Şimdi Ara

Fizik seççem yardımlarınızı bekliyorum (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
26.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

quote:

Orijinalden alıntı: radressss

quote:

Orijinalden alıntı: Godjonsheny

quote:

Orijinalden alıntı: lunar caustic

quote:

Orijinalden alıntı: Godjonsheny

Merhaba,
    2 sene sonra gireceğim üniversite sınavına, buraya kadar yatarak çok rahat geldim ve şu anda da iyi seviyedeyim. Büyük olasılıkla (Şu andaki sistem değişmezse, okul puanıyla) 530'u geçmekte zorlanmayacağım. Okuldan da 50 puan falan gelecek çünkü.
    Her türlü fiziğe girebilecek durumdayım yani. ('O puanla fiziğe mi girilir' tarzında yorum yapmayın lütfen )
    Bölümün zorluğunda değilim, keza zorlanacağımı da sanmıyorum. Severek yapacağım çünkü işimi.
    Merak ettiğim, şu anda ODTÜ'nün, BOUN'ün ve Bilkent'in yurtdışı desteklerinin ne ölçüde olduğu. Bu üçünden birini yazacağım ve ben hangisini yazarsam yazayım 4 veya çok yakın bir ortalama yakalayacağımı biliyorum, bu yüzden hangisinin yurtdışındaki marka değerinin daha yüksek olduğu benim için daha önemli.
    Şu andaki durum nedir ve iki sene sonra nasıl değişir sizce?

2 seneye çok şey değişir ben de öyle diyordum senin zamanında. Neyse kendinden eminsen başarırsın mutlaka. Saydığın tüm okulların yurtdışı destekleri çok sağlam. ODTÜ'de Bilge Demirköz var ekstradan CERN'le arası baya sağlam, eğer teorik, parçacık fiziği vs. ilgileniyorsan ODTÜ ye git derim. Onun dışında ortam arıyorsan BOUN, deneysel çalışmak istiyorsan da Bilkent bir numaradır (Bilkent ortam açısından da çok iyidir gerçi).

Bunlar tabii senin ne istediğinle alakalı. Yoksa istekli bir fizikçi adayı olarak bu üçünün hangisinden çıkarsan çık alınabilecek en iyi fizik eğitimini az ya da çok almış olarak çıkacağın garanti.

Hocam peki Bilkent'te veya diğer özel üniversitelerde belirgin bir burslu burssuz gruplaşması var mıdır?
    Tam anlamıyla sorayım, burslunun ezilmesi, dışlanması gibi bir durum söz konusu mu? Ortam nasıldır yani?
    Mutlaka arkadaş grupları aynı çevreden olur, okula babasının spor arabasıyla gelenle zar zor geçinen tam burslu adam birlikte takılmaz zaten, ikisi de kendi ayarlarındakilerle takılırlar ama hani okul yönetiminin herhangi bir alanda bazı öğrencileri kayırması gibi bir durum var mıdır?

biraz gec bir cevap olacak ama kusura bakma belki baskalari yararlanir

2 senedir bilkent fizikteyim,

hicbir sekilde burslu burssuz ayrimi yok. kimse kimseye burslu musun burssuz musun diye sormuyor. bilkent ogrencisinden degilde disardaki vasifsiz insanlardan veya universiteye yeni hazirlanan kisilerden duydugun bir soru o. okul icinde (en azindan bilkent icinde) her yer birbirine yakin ve sehir merkezinde cogu yere servis oldugu icin yakin arkadaslarimin arabasi olup olmadigini bile aylar sonra ogrendigim oluyor.

okul yonetiminin oyle bir kayirma yapmasini dusunme bile. ihtimal yok diyeyim. sanirim bu bilgileri sadece bolum baskani ve danismaniniz gorebiliyor onlar da size yardim etmek icin goruyor zaten. diger dersleri dusunursen hayatin boyunca hicbir hoca sana burslu musun burssuz musun diye sormaz. ama hani bilkentte bi hocayla calismak istersen not ortalamani sorarlar. cunku universite sinavi gecmiste kalmis bir sey. super bir puanla girip "oo universiteye geldik yatalim" diyen adam cok.

ben de ilk geldigimde puanlara filan cok takardim fakat o ilk sinav kagidi elinize geliyor ilk notunuzu aliyorsunuz, ilk donem bitiyor ve bir daha tek karsilastirma yapilan konu okul ortalamaniz oluyor. kimse burslu muymus burssuz muymus oss'de kacinci olmus gibi seylere takilmiyor.

