Bildirim
Fizik Soruları
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
güncel.... -
5. soruda vbatan.dsu=vcisim.dcisim den x in batan hacmi 24 cm3 olur y nin batan hacmi ise 6 cm3 tür y nin özkütlesi 1 olsaydı askıda kalırdı batmış o nedenle 1 den büyük yani ancak 6 dan büyük bir değer olabilir.
cisimler hacimleri kadar sıvının yerini değiştirirler ilkesinden... -
6 da k nın y deki görüntüsü 4
4 ün x deki görüntüsü 2
2 nin y dek görüntüsü 5
5 in x deki görüntüsü 1 dir
3 ü veren yok -
6 da zaten 3 ün x de görüntüsü oluşmaz -
teşekkürler -
8. soruda verdiğin değerlere göre yapacağım t yi 10 m yi 1 alalım ısıl denge 0 derecedir 10 dereceden 0 derece ye düşen 1 gr cisim ortama q=m.c.t den 10 cal verir buz ise 0 dereceye gelmek için yine q=m.c.t den 1.0,5.10=5 cal ister. kaldı geriye 5 cal
buzun tamamının erimesi için q=m.L den 1.80= 80 cal gerek bizde 5 cal var yani buzun bir kısmı erir sadece -
1. sorunun cevabı:
D mi?
D ise şöyle anlatayım: telin titreme genliğini arttırınca şiddeti artar, bir nevi sesi artar, fakat frekans değişmez, frekans sadece kaynağa bağlıdır, ortam da aynı olduğu için hız da değişmez -
evet d ikinizede teşekkür ederim 13. soru kaldı tek -
paralel bağlı dirençlerden geçen akım şiddetleri dirençlerle ters orantılıdır anahtar kapanırsa eşdeğer direnç küçülür dolayısıyla i2 artar
anahtar i1 i etkilemez -
13. sorunun cevabı B mi? -
quote:
Orijinalden alıntı: HAYATist
paralel bağlı dirençlerden geçen akım şiddetleri dirençlerle ters orantılıdır anahtar kapanırsa eşdeğer direnç küçülür dolayısıyla i2 artar
anahtar i1 i etkilemez
teşekkürler -
quote:
anahtar i1 i etkilemez
Hocam o soruyu anlayamadım, i2 artarsa i1 in de azalması gerekmiyor mu? ters orantı olduğu için -
-
quote:
Orijinalden alıntı: NitrikAsit
quote:
Orijinalden alıntı: Cloudmark
quote:
anahtar i1 i etkilemez
Hocam o soruyu anlayamadım, i2 artarsa i1 in de azalması gerekmiyor mu? ters orantı olduğu için
ben hep çizerek yapıyorum yanlış çizimden dolayı yapamamışm
Hocam harflendirmeye gerek yoktur. Öncelikle i1 dediğimiz şey direk pile bağlı bir direncin akımı. O yüzden pilin değeri değişmedikçe ona birşey olmayacak. Diğeri de yine pile bağlı paralel bir kol fakat o kolun direnci düşecek o yüzden o kola giden akım artacak.
-
5. soruda D demişsiniz, kütlenin 6 olduğunu bulmuşsunuz büyük ihtimalle. eğer hacimde 6 olursa o cisim batmaz askıda kalırtı.
yani Ynin ağırlığı>6gr olmalı
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X