Şimdi Ara

Fizik ve Kimyadaki Yanlış Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kimyada:
    Basın kitapçığında 18. soruda,
    Rn (AN: 86 KN: 222) olan atoma bir alfa ışıması yaptıralım,
    AN: 84 KN: 218 olan atom mu oluşur,
    Bu Po'nun aynısıdır, izotopu değil, cevap bu olamaz,
    İzotop: Proton sayıları aynı kütle numaraları farklı atomlara verilen isimdir,
    Hidrojen, Trityum, Döteryum gibi,
    Sene başından beri öğretildi bu zaten, atomun kendisi kendisinin izotopu olmaz aynısı olur.
    Soruda bilmem ne izotopunun ışıması denmiş,
    Grafiğe bakılırsa ışımayı yapanın da Rn izotopu değil Rn'nin ta kendisi olduğu görülüyor,
    Fakat A şıkkına bakarsak,
    Pb (AN: 82 KN: 210) izotopunun 2beta ışıması denmiş,
    Grafiğe baktığımızda 2beta ışıması yapıp Po (AN: 84 KN: 214) 'e yani soruda bizden istediği PO (AN: 84 KN: 218) İZOTOPUNA GİDEN atomun Pb (AN: 82 KN: 210) değil onun izotopu olan Pb (AN: 82 KN: 214) olduğu görülüyor,
    Cevap A, bariz.
    Bariz değilmiş, ben farklı yorumlamışım.

Ayrıca,
    Basın kitapçığında 9. soruda etil alkolden suyun kaynama noktasını yükseltmesi meselesi var,
    Buna da fen bilimleri dershanesi bölüm başkanı şu yorumu getirmiş:
    ''Etil alkol sıvıdır ve kaynama sıcaklığı 78derecedir. Bu nedenle suyun kaynama sıcaklığını yükseltmez. Bu nedenle sorunun cevabı şıklarda yoktur.''

Son olarak,
    Kimyada basın kitapçığında 23. soruda oluşan ürün denmiş,
    Oluşan ana ürün denmesı gerekir,
    Ayrıca tepkimede oluşacak ürünün sıcaklıkla basınçla vs değişeceğini düşünüyorum,
    (Alkolden su çekilmesi sonucu yüksek sıcaklıkta alken düşük sıcaklıkta eter oluşması gibi)
    Bu soruyla ilgili yine,
    Halkalı eter eldesi müfredatta yok,
    Sormaya hakkınız da yok.

Biyolojide akbaba sorusuna hatalı diyen dersane hocaları var,
    Ki saprofitlerin derhal çürüttüğünü düşünürsek haksız değiller.

Ayrıca fen bilimleri dersanesi biyoloji bölüm başkanı basın kitapçığında 16. soru hakkında şöyle demiş (Şu kromozom sorusu)
    ''Sınavın 16. Biyoloji sorusunda “Karyotip analizinde, bir homolog kromozom çifti incelendiğindeaşağıdaki özelliklerden hangisinin aynı olmadığı görülebilir?” ifadesiöğrencilerin soruyu yanlış yorumlamasına neden olabilir. Bunun yerine,“Sağlıklı bir insanın karyotip analizde,bir homolog kromozom çiftiincelendiğinde, aşağıdaki özelliklerden hangisi tespit edilemez?”şeklinde sorunun sorulmasının daha uygun olduğunu düşünüyoruz.''

Not: Ben burada yanlış yaptığım soruların hatalı olduğunu savunmadım,
    Fizikte hatalı diye yazdığım 3 sorum da doğru,
    Tarafsız bi şekilde sınavı değerlendirdim,
    Siz de yanlış yaptığınız sorulara hatalı doğru yaptıklarınıza doğru demek yerine tüm sorulara tarafsız bakarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi önemliadam -- 27 Haziran 2013; 11:02:17 >

• tarihte de yanlış sorular var
  • Radyoaktivite sorusunda X'in izotopu demiyor ki X izotopu diyor diye hatırlıyorum. Bu soruda yanlışlık yok bence. Akbaba sorusunda da yanlışlık olduğunu düşünüyordum ama ayrıştırıcıların o kadar hızlı olmasını kabul etmek mantıksız olmuş ben döndüm fikrimden.
  • Kolay kolay soru iptali olacağını sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

Radyoaktivite sorusunda X'in izotopu demiyor ki X izotopu diyor diye hatırlıyorum. Bu soruda yanlışlık yok bence. Akbaba sorusunda da yanlışlık olduğunu düşünüyordum ama ayrıştırıcıların o kadar hızlı olmasını kabul etmek mantıksız olmuş ben döndüm fikrimden.

Abi niye ki , akbaba gibi leşçil bir hayvandan bahsetmişler sonra da ayrıştırıcıları koymuşlar , ya hiç böyle bir ikilemde bırakmayacaklar bu tarz bir madde koymayıp , ya da doğru kabul edecekler güzel bir soru olacak.
    Ama ösym tabi bu , gelip herkesin doğru yaptığı sorulara küçük bir şey için yanlış deyip bunun gibi bir sürü insanın bu yüzden yapamadığı sorulara hatasız diyecek.

