Şimdi Ara

FİLOZOFLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • felsefe tarihini belirleyenler erkek düşünürler olmuş hep,bunun nedeni kadının hem cinsel hem de düşünen bir varlık olarak ezilmiş olmasıdır.neden acaba ?

• sorunda kadın neden ezilmiştir gibi bir anlam çıkıyor ama bunu kastetmemeiş olmalısın ...

yanılıyor muyum ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

sorunda kadın neden ezilmiştir gibi bir anlam çıkıyor ama bunu kastetmemeiş olmalısın ...

yanılıyor muyum ?

hayır neden ezilmiş oldugunu kastetmedım
  • kadınlara böyle bir sınırlama getirdiğine açıkçası bir anlam veremiyorum. neden erkekler dersen ilginç bir soru??
  • cevabı gayet basit. kadınlar güzelleşmeye çalışmaktan düşünmeye pek fırsat bulamazlarda o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 18 Mart 2006; 15:36:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: C4

cevabı gayet basit. kadınlar güzelleşmeye çalışmaktan düşünmeye pek fırsat bulamazlarda o yüzden.

Ruj, rimel, oje, allık tarihine genel bir bakış açısı yapılabilir aslında. Güzellik felsefesi başlığı altında da toplanabilir. Kadınların ilk kez ne zaman süslendikleri, neden süslenmeye ihtiyaç duydukları da tartışılabilir. Ruju, rimeli, ojeyi icat eden adamların bunları icat ederken akıllarından nelerin geçtiğini tartışabiliriz.

@zuga biliyorum alakasız oldu ama hem cinsel hem düşünen ne demek onu da çıkarabilmiş değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trackfind500

quote:

cevabı gayet basit. kadınlar güzelleşmeye çalışmaktan düşünmeye pek fırsat bulamazlarda o yüzden.

Ruj, rimel, oje, allık tarihine genel bir bakış açısı yapılabilir aslında. Güzellik felsefesi başlığı altında da toplanabilir. Kadınların ilk kez ne zaman süslendikleri, neden süslenmeye ihtiyaç duydukları da tartışılabilir. Ruju, rimeli, ojeyi icat eden adamların bunları icat ederken akıllarından nelerin geçtiğini tartışabiliriz.

@zuga biliyorum alakasız oldu ama hem cinsel hem düşünen ne demek onu da çıkarabilmiş değilim.

sadece kadın oldugu için ezılmesi süslenir,püslenir ,cocuk doğurur başka bişey yapamaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nihilizm ve Nasreddin Hoca
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • erkeklerin sözlerinin daha dikkate alınması olabilir..ve erkeklerin daha cok söz sahibi olması gibi nedenler üretilebilinir..
  • Hala durum aynı. Avrupa'da kadınlar eziliyor mu? Günümüzün en ünlü Btılı düşünürleri yine erkek. Bir AB yöneticileri resmine bakın ( Her sene toplu resim çekerler) Hemen hemen tamamı erkek.
    Bence kadınlar yaratılışları ile ilgili bazı şeyleri kabul ederlerse daha mutlu ve ne istediğini daha iyi bilen bireyler olurlar.
  • Bu sadece insanlar alemminde gorulen bi durum değil.Haywanlar aleminde bile Erkekler dişlerden hep ondedir.bu bir ornek tabiiki.Bize gonderilen peygamberleinde erkek olması baska bir ornek.
    sanırım erkeklerin herzaman her konuda on planda bulunamasının doğanın dengesiyle alakalı olduğunu soylemek mumkun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

Hala durum aynı. Avrupa'da kadınlar eziliyor mu? Günümüzün en ünlü Btılı düşünürleri yine erkek. Bir AB yöneticileri resmine bakın ( Her sene toplu resim çekerler) Hemen hemen tamamı erkek.
    Bence kadınlar yaratılışları ile ilgili bazı şeyleri kabul ederlerse daha mutlu ve ne istediğini daha iyi bilen bireyler olurlar.

