Şimdi Ara

Fitness & Vücut Geliştirme & Ek Besinler & Beslenme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
9
Favori
7.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CekomastikSilikon

Yorumunuz için çok teşekkürler hocam. Protein tozları hakkında bilgi sahibi iseniz birkaç soru sorabilir miyim?

Dinliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatal1ty.

Hocam merhabalar, yaşım 18, boyum 1.74, kilom 65 civarı. Normal kiloda olduğum söylense de ben kendimi zayıf hissediyorum. Arkadaşlarımdan bazıları da kilo almam gerektiğini söyledi.

Sizce kilom ne durumda?
    Vücut çalışmak için kilo almalı mıyım?
    Vücut çalışarak omuzlarım genişler mi?
    Uzun vade de protein tozu şart mı? Malum öğrenciyiz. Bu işe senelerimi verebilirim.

Kilonuz gayet ideal ama sizi görmeden birşey diyemem şimdi ben 186 boy 92 kiloyum ne düşünürsünüz ? Kilolu uzun boylu şahsen benim aklıma bu gelirdi ama işte gelin görün kas ağırlığı daha fazla zor yapılan bir vücut mevcut.Vücut çalışmanız için kilo alırmıyım mantığından uzaklaşın bunun yerine kaslarınızı geliştirmek için kilo alma mantığını kavrayın.Uzun vadede protein bir nevi şart oluyor aksi taktirde 2-3 ayda yapacağınız vücut 12 ay gibi uzun vadeye yayılıyor ve istediğiniz performansı alamıyorsunuz.En önemlisi süreklilik 6 ay deli danalar gibi çalışıp 3 ay bırakacaksanız vücut geliştirme işine hiç girmeyin sonu kötü olur.Fitness ile uğraşın şöyle bir gerçek var vücut geliştirme demek kas ve organların büyümesi demektir.Eğer siz vücut geliştirmeyi birden bırakırsanız vücudunuz zorlanacak ve ileriki dönemlerde kalbiniz spor yaparken büyüyüp gelişeceği için kalp yetmezliği nedeni olabilir.

• Daha once soruldumu bilmiyorum ama sorulduysa affola..

Ben spora yeni basladim 1 hafta oluyor ve basladigim gunden bu yana yag,hamur isleri asitli icecekler hepsini kestim ama sadecee bugun spora gitmedim ve balik turlerini yedim,kizartma olanda vardi arada sizce sikinti olur mu bu tur seyler.. Ne kadar surede bir yiyebiliriz bu turde ? Ve protein tozuna ihtiyacim var mi kas gelisimi icin.. Yediklerime dikkat ediyorum ama bazen bulundugum durumlarda ornegin is yerinde yemem gereken seyler cikmiyor ve sadece salata ile besleniyorum. Bana tavsiye verebilir misiniz ?

Not: mesaji telefondan yazdim,imla hatasi vs var ise kusura bakmayin.
  • Hocam 180 boy 68 kilo yetersiz duruyor benim icin kilo ve hacim icin ne tur supplement onerirsin ve bildigin guzel bir antreman programi gonderirmisin zorlugu onemli degil
  • hocam merhabalar
    yasım 35, 181 boyum var kilom 100 dü. hırs yaptım diyete başladım. 40 günde 8 kilo verdım. su anda kılom 92. ancak göbek bölgemde 8 kg yag var. benım sormak ıstedıgım bu göbek bolgemdekı 8 kılo yagı nasıl erıtebılırım. vardıya sıstemınde çalışıyorum. aynı zamanda vejeteryanım. ben bu 8 kılo yağımdan nasıl kurtulabırım. bana yardımcı olabılırmısınız spor salonuna gıdecek zamanım da yok evde neler yapabılrırm bana bır program yazabılırmısınız cevabınızı beklemekteyim. hocam saygılarımla
  • hocam merhabalar
    yasım 35, 181 boyum var kilom 100 dü. hırs yaptım diyete başladım. 40 günde 8 kilo verdım. su anda kılom 92. ancak göbek bölgemde 8 kg yag var. benım sormak ıstedıgım bu göbek bolgemdekı 8 kılo yagı nasıl erıtebılırım. vardıya sıstemınde çalışıyorum. aynı zamanda vejeteryanım. ben bu 8 kılo yağımdan nasıl kurtulabırım. bana yardımcı olabılırmısınız spor salonuna gıdecek zamanım da yok evde neler yapabılrırm bana bır program yazabılırmısınız cevabınızı beklemekteyim. hocam saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: umi_21

Daha once soruldumu bilmiyorum ama sorulduysa affola..

