Şimdi Ara

Firmwareli makinede xbox live'de orjinal oyun ile oynarsam banlanırmıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• banlanirsin ...
  • hayır banlanmazsın...
  • banlanırsın cunku illegal program yukledinmi dashboard kendini ihbar ediyor
  • bu sorunun cevabini kimse bilemez tekrar yeni bir update ile fw li makinalar banlana bilir
  • Benim eski makinada orjinalle live girmiştim banlanmamıştım ama makina rahmetli oldu gibi
  • yaw xbox da dashboard illegal bi programda herzaman kendini ihbar eder fakat şans işi hala fwle kopyada oynayan var banlananda var
  • Dashbord'un kendini ihbarı gibi bir durum yok ortada (cümleyi anladığıma emin değilim gerçi)

Hala tam olarak MS'in neleri kontrol ettiği bilinmese de DVD'nin kendini "bak benim firmware'im değişti" şeklinde mesaj vermesi gibi bir durum yok. Ancak firmware update'i sırasında DVD'nin power'ını Xbox'ın kendisinden alırsanız data kablosu takılı olmadığı için alet bunun logunu tutar ve Live'a girince MS'e gönderir. Bunun da tam olarak ban sebebi olup olmadığı bilinmiyor.

MS tabii ki bunu tespit için çalışmalar yapıyor fakat Live üzerinden Xbox'lara çıkıp da "kardeşim senin DVD'nin firmware versiyonu nedir?" diye bir sorgulama yapması kesinlikle imkansız!

Firmware yaptırmış olsa bile orijinal oyun oynayarak banlanan (MS'in hatalı banlamalarını saymıyoruz tabi) konsol yok!

Ama bu ileride olmayacağı anlamına da gelmiyor tabii ki...

• quote:

Orjinalden alıntı: saykokilla

Dashbord'un kendini ihbarı gibi bir durum yok ortada (cümleyi anladığıma emin değilim gerçi)

Hala tam olarak MS'in neleri kontrol ettiği bilinmese de DVD'nin kendini "bak benim firmware'im değişti" şeklinde mesaj vermesi gibi bir durum yok. Ancak firmware update'i sırasında DVD'nin power'ını Xbox'ın kendisinden alırsanız data kablosu takılı olmadığı için alet bunun logunu tutar ve Live'a girince MS'e gönderir. Bunun da tam olarak ban sebebi olup olmadığı bilinmiyor.

MS tabii ki bunu tespit için çalışmalar yapıyor fakat Live üzerinden Xbox'lara çıkıp da "kardeşim senin DVD'nin firmware versiyonu nedir?" diye bir sorgulama yapması kesinlikle imkansız!

Firmware yaptırmış olsa bile orijinal oyun oynayarak banlanan (MS'in hatalı banlamalarını saymıyoruz tabi) konsol yok!

Ama bu ileride olmayacağı anlamına da gelmiyor tabii ki...

bu bir ihtimal olarak konuşuluyor çünkü bazı xboxlar sadece demo indirdiği halde ban yerken bazıları eski fwleri ile patchli oyun oynareken bile banlanmıyor
    birde şu banlanmış aletlerden edinilen bir fikir varki eğer dvdromunuz hitachiyse ve son sürüm çıkan 1 fw hariç birşey kullanıyorsunuz oyun oynamasanızda ms bunu anlıyor

• bu crackdown oyununun çıktığı zamandı.2ay oldu sanırım.neyse o günlerde böyle sıra sıra ben dahil herkez banlandı.o gün banlanmayanlar ve sonradan fw yaptıranlar hala banlamadı değil mi?yani o günden sonra ms tekrar bi banlama olayına şimdilik girmedi sanırım....bahar temizliği denmişti...bahardan bahara olacak heralde
  • quote:

Orjinalden alıntı: desert78

Soru başlıkta .

Banlanırsın kesinlikle, konsol üzerinde yaptıgın tüm bilgiler MS otomatik olarak yollanıyor... Sadece Banlanma zamanını bilemezsin okadar...
  • Arkadaşlarım ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum, madem yorum yapıyorsunuz, açıkca ban nedenlerini detayları ile de açıklayın o zaman, MS de biz de öğrenelim

Drive Hitachi olmazsa (çünkü Hitachi Drive'ların üzerinde chip olduğu için komut çalıştırılabiliyor)üstündeki firmware versiyonunu da nasıl MS'in okudugunu da açıklar mısınız lütfen?

FW'li olup da banlanmayanlar da oldu? Nedeni neydi sizce? Cunku oynadıkları oyunların imajlarının hepsinde steath patch adam gibi uygulanmıştı. Ve MS hiçbir şey anlayamadığı için banlayamadı.

Bu tartışma uzar gider, herkes kafadan yorum yapıyor, size kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saykokilla -- 5 Eylül 2007; 20:08:52 >
  • fw li olupta banlanmayanlar neden banlandı bilemem ama fw atıldı makina açıldı zaman dashboard kendini inkar eder cunku ms in yaptıgı bişey dışında makinaya bi işlem uygulanmıştır diye bunu biliorum bu xbox 1 dede ps2 dede var her makinada oluyor sayko bu arada dashboard makinanın gpusunu vecpusunu ustunde barındıran şey ihbar gibi bi durum yok diosun makinayı sen mi yaptın msde mi çalışıosun ben adlıgım yerden orendim cunku bende sordum bu konuyu vede fwyi sildirip orj oyun oynayabilecegimi solediler en garantilisi bu dediler bu arada yorum yapmak istemiosan yapmassın sana yorum yap diyen yok ayrıca disturb gibi davranmadana gerek yoq makinayı sen yapmadın arkadaşım
  • cihaz içindeki degişikşi farkediyor live rapor gönderiyor bu dogru çünkü nasıl tespit edicekler başka türlü live sn alıp listeye ekliyor belli bir kota tamamlandımı alayını siliyor live dan
    hala fwli kopya online oynayanlara aklım ermiyor kimsede nasıl oldugunu çözemiyor kime denk gelirse artık
  • sevgili timurkan,

Aletin rapor ediyor dediğiniz şeyi açıkladım. Firmware update'i sırasında elektriği xbox'tan, data kablosunu da PC'den aldığın anda alet logu atıyor ve Live'a girince MS'e gönderiyor. Başka raporlayabileceği birşey yok.
    (en azından şu an için)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.