Şimdi Ara

Fimlerin saçma çözünürlükleri... (Yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 106 ekran full hd tv var. laptoptan hdmı iğle bağlayıp film izliyicez. Fakat hangi çözünürlüklerle tam ekran alabilirim bir bilginiz varmı? 1920*1080 i sürekli 1920*800 yapıp koyuyorlar deli oluyorum ya . Niye bu kadar beyinsizler. Tamam riplede tam ekran olsun be abi. 720p felan da izlerim ama çözünürlükı ne olmalı tam ekran olması için lütfen yardım edin..

• O beyinsiz dediğin adamlar 1080 olan çözünürlükte üst ve altta kalan siyah bantı çıkardıkları için 800'e düşüyor. Aslında sen 1080 de izlemiş olsan üstte ve altta siyah bantlar çıkıyor.

O beyinsizler(!) siyah bantı çıkararak gereksiz kısımdan kurtulmuş olarak üstüne üstlük dosya boyutundan da avantaj sağlıyorlar. Beğenmiyorsan HDRemux indirirsin sorun kalmaz.

Hangi çözünürlük seçmen gerektiği kısmı için herhangi bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fireforge35 -- 13 Ağustos 2012; 4:37:26 >
  • hayır bende 1920x800 izlediklerimde oluyor 1920x1080 de fark etmez
    fireforge35 arkdaşın dedikleri çok doğru
  • Boşlukları kullandığınız player ayarlarından, destekliyorsa kapatabilirsiniz.
  • Blu-ray de bile öylemi cidden. vay anasını ya . niye tam ekran yapmıyorlar şerrolar. Diziler felan tam ekran hd izle mükemmel oluyor. Neyse sağolun.
  • Orjinali herzaman daha iyidir, istiyorsan playerin ayarlarından tam ekran yapabilirsin. O zamanda ya görüntü ebatları değişir yada kenarlardan kesilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VerGiiL

Blu-ray de bile öylemi cidden. vay anasını ya . niye tam ekran yapmıyorlar şerrolar. Diziler felan tam ekran hd izle mükemmel oluyor. Neyse sağolun.

diziler çoğu zaman tam ekrana oturacak şekilde 1280*720 kullandığı için ekranına oturuyor. Onu da (720p çözünürlük için konuşuyorum) 1280*544 yapsalardı yine aynı şekilde sorun olacaktı.

Genelde filmde hep üst ve altta siyah bant olur. Sinemada olmaz ama blu-ray diskte olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.