Şimdi Ara

Filmde takılma sorunu..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Terminator 2 Judgment Day filmimde belirli saniye aralığıyla rahatsız edici minik takılmalar var yüklediğim videoda görebilirsiniz.. başka bir film indirmek istedim fakat bu görüntü kalitesinde bulamadım sanırım 4K dan full hd ye çevirilmiş o yüzdende mevcut filmimi düzenlemek istiyorum ama hangi çeviriyle ne yapmam gerektiğini bilemiyorum youtube da Adobe Premiere le fixlenmiş videolar buldum ve denedim daha beter takılmaları olan videoları kusursuz akıcı hale getirmişler ama bende olmuyor.. bu sorunu çözeceğime dair önerebileceğiniz bir program ve teknik varmıdır?

• Periyodik tekrarlanan anlık duraklamaları kastediyorsanız bunun sebebi fps değişimi. Orijinal video 23.976 ise proje ayarlarınızda 23.976 olmalı aksi taktirde bu sorun oluşur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Periyodik tekrarlanan anlık duraklamaları kastediyorsanız bunun sebebi fps değişimi. Orijinal video 23.976 ise proje ayarlarınızda 23.976 olmalı aksi taktirde bu sorun oluşur.
    evet hocam doğru bildiniz filmin orginali 4k 23.976 fps ama full hd 25 fps e çevirmişler orginali bulunmuyor yani yurtdışı kaynaklı parayla satılıyor. şimdi yeniden 23.976 fps e çevirsem olmaz elbette geriye tek çare kalıyor o anlık duraklamaları giderebilmek aslında teorik olarak duraksamaya neden olan fazla resimleri manuel bir şekilde silebilirim ama bu tam bir çılgınlık olur zira aylar sürebilir o yüzden bu işi otomatik yapacak bir program tekniğine ihtiyacım var asıl amacım o duraksamaları giderip 60 fps yapmak

• askkabul A kullanıcısına yanıt
    O sorunu gidermesi muhtemel tek yöntem var o da frame blending/optical flow/pixel motion teknikleri. Bu tekniklerle aslında görüntüde yer almayan kareler oluşturulup varolan karelerin arasına eklenir ve görüntü akıcı hale gelir. Bu tekniği kullanan TV'ler ve bazı player yazılımlar var örneğin 25 kare görüntüyü 50 kare gibi izlemeyi sağlıyorlar. "premiere frame blending" gibi aratırsanız nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Premiere'deki proje ayarı 50-60fps olmalı aksi taktirde yeni kareler videoda görünmeyeceğinden sorunun çözülme ihtimali kalmaz. Frame blending sorunu tam çözmeyebilir fakat optical flow %100 olmasada ciddi oranda düzelme sağlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

O sorunu gidermesi muhtemel tek yöntem var o da frame blending/optical flow/pixel motion teknikleri. Bu tekniklerle aslında görüntüde yer almayan kareler oluşturulup varolan karelerin arasına eklenir ve görüntü akıcı hale gelir. Bu tekniği kullanan TV'ler ve bazı player yazılımlar var örneğin 25 kare görüntüyü 50 kare gibi izlemeyi sağlıyorlar. "premiere frame blending" gibi aratırsanız nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. Premiere'deki proje ayarı 50-60fps olmalı aksi taktirde yeni kareler videoda görünmeyeceğinden sorunun çözülme ihtimali kalmaz. Frame blending sorunu tam çözmeyebilir fakat optical flow %100 olmasada ciddi oranda düzelme sağlayabilir.
    optical flow ilk denediğim yöntemdi.. aslında 60 fps le videoyu kesip koymalıydım ki sorun daha net görülsün bu sonradan aklıma geldi ama olsun yinede anlayan anlıyor proje ayarı 60 fps olmak zorunda olduğu fikri mantıklı zira program 25 fps de sorunu algılayamıyorda olabilir bu aklıma gelmemişti adobe premiere fazla vakıf değilim ama premiere frame blending derin bir şekilde araştıracağım umarım olur ve sonucu buradan yazarım teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.