aynen hocam size katılıyorum...

quote:

işte buna sonuna kadar katılıyorum C4

• quote:

sorunun basit olması sebebiyle bu kadar basite alındığını düşünüyorum.. umarım yanılmıyorumdur...
  • Kadın filozof, politikacı vs. az olmasının başlıca sebebi toplumun kadına biçtiği rol ve kadının toplum düzeninde ikinci planda görülmesidir bence. Yoksa kadınların doğası nedeniyle böyledir deniyorsa gösterdiğiniz veya gösterebileceğiniz kanıtların çok tutarlı olabileceğini sanmıyorum. Şunu da unutmayın eğer kadınları "ikinci sınıf" insanlar olarak görürsek toplumun yarısını hem de anne olma potansiyeli olan veya anne olmuş yarısını haksız yere aşağılamış olmaz mıyız? Ben annemin de eşimin de bayan çalışma arkadaşlarımın da kız öğrencilerimin de kapasitelerinden ve yeteneklerinden hiç kuşku duymuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 19 Mart 2006; 20:18:09 >
  • Yazıları okurken aklıma nedense Karadeniz bölgesi geldi. Haliyle o bölge aklıma gelince kadınların ormandan ağaç toplayıp sırtlanması, bağda, bahçede sırtına çocuğunu bağlayıp çalışması, çalışması hep çalışması geldi.

Kadınlar çalışırken erkekler nerede olabilir diye düşündüm.

Sanırım kahvede felsefi konular üzerine derin bir muhabbete girmişlerdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: su*fi

Yazıları okurken aklıma nedense Karadeniz bölgesi geldi. Haliyle o bölge aklıma gelince kadınların ormandan ağaç toplayıp sırtlanması, bağda, bahçede sırtına çocuğunu bağlayıp çalışması, çalışması hep çalışması geldi.

+1
  • quote:

Yazıları okurken aklıma nedense Karadeniz bölgesi geldi. Haliyle o bölge aklıma gelince kadınların ormandan ağaç toplayıp sırtlanması, bağda, bahçede sırtına çocuğunu bağlayıp çalışması, çalışması hep çalışması geldi.

benimde aklıma bursa köylerinden biri geldi gündüz kadınların daha ağırlıklı çalıştığı ve o arada erkeklerin kadınlara bolca felsefe yaptığı üzüm bağları ve domates tarlaları gördüm üstelik o kadar felsefe seviyorlar ki akşam hemcinsleriyle gece yarılarına kadar kahvede devam ediyorlardı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emell

quote:

benimde aklıma bursa köylerinden biri geldi gündüz kadınların daha ağırlıklı çalıştığı ve o arada erkeklerin kadınlara bolca felsefe yaptığı üzüm bağları ve domates tarlaları gördüm üstelik o kadar felsefe seviyorlar ki akşam hemcinsleriyle gece yarılarına kadar kahvede devam ediyorlardı..

Aman Allah'ım feministler bastı 4 bir yanımızı!

• Aman Allah'ım feministler bastı 4 bir yanımızı!

ilginç bir sonuç çıkartmışsın,mr lonely..
  • kadınlar ve erkekler zeka olarak eşittirler, bu tartışılmaz bile
    kadınların iş hayatında erkeklerden geride olmalarının nedenleri içinde toplumdaki yerlerinin etkisi de yadsınamaz
    ama genel olarak kadınlar bence bilime ve felsefeye erkeklere oranla daha az meraklı
    felsefe ile yakından ilgili hiç bayan tanımadım(öğretmenlerim dışında)
    bunda çocukluktan beri bayanların üzerinde oluşan aile baskısı ve toplumsal kısıtlamalar muhakkak ki etkilidir ama pekçok kadın evde oturmayı da çalışmaya tercih ediyor
  • quote:

su*fi abla

ben de bir karadenizliyim ancak dediğin manzarayı kendi köyümde görmedim

bu bir gözlem mi yoksa bilgi mi hangi illeri kapsar ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.