Şimdi Ara

Fizik seççem yardımlarınızı bekliyorum (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
26.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

Hayatı boyunca hiç bir şey görmemiş daha 1. sınıfı bitirmiş ve okuduğunu anlayamayanlar türler ahkam kesmeye çalışıyor.. Böyle örnekler gördükçe üzülüyorum.. Bazı insanların şizofreni tedavisi görmesi lazım, yazılmayan şeyleri yazılmış gibi görebilme duyularına sahipler..

seninle daha fazla tartismak istemiyorum. sadece insanlara yardim ediyorum. arkadasla da pmden konusuyoruz. baska sorulari olanlar pm atabilirler.

Delikanlı alıntı yapma demiştim blokladım seni daha neyin derdindesin..? Senin gibi şımarık gençlerle harcıyacak zamanım yok, senin okuduğun 1. sınıfı ben 7 sene önce okumuşum sıfır fizik bilginle gelip benle tartışmaya çalışma.. Öyle doç moç nereden bileceksin diyede şımarık ergen tavırlarıyla konuşursan sadece güler geçerim sana.. Senin abi çektiğin asistanlardan benim yığınla arkadaşlarım var mezun olduğum arkadaşlarımdan doçlar var gelmiş boş konuşcam hava atıcam diye ağlanıyorsun.. Keşke okuduğunu anlayabilsen ve azcık saygılı olabilsen.. Şimdi blok listemdeyken beni rahatsız etme delikanlı..

• Dostum ben de fizik okudum gerci ktu de okudum ama ben fizik yazma derim neden dersen. odtu fizik i tercih edip kazandıgını varsayalım. En basta cok iyi duzeyde ingiiizce bilmen gerekli hazırlıkta ogrenirim diyorsan o is yalan dil belli bir yastan sonra ogrenilmiyor ama eger benim gibi orta okuldan ogrenmeye basladı isen ing.yi daha o yıllarda matematik fizik kimya biyolojiyi ingilizce gordu isen zorlamazsın ama eger oyle degilse isin zor.Akademik kadro hedefin ise sana soyleyeceklerim var dostum bak turkiye de fizik bolumleri kapanıyor ilerleyen yıllar da akademik kadro acılmayacak sadece odtu itu bogazici gibi bir kac unilerde acılacak. Bu kadrolara alım iki yoldan olacak 1. öyp (torpilsiz) bu kadrolara rize uni afyon uni gibi uni lerde iki kitap karıstırmadan 3.90 ortalama yapıp ales den de 75 olanlar atanacak.Sen odtu de kendini de parcalasan 2.8 ortalama yapacaksın ki ing. cok cok iyi deilse bu da imkansız, o adamı da yakalamak icin alesten 95 uds den 95 alman lazım. ki ilerleyen yıllarda fizik bolumleri kapanacagından bu kadro sayısı her yıl 10 u gecmez. 2. olarak da 50/d atamaları yani universite ile sozlesmeli olarak calısan arastırma gorevlileri buralara da uni kendi yaptıgı bilim sınavı ve mulakattan 95 olan rektor yegeni ve dekab cocugu girecek sen yine bosta kalacaksın.
    Ben bir tercih hatası sonucu girdim bu fizik e ve lanet ediyorum fizik yazdıgım gune oylesine girdigim uds den 70 alıyorum ki turkiye de prof luk barajı 65 sırf sanki bana cok buyuk universiteymis gibi kasan ktu yuzunden kadroya rize uni mezunu uds notu 12 olan adam atanıyor. Dostum seni tanımam etmem ama kimse hayatını karartsın istemem. barajı 1 puan gecen arkadasım simdi dewletde orman muh.i 2700 maas alıyor ben katıhal fiziginden okul uzatıp mezun olduktan sonra ewde oturuyorum. Son sozum hayatına yazık etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: metoneto85

Dostum ben de fizik okudum gerci ktu de okudum ama ben fizik yazma derim neden dersen. odtu fizik i tercih edip kazandıgını varsayalım. En basta cok iyi duzeyde ingiiizce bilmen gerekli hazırlıkta ogrenirim diyorsan o is yalan dil belli bir yastan sonra ogrenilmiyor ama eger benim gibi orta okuldan ogrenmeye basladı isen ing.yi daha o yıllarda matematik fizik kimya biyolojiyi ingilizce gordu isen zorlamazsın ama eger oyle degilse isin zor.Akademik kadro hedefin ise sana soyleyeceklerim var dostum bak turkiye de fizik bolumleri kapanıyor ilerleyen yıllar da akademik kadro acılmayacak sadece odtu itu bogazici gibi bir kac unilerde acılacak. Bu kadrolara alım iki yoldan olacak 1. öyp (torpilsiz) bu kadrolara rize uni afyon uni gibi uni lerde iki kitap karıstırmadan 3.90 ortalama yapıp ales den de 75 olanlar atanacak.Sen odtu de kendini de parcalasan 2.8 ortalama yapacaksın ki ing. cok cok iyi deilse bu da imkansız, o adamı da yakalamak icin alesten 95 uds den 95 alman lazım. ki ilerleyen yıllarda fizik bolumleri kapanacagından bu kadro sayısı her yıl 10 u gecmez. 2. olarak da 50/d atamaları yani universite ile sozlesmeli olarak calısan arastırma gorevlileri buralara da uni kendi yaptıgı bilim sınavı ve mulakattan 95 olan rektor yegeni ve dekab cocugu girecek sen yine bosta kalacaksın.
    Ben bir tercih hatası sonucu girdim bu fizik e ve lanet ediyorum fizik yazdıgım gune oylesine girdigim uds den 70 alıyorum ki turkiye de prof luk barajı 65 sırf sanki bana cok buyuk universiteymis gibi kasan ktu yuzunden kadroya rize uni mezunu uds notu 12 olan adam atanıyor. Dostum seni tanımam etmem ama kimse hayatını karartsın istemem. barajı 1 puan gecen arkadasım simdi dewletde orman muh.i 2700 maas alıyor ben katıhal fiziginden okul uzatıp mezun olduktan sonra ewde oturuyorum. Son sozum hayatına yazık etme.

:) altınbaştan mı aldın kf yi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

quote:

Orijinalden alıntı: metoneto85

Dostum ben de fizik okudum gerci ktu de okudum ama ben fizik yazma derim neden dersen. odtu fizik i tercih edip kazandıgını varsayalım. En basta cok iyi duzeyde ingiiizce bilmen gerekli hazırlıkta ogrenirim diyorsan o is yalan dil belli bir yastan sonra ogrenilmiyor ama eger benim gibi orta okuldan ogrenmeye basladı isen ing.yi daha o yıllarda matematik fizik kimya biyolojiyi ingilizce gordu isen zorlamazsın ama eger oyle degilse isin zor.Akademik kadro hedefin ise sana soyleyeceklerim var dostum bak turkiye de fizik bolumleri kapanıyor ilerleyen yıllar da akademik kadro acılmayacak sadece odtu itu bogazici gibi bir kac unilerde acılacak. Bu kadrolara alım iki yoldan olacak 1. öyp (torpilsiz) bu kadrolara rize uni afyon uni gibi uni lerde iki kitap karıstırmadan 3.90 ortalama yapıp ales den de 75 olanlar atanacak.Sen odtu de kendini de parcalasan 2.8 ortalama yapacaksın ki ing. cok cok iyi deilse bu da imkansız, o adamı da yakalamak icin alesten 95 uds den 95 alman lazım. ki ilerleyen yıllarda fizik bolumleri kapanacagından bu kadro sayısı her yıl 10 u gecmez. 2. olarak da 50/d atamaları yani universite ile sozlesmeli olarak calısan arastırma gorevlileri buralara da uni kendi yaptıgı bilim sınavı ve mulakattan 95 olan rektor yegeni ve dekab cocugu girecek sen yine bosta kalacaksın.

:) altınbaştan mı aldın kf yi :)

Altunbaş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hayatı boyunca hiç bir şey görmemiş daha 1. sınıfı bitirmiş ve okuduğunu anlayamayanlar türler ahkam kesmeye çalışıyor.. Böyle örnekler gördükçe üzülüyorum.. Bazı insanların şizofreni tedavisi görmesi lazım, yazılmayan şeyleri yazılmış gibi görebilme duyularına sahipler..

seninle daha fazla tartismak istemiyorum. sadece insanlara yardim ediyorum. arkadasla da pmden konusuyoruz. baska sorulari olanlar pm atabilirler.

Delikanlı alıntı yapma demiştim blokladım seni daha neyin derdindesin..? Senin gibi şımarık gençlerle harcıyacak zamanım yok, senin okuduğun 1. sınıfı ben 7 sene önce okumuşum sıfır fizik bilginle gelip benle tartışmaya çalışma.. Öyle doç moç nereden bileceksin diyede şımarık ergen tavırlarıyla konuşursan sadece güler geçerim sana.. Senin abi çektiğin asistanlardan benim yığınla arkadaşlarım var mezun olduğum arkadaşlarımdan doçlar var gelmiş boş konuşcam hava atıcam diye ağlanıyorsun.. Keşke okuduğunu anlayabilsen ve azcık saygılı olabilsen.. Şimdi blok listemdeyken beni rahatsız etme delikanlı..

7 sene önce 1. sınıfı okuduysan, mezun olan arkadaşların 3 sene içinde nasıl doç oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

quote:

quote:

7 sene önce 1. sınıfı okuduysan, mezun olan arkadaşların 3 sene içinde nasıl doç oldu?

Benden üst sınıflardan arkadaşlarımda doğal olarak var..

• Abilerim 2 saattir okuyorum bütün yorumları bazıları çok yardımcı olmuşlar sağolsunlar bazıları yüzünden ortam fazla gerilmiş.Ancak biriniz diyorsunuz ODTÜ en iyisi biriniz diyorsunuz Bilkent biriniz Koç vb. hepiniz de gayet iyi açıklamışsınız iyi taraflarını.Ancak birden fazla seçenek var ancak aynı anda bir okula gidilebiliyor sonuçta.benim sorum bana ODTÜ Bilkent Boğaziçi Koç üniversitelerinin arasından hangisine gidersem gideyim pişman olmayacağımın söyleyebilir misiniz?
  • quote:

Abicim benim bir akrabam şizofreni hastası bu konuda biraz daha duyarlı olmanı rica ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DopplerEtkisi

Abilerim 2 saattir okuyorum bütün yorumları bazıları çok yardımcı olmuşlar sağolsunlar bazıları yüzünden ortam fazla gerilmiş.Ancak biriniz diyorsunuz ODTÜ en iyisi biriniz diyorsunuz Bilkent biriniz Koç vb. hepiniz de gayet iyi açıklamışsınız iyi taraflarını.Ancak birden fazla seçenek var ancak aynı anda bir okula gidilebiliyor sonuçta.benim sorum bana ODTÜ Bilkent Boğaziçi Koç üniversitelerinin arasından hangisine gidersem gideyim pişman olmayacağımın söyleyebilir misiniz?

Boğaziçi Koç ve Bilkent bunlardan birini seçeceksin işte. Benim tavsiyem ya boğaziçi ya da bilkent seç. Boğaziçinde çap olayı var ve ayrıca biraz daha sektöre yönelik eğitim alabilirsin işsiz kalma korkusu varsa. Fizik okuyup bilim adamı veya akademisyen olacağım diyorsan da bilkent seç.

Zaten boğaziçininde bilkentinde fizik bölümleri ee mühendisliğiyle beraber uluslararası alanda en saygın bölümleri. odtü itü filan düşünme bile pişman olursun.

• İşte sorun şu ki odtüde okuyan adam da tam tersini söylüyor
  • Merhaba arkadaşlar.Bende Eskişehirde fizik okuyorum.1 yılımı geride bıraktım ama büyük bir ihtimalle (bütte sorunu çözemessek),ben onu geride bırakmama rağmen o beni geride bırakmıyıcak :) KB'ye takılmaya başladığımdan beri (ki bu 4-5 yıl fln oluyor) bilime ve dolayısıyla fiziğe olan merakım iyice arttı.Buradaki tartışmalar sonucunda edindiğim bilgiler,okuduğum kitaplar ve izlediğim belgeseller çok iyiydi.Ama inanın bölümü okumak çok farklı bir şey.Yanlış anlaşılmasın bölüm kötü demiyorum,bölüm çok iyi..dersler de iyi.Zaten 1.sınıfta mühendislerle yaklaşık olarak aynı dersleri görüyoruz.Beni üzen şey fizik değil.Fizik okumak için bir ortamın olmaması,fizik tartışacak kişilerin olmaması.Defterdeki soruları çalışarak benden yüksek puan alan kişilerin olması...Evet ben şu ana kadar böyle bir şeyi yapmadım yapmak ta istemem doğrusu,ben yaptıklarımı anlamak istiyorum.Böylece kendimi iyi hissedebilirim.Şimdi fizik okumak isteyen biri nasıl bir kişiliğe sahip olmalı onlardan bahsetmek istiyorum.

