Şimdi Ara

Film Kiralamak Yasak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu cd'cilerden kiraladığımız vcd ve dvd'ler ne kadar yasal? Filmlerin başında izinsiz kiralanamaz diyor peki bu kişiler izin alıyorlarmı filmleri kiraya vermek için.Kafama takıldı bi size sorayım dedim

• yasak değil.kiraladığın yer ruhsatsız ise kaçak ve yasal değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ZENITH_

Arkadaşlar bu cd'cilerden kiraladığımız vcd ve dvd'ler ne kadar yasal? Filmlerin başında izinsiz kiralanamaz diyor peki bu kişiler izin alıyorlarmı filmleri kiraya vermek için.Kafama takıldı bi size sorayım dedim

Evet bende dvdlerin başında görüyorum,ticari oalrak kiraya vermek yasaktır diye yazıyor
  • eğer kiraladığın dvd de ya da vcd de bandrol warsa kiralanması yasal.. Bu cd leri nerden aldığın sanırım palermo için önemli değildi, yani DNR dan aldığın bir cd yi bile kiralaman mümkün.. Ama Tiglon sadece dağıtımcılardan aldığın cdlerin kiralanmasına izin weriyor, çünkü cd nin üzerine o eserin kiralanmasında bi sakınca olmadığına dair bi etiket yapıstırıyor.. en son böyleydi yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 11 Temmuz 2006; 14:21:10 >
  • Kiralayan firmanın dağıtımcı firmadan izin belgesi yoksa illegaldir. Türkiyede çoğu kiralayan yer maalesef izin belgesiz çalışmaktadır.
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar
  • yani kiraladıklarımız yasal olabiliyor diyosunuz.bence öyle değildi ya.hertürlü çoklu gösterim yasak diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: motto

yani kiraladıklarımız yasal olabiliyor diyosunuz.bence öyle değildi ya.hertürlü çoklu gösterim yasak diye biliyorum

Hayır dostum.. dediğim gibi artık cdlerin üzerinde kiralanabildiğine dair bir hologram olacak.. bu dediğim Tiglon için geçerli, ama şu an için Palermo'da böyle bir şey söz konusu değil, bandrol yeterli.. Zaten Türkiye'de cdlerin %80'i bu iki firma aracılığıyla dağıtılıyor..
    Yoksa bu işi internet üzerinden de dahil olmak üzere yapan bir dünya yer war.. Ve korsan cd kiralayan yerlere uygulanan cezalar yüz bin ytl'nin üzerinde, herkesin bunu göze alabileceğini sanmıyorum..
    Bu kadar emin konuşmamın nedenide, bu işi bir aralar kafaya koymuştum, İzmir'deki Palermoyla ve İstanbul Anadolu Yakasındaki dağıtıcı firmayla konuşmuştum, yaklaşık altı ay önce.. O zamandan beride bir şey değişmedi sanırım..
    Gerçi Palermo'yla konuştuğumda uygulanan cezaların bile yetersiz kaldığını söylemişlerdi.. Çankaya metro çıkışında korsan cd satan elemana ellibin ytl ceza kesilmiş ve adam bir hafta sonra gelip tekrar satmaya başlamış.. Kazandığı parayı siz düsünün...
    Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 12 Temmuz 2006; 17:07:56 >

• kopya cd ise zaten yasak
  • yasakta takan mı var, adam gidip aynı şeyin kopyasına 2 ytl vermek varken, gidip 10-15 ytl bayılıp orjinalini alır mı ?.bu ülkede gayet mantıksız bişeydir bu.
  • zaten askeri ücretle çalışan adam nasıl alsın orjinali ayda 10 tane film izlese maaş gitti
  • yemişim yasağını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.