Şimdi Ara

Film İndirirken RARBG, FGT, NGT, SPARK, YIF vs... aralarındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Film İndirirken RARBG, FGT, NGT, SPARK, YIF vs... aralarındaki fark nedir? açıklaması var mıdır?

• Bak sana özetle anlatayım,

O isimler ,filmi paylaşan release grupların ismidir,
    Ham videoyu çekerler, dvd, bluray,ya da webden.

Ham video yüksek boyutludur,çünkü hem görüntü hem ses oldukça kalitelidir.

İşte ham videoyu çeken bu gruplar,genelde bu şekilde paylaşmazlar videoyu, kendi algoritmalarıyla filmi sıkıştırırlar, ve mutlaka kayıp olur bu sıkıştırmada ,ses kalitesizleşir, bitrate düşer vs, boyuttan kazanç olur,
    Her grubun kendi scripteri,sıkıştırma algoritmaları olur, bu yüzden görüntü kaliteleri farklı olur.
    Web-rip : filmi web ortamından çekip riplediler anlamında,
    Dvd-rip, Bd-rip: filmin dvd/bd disklerden çekildiğini belirtir.

Başlıktaki grupların da kendi özellikleri var işte,
    Yify mesela ,amatör arşivci işi, çok düşük boyutlu film paylaşırlar. Ama ses görüntü de o kadar kalitesiz olur,

Yani, boyut/kalite oranı değişiyor bu sürümler arasında,
    Yabancı trackerlara bak, bluray ham görüntü filmler görürsün, 80-90 gb,ama en kaliteli versiyon, bd-rip halini 2-3 gb bulursun
  • Filmi yükleyen sitenin adı oluyor çok bir olayı yok yani
  • altyazıyı onlara göre indirirsen uyumlu oluyor birde uyumsuz indirince de bazen tutuyor gerçi bilmiyorum ben de
  • Bazıları Hard sıkıştırma yaparken bazıları yüksek boyutlu orjinal kaynağa yakın görüntüler sunuyor.

YIF de genellikle az boyutla sağlam görüntü ama ortalama ses kalitesi sunan torrentler barındırır mesela.
  • YIFY'dir o, YIF olsa duramazsın :)
  • Bak sana özetle anlatayım,

O isimler ,filmi paylaşan release grupların ismidir,
    Ham videoyu çekerler, dvd, bluray,ya da webden.

Ham video yüksek boyutludur,çünkü hem görüntü hem ses oldukça kalitelidir.

İşte ham videoyu çeken bu gruplar,genelde bu şekilde paylaşmazlar videoyu, kendi algoritmalarıyla filmi sıkıştırırlar, ve mutlaka kayıp olur bu sıkıştırmada ,ses kalitesizleşir, bitrate düşer vs, boyuttan kazanç olur,
    Her grubun kendi scripteri,sıkıştırma algoritmaları olur, bu yüzden görüntü kaliteleri farklı olur.
    Web-rip : filmi web ortamından çekip riplediler anlamında,
    Dvd-rip, Bd-rip: filmin dvd/bd disklerden çekildiğini belirtir.

Başlıktaki grupların da kendi özellikleri var işte,
    Yify mesela ,amatör arşivci işi, çok düşük boyutlu film paylaşırlar. Ama ses görüntü de o kadar kalitesiz olur,

Yani, boyut/kalite oranı değişiyor bu sürümler arasında,
    Yabancı trackerlara bak, bluray ham görüntü filmler görürsün, 80-90 gb,ama en kaliteli versiyon, bd-rip halini 2-3 gb bulursun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kalite farkı,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    320kbps flac çok fark var mı??
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hazır konusu geçmişken yerli-yabancı torrent siteleri de söyleyin. kapananlar var.
  • Hard sub tam saçmalık

Sanki çevirdiğin eseri sen ürettin

Neyin havasını atıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

hazır konusu geçmişken yerli-yabancı torrent siteleri de söyleyin. kapananlar var.
    Yts ve rarbg işimi görüyor şimdilik,