Derslerimde 3 tane hoca bana burslu olup olmadığımı sordu.

sanane deseydin

• radressss kullanıcısına yanıt
    Kaç puanla girdiniz? Hala hevesli misiniz okumaya? Severek mi okuyorsunuz? Bu soruların cevapları önemli benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: thezehra

Kaç puanla girdiniz? Hala hevesli misiniz okumaya? Severek mi okuyorsunuz? Bu soruların cevapları önemli benim için

puani hatirlamiyorum ama 50 bininci filandim.

bu siralama cevremdekilere gore cok dusuktu hatta belki en kotusuydu. fakat su an iyi bir durumdayim. cok hevesle okuyorum. bolumu sevmek cok onemli. ben bilkentte ve fizik bolumunde bulundugum her gunden zevk aliyorum. eger bu hevesiniz olacaksa ve iyi calisacaksaniz fizik okumak cok zevkli gelebilir.
  • Doppler_Effect kullanıcısına yanıt
    ODTÜ Fizik öğrencisi olarak sen bence kendini dahi sanan çocuklardansın. Yok ben küçükken şu deneyleri yaptım, yok Sheldon'un şusu yanlış vs. Eğer kendimizi övme ve "Vay be sen akıllı çocukmuşsun" etiketini alacağımız zaman geldiyse bende 11 yaşında teorik fizik kitapları çürütüyordum, neyden bahsediyorsun hâlâ? Spider-man'in çizgi romanlarını okumadığın da ayrıca çok belli. Eğer The Amazing Spider-man serisini okumuş olsan yazdığın kelimenin ne kadar anlamsız olduğunu görürdün, iki tane çizgi-filmini izlemiş burada konuşuyorsun. TAS serisinde zaten Peter'a enjekte edilen örümcek güçleri onun boynundan ve sonrasında beyninden giriyor, bu da kendi kütlesine ve hacmine göre o özellikleri kazanmasını sağlıyor. Ayrıca ağını TAS serisinde yaptığı örümcek atıcısı ile atıyor, doğal değil yani.

Kendince iki biyolojik şey yazıp kendini akıllı çıkartmaya çalışmışsın fakat bu ancak liseli dh takipçilerinde olur. :)

• Konunun sahibi nereyi kazandı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Odtü de değilim ama duyduklarıma göre anlatayım. odtü fiziğe gidenler iki sınıfa ayrılıyor diye biliyorum. fiziğe gerçekten ilgili olan ve akademisyen olmak isteyenler advanced sınıfa alınıyormuş, diğerleri yani zorunluluktan gelenler normal fizik eğitimi alıyorlamış. Bu da senin odtü çok düşük puanlardan alıyor endişeni ortadan kaldırıyor. Advanced sınıfta olanlar ise daha ileri düzeyde fizik eğitimi alıyorlarmış(heralde lisansüstü birkaç ders alıyorlardır tahminim) Dolayısıyla odtü türkiyede fizik okunacak en iyi okullardan biri. Bu okullar arasında koç ve bilkentte var. Koç fizik tüm öğrencilerini burslu alır ve gerçekten iyi bir eğitim verir bence ilk tercihin koç olmalı. ikinci tercihinde bilkent olmalı diye düşünüyorum. bunun sebebi ise fizik okumaya başladığında aslında teorik fizikte geliştirilecek çok birşey olmadığını anlayacak olmandır(tabii einstein olmadığını kabul ediyorum eğer öyleyesen buraları okuma) Yani senin dizilerde filimlerde izlediğin gibi değil o teorik fizik şeyleri. Bi ara bende senin gibi takmıştım fizik okuycam çıldırıcam deliricem diye yok öyle bişey. Yine akademisyen olunca verirsin o sevdiğin dersleri yine ilgilenirsin ama inan bana çok aşırı zor şeyler. bilkent fiziğe gidersen eğer orda applied yani uygulamılı ve teorik fiziği karışık olarak çalışabilirsin(nanotech ten bahsediyorum.) bilkentte çok sağlam yoğun madde fizikçileri vardır girersin bir hocanın labına eşşek gibi çalışır kaparsın olayı zaten zevkli konulardır hoşuna gider yani(general relativity kadar olmasada) İnan bana bu genel relativite falan çok aşmış konular yani o konuları anlamak bile o kadar zorken teori geliştirmek gerçekten çok zor. yanlış anlama burda senin hevesini kaçırmak için laf söylemiyorum. hatta seni en iyi anlayan benimdir burda çünkü bende deli gibi fizik istiyordum ama hayat senin hayal ettiğin gibi değil.
    Özet:
    1-sakın fizik yazmaktan vazgeçme(çok zevklidir, kimseyi dinleme)
    2-sıralaman koç(brslu)-bilkent(brslu)[özellere önyargılı yaklaşma özellerde hocalarla ilişkilerin çok daha sağlam olur]-odtü olsun
    3-teorikçi olucam diye kendini çok şartlandırma opsiyonların geniş olsun yoksa bölümünden nefret edersin.
    4-kolay gele.

