitmiş,şahane bir bölüm izledik.Şahaneliği bozan tek şey Boris'in vurulması oldu. Boris kesinlikle ölmez bunu artık biliyoruz bu kaç oldu vurulması artık senarist onu vurmaktan vazgeçmeli.Bunun dışında şimdilik senaryo iyi gidiyor.Bırakan olduysa bir an önce geri başlasın,yeni başlayacak olanlarda kesinlikle başlasın ilk bölümden itibaren.Böyle bir dizi diğer dizilerin olduğu ortamda bulunmaz nimet adeta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atabey_sahabettin

büyük şehzade gerçekten delimi yoksa deli numarasımı yapıyor, dizi müthiş gidiyor

normalde öyle deli bir şehzade var

https://tr.wikipedia.org/wiki/V._Murad#G.C3.B6zdeler
  • Sonunda düzeldi dizi demek

• Filinta'nın ilk sezonuna(özellikle ilk 13 bölüm) aşık olmuştum resmen. Onca yabancı dizi izlemiştim ama hiç biri Filinta'nın yerini tutmamıştı.
    Fakat nedense sezon ortasında büyük bir tarz değişikliğine gitti. Diziye yeni senaristler eklendi bölüm bölüm hikaye anlatmak yerine tek bir ana konu üzerinden gitmeye karar verdiler. Böyle büyük ana değişiklik dizinin akışını bozdu. Yavaş yavaş sıkmaya başladı dizi. Neden? Çünkü biri vuruluyor, 2 bölüm sonra iyileşiyor, başka biri yakalanıyor, 2 bölüm sonra kaçıyor, sonra yakalanıyor sonra yine kaçıyor, o ona silah çekiyor birşey olmuyor, 2 bölüm sonra yine silah çekiliyor yine bir şey olmuyor ve son olarak en gıcık olduğum şey olan dirilen karakterler ve dahası. Efsane başlayan Filinta'nın öyküleri sezon sonuna doğru vasatlaşmaya, baymaya başladı ama yine de bir çok dizinin üstündeydi.

Gelelim 2. sezona. 2 sezon zayıflayan senaryo daha da zayıfladı. 1.sezon Altuğ Küçük ne kadar harika senaryo yazmışsa, 2.sezonda o kadar kötü yazdı. Bana senaryoya fazla kafa yormamış, baştan salma yazmış gibi geldi. Sonunda da bırakmış diziyi. Ne olursa olsun üzüldüm.
    Örneğin Abdullah. Ara sıra dükkanına gelen garip tipler, gizli laborutarı, ara sıra yaptığı icatlar, her konu hakkında üstün bilgisi. Filinta'nın en mükemmel karakterindendi. 1.sezonda kardeşiyle silah üretiyor diye küsen Abdullah 2.sezonda eline silah almış adam vuruyor. İşte benim diziyi bırakmaya karar verdiğim sahne de bu oldu.

Yeni senariste şans vermek adına, müziklerinde geri dönmesiyle tekrar izlemeye başlıyorum. Umarım yeni senarist önceki senaristi yaptığı hataları tekrarlamaz.

• normalde dizide padişah ismi verilmemişti ama artık kesinleşmiş oldu. Taht oyunları öyle oynanmaz böyle oynanır diyo sanırım yeni senaristlerimiz :) Suavi eren de ne oyuncuymuş ama ya hayran kaldım resmen ve müzikler der susarım
  • Syodej S kullanıcısına yanıt
    Bence biraz haksızlık yapıyorsunuz. Abdullah' ın 1 sezonda silahlara karşı olması olayı tamamen savunduğu görüş uğrunaydı. Yani abisi silahları masum insanları öldüren kişiler yada güçler için üretiyordu. Abdullah' ta bunun farkında olduğu için abisi ile görüş ayrılığına düştü. Ama 2. sezonda Abdullah inandıkları dava uğruna vatanını savunmak için silah kullanıyor yani ikisi birbirinden çok farklı olaylar. Burada sizin bahsettiğiniz gibi mantık hatası bir durum söz konusu değil. Ayrıca senaryo zayıfladı demişsiniz ama ben bunun tam tersini düşünüyorum. Her hafta film kalitesinde bölümler ortaya koyuyorlar daha ne olsun ki. Vallahi bu diziyi de beğenmeyenler zaten bir bölümde 99 kişinin öldüğü kurtlar vadisi gibi saçma mafya dizilerini izleyip Polat ın kurşunlara kafa atmasına bakıyorlar. Türk dizi piyasasında çitayı yükselten bir dizi bana göre Filinta.

