Şimdi Ara

Finlandiyalı Gurbetçi Dert Yandı; 1600 Euro Maaş, 1200 Euro Kira, Kıymet Bilin Geçinemiyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdisinda yasayan gurbetcilerimizi degerlendirirken gruplara ayirarak degerlendirmek lazim bence.

1) Issizlik maasi ile calismadan gecinmeye calisip kiralardan dem vuran grup.

2) Serbest isler yaparak gun bulup gun yiyen grup.

3) Kendi isi gucu olup, cafe, restaurant falan isleten grup.

4) Mavi yakali islerde calisan profesyoneller grubu, insaat usatasi, elektrikci, borucu, klima ustasi vs.

5) Beyaz yakali olup muhendislik, doktorluk, yoneticilik gibi pozisyonlarda calisan grup.

6) Sanatci, unlu, asiri zengin olup da yurtdisinda 3-5 ay takilip sonra Turkiye'de yasayip tekrardan canlari isteyince yurtdisindaki evlerine donen grup.

Bu gruplar arasinda elbetki hepsinin farkli avantajlari ve dezavantajlari olacaktir ama genelde ilk 2'deki gruptan insanlar yalan soyledikleri icin degil de akillari fazla calismadigi icin boyle seyler yaziyorlar ve soyluyorlar. Bu insanlar siz oraya gitmeyin diye yalan soyluyor sanmayin, zeka olarak IQ'lari falan 85 civari oldugu icin pratik zekalari dusuk sayilir, bu yuzden gecinmenin cok zor oldugunu dusunuyorlar ve oyle yorum yapiyorlar.

Normalde kari koca ikisi de maas alsa ama issizlik ama asgari ucret desek nerden baksan 3200 euro para girer evlerine, 1100 euroya bir ev tutsalar, yine de rahat yasarlar.

Ancak beyaz yakali grup dert yaniyorsa bilin ki onlar yalan soylemiyordur. Gelirleri ve giderleri hemen hemen esit durumda oldugu icin para biriktirememekten ya da aileden esten dosttan uzak olduklari icin dert yaniyorlardir.

Sizler yurtdisina gittiginizde ve orada yasamaya basladiginizda ilk 1-2 yil her sey guzel gelir, 3. yildan sonra bir seylerin eksik oldugunu anlarsiniz. 5. yildan sonra da kufretmeye baslarsiniz. Bu herkese olur dostlarim, olmayan 10-15% vardir elbet ama onlar da 6. gruba giren asiri zengin insanlardir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 26 Ağustos 2024; 15:28:52 >

• Almanya'da tek oda sana ait iken mufak, banyo, wc diğer odadakiler ile ortak kullanılan dairelerde 650 Euro kira alınabiliyor. Elektrik, su, internet, ısınma içinde. Müstakil ev olunca çok farklı. Haricen sadece zorunlu televizyon vergisi veriliyor. Aylık gelirinin %50'den fazlası eline geçmeden vergiye gidebiliyor.

Maaşlar 1800-2500 Euro gibi olabilir.

Sağlık işini derin bir ah...(Genelde Türkiye'ye git denilebiliyor)

• 10 gün kesintisiz yağmur yağar:)

Sabah 05.00 gibi iş başı yapanlar çok olur.

Allah'ın rahmetine kavuşmazsan emekli olabilme ihtimali de var tabi ki:)

• Finlandiya'yı en mutlu insanlar ülkesi gösteren anketçileri bir yakalarlarsa:)

• Haneye iki maaş girmiyorsa durumlar tehlikeli. Sosyal yardıma müracaat edilebilir.

• Gurbetçi diye çıkan adamın emekliliği gelmiş geçmiş. Bu kadar senede hala kirada kaldığını kime inandıracak? Hep yalan dolan. Bunun mal varlığını araştırsalar ne kira ödüyordur ne de türkiyedeki evlerini söyler.

Zaten bu dayıyı bir kahvede bulup yalandan birşeyler uydurmuşlardır. Gurbetçi falan da çıkmaz.

• Aynen avrupada evler sudan ucuz her ihtiyar ev sahibi orada ,ucuz evlerle ünlüdür ab zaten özelikle london paris bedavadan hallice.

Onlar buradan alıyor evi oradan değil,oralar ev olarak çok pahalı sıradan işçi kolay kolay alamaz ömrü boyunca, mezarda ev sahibi oluyoruz diye protestolar dolu.

