Şimdi Ara

fizikten anlayanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eğik sürtünmesiz düzleme küre bırakılıyor. ortamda yerçekimi de var, bu küre sadece kayar mı yoksa yuvarlanarak mı kayar? (ilk başta yuvarlanmıyor, ve kesinlikle sürtünme yok)

• Yuvarlanır.
  • Yuvarlanır g.cosx değeri yuvarlanmayı sağlar yanlışsam düzeltin
  • kayar, çok küçük bir oranda yuvarlanır diye de düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flavis -- 12 Mayıs 2011; 19:36:23 >
  • yuvarlanmaz kayar.

yuvarlanmanın sebebi top belirli bir hızda giderken olduğu yerde kalma isteyecektir ancak yerde bir sürtünme olduğundan ( ki bu sürtünme hareket yönüne zıt olur ) yuvarlanır.

eğer sürtünme yoksa topu ittiğinde kayar. ama misal topu yuvarlayarak düzleme bırakırsan bu seferde sonsuza kadar yuvarlanarak gider.

ama dediğim gibi yerdeyken bir itme uygularsan sadece kayar
  • Asla yuvarlanmaz sadece kayar. Yuvarlanma, sürtünmenin kaymaya karşı gösterdiği direnç sonucunda oluşmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

Asla yuvarlanmaz sadece kayar. Yuvarlanma, sürtünmenin kaymaya karşı gösterdiği direnç sonucunda oluşmaktadır.

bence de böyle, moment alın filan diyenler olmuş, tam dokunduğu noktada g*cosa*m*k kadar bi sürtünme oluşur tam dokunduğu noktada, o sürtünmede bunu döndürür diye düşünüyorum. bu sürtünme olmadığı halde dönebilir mi? bana mümkün gelmiyor ama mümkünse bana ayrıntılarıyla açıklayacak var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radres  -- 12 Mayıs 2011; 19:47:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yuvarlanarak kayar.Eylemsizlik momenti dönmesini saglar.
  • Dönme kinetik enerjisi sadece sürtünmeli ortamda vardır. Sürtünme katsayısının 0 olduğu bir ortamda dönme hareketi gerçekleşmez.Sadece öteleme olurySürtünme kuvveti cismin dönmesini sağlar, cismin üzerine iş yapmaz. Kaynak:FEM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerprone -- 12 Mayıs 2011; 19:55:32 >
  • Sadece kayar , biraz hayalgücü fizik bilmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerprone
    Dönme kinetik enerjisi sadece sürtünmeli ortamda vardır. Sürtünme katsayısının 0 olduğu bir ortamda dönme hareketi gerçekleşmez.Sadece öteleme olurySürtünme kuvveti cismin dönmesini sağlar, cismin üzerine iş yapmaz. Kaynak:FEM

Teşekkürler,bir yanlışımı duzeltmiş oldun (:
  • uçar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.