Şimdi Ara

Firefox Fare Tekerleğini Kaydırırken Kasma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Mozilla Firefox da uzun zamandır yaşadığım bir sorun var. Fare tekerleğini sayfalarda yukarı-aşağı gitmek için kaydırırken inanılmaz bir yavaşlama oluyor. Facebook, Donanımhaber ve başka sitelerde de yaşıyorum yani siteye özel bir durum değil. Sanki ağır çekimde hareket ediyor. En son ne zaman başladığını hatırlamıyorum ama uzun bir zamandır var. İnternetteki çözümlerin hemen hepsini denedim ama sonuç vermedi. Tarayıcıyı sıfırladım, eklentisiz güvenli kipte başlattım, donanım ivmesini devre dışı bıraktım vs. ama etki etmedi. Aranızda bu sorunu yaşayan ve çözen var mı acaba? Sırf bu sorun yüzünden şimdilik Chrome'a geçtim ama çözebilirsem Firefox'a geri dönmeyi istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Yukarı...
  • Ekran kartı sürücülerin güncel mi?
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    Evet ikisi de güncel.
  • Güvenli kipte denedin mi, aynı şeyi yapıyor mu?
  • Smooth scrolling özelliğini devre dışı bırakıp denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

Güvenli kipte denedin mi, aynı şeyi yapıyor mu?

Evet yapıyor. Tarayıcı sıfırla da dedim ama bir şey değişmedi.

quote:

Orijinalden alıntı: Df329tRHdcVa7

Smooth scrolling özelliğini devre dışı bırakıp denediniz mi?

Evet, o biraz daha az hissettiriyor ama yine de var. Tam akıcı gibiyken anlık donuyor tekrar düzeliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chrome Kaydırma Çubuğu Okları
    11 yıl önce açıldı
    Mouse imleci aşağı kayması
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zenyxia

quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

Güvenli kipte denedin mi, aynı şeyi yapıyor mu?

Evet yapıyor. Tarayıcı sıfırla da dedim ama bir şey değişmedi.

quote:

Smooth scrolling özelliğini devre dışı bırakıp denediniz mi?

Evet, o biraz daha az hissettiriyor ama yine de var. Tam akıcı gibiyken anlık donuyor tekrar düzeliyor.

Başka mouse denedin mi ve mouse markası modeli ne?
  • Adres bölümüne "about:config" yazıp, sayfadaki arama kısmına "mousewheel.acceleration" yazın.

mousewheel.acceleration.start değerini çift tıklayarak 1 yapın.
    mousewheel.acceleration.factor değerini 30 yapın, çok hızlı gelirse 20 yapabilirsiniz/veya hangi değer size iyi geliyorsa. İşe yaramazsa varsayılana dönün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord of Light -- 25 Ağustos 2014; 0:14:41 >
  • OstotheK kullanıcısına yanıt
    A4 Tech X7 F4 modelini kullanıyorum. Başka mouse ile denemedim ama touchpad ile aynı hareketi yaparken de kasma oluyor.

quote:

Adres bölümüne "about:config" yazıp, sayfadaki arama kısmına "mousewheel.acceleration" yazın.

mousewheel.acceleration.start değerini çift tıklayarak 1 yapın.
    mousewheel.acceleration.factor değerini 30 yapın, çok hızlı gelirse 20 yapabilirsiniz/veya hangi değer size iyi geliyorsa. İşe yaramazsa varsayılana dönün.

Düzelmedi maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenyxia -- 25 Ağustos 2014; 0:18:56 >
  • Eklentileri, plugin'leri güncelleyin.

Firefox'u kaldırın, ccleaner ile normal temizlik ve kayıt defteri temizliği yapın. C:\Users\Bilgisayar kullanıcı adı\AppData\Roaming\Mozilla klasörünü tamamen silin. Ardından firefox beta (https://www.mozilla.org/tr/firefox/channel/#beta) sürümünü yükleyip deneyin. Aklıma temiz kurulum yapmaktan başka çözüm gelmedi, silmeden önce yer imlerini yedekleyin.
  • quote:

Eklentileri, plugin'leri güncelleyin.

Firefox'u kaldırın, ccleaner ile normal temizlik ve kayıt defteri temizliği yapın. C:\Users\Bilgisayar kullanıcı adı\AppData\Roaming\Mozilla klasörünü tamamen silin. Ardından firefox beta (https://www.mozilla.org/tr/firefox/channel/#beta) sürümünü yükleyip deneyin. Aklıma temiz kurulum yapmaktan başka çözüm gelmedi, silmeden önce yer imlerini yedekleyin.

Dediğiniz gibi herşeyi temizledim, ardından pluginler aktif-deaktif halde başlattım ama hala kasma var. Bu Firefox deyip geçmeli miyiz yoksa bunun mantıklı bir açıklaması var mı, Chrome aynı işlemi çok akıcı yapıyor ama görsellik ve özelleştirme konusunda Firefox'un gerisinde. Hangisini kullanayım bilemedim. Opera'ya bir şans vereceğim.

• Zenyxia kullanıcısına yanıt
    Waterfox, PaleMoon, Light, Comodo Icedragon, Cyberfox(x64) gibi firefox tabanlı alternatif tarayıcıları da denemenizi öneririm. Ayrıca aklıma bir ihtimal geliyor ama emin olamadım, Flash player kaynaklı bir sorun olabilir mi? Chrome kullanırken problem yaşamamanızın sebebi farklı bir flash player kullanması(pepperflash). Eğer teorim doğruysa yazdığım alternatif tarayıcılarla ve IE ile problem devam eder ama Opera da chromium tabanlı olduğu için sorun yaşamazsınız. Flash player'ı, hatta bütün Adobe ürünlerini bilgisayardan kaldırıp deneyin derim.

Firefox'un eski sürümlerini de denemenizi öneririm, aslında bende de garip bir şekilde daha yavaş çalışıyor ff. En iyisi Firefox 3'tü
  • chrome kullan smooth wheel eklentisini kur aynı işi yapar denemek beleş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.