Şimdi Ara

Fırçasız doğru akım motorunun programlanabilir lojik kontrolörle denetimi nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a. arkdaşlar.Biraz acemiyim bu konudada,bitirme ödevi aldım ve internette aratmama rağmen bununla ilgili tez bulamadım,bi tane buldum ama ingilizce yazım ve devre baglantıları vede plc kumanda programı hiç açıklayıcı değil.Allah rızası için bana yardımcı olabilir misiniz?

• yardımcı olabilir misiniz?
  • arkadaşım

brushless DC motorun sürücüsünü mü yapmak istiyorsun ?
    yoksa PLC ile pozisyonlama falan yaptırmak mı istiyorsun ?

birincisi ise öncelikle hızlı bir mikrokontrolör seçmeli ve onu iyi öğrenmelisin
    ayrıca C dilini de iyi anlaman gerekir

ikincisi ise motor , sürücü ve PLC satan DELTA firmasının forumu varmış galiba oraya bir bak
  •  Fırçasız doğru akım motorunun programlanabilir lojik kontrolörle denetimi nasıl yapılır?

Yapman gereken ESC nin RC adaptöre giren uçlarının artı ve eksi uclarını ESC nin özelliğine göre istenilen voltajla destekledikten sonra sinyal bacağına yukardaki gibi bir sinyal vermen.
    Araştırdığın konu bilinen bir konu değil. Aylarca sormadığım yer kalmadı. Sonunda @necoinside ın quadcopter inin üzerinde fırçasız motorları görünce tabiri caizse atladım :D iki mesajla anlattı bana (Tekrar teşekkür ederim). Ben bunu PIC kullanarak 20mslik pwm komutunu %5 ile %10 değiştirerek yapabilirim fakat PIC in max. pwm çözünürlüğü 10bit yani 1024 kademe. bunun yüzde5i 51 kademe eder. yani 51 kademe hız kontrolü ile sürebilirsin.
    iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 1 Ocak 2012; 7:26:52 >

• Şahsen Elektronik helikopter ticareti yapıyorum. Tamirlerinide yapıyourm anladığım kadarıyla tabi. Walkera firmasının brushless motor ve brushless ESC reglerleri var. Bunları elektro helikopterlerde kullanıyorlar. Helilerin elektronik sisteminde yaygın kullanılan standart 30A Reglerlerde bir ucunda Li-Po akülere takılan çıkış var. Diğer ucunda motora takılan 3 kablo var. Birde Recivere giden 2 ince kablo var. Reciverden uzaktan komando ediliyor.

2200mAh lik akülere 30A ECS takıyoruz. Kullandığımız motorlar 3500 UPM devirli WK-WS-26-001 Brushless motorları. Belki bu bilgiler işine yarayabilir diye aktarayım dedim.

Fırçasız doğru akım motorunun programlanabilir lojik kontrolörle denetimi nasıl yapılır?

Bu resimde siyah renkte yana monte edilmiş brushless motorlar için uygun 30A ESC Regler görülmekte (WK-WST-30A)
    Resimde akü görülmüyor fakat ESC nin arkasındaki kafes boşluğuna kızak şeklinde akü giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Minute Man -- 1 Ocak 2012; 11:48:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anotherbrick

arkadaşım

brushless DC motorun sürücüsünü mü yapmak istiyorsun ?
    yoksa PLC ile pozisyonlama falan yaptırmak mı istiyorsun ?

birincisi ise öncelikle hızlı bir mikrokontrolör seçmeli ve onu iyi öğrenmelisin
    ayrıca C dilini de iyi anlaman gerekir

ikincisi ise motor , sürücü ve PLC satan DELTA firmasının forumu varmış galiba oraya bir bak

S.a.yardımcı oldugun için çok sagolasın arkadaşım, ben bunu ikinci seçenekle sürmek istiyorum yani plc ile kontrol etmek istiyorum,baktıgım tezlerde pic lerle konrol edılmiş ama plc ile ktrol etmem lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir çeşit anahtarlama devresi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.