Şimdi Ara

Fizik ve Organik Kimya Soru Çözümü Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
8
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her akşam mesajlar kontrol edilecektir. Sorularınızı imgim.com a yükleyebilirsiniz.

Soruları tamamen kendim çözeceğim. Kesinlikle güvenebilirsiniz zaten fizik bölümü okuyorum.

Hepinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viggie -- 24 Aralık 2012; 1:45:05 >

• Koskoca DH'de bir tane sorusu olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: viggie

Koskoca DH'de bir tane sorusu olan yok mu?
    Lys kimyaya şubat ayında çalışmaya başlayacağım.Ayrıca organik kimyadan başlamayı düşünüyorum.Eğer o zamanlarda burada olursan hala sorarım
    Ocakta da lys fizik başlıyacağım.Bir iki haftaya felan sorarım sorularımı.

Fizik bölümü nasıl bu arada.Bu yıl düşünmüştüm bir ara ben de fizik yazmayı ama sonra vazgeçtim.Fiziği ben de severim (Lise fiziği tabiiki ).İş bulma bayağı sorun galiba.Ama üniversitenin farkı oluyor mu?Siz hangi üniversitedesiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Lys kimyaya şubat ayında çalışmaya başlayacağım.Ayrıca organik kimyadan başlamayı düşünüyorum.Eğer o zamanlarda burada olursan hala sorarım

Fizik bölümü nasıl bu arada.Bu yıl düşünmüştüm bir ara ben de fizik yazmayı ama sonra vazgeçtim.Fiziği ben de severim (Lise fiziği tabiiki ).İş bulma bayağı sorun galiba.Ama üniversitenin farkı oluyor mu?Siz hangi üniversitedesiniz?

Her zaman cevaplayabilirim hiç sorun değil.

Bölüm şu an diğerleriyle aynı gidiyor 1. sınıf olduğum için. Boğaziçi'nde okuyorum, hoca kalitesi bakımından çok iyi bir bölüm olmasına rağmen çok da aşık değilsen zaten düşünme derim. Ben iş kaygısıyla girmedim, sınavda ilk 100e bile girseydim yine fizik seçecektim, hedefim başarılı bir akademisyen olmak çünkü. Boğaziçi, Koç ve Bilkent dışında fizik okumanı tavsiye etmem, belki ODTÜ'de olur kalitelidir orası da fakat oraya pek ısınamadım bazı sebeplerden.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uchiha69

Her zaman cevaplayabilirim hiç sorun değil.

Bölüm şu an diğerleriyle aynı gidiyor 1. sınıf olduğum için. Boğaziçi'nde okuyorum, hoca kalitesi bakımından çok iyi bir bölüm olmasına rağmen çok da aşık değilsen zaten düşünme derim. Ben iş kaygısıyla girmedim, sınavda ilk 100e bile girseydim yine fizik seçecektim, hedefim başarılı bir akademisyen olmak çünkü. Boğaziçi, Koç ve Bilkent dışında fizik okumanı tavsiye etmem, belki ODTÜ'de olur kalitelidir orası da fakat oraya pek ısınamadım bazı sebeplerden.

Alıntıları Göster
    benim yığınla ama yükleyecek kadar zamanım yok :(

• quote:

Orijinalden alıntı: bkck

Alıntıları Göster
    http://resim.donanimhaber.com/upfiles/635682/49E23AF7933B4E75B28A9644AEDB10CA.jpg

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/635682/D4517D7AE9084E388806A04AF47D442A.jpg

bence cevaplar 1/m ile çarpılmalı bakarsanz sevnrm

• Mesajim bulunsun, organigim sıfır zaten çalışmaya başlayınca konuyu açtığına pişman olacaksn hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKopru

Mesajim bulunsun, organigim sıfır zaten çalışmaya başlayınca konuyu açtığına pişman olacaksn hocam
    Lise 3 üm YGS için özellikle şu konulara çalış,şu konular önemli gibi diyebiliceğin bir şey var mı? ne önerirsin bana ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemerakedersen

Lise 3 üm YGS için özellikle şu konulara çalış,şu konular önemli gibi diyebiliceğin bir şey var mı? ne önerirsin bana ?

ygs de ben hep zaman denemeleri üzerinden giderdim orada gördüğüm konunun sorusunu yapamazsam konuyu çalışırdım.

lys de de aynı mantığı uyguladım, çok faydalı oldu 1 ay kala konuları bitirmiştim.

geçen sene bize 2 tane kaldırma kuvveti sordular, 2 ayna sordular çok enteresandı ne çıkacağı belli olmuyor gerçekten. temel olarak birimler çok faydalı olmuştu benim için, 2 sayfa ağır birim sorusunu 3 dakikada çözebilirdim, bu da formülleri aklımda tutmama yardımcı oldu. enerji konusunu anlamalısın tamamen, makaralar ve basit makineler çok önemlidir. başka ne konular var pek hatırlamıyorum ygs fiziği pek önemsememiştim kolaydı biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viggie -- 26 Aralık 2012; 0:24:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tryunar

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/635682/49E23AF7933B4E75B28A9644AEDB10CA.jpg

http://resim.donanimhaber.com/upfiles/635682/D4517D7AE9084E388806A04AF47D442A.jpg

http://imgim.com/img00364-20121226-0013.jpg

hocam şöyle veriyim umarım anlarsın, yazım biraz kötüdür af edersin. soruda potansiyele V dediği için 1/2mv(kare) formülünü göstermekte sıkıntı yaşadım. 1/2mv(kare)yi m yle çarpıp m'ye bölersen 1/2(mv)(kare)/m elde edersin (mv)(kare) de P(kare) yani momentumun karesine eşit olur. yani aynı formül farklı şekilde yazılmış olur. de broglie dalga boyu da h/p formülüyle bulunur biliyorsundur zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viggie -- 26 Aralık 2012; 0:44:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bkck

hocam yollayabilirsin istediğin kadar hiç sorun değil. keyifli geliyor bana
  • quote:

Mesajim bulunsun, organigim sıfır zaten çalışmaya başlayınca konuyu açtığına pişman olacaksn hocam

asla pişman olmam merak etme geçen sene sınıfta 5 kişiye baştan sona organik kimya anlatmış adamım
  • quote:

quote:

asla pişman olmam merak etme geçen sene sınıfta 5 kişiye baştan sona organik kimya anlatmış adamım

Bu Güzel Bir Haber

Peki Bana Ne Önerirsin Hocam Sıfırım Hiç Dinlemedm Ama Basit Adlandırmalari Biliyorum Az Çok... Kimyaya Ilgim Var Yani... Tavsiyelerini Paylaşırsan Memnun Kalırım :)

• quote:

quote:

quote:

Bu Güzel Bir Haber

Peki Bana Ne Önerirsin Hocam Sıfırım Hiç Dinlemedm Ama Basit Adlandırmalari Biliyorum Az Çok... Kimyaya Ilgim Var Yani... Tavsiyelerini Paylaşırsan Memnun Kalırım :)

ben 12. sınıfa kadar kimyadan tek kelime anlamazdım her sene zar zor 2 gelirdi, sonra bir şey oldu organiğe çok fena sardım, çok ilgilendim her dersi dinledim, her soruya kalktım, hocadan ödevler aldım hepsini çözdüm, en önemlisi her şeyi mantığına göre yaptım, mesela adam sana karboksilli asit + alkol der herkes ezberlediği için kimse cevaplayamaz ama sen oradan birinin oh ının birinin h ıyla bileşik oluşturacağını görebilirsin mantığına göre her şeyi halledersen, organik kimyanın küçük bir kısmı ezberdi bence

edit: ayrıca bence erkenden bitir organiği gerçekten çok rahatlatır kimyaya çalışmanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viggie -- 26 Aralık 2012; 0:45:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu Güzel Bir Haber

ben 12. sınıfa kadar kimyadan tek kelime anlamazdım her sene zar zor 2 gelirdi, sonra bir şey oldu organiğe çok fena sardım, çok ilgilendim her dersi dinledim, her soruya kalktım, hocadan ödevler aldım hepsini çözdüm, en önemlisi her şeyi mantığına göre yaptım, mesela adam sana karboksilli asit + alkol der herkes ezberlediği için kimse cevaplayamaz ama sen oradan birinin oh ının birinin h ıyla bileşik oluşturacağını görebilirsin mantığına göre her şeyi halledersen, organik kimyanın küçük bir kısmı ezberdi bence

edit: ayrıca bence erkenden bitir organiği gerçekten çok rahatlatır kimyaya çalışmanı.

Hmmm... Peki Sadece Kitaptan Çalışıp Soru Çözmek Yeterli Olur mu O Mantığı Oturtmak Için ? Yani Bireysel Çalışmayla Halledilir mi Hocam ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu Güzel Bir Haber

Hmmm... Peki Sadece Kitaptan Çalışıp Soru Çözmek Yeterli Olur mu O Mantığı Oturtmak Için ? Yani Bireysel Çalışmayla Halledilir mi Hocam ?

tabii ki hocam edilir ama fazla yapman lazım ve çok keyif alman lazım yaparken. ben fem ygs lys kimya kitabını bitirmiştim ki ömrümde bitirdiğim tek kitaptır .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tryunar

http://imgim.com/img00364-20121226-0013.jpg

hocam şöyle veriyim umarım anlarsın, yazım biraz kötüdür af edersin. soruda potansiyele V dediği için 1/2mv(kare) formülünü göstermekte sıkıntı yaşadım. 1/2mv(kare)yi m yle çarpıp m'ye bölersen 1/2(mv)(kare)/m elde edersin (mv)(kare) de P(kare) yani momentumun karesine eşit olur. yani aynı formül farklı şekilde yazılmış olur. de broglie dalga boyu da h/p formülüyle bulunur biliyorsundur zaten

teşekkrler P^2/2m i kinetk enerjye dönştrmk aklma gelmemş.. bu arada yazın benmknden çok daha iyi

• İlla organik mi olcak kimyadan :D

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan658

İlla organik mi olcak kimyadan :D

ya normal kimya da olur hocam ama körelmiş olabilirim pek güvenemedim kendime ondan
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan658

İlla organik mi olcak kimyadan :D

ya normal kimya da olur hocam ama körelmiş olabilirim pek güvenemedim kendime ondan

Fizik ve Organik Kimya Soru Çözümü Yapılır

[image]http://imgim.com/img_20121226_011355.jpg][/image]

Sunlara bi bak bakalım kardeşim,atış sorusunda L nasıl eşit oluyor anlamadım
    K ve L cisimlerinden Bahseden soruda neden 2 olmuyor?
    Diğerlerinin de mantığını anlatırsan sevinirim :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.