Cok güzel anlatmissin :)
    Bencede insan bir şeyi cok ister ama gerçekliğe uygun olmak zorunda çünkü hayat söz konusu .. f

• İdealistsen seç,güzel bir bölüm

Fakat kimya'yı da düşünebilirsin,duyduğum kadarıyla boğaziçi kimya kendi klasında gerçekten çok ama çok iyiymiş.
  • bende son zamanlarda boun fizige kafayi takmis durumdayim.
    fizikle bilimle aram iyidir zevk alarak okuyacagimi dusunuyorum. fakat insan ister istemez okuduktan sonrasinida dusunuyor. is imkanini ne yapacagini dusunuyor.ygs iyi gecmedi 39 k yaptim ama bunu onlere cekecegimi dusunuyorum(lys agirlikli calistim cunku). acik konusmak gerekirse oyle cokda sosyal biri degilim uniye kapak atip yatmak yerine unide daha bir yardirmayi dusunuyorum. sartlarin turkiyede zor bende yurtdisina oldukca sicak bakiyorum. ama diyelimki bounu guzel bir ortalamayla bitirdik yine guzel bir unide yuksek lisans, doktora yaptik buradan sonrasi ne olacak. yada bundan sonrasinda alacagim para ne kadar olur. evet biliyorum bilim para icin yapilmaz parayi dusunenler tip vs yazsin ama hani insan dunyaya bir kere geliyor ister istemez yasam sartlarinida dusunmesi lazim
  • Arkadaşlar bende bir fizik meraklısı olarak astrofizikçi olmak istiyorum.Tercihim ODTÜ Fizik olacak büyük ihtimal nedeni de ingilizce eğitim vermesi ve yurtdışında belli bir statüsü olması diyebilirim.Bölüm hakkında ve yurdışında yüksek lisans ve doktora imkanları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?Birde astrofizik dersleri kaçıncı yılda başlıyor ?

Fizik bölümünü açıkta kalmamak için seçmiş sonra pişman olmuş arkadaşlar moralleri bozmaktan başka bir şeye yaramıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frkntas

Arkadaşlar bende bir fizik meraklısı olarak astrofizikçi olmak istiyorum.Tercihim ODTÜ Fizik olacak büyük ihtimal nedeni de ingilizce eğitim vermesi ve yurtdışında belli bir statüsü olması diyebilirim.Bölüm hakkında ve yurdışında yüksek lisans ve doktora imkanları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?Birde astrofizik dersleri kaçıncı yılda başlıyor ?

Fizik bölümünü açıkta kalmamak için seçmiş sonra pişman olmuş arkadaşlar moralleri bozmaktan başka bir şeye yaramıyorsunuz.

Eğer parlak bir öğrenci olursan yurtdışında her zaman çok iyi yerlere gidebilirsin. Master ve doktora hakkında sonra ayrıntılı bilgi verebilirim. Onun dışında ODTÜ, eğer astrofizik çalışacaksan, çok iyi bir seçim. Bildiğim kadarıyla Bilkent ve Boğaziçi'nde astrofizik çalışan çok hoca yok. İstediğin alanda Türkiye'de en iyi okullar Sabancı ve ODTÜ'dür ancak Sabancı'da fizik yok maalesef.

https://catalog.metu.edu.tr/program.php?fac_prog=230

Burada ders programı verilmiş. Üçüncü yılın ikinci döneminden itibaren restrictive elective dersler başlıyor dolayısıyla o dönemden itibaren şu linkteki derslerden almaya başlayabilirsin. Ancak ODTÜ'de muhtemelen hocalarınla konuşup bu derslere önceden de başlayabilirsin bence.

