Merhaba arkadaşlar, Findeks yıl içerisinde aşağıdaki güncellemeyi yapmıştır. Bundan sonraki süreçte dikkat etmenizi tavsiye ederim. Yasal takibe alınmış ve borcu tahsil edilmemiş veya ilgili banka/finans kuruluşu tarafından zarara atılma veya varlık yönetim şirketlerine devredilmiş kredi, kredi kartları ve kredili mevduat hesapları da rapor kısmında yer alır.
Banka/finans kuruluşu tarafından zarara atılan, borcu devam eden veya kapama işlemi yapılmamış açık hesaplar, süre sınırı olmaksızın raporda yer alır.
Banka/finans kuruluşu tarafından varlık yönetim şirketlerine devredilmiş hesaplar, varlık yönetim şirketlerine devir tarihi itibarıyla 10 yıl boyunca raporda yer alır. Varlık yönetim şirketleri tarafından devralınan borçlar, kapanmadığı takdirde süre sınırı olmaksızın; kapatıldığı takdirde ise kapanma tarihi itibarıyla 10 yıl boyunca raporda yer alır.
Zarara atılma veya Varlık yönetim şirketlerine devredilerek kapanan hesaplar hariç; Mart 2024 öncesinde kapanan hesaplar son 5 yıllık veri ile raporda yer almaya devam edecektir, fakat Mart 2024 sonrasında kapanan hesaplar azami 10 yıllık veri ile raporda yer alacaktır. Kaynak : https://www.findeks.com/urunler/risk-raporu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanvb -- 16 Eylül 2024; 10:4:54 > |
Bildirim