Ben spora yeni basladim 1 hafta oluyor ve basladigim gunden bu yana yag,hamur isleri asitli icecekler hepsini kestim ama sadecee bugun spora gitmedim ve balik turlerini yedim,kizartma olanda vardi arada sizce sikinti olur mu bu tur seyler.. Ne kadar surede bir yiyebiliriz bu turde ? Ve protein tozuna ihtiyacim var mi kas gelisimi icin.. Yediklerime dikkat ediyorum ama bazen bulundugum durumlarda ornegin is yerinde yemem gereken seyler cikmiyor ve sadece salata ile besleniyorum. Bana tavsiye verebilir misiniz ?

Merhabalar,

Asitli içecekleri hayatınızdan komple çıkarın.Vücut asitli birşey isterse size önerim kesinlikle mineral dolusu bir soda olacaktır.Meyve sularını hayatınızdan çıkarın yerine kendiniz sıkıp yapınız.Marketlerdeki tüm ürünlerde özellikle meyve sularında kanser riski çok fazladır.Kızartma tarzı yiyecekleri hayatınızdan çıkarın.Yemek yiyiniz her türlü yemek yiyiniz ama abartmadıkça aa ben ekmek yiyemem pilav milav yiyemem demeyiniz.Bu tarz besinlerin içerisinde de vücudun ihtiyaç duyduğu değerler bulunmaktadır.Yalnızca fazla yemeyiniz ve akşamın 7 si 8 si oturup 1-2 tabak karbonhidratlı besinler tüketmeyiniz.Tam tahıllı ekmek tavsiyemdir.Sadece salata ile beslenmeyi önermem bu sefer diğer vitaminleri alamazsınız ve hastalığa davetiye çıkarırsınız.Protein tozu için gerekli açıklamaları konudaki bulunan yorumları okursanız zaten gereken cevabı en detaylı bir şekilde alacağınıza inanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: truva34

hocam merhabalar

Merhabalar,

Hızlı kilo verimi zararlıdır ve ayrıca buna kilo dememeliyiz.Verdiğiniz 8 kilonun en az 3 kg sudur.İnsan vücudu kaslarda 4-5 litre su tutuyor.Diette verilen hızlı kilolalar bu su kaybından ibarettir.Kilo ve yağ kaybı çok zor birşey olup uzun zaman zarfı içerisinde gerçekleşir.Göbek bölgenizdeki 8 kilo yağı güzel bir mekik minderi,uzay bisikleti,birkaç dumbell,bar ve ağırlık alaraktan uygun bir program ile evinizde başlayabilirsiniz.Bu dediklerim yaklaşık 1000 tl bulur.Spor salonuna gitmezsiniz bir ömür sizin olan aletlerle daima formda kalabilirsiniz.Beslenmenize dikkat ediniz.Gündelik yeşil çay içebilirsiniz bağırsaklarınızı çalıştırır ve tuvalete çıkma ihtiyacınızı arttırır.Akşam yemeği kısınız aa ben yemek değil meyve yiyorum zaten derseniz çok yanlış yapmış olursunuz bilmeniz gerekir.Meyvelerin içinde de şeker bulunuyor aşırısı göbeğinizin kalmasını sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcira -- 5 Ocak 2014; 14:08:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkcira

quote:

Orijinalden alıntı: umi_21

Daha once soruldumu bilmiyorum ama sorulduysa affola..