Sana tavsiyem gitmeden önce oradaki hocalara mail atman ve bilgi istemen.

http://astroa.physics.metu.edu.tr/staff.html

Başarılar.

• Bende hayallerini fizikle süsleyen bir öğrenciyim henüz lise 1'im fakat önemli değil çalışmaya şimdiden başladım ve gerçekten de derece yapmayı planlıyorum fakat Türkiye 1.si bile olsam fizik seçeceğim bundan eminim direk üniversitede yurtdışına gitmeyi düşlüyordum fakat uzun araştırmalarım sonrasında bunun baya zor olduğuna kanaat getirdim ve eğer mümkün olursa burada iyi bir yerde okuyup yurdışında master ve doktora sonrası akademisyenliğe kalmayı düşünüyorum banada yardımcı olursanız sevinirim aylardır araştırma yapıyorum geniş bilgilere sahibim fakat hala bilgiye açım.Yurtdışında okuma imkanı yapmam gerekenler vs önerilerinizi bekliyorum (Cidde olmadığımı düşünüyorsanız eski mesajlarıma bakabilirsiniz )
  • ODTÜ'yü neden bu kadar kötülediniz anlamıyorum ki. Şahsım adına Türkiye'de en iyi fizik eğitimini ODTÜ fizik veriyor diyebilirim.
    PS: Advanced 2. sınıf öğrencisiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yondaime Hokage

ODTÜ'yü neden bu kadar kötülediniz anlamıyorum ki. Şahsım adına Türkiye'de en iyi fizik eğitimini ODTÜ fizik veriyor diyebilirim.

Merhabalar biraz okuldan bahsedermisiniz? ben lise 1 öğrencisiyim iyi bir anadolu lisesinde okuyorum fizik seçeceğim direk üniversitede yurtdışına çıkmayı umuyordum fakat şartlar çok katı bende Türkiye'de bir üniversitede okuyup yüksek lisans ve doktorayı yurtdışında yapmak istiyorum.Akademik kariyer planlıyorum.Şuan lisemde 1.yim bu çokta önemli değil aslında notlar çok yüksek değil lisede seneye fen lisesine nakil olmaya çalışacağım.Biraz bahsetseniz okuldan? imkanları ? fizk konusundaki durumu? bitirince yurtdışında iyi bir üniversitede yüksek lisans şansı? nedir bunların durumu?

• Eger fizik secmek istiyorsaniz Walter lewin'in mit'de ders verirken kaydedilmis videolarini youtube'dan izleyerek baslayabilirsiniz. Kendisi ayni zamanda bir astrofizikci. Yalniz sunu soyleyeyim, ne bogazici ne de odtu'de bu kadar eglenceli anlatan bir hoca bulabilirsiniz. ve asla bu kadar anlasilir olmayacktt dersler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kose81

quote:

ODTÜ'yü neden bu kadar kötülediniz anlamıyorum ki. Şahsım adına Türkiye'de en iyi fizik eğitimini ODTÜ fizik veriyor diyebilirim.

Merhabalar biraz okuldan bahsedermisiniz? ben lise 1 öğrencisiyim iyi bir anadolu lisesinde okuyorum fizik seçeceğim direk üniversitede yurtdışına çıkmayı umuyordum fakat şartlar çok katı bende Türkiye'de bir üniversitede okuyup yüksek lisans ve doktorayı yurtdışında yapmak istiyorum.Akademik kariyer planlıyorum.Şuan lisemde 1.yim bu çokta önemli değil aslında notlar çok yüksek değil lisede seneye fen lisesine nakil olmaya çalışacağım.Biraz bahsetseniz okuldan? imkanları ? fizk konusundaki durumu? bitirince yurtdışında iyi bir üniversitede yüksek lisans şansı? nedir bunların durumu?

Hala Lise 1'deysen Amerika şansın devam ediyor. TOEFL'a ve SAT'ye çok iyi hazırlanıp TOEFL'dan 100 üstü ve SAT'den fulle yakın yapman gerekiyor. Ekstradan olimpiyatlarda ulusal seviyede olsa bile ufak bir başarın falan varsa USA'da orta seviye okullara kabul alabilirsin. Çok iyi okullar için international seviyede bir başarı veya çok fazla değişik aktivitelerde bulunman gerekiyor ki daha zamanın var. Bunun için yazlarını Matematik köyünde veya TÜBİTAK kamplarında falan geçirebilirsin. İmkanın varsa yurtdışında yaz okullarına falan gitmeye bak. Bu yollarla normal Atatürk fenden falan Ivy league'e giren Türkler var. Azimliysen Robertli, Bahçeşehir FenTekli falan olmana gerek yok.

