Şimdi Ara

Fırçalı motor ve Fırçasız motor farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
39.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internette adam akıllı birşey yok, hep fırçasızdan bahsedilmiş. bu iksisinn farkını basit bir şekilde 2 cümle yetcek şekilde biri söyleye bilirmi?. anladığım kadaıyla birinde fırça var sürtüo içinde öyle dönüo, ama bunu böyle yazamam raporuma. biri yardım ederse sevinirim

• fırçalı motorda rotorunda sargı statorunda sabit manyetik alan vardır
    büyük güçlü motorlarda stator alanı yani field
    bir alan sargısına elektrik vererek oluşturulurken
    fırçalı servo motorlarda sabit mıknatıslar vardır

motorun dönmesi için armatüre yani rotora elektrik vememiz gerekir
    eğer fırçalar olmasaydı armatüre elektrik verdiğimiz zaman
    statorun rotoru ençok çektiği konuma gelir öyle kalırdı

işte rotorun sargıları komutatör denen uçlara öyle bağlanmıştır ki
    fırçalar yani kömürler armatür akımını hep statorun rotoru çektiği konumda tutar
    yani armatür akım yönü devamlı değişir
    böylece devamlı bir dönme hareketi oluşur
  • çok saol cevap için :D
  • kısacası şu birinde bobin döner mıknatsılar durur ki bu fırçalı olan. digerinde mıknatıs doner bobin durur
  • selamlar.

konu eski ama ben de internette dolanırken herzamankı gibi DH e geldim.
    ben model arabalarla iligilenirken gördüm hep fırçalı motor deniyor.
    bu model arabalarda iyi bir şey midir? yani kullnım olarak fırçalıyımı tercih etmeliyiz yada diğerinimi. XMERTCANAVAR2X üstadım bu konuda eminim aydınlaracaktır.

teşekkürler şimdiden.
  • fırçasızı tercih etmek ömür bakımından daha iyi ama maliyet artıyor. Aynı tartışmayı şu konuda yapmışlar buraya bir göz at istersen :)
    http://forum.donanimhaber.com/m_48374535/tm.htm
  • fircali motorlar dc motordur. duz motor.
    bobin bir rotora sarilir ve firca ile anlik enerji verilir. bu sayede enerji gelen bobin etraftaki miknatisla ayni kutba kavuaur ileri gidsr.
    fircali motorlarla cift yonlu donmek istersen ya vites dislisi lazim ya da iki yonlu firca olmasi lazim.
    tek fircali motor bile donerken bir miktar ters akim verir-ac parazit- cift yonlu firca da bu kacak daha da fazladir. egrr kontrol edilmezse guc kaynagni asiri zorlar hatta yakar.bunu diyotla ya da kondansatprle cpzebiliriz. ancak diyot isinir ve eskir.
    ayrica fircali motorlar ilk anda buyuk enerji harcar. dur kalk seklinde calisirsa hem cokenerji harcar hem fircalar cabuk defprme olur.
    fircasizlar ise ya sinus dalgaureten ya da tuketen alternatorler ve motprlar ve step motprdur. miknatis rotora baglidir daha pahalidir. ilk anda cok akim istemez. yine bir miktar ac kacak olustursa da haledilir.
    sinus dalga mptorlar bildigimoz hidroelektrik santraller ile buzdolabi vs motprlardir. sanildigi uzzere dondurulmek icin tam sinuse ihtiyac duymasalar da yine de kondansatorle akimi dengelemek iyidir. uzun sureli kullanimlarda urettigi parazit kendini tuketir. ozellikle tr deki kaltesiz elektrik devamli frekans degistirdigi icin artik beyaz esyalar filtreli uretiliyor.
    digeri de kare dalga ile calisan step motordur. bir surucu sayesinde anlik olarak kare dalgagonderilerek calistirilir, istege bagli olarak adim adim da sonsuz olarak da calisir. cok gurultuludur. bol yaglama ister:-) anlik olarsk kontrol edilir.
    en eski gordugum step motor eski walkmanlarin motorudur. ki bu sayede 250 mah batarya 10 saate yakin giderdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor farkı
    8 yıl önce açıldı
    Nedir bu ZETEC motor ???
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu 2 motoru da resimlerle örnekleyecek birisi var mıdır acaba? :)
  • Fırçasız motora örnek olarak fanların içindeki motorları verebiliriz. Orta kısımda sbit duran bobinler ve onun yanında sensör bulunur. Dış kısımda kanatların olduğu parçanın iç tarafında halka şeklinde mıknatıs vardır. Sensör mıknatısın dönüşünü izler, önünden geçen her kutup değişiminde akımı tersine çevirir. Bu sayede sürekli dönüş sağlanır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, bu fırçasız dc motorun kontrol devresini, fırçasız mıknatıslı ac motorlar için kullanabilir miyiz ?
  • Black&decker KC14GT 14.4V şarjlı tornavidam var. Bu modelin motoru fırçalı mı fırçasız mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aradığımızı yine dh de bulduk teşekkürler DH ahalisi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.