İşçisini geçtim mühendis doktor olup orada ev sahibi olmuş bir allahın kulunu tanımıyorum ben, anca bize lüks pahalı gelen arabalarla hava atıyorlar,bir çok kazanan yazılımcılar borsacılar finansçılar alıyorsa alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 26 Ağustos 2024; 17:8:0 >
  • Kesinlikle imkanı olanımızın gitmesini öneriyorum. Orada bizi bekliyorlar:)

• "Oturun oturduğunuz yerde" demiş. Niye? Her mahallede mesela 2 Suriyeli aile olsa kimse şikayet etmez. Hatta herkes yardımcı olur. Herifteki mantık da o. Ne kadar az Türk olursa o kadar rahat edecek.

• Yalandır.

Avrupaya gideni sınırda karşılayıp bir ev bir araba anahtarını bedelsiz veriyorlar.

Minimum ücret aylık 50 bin euro. Kiralar 10 euro.

Koşun avrupada hayat rüya gibi.

• Sanki Türkiyede kiralar çok ucuz. Asgari ücretten daha yüksek şu an İstanbul'da kiralar. Kirayı ödedin ve -ye düştün. Tek asgari ücretle iyi bir yaşamı hiçbir ülkede

elde edemezsin, kira her yerde büyük sorun. Ama orada en azından eline 400 euro kalmış. Burada o da yok :) 400 euro buradaki asgari ücret neredeyse.

Orada ama gidip net 3000-4000 euro bandında eğitimli, orta gelirli birisi olarak çalışırsan yaşarsın, asıl fark orada.

• Kira doğru aslında. Helsinki’de yaşıyorum kira su ve ısınma dahil 1200 Euro. Ama geliri çok az söylemiş. Bunun dışında elimden gelse bu dayiyi şikayet ederim de muhtemelen zaten vatandaşlık almıştır. Bunlar genelde kaymaklı dönemde gelip işyeri açıp parayı kıran tipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erkka -- 26 Ağustos 2024; 17:5:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt

Ben en çok bilimsel beşeri piramitte benim altımda olan ve artık açıkça maymun olduklarını söyleyebilecek rahatlığa erişebilmiş bir kesimin beni yönetmesine dayanamıyorum, bu garip özgüvenleri de tamamen uşaklık yaptıkları kesimin verdiği destekten besleniyor, bize karşı devletlim haşmetlim geçinmeleri o evrimsiz bedenlerini ısıtıyor kendilerini bir şey zannetmelerine sebep oluyor

Öylesine çamur bir toplum ki her şeyi unutma, sindirme, kabullenme süreçlerinden çok rahatlıkla geçebiliyor, "Devlet ayrı hükümet ayrı" gibi masallara kanabiliyor, tüm adaletsizliklere göz yumup günü kurtarma adına bunlarla cinsel ilişki dahil her şeyi yapabiliyorlar. Her şey dümdüz, ruhsuz, zevksiz çünkü coğrafyanın içinden geçilmiş ve maalesef sebep olan özbeöz Anadolulular da var bu işlerin içinde...

Yahu sen kim oluyorsun beni katletmeye kalkıyorsun?

https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159357353

Bir de arada dilenci gibi bizden de özveri bekler bu parazit kesim, bakın Avrupa'dan güzellik görmüşler yine de bildiğiniz çöp gibi kalmışlar, ben de Avrupa'nın gerekeni yapmasını arzuluyorum ve oranın yapıcı ırkçılığını destekliyorum. Geçmişe dönüp bakınca bunlarla yaşamış nesillerime ağlayasım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 26 Ağustos 2024; 17:11:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Erkka kullanıcısına yanıt

şikayet et.

sınırdışı etsinler.

vatanına kavuşsun dayı.

büyük sevap işlersin. 

• Hocam sikayetle falan olsa bu isler ben inanki muhalefeti linc edip de millete yalan soyleyen Dersimli Kemal'e oy verenleri tek tek sikayet ederdim ulkenin gelecegini mahvettiler diyerek. Ama sikayetle olmuyor iste. Herkesin oy hakki kutsaldir der cikarlar.

2028'de gorun de bakin bu 47% ya Fazil Say'a ya da vasifsiz Ekrem gibi birine oy verecektir kazanacak aday, her kesimden oy alacak aday diyerek.

Gercek muhalefet de yine linc edilecek, Muharremler, Umit Ozdaglar, Cem Uzanlar kaybedilecek.

• Benim arkadaşta Finlandiyada 400 euro kira veriyor bu vatandaş nerede tutmuş acaba bir ev turu yapsaymış

• Benim bir çok akrabam yurt dışında. En son depremden dolayı Almanya'ya iltica eden dayımın oğlu bu sene başında sıfır araba aldı. Kira konusunda da devlet zaten yardım ediyor diyor. 1 senede 8 ülke gezdi. Hatta kardeşine para bile göndermeye başladı.

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt
    Oda kiralamıştır senin arkadaş hocam. Ama sana bunu dememiştir hava atmak için ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.