İlk olarak ve de en önemlisi sanırım bu,kesinlikle araştırmayı seven ve bundan zevk alan biri olmalı.İkinci olarak derslerini kesinlikle düzenli olarak çalışmalı ve fiziğin genişliğini düşünerekten verilen bilgiyi o an için yeterli kabul edip,araştırmayı çok sevmesıne rağmen onu araştıracak uygun günü beklemelidir.Kesinlikle hocayı çok iyi dinlemeli,hayal gücünü geliştirmeli ve anlamadığı her noktayı hocaya sormakta çekinmemelidir.İlgili konuyu kanıtlayacak basit deneyler yapmak,konuyu anlamanızda etkili rol oynayacaktır.Laboratuvar derslerinizde deneyi arkadaşlarınızın yapmasını beklememek yerine kendi deneyinizle kendiniz ilgilenmeniz de sizin açınızdan yararlı olacaktır.Tüm bunları göz önünde aldığımızda en önemli etkenlerin dikkat ve ilgi olduğunu anlayabiliyoruz.Bu kadar çok şey biliyorum ve bunların doğru olduğunu düşünüyorum da neden sınıfı tekrarlamak üzereyim? Halbuki Osmangazide fizik okumak zor olmasa gerek?
    Diğer fakültelerde durum nasıl bilmiyorum ama bizde çok fazla zorlamıyorlar evet.Ama hal böyle iken,hocalar takmıyor.Onu geçtim sınıftakiler hiç takmıyor.Dolayısıyla ders,ders olmaktan çıkıyor ve ben bi lisans eğitiminde olduğumu ancak sınav zamanında anlayabiliyorum.Sınav zamanıda fizik çalışmak için yeterli değil.
    İşte bu kısımda kendinize sormanız gereken soru şu? Acaba düzenli bir çalışma yapabilecek miyim?
    Düzenli bir çalışma yapabilecekseniz (ki bunu isteyerek yapmanız lazım) hem not olarak başarılı olacak hem de bir şeyler öğrenmiş olacaksınız.Yani akademik kariyer için uygun koşulları sağlıyorsunuz demektir.Yok bunu yapamıyorum,sınav zamanında çalışır hem öğrenir hem de notum yüksek olur diyorsanız benim gibi sınıfı tekrarlama şansınız artar :) Bunun yerine defterdeki soruları ezberlemenizi tavsiye ederim..Ha bu arada akademik kariyeri bırakın,öğretmen olabilirmiyim acaba sorusunuda kendinize sormaya başlarsınız.Doğru ya,defterdeki soruları ezberlerken iyiydi.Biri kalkıp soru soracaksa ona nasıl cevap vericeksiniz??
    bölüme başlayalı çok olmadı benimde...asıl zorlukları görmedik daha..ama benim edindiğim bilgiler bunlar..kimbilir belki 4 yıl sonra tekrar cevap yazarım yazdıklarıma :)

• Bu arada fiziğe ilge duyanların şu yazıyı okumasını tavsiye ediyorum :

http://www.staff.science.uu.nl/~hooft101/theorist.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: DopplerEtkisi

İşte sorun şu ki odtüde okuyan adam da tam tersini söylüyor

sen bilirsin odtü seç o zaman. kimse kendi okulunu kötülemez kolay kolay bunu da unutma.
  • Buyur burdan yak bu da başka bir siteden aldığım yazı :
    (ODTÜ için söylüyor) % 10 gibi bir mezuniyet oranı vardır. Ama tekrar edeyim belkide fizik bölümleri içinde kalite ve iş bulma açısından bırakın yarışacağı yanına yaklaşacak fizik bölümü bulunmamaktadır.
  • ya beyler,ben de fizik müh. Düşünüyorum. Ama içim karardı valla. Aslında elektronik-bilgisayar gibi şeylere ilgim var. Ama fizik müh. okusan daha basarılı olursun diyenler var, bilgisayar alanında falan. Bil. Müh. Lerden daha iyi program yazarsın diyorlar. Ve her işte başarılı olursun diyorlar. Bu yuzden fizik muh. Dusunuyorum.
    Benim için onemli olan, kafa yapımı da değiştirmek. Fizik de bunu sağlar sanırım.
    Ankara üni. Düşünüyorum bir de.
    Ne yapmalıyim?
    Siz ne dersiniz?

