Bildirim
Fizik-Optik
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
ilk soru L-N arası mı dostum -
İlk soru L-M arası olması lazım. Bir ışık kaynağının kendisi aydınlatıyor bir de görüntüsü. Görüntüsünden de çizgiler çekersen L-M arasını sadece gerçek kaynağın aydınlattığını, diğerinin aydınlatmadığını görürsün.
ikinci soru B gibi geldi çünkü aynaların hiç bir etkisi yok görüntüde.
üçte ise RS arası diyorum çünkü tümsek aynada görüntü her zaman cisimden daha yakın aynaya. O yüzden cisim L noktasının gerisinde olabilir. Yani K-L arasında. Düzlem ayandaki görüntüsüde R-S arasında olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritmagie -- 19 Aralık 2014; 21:10:34 > -
toplu sorununda b olması lazım tam gölge ışık alan yeri yok -
dostum neden lm olsun yarı gölge ney? biri ışık alıyo diğeri almayan yer değil mi bana N nin ışık aldıgı ywei göstersene -
quote:
Orijinalden alıntı: Ygs-Lys Mağduru
dostum neden lm olsun yarı gölge ney? biri ışık alıyo diğeri almayan yer değil mi bana N nin ışık aldıgı ywei göstersene
Yarı gölge için 2 kaynak lazım. Burada tek kaynak var. Ama ayna sayesinde ikinci kaynak, kaynağın aynadaki görüntüsü oluyor. N noktasını hem kaynak, hemde kaynağın görüntüsü aydınlatır diye düşündüm. Aynadan seken ışınlar gibi de düşünebilirsin. -
Çok özür dilerim cevapları yazmaya unutmuşum.
İlk soru c
2.soru c
3.soru d
4.soru a -
Teşekkürler ama ikinci soru c diyor cevap anahtarı diğerleri doğru. -
quote:
Orijinalden alıntı: malopelucila
Teşekkürler ama ikinci soru c diyor cevap anahtarı diğerleri doğru.
2. soruyu başkasına bırakacağım. Biraz düşündüm ama anlayamadım sebebini. Kaynağın görüntüsünün bir önemi yok bu durumda çünkü arada boşluk var. Neyse.
4.soru
İlkinde görüntü > cisim. Bunu biliyor olman lazım.
İkincisinde cisim aynadan f uzaklıkta. Görüntü f/2 de çıkar. Oran 1/2 olduğu için boylar arasında da 1/2 oranı vardır.
Üçüncüde 3F'te. görüntü 1.5 f te olur. Uzaklık oranı yine 1/2. Dolayısıyla boy oranı da 1/2.
Bunlar özel durumlar. Eğer bilmiyorsan konu anlatımı dinle ve öğren çünkü soruyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritmagie -- 19 Aralık 2014; 21:50:04 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X