• Ayrıştırıcının hızını nerden biliyosunuz ya olabilir dediyse her şey olur işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMoreChance -- 27 Haziran 2013; 10:41:41 >
  • Burdaki sorulardan sadece lyman sorun yanlış ama bence de kolay kolay iptal etmeyecekler hatta bence burda iptal olması en muhtemel soru ışıma sorusu gerisine bi kılıf uydururlar

• quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

Radyoaktivite sorusunda X'in izotopu demiyor ki X izotopu diyor diye hatırlıyorum. Bu soruda yanlışlık yok bence. Akbaba sorusunda da yanlışlık olduğunu düşünüyordum ama ayrıştırıcıların o kadar hızlı olmasını kabul etmek mantıksız olmuş ben döndüm fikrimden.

Abi niye ki , akbaba gibi leşçil bir hayvandan bahsetmişler sonra da ayrıştırıcıları koymuşlar , ya hiç böyle bir ikilemde bırakmayacaklar bu tarz bir madde koymayıp , ya da doğru kabul edecekler güzel bir soru olacak.
    Ama ösym tabi bu , gelip herkesin doğru yaptığı sorulara küçük bir şey için yanlış deyip bunun gibi bir sürü insanın bu yüzden yapamadığı sorulara hatasız diyecek.

Benim de yanlış akbaba sorum. İptal olursa itiraz etmem ama olmaz

• Radyoaktivite sorusunda bir hata yok bence orda atomun izotopu diye tamlama yapmiyor bir x izotopu diyo, konuda zaten oyle kullaniliyo o terim x atomu anlaminda.
    Diger sorulara katiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: idk18

Radyoaktivite sorusunda bir hata yok bence orda atomun izotopu diye tamlama yapmiyor bir x izotopu diyo, konuda zaten oyle kullaniliyo o terim x atomu anlaminda.

ank_yer_6'yla senin dediğin gibi düşününce doğru soru,
    Zaten iptal olacağını sanmıyorum, hiçbiri olmaz,
    Ama benim aklıma H 1 1 izotopu diyince mesela,
    H 1 1 ' in kendisi hiç gelmezdi,
    Direk trityumla döteryumu düşünürdüm,
    Soruyu Türkiye'de bir tek ben böyle anlamadım ama,
    Öyle olsaydı bende bi mallık var diyebilirdim.
  • Momentum sorusunun neden yanlış olduğunu düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: önemliadam

quote:

Orijinalden alıntı: idk18

Radyoaktivite sorusunda bir hata yok bence orda atomun izotopu diye tamlama yapmiyor bir x izotopu diyo, konuda zaten oyle kullaniliyo o terim x atomu anlaminda.

ank_yer_6'yla senin dediğin gibi düşününce doğru soru,
    Zaten iptal olacağını sanmıyorum, hiçbiri olmaz,
    Ama benim aklıma H 1 1 izotopu diyince mesela,
    H 1 1 ' in kendisi hiç gelmezdi,
    Direk trityumla döteryumu düşünürdüm,
    Soruyu Türkiye'de bir tek ben böyle anlamadım ama,
    Öyle olsaydı bende bi mallık var diyebilirdim.

Soruyu ilk okuyunca ben de oyle dusundum ama sıklara bakinca her atom icin izotopu kavramini kullanmis ya ordan takilmadim c dedim gectim ama zaman kaybettiriyo sonucta insana haklisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTrM

Momentum sorusunun neden yanlış olduğunu düşünüyorsunuz?

t anında çarpışıp t anında şekilde konumu alırlar,
    Ya da çarpışmada enerjiler korunmaktadır (esnek çarpışma) demesi lazımdı,
    Bu iki şekilde çözüldüğünde sonuç farklı çıkar.
  • momentum sorusunu ben doğru yaptım ama iptal olmalı akbaba sorusu ve lymanli soru kesinlikle iptal edilmeli. işlem ve polinom sorusu yüzde yüz iptal edilmeli. ama ösym bi sınavda bu kadar soruyu iptal etmez olan bize olacak kendi hatalarının ceremesini biz çekicez. yazık oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: önemliadam

quote:

Orijinalden alıntı: MrTrM

Momentum sorusunun neden yanlış olduğunu düşünüyorsunuz?

t anında çarpışıp t anında şekilde konumu alırlar,
    Ya da çarpışmada enerjiler korunmaktadır (esnek çarpışma) demesi lazımdı,
    Bu iki şekilde çözüldüğünde sonuç farklı çıkar.

Kusuruma bakma 1.sinde ne demek istediğini tam olarak anlayamadım. Biraz açıklayabilir misin?

2.olayda da olayın esnek çarpışma olduğu belli diye düşünüyorum, esnek çarpışma olmadığı yorumunu nasıl yapabiliriz?

Mazur görün bu konuda kavramları pek bilmiyorum. :)

Edit: Demek istediğinizi anladım şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTrM -- 27 Haziran 2013; 11:32:04 >

• fende 5 matta 2 soru iptal olmalı ama iptal etmezler iptal olursa ösym karizmayı çizdirir zaten yeterince güven vermeyen bir kurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.