< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigoke -- 13 Ocak 2018; 0:24:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigoke -- 13 Ocak 2018; 0:24:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhaba Hocam,
Ben bu sene Bilkent Fizik ve Elektroniği çift anadalla bitirdim. Son senemde 6 ay ASELSAN'da aday mühendislik yaptım. Ayrıca Almanya'da Erasmus yapıp iki bölümün derslerini alarak hocalarla tanışma imkanım oldu. O yüzden faydalı olabileceğimi düşünüyorum. Öncelikle fizik için başlıyorum. Bilkent fiziğe elektroniğe girebileceğin bir sıralamayla geldiysen zaten sende yeterli kararlılık ve potansiyel var demektir. 4 yıl boyunca aynı kararlılıkla ve rehavete kapılmadan okursan, elektroniğe göre çok çok daha az ders yoğunluğun olur, elektroniğin hayal edemeyeceğin ameleliğini çekmezsin. Bu kazandığın zamanda yatarsan hiçbir anlamı olmaz ama. Okulda çok kaliteli ve güncel araştırma yapan hocalar var. İstekli ve potansiyeli olan öğrencilerle ilgilenmek ve çalışmak için dört gözle bekliyorlar. Böyle bir çalışma emin ol sana akademik anlamda derslerinden daha fazla destek olacaktır. Ayrıca yazları fizik laboratuvarlarında ve yurt dışındaki okullarda staj yapmak, o okullardan kabul almakla neredeyse eş değer, yani mükemmel bir fırsat. Benim sana tavsiyem akademik çalışmayı düşünüyorsan ve fizikte kararlıysan elektroniğe hiç bulaşmayıp doğrudan istediğin bölüme gitmek. Bu genelde aile baskısından dolayı pek kolay olmuyor ama iyi bir üniversiteye fizik doktorası için başvururken elektronik diplomanın çok da bir önemi olmuyor. Eğer piyasada çalışmak, mühendislik yapmak ( ki bu da çok ayrı bir zevk) istiyorsan kesinlikle elektronik mühendisliğini düşün derim. Onda da bilgisayar mühendisliği ayrımı var ki oraya girmiyorum. Bunun dışında Bilkent elektronik mühendisliğinin hocaları ve araştırma imkanı çok iyi. Fakat gelen öğrenci profili ve derslerin ona uygun olarak yoğunluğu sivrilmeni daha zor kılıyor. Ayrıca pratik derslerin getirdiği yoğunluk çok fazla ama %10 luk dilime girebilirsen çok iyi okullarda doktora yapman garantiye yakın. Yani en önemli olan şey senin sevdiğini seçip kararlı olman. Yoksa madalyalı insanların fiziğe gelip bitiremediğini de oldu, çok iyi sıralamada insanların elektroniğe gelip sınıfta ezildiği de. Sen kararlı olup çalışırsan en iyisi en sevdiğin bence. Kolay gelsin şimdiden. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khal Woof -- 13 Ocak 2018; 2:59:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LDX -- 28 Ağustos 2019; 12:16:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |