Merhaba, LCD monitörüm 5sn çalışıp kapanıyor. Biraz araştırdım, güç devresinde problem var gibi gözüküyor. Kartı kontrol ettim, kondansatörler falan sağlam, kartta herhangi bir yanık izi veya çatlamış transistör de bulamadım. Bu problem için lehimlerin yenilenmesi gerekiyor şeklinde yazılar var internette. Uzun zamandır havya almıyorum elime, çok üşendim tüm kartın lehimlerini yenilemeye de. Ekran kartları ve anakartların fırında tamir edildiği gibi bu kartı da fırına atsam sorun olur mu acaba? Kartın ön ve arka kısımlarının resimlerini paylaşıyorum, yorumlarınızı bekliyorum..
gıcır gıcır parlak gözükünce sağlam mı oluyor lehimleme ye üşendiğine göre sökmemişsin fırına oradan da çöpe gider o kart
Sökmek gereklimi? kondansatörlerin kafası sağlam, herhangi bir şişme falan da yok, diyotlarda ve transistörlerde çatlama veya kararma yok. Ayrıca monitörün verdiği arızayı araştırınca kartın lehim yenileme veya kondansatör değişimi ile tekrar çalışır hale getirildiğini gördüm. Bu haliyle zaten kullanamıyorum, lehimlerde sorun varsa fırında düzelir ve kullanırım diye düşünüyorum. Düzelmezse zaten çöp olacak. Benim sormak istediğim kartın üzerinde transformatör vs bantlı ve plastik ürünler var, bunlar 200 derece fırına girerse bir problem olur mu? Eriyip fırına koku bırakırsa annemle sorun yaşıcam sonra, daha sıkıntılı bir durum :)
200 derece olurmu en az 1500 erecede fırınlaman lazım ki düzelsin delinin biri taş atmış kuyuya ya kardeşim aklın yokmu senin ilk bozulacak olanlar elektrolitikler 200 derecede mermi gibi patlar onlar üstlerine bak 100c yazıyor sen onun 2 katı miktara ısıya koyuyorsun bütün plaksik asam entegre felan erir kim veriyor bu aklı size yaa
al eline havya bölge bölge çalış soğuk lehim olabilir yada ilk voltaj yediğinde bozuk bir komponent vardır 5 saniye sonra kesiyordur devreyi.
ekmekmi bu fırına atasın youtube efsanelerine inanmayın
quote:
Orijinalden alıntı: tornadoksk2
200 derece olurmu en az 1500 erecede fırınlaman lazım ki düzelsin delinin biri taş atmış kuyuya ya kardeşim aklın yokmu senin ilk bozulacak olanlar elektrolitikler 200 derecede mermi gibi patlar onlar üstlerine bak 100c yazıyor sen onun 2 katı miktara ısıya koyuyorsun bütün plaksik asam entegre felan erir kim veriyor bu aklı size yaa
al eline havya bölge bölge çalış soğuk lehim olabilir yada ilk voltaj yediğinde bozuk bir komponent vardır 5 saniye sonra kesiyordur devreyi.
yorumunuzu beğendim :)
arızayı önce bak ekran karanlık iken arka alanda resim varnı var oluoda ışık yoksa flureasanlar bozuk.....
quote:
Orijinalden alıntı: tornadoksk2
işte bu yüzden sormak istedim :D emin olamadım. ekran kartı ve anakartlarda (yenilerinde) katı kapasitör kullanıldığı için sanırım onlar ısıdan çok etkilenmiyor.
@kadircitak flureasanlar sağlam diye tahmin ediyorum çünkü ekran karardıktan sonra yakından da baktım görüntü yoktu. ekranı toplayıp bir de fenerle bakayım.
bölgesel bga lehim yenileme yapılır fırınlama diye birşey yoktur.
youtubeda gördüğün herşeye inanma
sorunun neyden olduğu artık önemli değil, aç-kapa yaparken LCD de kırılmış. ilgilenen herkese teşekkür ederim.
Koçum güzelim paneli mundar etmişsin. Sorun güç katında değildi sorun florasanlardaydı. Farkındamısın bilmem ama lcd ekranın arka plan ışığı pembemsi yanıyor bunun sebebi florasanların ölmesidir... Neyse sağlık olsun bu arada güç kartına bakılırsa lcd monitör casper miş.
kapanıp kapanması yanıltır paneli yatır güneşte bak görüntü var mı diye genelde inverter devresi veya floresanlar sıkıntılıdır panelde görüntü olur fark edemezsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme