Şimdi Ara

Fırınımda garip bir durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ev alet ve makinalarını tamir etmeye meraklı bir amatörüm. Fırınımın rezistansı yandı. Yedek parçacıdan yenisini aldım ve taktım. Bu sefer sigorta attırmaya başladı. Geri götürüp degiştirdim gene sigorta attırdı. Rezistansı dışarıda harici bir kablo ile kontrol ettim güzel ısıtıyor. Tekrar makineye takıp fırının tesisatını kullanmadan aynı harici kablo ile ceyran verdim. Gene sigorta attı. Rezistansı fırına taktıgım yerde herhangi bir kısa devre yok. Zaten boru tip bir rezistans. Tel boruların içinden geçiyor. Borunun iki ucu birbirine yaklaştırılıp metal bir parçanın üzerine açılmış iki delikten sokularak montaj aparatı oluşturulmuş. Diyecegim şu kısa devre yapsa dışarıda yapar. Beynim durdu ve sinirlendim. Belki de çok basit bir şey ama biz çözemedik. Beni BU MAGLUBİYETTEN KURTARACAK BİRİSİNİ ARIYORUM. Teşşekkürler.

games for girls, youtube

• atan sigortamı kaçak akım rolesimi,
    kaçak akım roleleri çok hassas oluyor, iyi bir topraklama gerekir.
    resistans fırında takılı iken kısa devre kontrolü yap,
    bu kontrolü seri lamba ile yaparsan daha iyi olur.
    ayrıca ölçü aleti ilede yap az bir kaçak varsa olabilir.
    o tip resistansların çok fabrikadan az da olsa kaçak yaptığını gördüm
    resistansı fırına takmadan fırın da ayrıca biyerlerde kaçak varmı onada bak
    bağlantıları yanlışmı yapıyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1744

Arkadaşlar merhaba. Ev alet ve makinalarını tamir etmeye meraklı bir amatörüm. Fırınımın rezistansı yandı. Yedek parçacıdan yenisini aldım ve taktım. Bu sefer sigorta attırmaya başladı. Geri götürüp degiştirdim gene sigorta attırdı. Rezistansı dışarıda harici bir kablo ile kontrol ettim güzel ısıtıyor. Tekrar makineye takıp fırının tesisatını kullanmadan aynı harici kablo ile ceyran verdim. Gene sigorta attı. Rezistansı fırına taktıgım yerde herhangi bir kısa devre yok. Zaten boru tip bir rezistans. Tel boruların içinden geçiyor. Borunun iki ucu birbirine yaklaştırılıp metal bir parçanın üzerine açılmış iki delikten sokularak montaj aparatı oluşturulmuş. Diyecegim şu kısa devre yapsa dışarıda yapar. Beynim durdu ve sinirlendim. Belki de çok basit bir şey ama biz çözemedik. Beni BU MAGLUBİYETTEN KURTARACAK BİRİSİNİ ARIYORUM. Teşşekkürler.

games for girls, youtube

fırını devreye alınca hemen sigorta atıyorsa reziztans montaj olayını en başatan acele etmeden sakin kafa ile gözden geçirmelisin gözden kaçan bir durum varki sonuç bu çıkıyor,

• bu konularda elektrik devredeyse en iyisi servis.
  • Teşşekkürler.Tekrar bir deniyecegim.

monster truck games, youtubeT
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet1744

Teşşekkürler.Tekrar bir deniyecegim.

monster truck games, youtubeT

şayet yeterli olamıyacaksan elleme bir teknik yardımla sağ sağlim bitir işi.elektrik bu kendini tanımayanı tanımaz mazallah.

• hocam mutlaka seri lamba veya herhangi bi ölçü aletiyle fırının soketlerini,termostatını,rezistanslarını kabloları kısacası herşeyini ayrı ayrı ve montelenmiş bütün halinde kontrol edin mutlaka bulursunuz hatayı olurda bulamadınız servise götürmekten başka şansınız yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip durum
    7 yıl önce açıldı
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Tuhaf bir sorunum var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ilginize teşşekkürler. Benim gibi amatör bir arkadaşla kurcaladık. Arkadaş rezistansın giriş fişlerini degiştirdi ki rezistanslarda artı eksi kutbu yoktur, fırının dügmesi acık konumda fişi taktık çalıştı. Fırının dügmesini kapattık sigorta attı. böyle bir kaç kez denedik sonunda düzeldi. Hiç birşey anlamadım. Şu an fırında hiç bir sorun yok çalışıyor. Ama meseleyi çözemedim. Aklıma iki seçenek geliyor. Aldıgım rezistansın gücü orijanalinden yüksek ti de devreden fazla akım çekerek sigortayı attırıyordu, biraz çalışınca rezistans güç kaybına ugradı normale döndü, gerçi bu pek kafama yatmadı ama aklıma geldi. Diger seçenekte evin topraklama tesisatı nötr üzerinden yapılmış ta kabloları degiştirince mesele halloldu. Sonuçta sorun çözüldü ama soru işaretleri duruyor. Bilgisi olan varsa yazarsa memnun olurum. Teşşekkürler

super mario games, youtube

• Rezistans baglantilarinda yada diger baglantilarda gevseklik olabilir, arkadasinla kurcaladiginda gevseklik giderilmistir belkide. Notr uzerinden topraklama olmaz, olursa mutfakta calisan neye dokunsaniz carpilirsiniz sanirim. Rezistans firinin kasasinda bir yerlere temas ediyor da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi some_one -- 8 Şubat 2011; 11:34:23 >
  • yaptığınız işte bi anormlallik var cihazı iyi bir kontrolden geçittirin. emaye kaplı olduğundan kaçak varsa size dokunmuyor ama açık biyerden dokunursanız çarpılırsınız sonra.siz sakın elektrik kablosunu söktünüzde nötürü, fazı, toprağı yanlış yerleremi taktınız.
    bu işi bilen birine baktırın kardeşim.
  • Sıfırlama yapılmış tesisatta kabloların yerleri değiştirilirse gövdeye direk faz gelebilir.Daha önce bu sebepten ötürü elektriğe çarpıldım.
    Fırını kapadığınızda (anahtardan) sigortanın attığını söylemişsiniz.Eğer fırının şalterinin izolesi bakalit ise yapılmışsa zamanla izolasyonu bozulabiliyor.Bu arıza gövdeye kaçağa neden olur.Arızanın sebebi bu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Sıfırlama yapılmış tesisatta kabloların yerleri değiştirilirse gövdeye direk faz gelebilir.Daha önce bu sebepten ötürü elektriğe çarpıldım.
    Fırını kapadığınızda (anahtardan) sigortanın attığını söylemişsiniz.Eğer fırının şalterinin izolesi bakalit ise yapılmışsa zamanla izolasyonu bozulabiliyor.Bu arıza gövdeye kaçağa neden olur.Arızanın sebebi bu olabilir.

bana da bu mantıklı geldi ama rezistansı takmadan da atması gerekmez mi o zaman sigortanın?

kaçak akım rölesi var mı onuda söylememiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

quote:

Sıfırlama yapılmış tesisatta kabloların yerleri değiştirilirse gövdeye direk faz gelebilir.Daha önce bu sebepten ötürü elektriğe çarpıldım.

bana da bu mantıklı geldi ama rezistansı takmadan da atması gerekmez mi o zaman sigortanın?

Fırınlardaki anahtar yanlış hatırlamıyorsam tek kontaklıydı.Fazı mı nötrü mü kestiğini kestirmemiz zor.Sigorta atma sorunu yeni rezistans takılınca başlamış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TWiST_oF_FaCe

quote:

Fırınlardaki anahtar yanlış hatırlamıyorsam tek kontaklıydı.Fazı mı nötrü mü kestiğini kestirmemiz zor.Sigorta atma sorunu yeni rezistans takılınca başlamış.

yaw bu elektronik varya adamı kafayı sıyırtır. 15 sene uğraşıp bırakmak lazım...:)

bir de otomasyon işi kafa sıyırtır derler. en azından orada giriş-çıkış kesin. 1010101 işte :)

• merhaba arkadaşlar yeni fırın aldım,çalıştırdım rezistansın bir kısmı turuncuya döndü ama diğer kısmı hala siyah acaba bozuk mudur yoksa normal bir durum mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.