Merhaba arkadaşlar fizikten dershane sınavına girdik 2 soru çıktı ve bir türlü çözemedik. konular elektrik kuvvet ve alan sorular aşağıda. acilen çözebilirseniz sevinirim teşekkürler.
şimdi ilk soruda bileşke elektrik alan nedir diye soruluyor sıfır diyebiliriz.tek tek elektrik alan ve büyüklüklerini istiyorsa gösterebiliriz.şimdi elektrik alan bir yükün bir noktadaki +1 columbluk yüke uyguladığı elektriksel kuvvettir.ve yönü (+) dan (-) ye doğrudur.buna göre:http://sketchtoy.com/62787287 matematiksel ifadeler koyulmuş ama verilen fotodan ben bunu çıkardım.eğer cevap bu değilse orijinal soruyu görebilirsem biraz daha yardımcı olabiliim.yine 2.şekildede baya bir karışmış gibi soru.keşke orijinal hallerini koyaydın.hem g nin alınacak sayısı nedir öyle yaw!adamlar üniversite proflarından soru almışlar herhalde.şu açıyla felan birşeyler yapmaya çalıştım şimdi oradaki yğkleri bulabilmek için elektriksel kuvvetteki sabiti bilmemiz gerekir? ayrıca B deki gerilim derken ipteki gerilimden bahsediloyrsa yön ne alaka ?sorunun orijinali lazım yoksa biraz zor bu verilenlerle ilerlemek.zaten sayılar tikimsonik çıkıyor iyiecen karışıyor ortalık böyle.