Şimdi Ara

Fitness Hakkında Düşüncelerim >>>Bunlarda Benden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 senedir fitness ile uğraşıyorum bunun son 2 senesi aktif olarak çalıştım. Öncesinde de biraz spor geçmişim vardı .
    Buraya bu konuyu açmamın diğer bir nedeni birkaç gündür dh'nin vücut geliştirme bölümünde konulara bakıyor olmam daha senesini doldurmayıp kendini bilgili sananların çoğunluğu burada bunun yanısıra gerçekten bilen arkadaşlar var onları ayrı tutuyorum.
    Elemanın biri 60 kg'den 75-80kg'a bilmem kaç ayda sırf kas olarak çıktım yazmış 2 aylık bodycileri heveslendirmiş işin ilginç tarafı lafta anlamıyorlar doğal bir sporcunun 1 yılda alabileceği kas miktarı bellidir tabi bunun yanısıra yağlanırsında ama eleman her ne hikmetse hiç yağlanmamış full kas almış neyse maşallah diyorum.
    Diğer bir eleman sen beni görmedim şöyleyim böyleyim diyor salonuma davet ediyorum çayımı kahvemi iç hemde spor yaparız dediğin kadar varmısın diyorum olmadı ben geleyim diyorum ortadan kayboluyor :)
    Neyse bu tarz insanların dediklerine aldırış etmeyin verdiği bilgiyi de doğru zannetmeyin.
    buradan fitness ile ilgili sorularınızı cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elweda -- 13 Mayıs 2016; 9:56:20 >

• Hangi supplementleri kullandın hocam

Ve şu bulk definasyon dönemlerini gerçekleştirdin mi, bulk ne kadar yaptın definasyon ne kadar yaptın?
  • Ulan ne garip insanlar var yaa .. HAHAHAHAHAH

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Hangi supplementleri kullandın hocam

Ve şu bulk definasyon dönemlerini gerçekleştirdin mi, bulk ne kadar yaptın definasyon ne kadar yaptın?

ilk 6-7 ay supplement kullanmadım bu süre içerisinde vücut kendi kendine yetiyor ihtiyacın olmuyor zaten.
    Sonrasında sadece protein tozu. Orta seviyeye geçtikten sonra creatin+bcaa takviyesi yaptım.
    şuan bir şey kullanmıyorum pekte gerek yok besinler her şeyi veriyor.

Ben hep stabil çalıştım yani özellikle bulk veya def. olsun diye uğraşmadım yarışmacı falanda olmayacaksan gerek yok böyle şeylere Amacına yönelik çalış yeter zamanla kaslar belli oluyor vücut çizilmeye başlıyor.
    Ayrıca bu sporu gözünde o kadar büyütme önemli olan azim+sabır gerisi kendisi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nehoo

Ulan ne garip insanlar var yaa .. HAHAHAHAHAH

maho birader seni bozduğum yetmedi mi buraya da salça oldun :)

çekememezlik yapıyorsun ,vücudunu at dedin . attık
    güya kendince bilgili havalarında takılıyorsun . salonuma davet ettim... sen vamosa gel dedin ayarla geleyim diyorum sesin çıkmıyor ?
    artık velet olduğun konusunda iyice emin oldum

lütfen artık boş yere forum pokeliği yapma.
  • elweda kullanıcısına yanıt
    Heh iste dunki actigim konuda aradigim cevap buydu hocam. Ozellikle bulk veya definasyon yapmasak ne olur? Oluyormus yani sizin fotograflara bakarsak.

Bende glutamine verdigim 35 tlye uzuldum, whey+bcaa devam edicem.

Hocam sixpack icin cok dikkatli beslenmek gerekmez mi? Karbonhidrat almamak lazim falan diyorlar belirgin gorunum icin. Yarismaya hazirlanmiuyorum ama hedeflerim yuksek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olur tabii ki doğal yoldan önce hacim sonra definasyon yapmak hem uğraştırır hemde zordur herkes yapamaz bulk yapmaya çalışıpta aldığı kiloları veremeyen veya definasyon yapıpta kaslarıda götüren çok kişi tanıyorum.

