Şimdi Ara

final fantasy XIII-2 savaşlar yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba oyunu dün 1 saat oynadım. Fakat savaş sistemini pek anlamadım ipuçları ve yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar yokmu bu konuda bilgisi olan

• FFXIII oynamadın mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

FFXIII oynamadın mı ?

Oynamadım hikayeyi biliyorum sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmandemi2

quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

FFXIII oynamadın mı ?

Oynamadım hikayeyi biliyorum sadece

JRPG hakkında bilgin vardır diye kabul ediyorum sadece komut veriyorsun onlarda yapıyor oyunu oynadıkça anlaycaksın XIII başlasan daha iyidi o daha akla yatkın bi dövüş sistemine sahip ve XIII serisini oynama nedeni Lightning karakterini kontrol ediyorsun.
    Bilmiyorum üstünden 4 gün geçmiş öğrenmişsindir sanıyorum ama öğrenmemişsen anlatayım.
    Her düşmanın stagger barı var bu barın yüzdesi arttıkça sen daha fazla hasar vermeye başlıyorsun, stagger barı fullendimi misliyle hasar vermeye başlıyorsun bir süre.
    Amacın stagger barını olabildiğince hızlı fulleyip yaratığı erken öldürmek ve ona göre savaş sonu yıldız kazanıp ona göre de exp ve para kazanmak.
    Stagger barı çeşitli şekillerle dolduruluyor bunu anlatmadan önce rolleri anlatayım.
    Commando : Fiziksel hasar veren rol
    Ravager : Elemental hasar veren (büyüsel) rol.
    Sentinel : Yaratığın verdiği hasarı emen yaratığı aggrolayabilen rol.
    Saboteur : Debuff dediğimiz yaratığın güçlerini azaltan hatta bi süre saldırısını kesebilen rol.
    Synergist : Karakterlere Buff yani ekstra özellik sağlayan rol.
    Medic : Karakterleri iyileştiren rol.

Stagger barını genelde ravagerlar hızla arttırır bazı özel yaratıklarda saboteurler stagger barını arttırır nadiren sentinellerde işe yarar onu kendin görüp çözüceksin.Commando sınıfı yükselen stagger barını sabitler şöyleki karakterlein saldırmak için hazırlanırken stagger barı düşmeye başlar bu da sana zaman kaybettirir o yüzden genelde takım ana hasar düzeni 1 commando ve 2 ravager şeklindedir.

Şöyle söyleyeyim oyunun %50'si bu takım düzeninde geçiyor, gerektiği zaman saboteur'ü devreye sokup yaratıkların gücünü azaltman gerek oluyor yada bazen zorlu yaratıklarda zamandan feragat edip 1 ravager 1 commando 1 medic düzeniyle yavaş ama güvenli ilerliyorsun tabi yıldız bekleme bu savaşlardan.Çok çılgınım dersen stagger barı fullendiğinde 2 commando 1 ravager ile hasar delisi edebilirsin yaratığı, %90 ihtimalle commando daha fazla hasar veriyor stagger halindeki yaratıklara.

BU arada oyunun başında iki kişi başlayıp 2-3 saat sonraya 3 kişiye ulaşıyorsun. 3. kişi pokemonvari yakaladığın yaratıklar oluyor onlar tek role sahip oluyor istediğin kadar yaratık yakalıyorsun ama 3 tane yaratık koyabiliyorsun hızlı seçme sekmene.
    Diğer iki ana karakter noel ve serah her role bürünebiliyor o da sana bağlı crystariumdan(experience sekmen) upgrade ederek yapabilirsin.
    JRPG'ye aşina değilsen bu oyun güzel bir başlangıç olur çünkü oldukça basit bir oyun.

Genel olarak JRPG'ye aşinaysan diğer şeyleri kendin çözüceksindir.
    Bi kaç ufak tüyo verebilirim.
    İlk başta yaratıkları keserek onları yakalayabiliyorsun ilerde zorlaşıyor yaratık yakalama ihtimalini arttırmak için yanında savaşan pokemonunun özel hareketini (feral link) kullan.
    Yukarıda dedim ama commando ravager medic stratejisini kullanma onun yerine synergist medic sentinel ikincil stratejileri kullan karakterlerini hemen iyileştir tekrar eski düzene dön daha çok zaman kazanırsın.
    Evet oyunda karakterleri savaşta hareket ettirme olayı yok ama bazen şansa bala karakterin yaratık saldırırken uzakta oluyor o savaşı kazanıyorsun böyle de garip bir sisteme sahip
    Her oyunda olduğu gibi bunda da ateşe su suya elektrik tarzı taş kağıt makas sistemi var ravager yaratıklarda kendileri arasında elemental sınıflara ayrılıyor off hepsiyle nasıl uğraşayım diyorsan alev türü ravagerları tercih edebilirsin ben öyle yapıyorum çünkü her yaratığa tek tek uğraşmaya değecek bir oyun degğil FFXIII hevesini kırmak istemem ama.
    Sanıyorum FF oynamaya sağda solda duyup başlamaya karar verdin ama başlaman gereken oyun kesinlikle XIII değil.XIII serinin belki en kötüsü, XIII'ün yaptığı en güzel şey FF evrenini yansıtabilmesi, fantastik ve güzel bir hikayeye sahip olması.

ve son olarak OYUNU JAPONCA OYNA.

Sorun olursa alabilirim oynamayalı 2 ay kadar oluyor bu arada oyunu unuttuğum noktalar olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 17 Aralık 2014; 0:42:33 >

• Hocam açıklama için teşekkür ederim. Çok bilgilendiriciydi. Final Fantasy hep duyuyordum ama ilk defa oynuyorum jrpg tarzinida ilk defa oynuyorum. Dediginiz şekilde oynuyacam. Yardımlarınız için tekrardan çok teşekkür ederim

• Tavsiyem emülatörleri kurup ilk oyundan başla. Serinin gidişatını öğrenmiş olursun. 2D diye önyargılı yaklaşma efsane oyunlardır özellikle 6...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLordRealx

Tavsiyem emülatörleri kurup ilk oyundan başla. Serinin gidişatını öğrenmiş olursun. 2D diye önyargılı yaklaşma efsane oyunlardır özellikle 6...

Acikcasi bu tamamen ff için deliye donmus insanlar icin o olabilir, ben sanmiyorum bi insanin oturup sabirla ilk 6 oyunu oynamasi şu zamanda.İlk 6 oyunda sanirim 3 4 ve 5 remakelendi onlar oynanabilir.Geri kalanda da 7 pc icin traşlandı X X-2 hd versiyonlari cikti ki kesinlikle oynanmasi gereken seri X serisi.XII serisi oturup ps2 de hala oynanabilir her ne kadar kotu dense de ben begenmistim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.