Şimdi Ara

WEB-DL ile 720p HDTV arasındaki fark nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
24.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • takip ettiğim bi dizinin torrenti malum siteye düşmüş
    720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-KiNGS 1.33 GB
    720p.HDTV.x264-IMMERSE 755.85 MB

ben Web-dl olanı 1 seeder var ve 64.3 kb ile indiriyorum sanırım 1 seeder olduğu için bu kadar düşük ayrıca web-dl nin henüz alt yazısı çıkmamış

web-dl alt yazısının çıkması çok uzun sürer mi ? ingilizce alt yazı 2 saat önce eklenmiş hd-tv alt yazısı çıkmış
    her neyse çok uzattım aralarında görüntü kalitesi bakımından çok büyük fark olur mu hd-tv olanı mı indirsem

• quote:

Orijinalden alıntı: photo sir

KİNS in hazırladığı sunum varken başkasının ki indirilirmi? Film ve dizilerde KİNGS üzerine tanımam, sunumları da çok kalitelidir.
    WEB-DL

Televizyon dizi ve şovlarının itunes üzerinden yayınlanan sunumlarınına verilen isim.

artıları:

+ 720p sunumlarla kıyaslandığında, bitrate oranının biraz daha fazla olması.
    + özellikle bazı kanallarda zırt pırt çıkan alt band reklamlarının bulunmaması.
    + kanal logosunu içermemesi.
    + ripleyen gruptan kaynaklanan görüntü kırılmaları ya da ufak senkron kaymalarının olmaması.

eksileri:

- hdtv/720p ripler yayın biter bitmez internete düşerken, web-dl sunumları birkaç saat sonra sonra ve daha az kaynaktan yayılmaya başlar.
    - güncel veya biten dizilerin web-dl sunumlarına ait türkçe altyazıları bulma konusunda sıkıntılar yaşanabilir. (aslında tv dizilerinde farklı sunumlara ait altyazıların birbirleriyle uyuşmamasındaki temel sebebin altında, reklam öncesi ve sonrası blackout sırasında kesilen bölümün eksik yada fazla olması yatıyor. altyazı düzenlemesinden çok az anlayan biri bile, türkçe altyazısı bulunmayan web-dl sunumuna kolayca senkron yapabilir.)

Özetle dizileri sabredemeyip hemen izlemek isteyenler yine hdtv üzerinden riplenen sunumları tercih edecektir. ama acelesi olmayan veya arşiv yapanların da, web-dl sunumlarının en az blu-ray ripler kadar kaliteli olduklarını bilmelerinde fayda var.
    Yapay Zekanın Yanıtı

WEB-DL ve 720p HDTV Arasındaki Farklar

WEB-DL Nedir?

WEB-DL, bir çevrimiçi akış platformundan doğrudan indirilmiş yüksek kaliteli bir video biçimidir. Bu videolar genellikle orijinal yayın kalitesindedir ve genellikle dijital haklar yönetimi (DRM) koruması yoktur.

HDTV Nedir?

HDTV veya High Definition Television, 1280 x 720 piksel (720p) çözünürlüğe sahip yüksek çözünürlüklü bir video biçimidir. Bu çözünürlük, standart çözünürlükten (SD) daha yüksektir ve keskin ve net bir görüntü sağlar.

WEB-DL ve HDTV Arasındaki Farklar

• Kaynak: WEB-DL videoları çevrimiçi platformlardan indirilirken, HDTV videoları genellikle uydu veya kablo aracılığıyla yayınlanır.
    • Çözünürlük: Her iki biçim de 720p çözünürlük sağlayabilir, ancak WEB-DL videolar genellikle daha yüksek bit hızlarına sahiptir ve bu da daha net bir görüntü ile sonuçlanır.
    • DRM Koruma: WEB-DL videoları genellikle DRM korumasından yoksundur, bu da bunların çeşitli cihazlarda izlenebileceği anlamına gelir. HDTV videoları ise genellikle DRM ile korunur ve yalnızca uyumlu cihazlarda izlenebilir.
    • Boyut: WEB-DL videolar genellikle HDTV videolardan daha küçüktür çünkü daha yüksek sıkıştırma oranları kullanırlar.

Hangisi Daha İyi?

En iyi video biçimi, ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Daha yüksek kaliteli bir görüntü için ve DRM koruması olmayan bir video tercih ediyorsan, WEB-DL iyi bir seçenektir. HDTV, daha yaygın bir biçimdir ve uydu veya kablo aboneliğin varsa daha kolay erişilebilir olabilir.

