|
Bildirim
advertorial sınıfına girmiyor mu bu inceleme?
|
Donanım Kafe. Reklam karşılığında aldığınız para/menfaat bizi ilgilendirmez ama; "Bu bir ilandır", "Advertorial" vb. yazmanız gerekmiyor muydu?
|
BİMden 50 kuruşa sıcak çikolata alırım keyfime bakarım
|
Bu işlerde şöyle bir oran orantı vardır. Bunu da burada yazayım ki insanlar bilsin.
Fiyat / performans diyebiliriz. Yani nasıl pc bileşeninde en uygun fiyata en iyi performans arıyorsak bunda da öyledir. Hazır kahveler yani instant granül vs. kalite kalite değişirler. Ama gold işte bilmemne şu bu marka iyisi vs. vs. derseniz genelde hepsi '' hazır kahvedir.'' Yani sıcak suyu koyarsın posası olmaz suda erir kaybolur gider. Benim mantığıma bu ters, neden ters ? yahu su da nasıl yok oluyor ? bu nasıl iş ? yahu un bile incecik şey suya atarsın suyu yoğunlaştırır değil mi ? ya bunlardan 1 bardağın içine koy gene aynı su yapısı akışkanlık vs. hiç değişmiyor. Ve de işin bomba tarafı çeviriyorsun paketin arkasını milyon tane yabancı madde katkı o şu bu vs. vs. kahve görünümlü kimyasal birşey değil mi ? Ama olayı neydi ? ucuz ve çok kolay hazırlanması var. Koyarsın bardağa ölçüsüyle içine de sıcak su karıştır ve iç o kadar. Bunun 1 tık üzeri hazır öğütülmüş ve paketlenmiş filtre kahvelerdir. Normal kahve tadını alabileceğiniz kahve çekirdeğinden öğütülmüş ve paketlenmiştir. Ama sizi uğraştırır, filtre alınacak + ek masraf. Ve işlem biter posası çıkar çöpe gidecek vs. Ne oldu ? biraz iyi kahve tadı ama zamandan kaybettik. Peki bunun makine otomatik hali yok mu ? var. Hatta çekirdek kahveyi öğütüp sana lap diye sunan güzel binlerce liralık makineler var. Öyle bir pazar ki burada biz işlemci o şu bu ram ekran kartı markası tartışıyoruz ya aynısı o dünyada da vardır. Ucu bucağı yoktur. Ama hazır ve de iyi kahve içmenin maliyeti ne oldu ? binlerce tl değil mi ? Bunun yani ortası pek yoktur. Ben kahvede takıntılı adamım. Moka pot harici yerden bayadır kahve içmiyorum. Eskiden french press'den içiyorken artık sadece moka pot. Sebebi de şu; moka pot komple döküm metal bir zımbırtı, plastik aksamı neredeyse hiç yok. İçine taze kendi kavurup çekirdekten öğüttüğüm kahveyi ve suyunu koyar ocakta pişiririm. Burada ki incelenen kapsüllü makinelerdeki sıkıntı kaynar yada sıcak su plastik zımbırtı yani kapsülden geçmesidir. Gördüğüm kadarıyla kapsül plastik bir malzeme içinde her ne kadar çekirdek kahve denilse de başka ne kimyasal var bilmiyoruz ? o kahve nasıl kavrulmuş, kavrulurken ne maddeler katılmış vs. son tüketim tarihine kadar bozulmadan dayanabilmesi için ne işlemlerden geçmiş ? ve en acaip soru ne ile harmanlanmış ? bunları bilmiyoruz. Yüzde yüz kahve çekirdeği diyorlar ambalaja yazıyorlar. E ek malzeme ve işlem bilgisi ? onar hep saklı kapalı kutuda duruyor. E hal böyle olunca plastik makineden yetmiyor plastik 1 kuruşluk zımbırtıdan geçen sıcak sudan vs. ben kahve falan içmem ve güvenemem. Yani birde süt tozu nedir ? çok canım isterse günlük taze süt alıyorum zaten, onu kendi yaptığım kahveye koyarım ? yok tozu varmış yok öyle böyleymiş vs. vs. süt olayını da ben bu yüzden sevmedim. Ama bu benim tercihimdir, şimdi kimseye de '' ya deli misiniz ? böyle kahve mi içilir ? bak bak neyi önermişler '' vs. diyemem. İçer herkesin kendi zevkidir ve hür iradesidir. Tercih etmem sadece ayrı konudur. Kahvenin de olayı budur. Fiyat / performans pc camiasında jargonunda ne ise kahve işinde de aynısıdır. |
Çok güzel bir tanıtım olmuş. Makine benim hoşuma gitti açıkçası. Yalnız bir önerim olacak. Bu tarz tanıtımlarda, firma çok küçükte olsa bir indirim kodu verse ve o kod ile alışveriş yapsak çok güzel olur açıkçası.
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 11 Mayıs 2017; 2:37:56 > |
|
|
|
|
|