Merhabalar,

Asitli içecekleri hayatınızdan komple çıkarın.Vücut asitli birşey isterse size önerim kesinlikle mineral dolusu bir soda olacaktır.Meyve sularını hayatınızdan çıkarın yerine kendiniz sıkıp yapınız.Marketlerdeki tüm ürünlerde özellikle meyve sularında kanser riski çok fazladır.Kızartma tarzı yiyecekleri hayatınızdan çıkarın.Yemek yiyiniz her türlü yemek yiyiniz ama abartmadıkça aa ben ekmek yiyemem pilav milav yiyemem demeyiniz.Bu tarz besinlerin içerisinde de vücudun ihtiyaç duyduğu değerler bulunmaktadır.Yalnızca fazla yemeyiniz ve akşamın 7 si 8 si oturup 1-2 tabak karbonhidratlı besinler tüketmeyiniz.Tam tahıllı ekmek tavsiyemdir.Sadece salata ile beslenmeyi önermem bu sefer diğer vitaminleri alamazsınız ve hastalığa davetiye çıkarırsınız.Protein tozu için gerekli açıklamaları konudaki bulunan yorumları okursanız zaten gereken cevabı en detaylı bir şekilde alacağınıza inanıyorum.

Peki tatlı ve tuzlular için ne öneriyorsunuz. Ben tuzlu yiyecekleri zaten sevmem ve kendimi bildim bileli tuz yemem ama tatlı bakımından bir öneriniz var mı ? Yani haftada 1 bir tatlıdan sıkıntı olmaz mı yoksa asitli içecekler gibi onuda hayatımdan çıkartmam mı gerekiyor ?

• Günde 5 tl alıyorum.ectoyum ve 181 cm 58 kiloyum.5 tl ile protein ihtiyacimi nasil karsilarim?Evde etli yemekler ayda 1.

Günlük 1 litre süt 1.80
    Geriye 3.20

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DieYoungSPN

Günde 5 tl alıyorum.ectoyum ve 181 cm 58 kiloyum.5 tl ile protein ihtiyacimi nasil karsilarim?Evde etli yemekler ayda 1.

Günlük 1 litre süt 1.80
    Geriye 3.20

Karşılayamazsınız.Fitness & Vücut Geliştirme pahalı masraflı bir spordur.
  • quote:

Günde 5 tl alıyorum.ectoyum ve 181 cm 58 kiloyum.5 tl ile protein ihtiyacimi nasil karsilarim?Evde etli yemekler ayda 1.

Günlük 1 litre süt 1.80
    Geriye 3.20

Hocam 1l fazla değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

Günlük 1 litre süt 1.80
    Geriye 3.20

Hocam 1l fazla değil mi?

Tabiki de fazla ayrıca marketten ucuza alacağınız süt ne kadar yararlı sanıyorsunuz ? Resmen kansere davetiye marketteki tüm süt ve et ürünlerinin içeriğine bakarsanız e katkı maddelerini görürsünüz.İçi kanser dolu katkı maddelerinden yapılma yapay ürünler.Yoğurt kaymakları peçetelerden yapılıyor.Zaten sadece süt ürünlerinden alacağınız protein etkisi olur ama pek fazla bir faydası olmaz.Asıl olay et ve sebzelerdeki proteinlerdedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkcira

quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

quote:

Günlük 1 litre süt 1.80
    Geriye 3.20

Hocam 1l fazla değil mi?

Tabiki de fazla ayrıca marketten ucuza alacağınız süt ne kadar yararlı sanıyorsunuz ? Resmen kansere davetiye marketteki tüm süt ve et ürünlerinin içeriğine bakarsanız e katkı maddelerini görürsünüz.İçi kanser dolu katkı maddelerinden yapılma yapay ürünler.Yoğurt kaymakları peçetelerden yapılıyor.Zaten sadece süt ürünlerinden alacağınız protein etkisi olur ama pek fazla bir faydası olmaz.Asıl olay et ve sebzelerdeki proteinlerdedir.