Seneye 4. Yıl olacak. Bir bolumu okuyodum, dondurdum.
  • Merhaba,
    2 sene sonra gireceğim üniversite sınavına, buraya kadar yatarak çok rahat geldim ve şu anda da iyi seviyedeyim. Büyük olasılıkla (Şu andaki sistem değişmezse, okul puanıyla) 530'u geçmekte zorlanmayacağım. Okuldan da 50 puan falan gelecek çünkü.
    Her türlü fiziğe girebilecek durumdayım yani. ('O puanla fiziğe mi girilir' tarzında yorum yapmayın lütfen )
    Bölümün zorluğunda değilim, keza zorlanacağımı da sanmıyorum. Severek yapacağım çünkü işimi.
    Merak ettiğim, şu anda ODTÜ'nün, BOUN'ün ve Bilkent'in yurtdışı desteklerinin ne ölçüde olduğu. Bu üçünden birini yazacağım ve ben hangisini yazarsam yazayım 4 veya çok yakın bir ortalama yakalayacağımı biliyorum, bu yüzden hangisinin yurtdışındaki marka değerinin daha yüksek olduğu benim için daha önemli.
    Şu andaki durum nedir ve iki sene sonra nasıl değişir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godjonsheny -- 18 Kasım 2012; 19:52:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Godjonsheny

Merhaba,
    2 sene sonra gireceğim üniversite sınavına, buraya kadar yatarak çok rahat geldim ve şu anda da iyi seviyedeyim. Büyük olasılıkla (Şu andaki sistem değişmezse, okul puanıyla) 530'u geçmekte zorlanmayacağım. Okuldan da 50 puan falan gelecek çünkü.
    Her türlü fiziğe girebilecek durumdayım yani. ('O puanla fiziğe mi girilir' tarzında yorum yapmayın lütfen )
    Bölümün zorluğunda değilim, keza zorlanacağımı da sanmıyorum. Severek yapacağım çünkü işimi.
    Merak ettiğim, şu anda ODTÜ'nün, BOUN'ün ve Bilkent'in yurtdışı desteklerinin ne ölçüde olduğu. Bu üçünden birini yazacağım ve ben hangisini yazarsam yazayım 4 veya çok yakın bir ortalama yakalayacağımı biliyorum, bu yüzden hangisinin yurtdışındaki marka değerinin daha yüksek olduğu benim için daha önemli.

2 seneye çok şey değişir ben de öyle diyordum senin zamanında. Neyse kendinden eminsen başarırsın mutlaka. Saydığın tüm okulların yurtdışı destekleri çok sağlam. ODTÜ'de Bilge Demirköz var ekstradan CERN'le arası baya sağlam, eğer teorik, parçacık fiziği vs. ilgileniyorsan ODTÜ ye git derim. Onun dışında ortam arıyorsan BOUN, deneysel çalışmak istiyorsan da Bilkent bir numaradır (Bilkent ortam açısından da çok iyidir gerçi).

Bunlar tabii senin ne istediğinle alakalı. Yoksa istekli bir fizikçi adayı olarak bu üçünün hangisinden çıkarsan çık alınabilecek en iyi fizik eğitimini az ya da çok almış olarak çıkacağın garanti.

• quote:

quote:

Merhaba,

2 seneye çok şey değişir ben de öyle diyordum senin zamanında. Neyse kendinden eminsen başarırsın mutlaka. Saydığın tüm okulların yurtdışı destekleri çok sağlam. ODTÜ'de Bilge Demirköz var ekstradan CERN'le arası baya sağlam, eğer teorik, parçacık fiziği vs. ilgileniyorsan ODTÜ ye git derim. Onun dışında ortam arıyorsan BOUN, deneysel çalışmak istiyorsan da Bilkent bir numaradır (Bilkent ortam açısından da çok iyidir gerçi).

Bunlar tabii senin ne istediğinle alakalı. Yoksa istekli bir fizikçi adayı olarak bu üçünün hangisinden çıkarsan çık alınabilecek en iyi fizik eğitimini az ya da çok almış olarak çıkacağın garanti.

