Şimdi Ara

Fizik-Optik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• malopelucila M kullanıcısına yanıt
    ilk soru L-N arası mı dostum
  • İlk soru L-M arası olması lazım. Bir ışık kaynağının kendisi aydınlatıyor bir de görüntüsü. Görüntüsünden de çizgiler çekersen L-M arasını sadece gerçek kaynağın aydınlattığını, diğerinin aydınlatmadığını görürsün.

ikinci soru B gibi geldi çünkü aynaların hiç bir etkisi yok görüntüde.

üçte ise RS arası diyorum çünkü tümsek aynada görüntü her zaman cisimden daha yakın aynaya. O yüzden cisim L noktasının gerisinde olabilir. Yani K-L arasında. Düzlem ayandaki görüntüsüde R-S arasında olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritmagie -- 19 Aralık 2014; 21:10:34 >
  • malopelucila M kullanıcısına yanıt
    toplu sorununda b olması lazım tam gölge ışık alan yeri yok
  • dostum neden lm olsun yarı gölge ney? biri ışık alıyo diğeri almayan yer değil mi bana N nin ışık aldıgı ywei göstersene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ygs-Lys Mağduru

dostum neden lm olsun yarı gölge ney? biri ışık alıyo diğeri almayan yer değil mi bana N nin ışık aldıgı ywei göstersene

Yarı gölge için 2 kaynak lazım. Burada tek kaynak var. Ama ayna sayesinde ikinci kaynak, kaynağın aynadaki görüntüsü oluyor. N noktasını hem kaynak, hemde kaynağın görüntüsü aydınlatır diye düşündüm. Aynadan seken ışınlar gibi de düşünebilirsin.
  • Çok özür dilerim cevapları yazmaya unutmuşum.

İlk soru c
    2.soru c
    3.soru d
    4.soru a
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    345 AYT Fizik vs 3D AYT Fizik
    2 yıl önce açıldı
    Ayt fizik 3d
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • spiritmagie S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ama ikinci soru c diyor cevap anahtarı diğerleri doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malopelucila

Teşekkürler ama ikinci soru c diyor cevap anahtarı diğerleri doğru.

2. soruyu başkasına bırakacağım. Biraz düşündüm ama anlayamadım sebebini. Kaynağın görüntüsünün bir önemi yok bu durumda çünkü arada boşluk var. Neyse.

4.soru

İlkinde görüntü > cisim. Bunu biliyor olman lazım.

İkincisinde cisim aynadan f uzaklıkta. Görüntü f/2 de çıkar. Oran 1/2 olduğu için boylar arasında da 1/2 oranı vardır.

Üçüncüde 3F'te. görüntü 1.5 f te olur. Uzaklık oranı yine 1/2. Dolayısıyla boy oranı da 1/2.

Bunlar özel durumlar. Eğer bilmiyorsan konu anlatımı dinle ve öğren çünkü soruyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritmagie -- 19 Aralık 2014; 21:50:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.