• Merhaba arkadaşlar,
    Sizde benim gibi Filinta'yı izlerken, diğer izleyiciler ile dizi hakkında sohbet etmek isterseniz TVible uygulamasını kullanabilirsiniz. Cuma akşamı Filintanın yeni bölümünü izlerken TVible uygulamasını kullanmayı planlıyoruz. TVible, aynı diziyi izleyenlerin dizi hakkında sohbet yapmasını sağlayan bir mobil uygulamadır.
    Cuma akşamı görüşmek üzere, ilginç bir deneyim olacağını düşünüyorum. Şimdiden iyi seyirler :)
    Uygulama şu anda android için hizmet vermektedir. İndirmek için play store adresi:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ionicframework.tvible973507

• Boristen bir haber çıkmadı bölümde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmi hesap paylaşımı

• Boris'in adı jenerikte yoktu döndüğünü görene kadar diziyi bırakıyorum zaten çok sıktı senaryo bir öyle bir böyle çok tutarsızlık var. İt kopukla uğraşan Cemil asilzade meclis üyesi oluverdi birden takım elbiseyle geziyor. Bu Filinta hiç mi yolda denk gelmiyor "Hayırdır sen ne ayaksın?" demiyor Cemil'e? Boris dönerse muhtemelen herşey Boris'in planı çıkacak Cemil'i Milos'un yanına yerleştirmiş olacak kesin. Meclisin başı padişahın has adamı oluverdi. Bir de felçli taklidi yapıyor. Kenan efendi diye bari ikiz kardeşi filan deselerdi adam padişaha muhalif gazetenin patronu bir sarık giyip saraya gidiyor. Başka adam kalmadı sanki felçli filan taklidi yapacağına bu Milos padişahın babası gibi sevdiği bir adam, akıl hocası filan çıksaydı daha iyi dururdu. En azından adam felçli taklidi yapmak zorunda kalmazdı. Önce Kadı Gıyasettin, sonra Davut Paşa, Abdullah ve Boris bütün temel başlar diziden ayrılıyor bahse varım çoğu da 2.sezon senaryosu yüzünden ayrılmıştır. İlk sezon çok iyiydi hata yaptılar Mustafa-Boris üzerinden devam edecekti. Eğer Boris dönmezse bu sene final yapar bu dizi. Lara malzemesini bile kullanmadılar. Bu arada Leyla'nın dadısı hani Bekri'nin aşık olduğu kadın 1.sezonda Boris'in öldürdüğü Lara'nın dadısı değil mi sesi bile çok benziyor? O ise diyorum.

• Lithium kullanıcısına yanıt
    Bu dadı o dadı değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Limanda bi baba oğul vardı. Boris i yangından kurtaran. Bu sezon gözükmüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 27 Aralık 2015; 11:54:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gayet güzel ilerliyor tabi ki boris çıkmadı diziden. Dizi jeneriği bölümlük hazırlanıyor yabancı dizilerde ki gibi. sadece o bölümde oynayanların adı yazıyor jenerikte. Boris çıksaydı ceseti kaybolmazdı rahat olun. Şehzade konusu daha fazla uzamamalı gerçeğe sadık kalıncaksa zaten şehzadelerin ikiside ölmüyor. Abdullaziz dönemi baya karışık bi dönem güzel konular çıkabilir ve ben 2. abdulhamitle final yapılacağını düşünüyorum.
  • tgezer kullanıcısına yanıt
    Hamalcıların reisi ve oğluydu, senaryo itibariyle ara sıra görüneceklerdir. Son 3-4 bölüm haricinde görünmüşlerdi ama bildiğin zorlama yapmışlardı. Çıkarabilecekleri bir senaryo olursa yine gösterirler.

Boris konusu bence çetrefeli. Dizi oyuncuları biraz tanınırsa anında astronomik rakamlar istiyorlar veya tiyatro vs gibi ek işleride çıkıyor. İşleri biterse veya yeniden anlaşırlarsa kesin görürüz. Olimpik yüzücüyü oradan atsam kurtulması imkansız kaldikı birde kurşun yedi.
    Ama cesedi bulunamadı diyede gözümüzün içine soktular.
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Borisi yakin mesafeden ingiliz ajani evinde vurmustu zaten,muhtemelen ayni yontemle filintadan da kurtulmustur,boris muhtemeldir ki,yuce meclisi yoketmek isteyenlerle beraber tekrar cikacaktir!

• Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum diziyi izlemiş gibi oldum yorumları okuyunca, :):)
    Ağır spoiler var :)
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.