Hocam peki Bilkent'te veya diğer özel üniversitelerde belirgin bir burslu burssuz gruplaşması var mıdır?
    Tam anlamıyla sorayım, burslunun ezilmesi, dışlanması gibi bir durum söz konusu mu? Ortam nasıldır yani?
    Mutlaka arkadaş grupları aynı çevreden olur, okula babasının spor arabasıyla gelenle zar zor geçinen tam burslu adam birlikte takılmaz zaten, ikisi de kendi ayarlarındakilerle takılırlar ama hani okul yönetiminin herhangi bir alanda bazı öğrencileri kayırması gibi bir durum var mıdır?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,

Hocam peki Bilkent'te veya diğer özel üniversitelerde belirgin bir burslu burssuz gruplaşması var mıdır?
    Tam anlamıyla sorayım, burslunun ezilmesi, dışlanması gibi bir durum söz konusu mu? Ortam nasıldır yani?
    Mutlaka arkadaş grupları aynı çevreden olur, okula babasının spor arabasıyla gelenle zar zor geçinen tam burslu adam birlikte takılmaz zaten, ikisi de kendi ayarlarındakilerle takılırlar ama hani okul yönetiminin herhangi bir alanda bazı öğrencileri kayırması gibi bir durum var mıdır?

biraz gec bir cevap olacak ama kusura bakma belki baskalari yararlanir

2 senedir bilkent fizikteyim,

hicbir sekilde burslu burssuz ayrimi yok. kimse kimseye burslu musun burssuz musun diye sormuyor. bilkent ogrencisinden degilde disardaki vasifsiz insanlardan veya universiteye yeni hazirlanan kisilerden duydugun bir soru o. okul icinde (en azindan bilkent icinde) her yer birbirine yakin ve sehir merkezinde cogu yere servis oldugu icin yakin arkadaslarimin arabasi olup olmadigini bile aylar sonra ogrendigim oluyor.

okul yonetiminin oyle bir kayirma yapmasini dusunme bile. ihtimal yok diyeyim. sanirim bu bilgileri sadece bolum baskani ve danismaniniz gorebiliyor onlar da size yardim etmek icin goruyor zaten. diger dersleri dusunursen hayatin boyunca hicbir hoca sana burslu musun burssuz musun diye sormaz. ama hani bilkentte bi hocayla calismak istersen not ortalamani sorarlar. cunku universite sinavi gecmiste kalmis bir sey. super bir puanla girip "oo universiteye geldik yatalim" diyen adam cok.

ben de ilk geldigimde puanlara filan cok takardim fakat o ilk sinav kagidi elinize geliyor ilk notunuzu aliyorsunuz, ilk donem bitiyor ve bir daha tek karsilastirma yapilan konu okul ortalamaniz oluyor. kimse burslu muymus burssuz muymus oss'de kacinci olmus gibi seylere takilmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

biraz gec bir cevap olacak ama kusura bakma belki baskalari yararlanir

2 senedir bilkent fizikteyim,

hicbir sekilde burslu burssuz ayrimi yok. kimse kimseye burslu musun burssuz musun diye sormuyor. bilkent ogrencisinden degilde disardaki vasifsiz insanlardan veya universiteye yeni hazirlanan kisilerden duydugun bir soru o. okul icinde (en azindan bilkent icinde) her yer birbirine yakin ve sehir merkezinde cogu yere servis oldugu icin yakin arkadaslarimin arabasi olup olmadigini bile aylar sonra ogrendigim oluyor.

okul yonetiminin oyle bir kayirma yapmasini dusunme bile. ihtimal yok diyeyim. sanirim bu bilgileri sadece bolum baskani ve danismaniniz gorebiliyor onlar da size yardim etmek icin goruyor zaten. diger dersleri dusunursen hayatin boyunca hicbir hoca sana burslu musun burssuz musun diye sormaz. ama hani bilkentte bi hocayla calismak istersen not ortalamani sorarlar. cunku universite sinavi gecmiste kalmis bir sey. super bir puanla girip "oo universiteye geldik yatalim" diyen adam cok.

ben de ilk geldigimde puanlara filan cok takardim fakat o ilk sinav kagidi elinize geliyor ilk notunuzu aliyorsunuz, ilk donem bitiyor ve bir daha tek karsilastirma yapilan konu okul ortalamaniz oluyor. kimse burslu muymus burssuz muymus oss'de kacinci olmus gibi seylere takilmiyor.

Derslerimde 3 tane hoca bana burslu olup olmadığımı sordu.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.