Şimdi Ara

Fitness Hakkında Düşüncelerim >>>Bunlarda Benden (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam ben stronglifts 5x5 ile başladım 3 ay civarı yaptım (Şuan 1 aydır spor salonuna uğrayamadım maalesef) rakamlarım aşağıdaki gibi. Boyum 1.82 kilom 73, sormak istediğim şey bu rakamları sürekli artırmak gerçekten zor geldi bana, güçsüz de olduğumu düşünmüyorum ben split bir rutine geçip haftada 4-5 gün spor salonuna gitsem orta-uzun vadede düzgün bir vücuda sahip olur muyum? Yoksa bu rakamları yukarı zorlayıp sonra mı body building programlarına geçmeliyim?

Ayrıca vücudunuz gerçekten iyi, squat bench dl overhead rakamlarınızı 5x5 için (yaklaşık bile olsa) verebilir misiniz? Kendime hedef olarak bir gösterge olabilir çünkü.

Squat 72.5 kg
    Overhead 37.5 kg
    Bench press 47.5 kg
    Barbell row 35 kg
    Deadlift 80 kg
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaRKeRs

Hocam ben stronglifts 5x5 ile başladım 3 ay civarı yaptım (Şuan 1 aydır spor salonuna uğrayamadım maalesef) rakamlarım aşağıdaki gibi. Boyum 1.82 kilom 73, sormak istediğim şey bu rakamları sürekli artırmak gerçekten zor geldi bana, güçsüz de olduğumu düşünmüyorum ben split bir rutine geçip haftada 4-5 gün spor salonuna gitsem orta-uzun vadede düzgün bir vücuda sahip olur muyum? Yoksa bu rakamları yukarı zorlayıp sonra mı body building programlarına geçmeliyim?

Ayrıca vücudunuz gerçekten iyi, squat bench dl overhead rakamlarınızı 5x5 için (yaklaşık bile olsa) verebilir misiniz? Kendime hedef olarak bir gösterge olabilir çünkü.

Squat 72.5 kg
    Overhead 37.5 kg
    Bench press 47.5 kg
    Barbell row 35 kg
    Deadlift 80 kg

öncelikle amacın nedir onu tam olarak netleştirebilirsek yardımcı olabilirim
    daha ağır kilolara girmek mi ?
    daha fazla büyümek mi ?
    yoksa sadece kaslarının belirgin olması mı

• Hocam benim kick boks geçmişim var .

Hatta daha da geçmişe inersek muay thai ve fitness da var fakat madde bağımlılığım yüzünden

vücudum kötüleşti .Ama iki yıl oldu bırakalı vücut kendine geldi ve kick boksu bu yıl yaptım .

Şimdi asıl konu tekrardan başlayıp hayatım boyunca devam edeceğim amacım fitness life olacak .

Düzenli beslenme ,düzenli dinlenme ,düzenli antrenman hepsini uygulayacak vaktim ve bütçem var .

Yapım gereğimi bilmiyorum arka kollar da sorun yok ama ön kol kötü gözüküyor .Hacim kazanması için neler yapabilirim .

Ölçüm olarak hacimli istiyorum fakat aynı zaman da simetrik gitsin diyorum .

Dediğim gibi hayatımın parçası olacak bu spor .

Fakat en kısa zamanda en yüksek etkiyi yaratarak devam etmek istiyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elweda

quote:

Orijinalden alıntı: MaRKeRs

Hocam ben stronglifts 5x5 ile başladım 3 ay civarı yaptım (Şuan 1 aydır spor salonuna uğrayamadım maalesef) rakamlarım aşağıdaki gibi. Boyum 1.82 kilom 73, sormak istediğim şey bu rakamları sürekli artırmak gerçekten zor geldi bana, güçsüz de olduğumu düşünmüyorum ben split bir rutine geçip haftada 4-5 gün spor salonuna gitsem orta-uzun vadede düzgün bir vücuda sahip olur muyum? Yoksa bu rakamları yukarı zorlayıp sonra mı body building programlarına geçmeliyim?

Squat 72.5 kg
    Overhead 37.5 kg
    Bench press 47.5 kg
    Barbell row 35 kg
    Deadlift 80 kg

öncelikle amacın nedir onu tam olarak netleştirebilirsek yardımcı olabilirim
    daha ağır kilolara girmek mi ?
    daha fazla büyümek mi ?
    yoksa sadece kaslarının belirgin olması mı

Açıkçası daha fazla büyümek, ama daha ağır kilolara girmeden bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum

Şuan pek belirli olabilecek kas hacmim yok, kesinlikle hacim kazanmak istiyorum o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRKeRs -- 8 Haziran 2016; 21:24:20 >

• duygulandım :D yıllar oldu vücut hala aynı hiç ilerleme yok :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: elweda

quote:

Orijinalden alıntı: Onur_38

Beslenmeye girmek istemiyorsan şunu sorayım overtraining olmamak için antrenmanı 60-70 dk civarı mı tutuyorsun yoksa ne kadar çok çalışırsan o kadar çok gelişirsin diye düşünüp antrenmanı uzun mu yapıyorsun?

Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok gelişirsin diye bir şey yok
    Yeni başlayan naturel bir sporcu için 45 dk - 1 saat çalışma yeterli olacaktır zaten bu süreyi geçen antremanlarda vücut katabolik hormon salgılar, daha sonraları orta seviye kategorisine geçince bu süre 1.5 saate kadar uzatılabilir.
    Overtraining genelde yeni başlayanlarda sıklıkla görülür alışma sürecinde aşırıya kaçınca bununla karşılaşmak muhtemeldir.

Alıntıları Göster
    1 saati geçen idmanların katabolik olması söz konusu değil imkanı yok,senin mantığına göre powerlifterların vücut yapamaması lazım

• hocam yaklaşık 10kg ağırlığnda iki dumbell ile kaslara belirli bir hacim verilebilir mi
  • dogupasha kullanıcısına yanıt
    ağırlığı kaldırdığında kas yeterince dirençle karşılaşıyorsa hacim oluşabilir. kaldırdığın ağırlıkla hacim doğru orantılıdır.
  • Hocam göbek ve göğüs yağlarını nasıl yakarım ? Her yer inceldi tek o bölgeler kaldı.
  • elweda kullanıcısına yanıt
    5lik dumbell ile çalışıyordum 10kg olanlardan aldırdım ben evde yaptığım için ailemi ağırlık almaya ikna etmekle falan uğraşıyorum zaten onlar için ağırlık yani hiçbir şey ifade etmiyor ama benim için öyle değil o yüzden daha ağırı gerekirmi diye düşündüm şuan için baya zorlanıyorum ama ileride durum değişebilir
  • Yaklaşık 10 yıla yakın süredir fitness ile uğraşıyorum.

5 yıl önceki formum bu şekilde.

merak edenler için halen hemen hemen aynı formdayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elweda -- 4 Ocak 2021; 14:45:10 >
  • 5 yıl hep yerinde mi saydın

• quote:

Orijinalden alıntı: unalercan17

5 yıl hep yerinde mi saydın

bazen yağ oranım değişse de düzenim aşağı yukarı hep aynıydı ve evet 3 aşağı 5 yukarı aynı kaldım.

• Güzel form işiniz sporculuk değil hayatınızı kendinize zindan etmeden tutulacak güzel bir form yakalamışsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.