Şimdi Ara

Findeks Olumsuz Rapor - Önemli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Findeks yıl içerisinde aşağıdaki güncellemeyi yapmıştır. Bundan sonraki süreçte dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Yasal takibe alınmış ve borcu tahsil edilmemiş veya ilgili banka/finans kuruluşu tarafından zarara atılma veya varlık yönetim şirketlerine devredilmiş kredi, kredi kartları ve kredili mevduat hesapları da rapor kısmında yer alır.

Banka/finans kuruluşu tarafından zarara atılan, borcu devam eden veya kapama işlemi yapılmamış açık hesaplar, süre sınırı olmaksızın raporda yer alır.

Banka/finans kuruluşu tarafından varlık yönetim şirketlerine devredilmiş hesaplar, varlık yönetim şirketlerine devir tarihi itibarıyla 10 yıl boyunca raporda yer alır.

Varlık yönetim şirketleri tarafından devralınan borçlar, kapanmadığı takdirde süre sınırı olmaksızın; kapatıldığı takdirde ise kapanma tarihi itibarıyla 10 yıl boyunca raporda yer alır.

Zarara atılma veya Varlık yönetim şirketlerine devredilerek kapanan hesaplar hariç;

Mart 2024 öncesinde kapanan hesaplar son 5 yıllık veri ile raporda yer almaya devam edecektir, fakat Mart 2024 sonrasında kapanan hesaplar azami 10 yıllık veri ile raporda yer alacaktır.

Kaynak : https://www.findeks.com/urunler/risk-raporu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanvb -- 16 Eylül 2024; 10:4:54 >

• Hocam link paylasabilir misiniz konuya kaynak olması adına

• hocam varlık şirketi yada zarara atılma gibi bir durum yaşamamış aralık 2021 tarihinde hesap kapanmış 2023 kredi sicil affından faydalanmış şuan 6 adet kredi-kredi kartı ve kum hesabı bulunan ancak 2021 de kanuni takibe düşmüş ve düştüğü gün kapanmış borçlar için durum nedir ? varlık şirketi yada icra gibi bir durum yaşanmadı sadece 3 ay gecikmeden dolayı kanuni takibe düştü bildirildiği gün itibariylede ödendi. biz 5 yıl sonra silinmeden yararlanabilirmiyiz ? herhangi bir icra yada avukat araması vs gerçekleşmedi yalnızca raporda gözüküyor.

Findeks Olumsuz Rapor - Önemli!

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Kaynak eklenmiştir.

• barkinyilmazzz B kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Anladigim kadarıyla borçları 2021 tarihinde kapatmışsınız. Yararlanırsınız. Benim de durumum sizin gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.