Burada şöyle bir mantık var şimdi sen vücut yapmak istiyorsun doğal olarak biraz hacim olsun istersin eğer başlar başlamaz karb. kesip karın kasına odaklanırsan vücut güçsüz düşer istediğin ağırlıkları kaldıramazsın ve sonuç olarak gelişme olmaz ..
    benim tavsiyem her antreman sonuna karın egzersizleri ekle temiz beslenmeye özen göster zamanla yağ oranın düşüp üst kısımlar yavaştan belli olmaya başlar asıl önemli kısım alt taraflar orası için sıkı bir diyet ve kardo lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elweda -- 13 Mayıs 2016; 13:06:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kalori hesabı yaptın mı yaktığın kaloriden fazlasını almaya çalıştın mı yoksa buna da mı gerek yok diyorsun?

• Onur_38 O kullanıcısına yanıt
    Ölçü hesabı değilde göz kararı şeklinde yaptım zaten yapılması da gerekir.
    Mantık herkesin bildiği gibi kilolardan kurtulmak istiyorsan az kalori al çok harca kilo almak istiyorsan tam tersini yap.
    Aslında beslenme kısmına pek girmek istemiyorum çünkü gerçekten söylenecek çok şey var vücut tipine,kilona, yağ oranına,yapmak istediğin vücuda göre değişir bunlar.
    Beslenmeye girmek istemiyorsan şunu sorayım overtraining olmamak için antrenmanı 60-70 dk civarı mı tutuyorsun yoksa ne kadar çok çalışırsan o kadar çok gelişirsin diye düşünüp antrenmanı uzun mu yapıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur_38

Beslenmeye girmek istemiyorsan şunu sorayım overtraining olmamak için antrenmanı 60-70 dk civarı mı tutuyorsun yoksa ne kadar çok çalışırsan o kadar çok gelişirsin diye düşünüp antrenmanı uzun mu yapıyorsun?

Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok gelişirsin diye bir şey yok
    Yeni başlayan naturel bir sporcu için 45 dk - 1 saat çalışma yeterli olacaktır zaten bu süreyi geçen antremanlarda vücut katabolik hormon salgılar, daha sonraları orta seviye kategorisine geçince bu süre 1.5 saate kadar uzatılabilir.
    Overtraining genelde yeni başlayanlarda sıklıkla görülür alışma sürecinde aşırıya kaçınca bununla karşılaşmak muhtemeldir.
    Her antreman oncesi karin calisiyorum 3 hareket super set seklinde.
    Yani ben bulk doneminde sayilirim, hacim kazanmaya calisiyorum karbonhidrat agirlikli beslenerek..
    Antreman sonlarinda 15 dakika bisiklet ekledim, gerekli birsey mi bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Her antreman oncesi karin calisiyorum 3 hareket super set seklinde.
    Yani ben bulk doneminde sayilirim, hacim kazanmaya calisiyorum karbonhidrat agirlikli beslenerek..
    Antreman sonlarinda 15 dakika bisiklet ekledim, gerekli birsey mi bu?

antreman öncesi abs. çalışıp yorulmanın bir anlamı yok önce asıl antremanını yapıp bitirmelisin sonra karın ...
    kilolu değilsen bisiklet,eliptik,koşu bandı gibi aletleri antremandan önce ısınmak için 5-10 dk kullanabilirsin.
    Dogru soyluyorsun hocam

Kilolu degilim hocam hatta zayifim bile. Antreman sonrasi 15 dakika bisiklet uygun mu?
    %15 yağ
    1.88 boy
    84kg

• 5-10 dakika hafif tempoda bisiklet değilde onun yerine eliptik daha uygun olabilir.
    Karın çalışırken ağırlıkla mı çalışıyorsun?Abdominal machine'de karın çalıştın mı hiç?

• İyi aksamlar, zahmet olmazsa şu soruma bakabilir misiniz?
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=116840845

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FztFermat -- 13 Mayıs 2016; 19:29:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar evde 2 adet dumbbell kullanarak yapabileceğiniz egzersizlerin yer aldığı youtube kanalımı açmış bulunuyorum. 2 yıldır sadece evde dumbbell kullanarak hatırı sayılır gelişme kaydettim. Siz de bu hareketleri antrenman programınıza ekleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com...Cm2akanSpz5_RdPeChqMFvQ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur_38

Karın çalışırken ağırlıkla mı çalışıyorsun?Abdominal machine'de karın çalıştın mı hiç?

ağırlıkla birlikte çalışmak daha verimli olacaktır sonuçta o bölgede de kas grubu var ..
    Abdominal machine' çoğunlukla üst kısma etki için bunu alt karını çalıştıracak başka bir hareketle birlikte istasyon şeklinde çalışıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.