Onun dışında TR'de devam edeceksen, mutlaka Bilkent, Boğaziçi, Koç, ODTÜ fizik veya yine aynı okulların Elektronik mühendisliklerini (fizik çap şartıyla) yaz. Lisans hayatın boyunca hazırlıktan veya birinci sınıftan itibaren mutlaka hocalarının çalışmalarına dahil ol (Bilkent ve Koç'da deneysel fizik daha iyi olduğu için oraları öneririm). Lisans hayatın boyunca yurtdışı olanakların daha fazla olacak. Diğer yapacakların için sana şu makaleyi öneririm. Hazırlayanlar arasında MIT'den bir arkadaşım da var.

http://phdinamerica.weebly.com/uploads/8/1/4/3/8143594/phd_rehberi.pdf

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

quote:

Hala Lise 1'deysen Amerika şansın devam ediyor. TOEFL'a ve SAT'ye çok iyi hazırlanıp TOEFL'dan 100 üstü ve SAT'den fulle yakın yapman gerekiyor. Ekstradan olimpiyatlarda ulusal seviyede olsa bile ufak bir başarın falan varsa USA'da orta seviye okullara kabul alabilirsin. Çok iyi okullar için international seviyede bir başarı veya çok fazla değişik aktivitelerde bulunman gerekiyor ki daha zamanın var. Bunun için yazlarını Matematik köyünde veya TÜBİTAK kamplarında falan geçirebilirsin. İmkanın varsa yurtdışında yaz okullarına falan gitmeye bak. Bu yollarla normal Atatürk fenden falan Ivy league'e giren Türkler var. Azimliysen Robertli, Bahçeşehir FenTekli falan olmana gerek yok.

Onun dışında TR'de devam edeceksen, mutlaka Bilkent, Boğaziçi, Koç, ODTÜ fizik veya yine aynı okulların Elektronik mühendisliklerini (fizik çap şartıyla) yaz. Lisans hayatın boyunca hazırlıktan veya birinci sınıftan itibaren mutlaka hocalarının çalışmalarına dahil ol (Bilkent ve Koç'da deneysel fizik daha iyi olduğu için oraları öneririm). Lisans hayatın boyunca yurtdışı olanakların daha fazla olacak. Diğer yapacakların için sana şu makaleyi öneririm. Hazırlayanlar arasında MIT'den bir arkadaşım da var.

Kolay gelsin.

Öncelikle yazınız için teşekkürler fakat üniversitede amerikada okumak için maddi durumunda iyi olması gerekiyor.Ben üniversiteyi bitirdikten sonra gidersem daha rahat edeceğimi düşünüyorum aslında rahatlık pekte umrumda değil hedeflerimi gerçekleştirdiğimde sürede fakat yinede en azından kolaylık sağlar diye bekliyorum.Böyle yapsam daha iyi olmazmı? Bir de fizik çap aşrtıyla elektronik yaz demişsinizde ben direk fizik yazmak istiyorum neden böyle bir tavsiye verdiniz öğrenebilirmiyim?
    Edit:Bir de çok yüksek bir puanlı bir okulda değilim yanlış anlaşılmasın ortaokulda hiç çalışmamıştım 420 ile yerleştim fakat şuan aynı sınava girsem 470in aşağısında almam eminim.Bu yüzden seneye şansımı özel fen liselerinin sınavlarında denemeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kose81 -- 18 Ocak 2015; 0:19:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

Öncelikle yazınız için teşekkürler fakat üniversitede amerikada okumak için maddi durumunda iyi olması gerekiyor.Ben üniversiteyi bitirdikten sonra gidersem daha rahat edeceğimi düşünüyorum aslında rahatlık pekte umrumda değil hedeflerimi gerçekleştirdiğimde sürede fakat yinede en azından kolaylık sağlar diye bekliyorum.Böyle yapsam daha iyi olmazmı? Bir de fizik çap aşrtıyla elektronik yaz demişsinizde ben direk fizik yazmak istiyorum neden böyle bir tavsiye verdiniz öğrenebilirmiyim?
    Edit:Bir de çok yüksek bir puanlı bir okulda değilim yanlış anlaşılmasın ortaokulda hiç çalışmamıştım 420 ile yerleştim fakat şuan aynı sınava girsem 470in aşağısında almam eminim.Bu yüzden seneye şansımı özel fen liselerinin sınavlarında denemeyi düşünüyorum

Kaç ki maksimum puan, ben geride kaldım?

