Bildirim
Fizik sorularım.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
1.soru için:dengede kalabilmesi için denge merkezinin iki ip arasında olması lazım denge merkezi tam ortası çünkü homojen çubuk demiş.1 ve 3 olur ancak 2 olmaz çünkü burada ipler alfa açısıyla duruyorlar yani yatay bileşenlerinin eşit olması lazım.T.cosa'ları eşit demektir cosa'lar eşit ise T lerde eşit demektir o halde her iki ipin denge merkezine olan uzaklığı eşit olmalı ancak burada eşit değiller
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2.soru 2.öncülde;T2 a açısı yapmış yani yatay bileşeni T2.cosa ancak bunu dengede tutacak yatay bileşeni olan başka kuvvet olmadığından T2=0 dır
1.öncülde T1=GX+GY ve T1 e göre 2GX=4.GY den GX=2GY bu durumda TX yerine 2TY yazarsak T1=3GY doğru olur ve TX=2TY olduğu için TX TY ye eşit olamaz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplar için çok teşekkür ederim.Mantığını o kadar güzel aktarmışsınız ki çok iyi anladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
son soru E ( salladım tutmuştur ama ) -
3.soru
normalde cizdim falan ama çözümü yükleyemedim :D ipleri f kuvveti seklinde göstermek istesek ilkinde yukarı doğru bir dikey bir kuvvet var sadece,bir de cubuğun kendi ağırlıgını gösterirsek aşağı doğru dikey kuvvet, iki dikey kuvvet birbirini nötrleyebilir.2.öncülde ipi kuvvet şeklinde bileşenlere ayırdıgımızda bir yatay bir dikey olmak üzere iki bileşeni var biriyle nötrleyebilir belki ama diğer bileşeni dengeleyecek bir kuvvet yok.3.de 2. ile aynı şekilde;3.de ipin tek bileşeni var fakat yatay.cubugun agırlıgı ise dikey bir kuvvet ikisi birbirini dengeleyemez tek secenek 1
görsel atabilirsem eklerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleur-de-lys -- 22 Şubat 2016; 1:38:12 >
Cevabınız için gerçekten çok teşekkür ederim.:)
Bir ve üçü anladım fakat ikide bir sorum olacak.İpi yatay ve dikey bileşenlerine nasıl ayırdık?Ya da ben yanlış mı anladım?
Lütfen sallamdan tutturun. :)
Gerçekten son soru için yardıma ihtiyacım var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X