Haklısın hocam her yediğimiz aslında bir zehir

• Merhaba ben 34 yasında 170 boyunda 65 kiloyum Son iki sene kilom değişmedi ama karın bölgem yaglandı kollarım eridi görüntü olarak henüz rahatsız edici değil başlangıçta müdahale etmezsem ileride sorun olacak.
    Evde spor yapmaya karar verdim fakat 3 vardiya çalışıyorum işyeri yemekleri cok yağlı uyku zaten düzen her hafta değişiyor.
    1 Antreman saatlerini nasıl ayarlamak gerekiyor 8-16 16-24 24-8 saatlerinde çalışıyorum
    2 gece vardiyalarında gece uykusu uyuyamıyorum gelişime çok etkisi olur mu
    3 evde beslenmeme dikkat ediyorum fabrika yemekleri yağsız olanını seçiyorum tatlı yemiyorum buşekilde idare edeyim yoksa fabrikada hiçmi yememek lazım.
    4 sadece şeker ve yagı kesip kaliteli karbonhidrat ve proteinle beslenme programı yeterlimi
    5 meyve için ne söylersiniz hangi meyveleri ne Zaman yemek lazım

Telefondan yazdım imla hatalı için özür dilerim şimdiden teşekkürler

• Merhaba,

Twitterda selahattin dönmez i takip ederken bir yazı yazmıştı, geç saatte yenmesin, yediğiniz besinin midede öğütülüp kana karışması için saatler geçmesi gerekli diye..

Benim hafta içi spora başlamam 20:30 bitiş 22.00 gibi oluyor. Bu saatten sonra yemem çok uygun değil sanırım, ne yiyeceksem 18:00 gibi protein agirlikli olmalı anladığım. Doğrumudur ? yipranmayi önlemek için sonrasinda kilo yağ yapmayacak ne yiyebilirim,

iyi çalışmalar.
  • merhabalar

ben 49 gündür insanity yapıyorum.boy 206 kilo 140 şuan(başlangıçta 155-160 aralığındaydı)ilk ay 15 kiloya takın bi azalma oldu tartıda ama aynada pek belli olmuyor bu. büyük bi kısmın su kaybı olduğu açık ilk aykinin.2.ay yani bu sıralar pek bi değişiklik yok. ancak kıyafetlerden anlayabiliyorum zayıfladığımı.3-4xl dan 2xl düştüm.hedefim 120-110 kilo aralığı ama bu program çok ağır bi kardiyo olduğu için kas oluşumu yok.ve göğüs göbek bacak ve kalça bölgemde hala yağlı. ben hem bunları geçirip hemde kas yapmak istiyorum.
    ilk sorum göğüs bölgesi önceliğim burdaki yağı önce sıfırlayıp mı kas yapmak lazım yoksa yağ varken direk kas olabilirmi?
    bunlar için spor salonu şart mı?

ve benim en korktuğum şey. 2hafta sonra insanity programım bitiyor ve 2-3 hafta vücudumu dinlendirmek istiyorum her yerim ağrıyor.bu dinlenme safhasında kilo almaktan çok korkuyoeum.bunun için napmalıyım?

son olarak son zamanlarda diz ağrım olmaya vaşladı çalışma sırasında dizlik aldım biraz azaldı ama hala hissetttiriyor.squat a othramıyorum artık uzun süre. bu dizlerin ağrısını geçirmek için hangi bölgge kaslarını güçlwndirmeliyim? kiloda vermem lazım biliyorum.

düzenleme : birşeyi unutmuşum.

uyku düzenim çok kötü gece 3-4 gibi yatıyorum öğlen 2-3 gibi kalkıyorum haliyle kahvaltı yapmadan spora başlıyorum.(enerji için bi muz yiyorum) 5-6 gibi çorba(ev tarhanası) falan içiyorum.akşam 7-9 gibidd akşam yemeği.

bu kilo vermemi etkiler mi?çok sıkı diyetim var. işe yaramayan hiç bişey yemiyorum.üni açılacak o zmaan düzene girecek hayatım onu bekliyorum birazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11numara -- 17 Eylül 2014; 16:22:45 >

• Merhaba hocam kas sistemim daha hızlı gelişsin diye spordan sonra kolay yiyebileceğim şeyler var mı.Faydalı olacak olanlardan tabi

Mesela marketten çikolata süt veya meyve çeşitleri kuruyemiş çeşitleri gibi?
  • arkadaşlar aynı şeyleri yaşamış biri olarak ve beslenme uzmanı olarak yardımcı olabilirim cigdembolat1988@mynet.com
  • O şekilde yardım edeceğinize forumda yorum yazarak yardımcı olun daha çok kişi okuyarak faydalanır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.