Salla ya lise o kadar önemli değil. İyi bir lise sadece iyi imkanlar sağlar bu da Amerika'da burslu okullarda okuman için şart. Olmayacaksa salla genelde çoğu öğrenci imkanı iyi olmadığı için önce Tr'de üniv okur sonra USA'e doktoraya gider.

Direk fizik de yazabilirsin tabii ama bazen aileler karşı çıkabiliyor buna, benim gibi. Öyle bir durumda Elektronik+Fizik en iyi seçim. Ama benim tavsiyem direk Fizik okuman çünkü bu şekilde hem teorik altyapın baya güçlü olur hem de deneysel alanda kendini geliştirebilirsin. Ben çok pişmanım elektronik okuduğuma.

O zaman senin için bence en iyi seçim Bilkent Fizik. Puanları da çok yüksek değil zaten ama ilk 5k ya girersen aylık 2000TL veriyor devlet. O yüzden LYS'yi falan da boşlama. Bilkent'e girdiğin zaman da ortalamanı 3.70'ten çok düşürmemeye çalış ve iyi bir labı olan bir hocanın çalışmalarına devamlı olarak devam et. Bu sana iyi bir referans sağlayacak. Bir de üçüncü yılın sonunda Amerika'da veya Avrupa'da bir yere staja gittin mi MIT ayarında okullara PhD kabulu alabilecek seviyeye gelirsin. (Tabii yüksek bir GRE Physics şartıyla)

Sorun olursa yine cevaplamaya çalışırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

Kaç ki maksimum puan, ben geride kaldım?

Salla ya lise o kadar önemli değil. İyi bir lise sadece iyi imkanlar sağlar bu da Amerika'da burslu okullarda okuman için şart. Olmayacaksa salla genelde çoğu öğrenci imkanı iyi olmadığı için önce Tr'de üniv okur sonra USA'e doktoraya gider.

Direk fizik de yazabilirsin tabii ama bazen aileler karşı çıkabiliyor buna, benim gibi. Öyle bir durumda Elektronik+Fizik en iyi seçim. Ama benim tavsiyem direk Fizik okuman çünkü bu şekilde hem teorik altyapın baya güçlü olur hem de deneysel alanda kendini geliştirebilirsin. Ben çok pişmanım elektronik okuduğuma.

O zaman senin için bence en iyi seçim Bilkent Fizik. Puanları da çok yüksek değil zaten ama ilk 5k ya girersen aylık 2000TL veriyor devlet. O yüzden LYS'yi falan da boşlama. Bilkent'e girdiğin zaman da ortalamanı 3.70'ten çok düşürmemeye çalış ve iyi bir labı olan bir hocanın çalışmalarına devamlı olarak devam et. Bu sana iyi bir referans sağlayacak. Bir de üçüncü yılın sonunda Amerika'da veya Avrupa'da bir yere staja gittin mi MIT ayarında okullara PhD kabulu alabilecek seviyeye gelirsin. (Tabii yüksek bir GRE Physics şartıyla)

Sorun olursa yine cevaplamaya çalışırım.

Teşekkürler yardımlarınız için :D Sınav hedefim ilk 1000 aslında daha da ilerisi fakat şimdiden bunlar hakkında konuşmaya gerek yok zamanı geldiğinde görücez :)

• quote:

quote:

Okul zor okuması yorucu idealist öğrencilerin bulunduğu bir yer. Öğretmen kalitesi olarak Türkiye'nin en iyisi yurt dışı imkanı olarak ise öğrenci başarısına göre dünyanın en başarılı üniversitelerine California Technical universty den tutta en kötülerine kadar öğrenci yolladığı için kişisel başarı önemli çıkıp işsiz kalanlar var ama onlar yetersiz ve kalifiyesiz elemanlar

• Doppler_Effect kullanıcısına yanıt
    üzerinden çoooook fazla zaman geçti ama ne yaptınız hocam fizik okuyor musunuz ve bilgi verirseniz de sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.