Özetle:

• WEB-DL, çevrimiçi platformlardan indirilen yüksek kaliteli bir video biçimidir.
    • HDTV, 720p çözünürlük sağlayan yüksek çözünürlüklü bir video biçimidir.
    • WEB-DL videoları genellikle HDTV videolardan daha yüksek bit hızlarına ve daha küçük boyutlara sahiptir.
    • İhtiyaçlarına ve tercihlerine bağlı olarak, her iki biçim de iyi bir seçenek olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • KİNS in hazırladığı sunum varken başkasının ki indirilirmi? Film ve dizilerde KİNGS üzerine tanımam, sunumları da çok kalitelidir.
  • WEB-DL

Televizyon dizi ve şovlarının itunes üzerinden yayınlanan sunumlarınına verilen isim.

artıları:

+ 720p sunumlarla kıyaslandığında, bitrate oranının biraz daha fazla olması.
    + özellikle bazı kanallarda zırt pırt çıkan alt band reklamlarının bulunmaması.
    + kanal logosunu içermemesi.
    + ripleyen gruptan kaynaklanan görüntü kırılmaları ya da ufak senkron kaymalarının olmaması.

eksileri:

- hdtv/720p ripler yayın biter bitmez internete düşerken, web-dl sunumları birkaç saat sonra sonra ve daha az kaynaktan yayılmaya başlar.
    - güncel veya biten dizilerin web-dl sunumlarına ait türkçe altyazıları bulma konusunda sıkıntılar yaşanabilir. (aslında tv dizilerinde farklı sunumlara ait altyazıların birbirleriyle uyuşmamasındaki temel sebebin altında, reklam öncesi ve sonrası blackout sırasında kesilen bölümün eksik yada fazla olması yatıyor. altyazı düzenlemesinden çok az anlayan biri bile, türkçe altyazısı bulunmayan web-dl sunumuna kolayca senkron yapabilir.)

Özetle dizileri sabredemeyip hemen izlemek isteyenler yine hdtv üzerinden riplenen sunumları tercih edecektir. ama acelesi olmayan veya arşiv yapanların da, web-dl sunumlarının en az blu-ray ripler kadar kaliteli olduklarını bilmelerinde fayda var.

• web-dl lere alt yazı geç gelir.
  • HD TV
  • BluRay Rip mi daha kaliteli yoksa Web Dl mi?
  • CanAkyüz kullanıcısına yanıt
    BluRay, bu nasıl soru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: boilermaker

BluRay, bu nasıl soru

Tam olarak anlatamadım galiba çözünürlük ve bitrate bakımından hangisi seçilmeli? WebDL'nin birçoğu iTunes kaynaklı zaten
  • Benim için 480p hala yeterli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Web-dl daha kalitelidir ama altyazisi gec cikar.

• merhaba , hortlatıyorum konuyu ,

Sürekli film indiriyorum torrent program aracılıgı ıle ,

bu hdtv, web-dl vs kodların genıs acıklamasını yapabılcek bırı var mı yalnız basit kısa dille ,

mesala hdtv ıle webdl arasındakı goruntu ses kalıtesı hangısını secmelıyız .

720p , hd den iyimidir .
    hdtv , 720p, 1080p , web-dl , bluray gibi bunların acıklamaları ve onerı olarak hangısının daha ıyı oldugu
  • quote:

Orijinalden alıntı: gastauskas87

merhaba , hortlatıyorum konuyu ,

Sürekli film indiriyorum torrent program aracılıgı ıle ,

bu hdtv, web-dl vs kodların genıs acıklamasını yapabılcek bırı var mı yalnız basit kısa dille ,

mesala hdtv ıle webdl arasındakı goruntu ses kalıtesı hangısını secmelıyız .

720p , hd den iyimidir .
    hdtv , 720p, 1080p , web-dl , bluray gibi bunların acıklamaları ve onerı olarak hangısının daha ıyı oldugu

Web dl en güzeli

• bende hdtv ile takip ettiğim dizinin web dl bölümlerini indirmişim altyazı sorunu yaşıyorum acaba hd ile web-dl alt yazıları arasında nasıl bir fark var? hd altyazısını web-dl bölümlerin altyazısına uyarlayabilitmiyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.