Arena gittiğinden beri yerli tracker kullanmıyorum

• Geçernlerde film arşivimdeki RARBG olan filmleri sildim. Örneğin bir film 3GB, FGT olanı ise 9GB, dosya boyutu büyük olan daha iyidir diye düşünerek FGT, NGT, SPARK gibi uzantılı olanları bıraktım. Yani dosya boyutu küçük olan filmleri sildim, sizce doğru bir şey mi yaptım? Yani filmleri açıp izlediğim zaman RARBG'de karıncalanma falan yok, görüntü kalitesindeki farkı anlayamıyorum. Ama yinede büyük dosya boyutu olunca daha iyi olabilir düşüncesi hakim oldu. Diğer taraftan tabi hangi formattta sıkıştırıldığı bilgiside önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Geçernlerde film arşivimdeki RARBG olan filmleri sildim. Örneğin bir film 3GB, FGT olanı ise 9GB, dosya boyutu büyük olan daha iyidir diye düşünerek FGT, NGT, SPARK gibi uzantılı olanları bıraktım. Yani dosya boyutu küçük olan filmleri sildim, sizce doğru bir şey mi yaptım? Yani filmleri açıp izlediğim zaman RARBG'de karıncalanma falan yok, görüntü kalitesindeki farkı anlayamıyorum. Ama yinede büyük dosya boyutu olunca daha iyi olabilir düşüncesi hakim oldu. Diğer taraftan tabi hangi formattta sıkıştırıldığı bilgiside önemli.
    Net bir şekilde,yüksek boyutlu iyidir diyemem ama, az çok öyledir.

Yer sıkıntın yoksa iyi yapmışsın

• coderMX C kullanıcısına yanıt
    spark falan en kalitelisi zaten. görüntü kalitesinde farketmiyor olsan bile ses kalitesi de farklı olabiliyor mesela. dusuk boyutlu ripler 2.1 ses olurken spark falan 5.1 dts ses sunuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

spark falan en kalitelisi zaten. görüntü kalitesinde farketmiyor olsan bile ses kalitesi de farklı olabiliyor mesela. dusuk boyutlu ripler 2.1 ses olurken spark falan 5.1 dts ses sunuyor
    Nerede 5.1 DTS dostum, SPARKS'ı yorumladığına emin misin?:) SPARKS neredeyse tüm filmleri AC3 ile kodluyor. Bana kalırsa günümüzde en iyi riplemeler ortalama FGT release grubundan geliyor. Eskiden Framestor vardı efsaneydi ancak bir filmin boyutu 15-25GB arası değişiyordu. Framestor'da boyut/ depolama yeri sıkıntısı çekenler ise kaliteli bir kodlama için WiKi, CHD yada HDC gruplarını seçiyorlardı... Şu an bu gruplardan film bulmak çok zor. Ancak net olarak belirteyim, FGT'nin de bu release gruplarından aşağı kalır yanı yok. Ben şu an film arşivime FGT grubundan devam ediyorum. Bir de SWTYBLZ diye bir grup var. O grubun da release'leri çok iyi ancak büyük boyutlu. FGT'nin bir filmi 11-12 GB ise aynı film SWTYBLZ'de 15-17 GB olabiliyor.

* Tavsiyem şu ki; efektli olmayan filmleri (işte aşk, meşk, gerilim, romantik gibi) filmleri SPARKS' dan, görsel sahneleri ve efektleri iyi olan fimleri (mesela Marvel filmleri, San Andreas, 2012 gibi...) FGT yada SWTYBLZ gibi gruplardan arşivleyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF3C31152 -- 19 Mart 2020; 16:6:31 >

• RARBG isimli filmler için yorumunuz nedir? Genelde 2GB dosya boyutuna sahip oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz konuyu hortlatmak gibi olacak ama uzun süre yoktum. Artık buradayım inşallah.

RARBG'de YiFY grup gibi. 21 inc'e kadar monitörlerde çok keyif alırsın. Görüntü nettir, gündüz ve renkli sahneler göz alır ancak karanlık sahnelerde piksellenmeler göze çarpar, gri siyah karelenmeler farkedersin.. 24, 27 inç monitörlerde ve özellikle TV'lerde normal sahnelerde de görüntü bozukluluğunu farkedersin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.