Şimdi Ara

Film formatı ile alt yazının uymaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu Film indirme ve altyazı ekleme olayına daha yeniyim ilk indirdiğim filmde(deadpool 2) altyazı ve filmin formatının aynı olanını bulmuştum. Ancak sonrasında 4 5 tane film baktım. Filmleri Bluray formatında indiriyorum ama altyazıların hiç birinde bluray yazmıyor deadpool 2 için indirdiğim altyazı da bluray yazıyordu.

Yani demek istediğim ben her film için bluray olan altyazı nasıl bulurum. Bulamazsam Web-dl veya başka bir formatta indirmem benim için sorun olur mu ?

Filmin ve altyazıların fps değerleri tutuyor.

• altyazıyı ileri geri kaydırarak tam denk getirebilirsin gomplayer ile.
  • Hocam ayarlarını vs. bilmiyorum nereden girerim oraya ancak bir bulmaya çalışırım. Bunun dışında yapabiliceğim veya uyumlu olanını bulabilme şansım var mı ve de Blu ray en iyisi ve ilk hali olarak sayarsak neden bluray formatı çok az? Genellikle Web-dl var.
  • Indirirken once altyazilara bakilir o yuzden(eged altyazi senkrondan anlamiyorsan). Uyumlu surumleri de indirirsin, film ciktiktan 5-6ay ya da daha fazla sure sonra spark cikiyor hem altyazisi kesin oluyor hem de en iyi 1080p goruntu onda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senkronize değilse senkronize ediyorsun hocam. Öncelikle filmin FPS değeri ile altyazınınki aynı olmalı. Yoksa film ilerledikçe altyazıda kayma olur. Mesela film 23,976 fps ise o fps'deki altyazıyı indireceksin. Nasıl öğrenirsin filmin fps'sini? Ben vlc player kullanıyorum, filme sağ tıklayıp araçlardan yapıyorsun.

Film formatı ile alt yazının uymaması

Ondan sonra filmin herhangi fir noktasına gel, diyalog filan olsun sahnede, konuşmaları takip et. Eğer gecikme varsa subtitle workshop programını indireceksin, time delay yapacaksın, ne kadar gecikme varsa ileri geri yapacaksın, googledan öğren şimdi mobildeyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Loganı indirdim tekrar izlemek için altyazı ve fps değerleri uyuyor. Ancak yine de kayma var. Bu dediğiniz subtitle workshop ı bir deniyeyim. Umarım olur teşekkürler.
  • Altyazi ve filmin fps degerlerinin eşit olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.