Şimdi Ara

fizyoterapi 3.sinif okuyorum.beli boynu.eli.kolu agriyanlar sorulari.alayim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
2.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kas hastasıyım (Becker md) devamlı haftada 2 gün olarak fizik tedavi alıyorum naçizane bir tavsiyem olacak.

Ilk başlayan yeni fizyoterapistler genellikle çok güzel çalışıyor faydaya yönelik performanslı çalıştırıyor egzersizleri olması gerektiği gibi yaptırıyor.
    Fakat malum kas hastalıkları sürekli ve yeterli egzersizler devamlı yapılıp kas gücü korunmazsa hastalık ilerliyor. Sende bilirsin az çok. Ben 10 seneden fazladır fizyoterapistlerle egzersiz yapıyorum ama bir süre sonra fizyoterapistler sanki yapıyoruz yapıyoruz bir faydası olmuyor gibi mi düşünüyor nedendir bilmem git gide kolaya kaçıyorlar ve seansı biran önce bitirmek istiyorlar. Şimdiye kadar hep bu şey başıma geldi.

Şunu asla unutma. Her seası tedaviye yeni başlamış gibi yapmalısın asla faydası olmayacak gibi düşünme hastalığın ilerleyişinin durması bile bizim için çok çok büyük bir ilerleme. O bile olmasa egzersiz yaptığımız zaman günlük hayatta daha çok aktif oluyoruz yani hayatımızın ne kadar kolaylaştığını sen tahmin et bu yüzden çok önemli bir durum her gün aynı ilk günkü şevkle çalılmalısınız bir ilerleme görmeseniz bile. Dediğim gibi onun faydasını en iyi biz yani hastalar biliriz ve bir insanın hayatını daha yaşanabilir hale getirmek belki de o hastanın ömrü boyunca sizlere dua etmesi ve iyi anması demektir.

Fizyoterapistlik benim gözümde doktorluktan farksız ve kutsal bir meslek. Inşallah mesleğini severek yapanlardan olursun. Şimdiden hayatta basarılar, kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok ayakta durduğumda veya çok oturduğumda belim ağrıyor.Bunun sebepleri ne olabilir?
  • Spor yapinca sag koprucuk kemigim galiba aciyor sizliyor bu onceden yoktu spor salonunda.ileri seviye karin antremani yaparken zorladim ondan sonra oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • diz kapağımi elimle kaydirabiliyom
    iyi biseymi yoksa bidaha yapmasammi

• Kan düzeyi 8,61 ng/ml olan D vitamini yada hormonu için kemik erimesi yönünden tahlil yapılması elzem midir. Uzun süredir bu seviyede düşük olduğunu tahmin ediyorum en az 3-4 senedir sürekli yorgunluk halsizlik çekiyorum en son doktorun birisi istedi bu tahlili D vitamini yetmezliği çekiyorsun sıkıntıların bu yüzden olabilir dedi lakin kemik erimesi yönünden bir işlem yapmadı.
  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt
    Hocam sayenizde daha şevkle okuyacam bölümümü teşekkür ederim. Umarım söylediğiniz gibi ilk günkü hevesimle devam ederim tüm meslek hayatım boyunca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnlyAnanas

Hocam sayenizde daha şevkle okuyacam bölümümü teşekkür ederim. Umarım söylediğiniz gibi ilk günkü hevesimle devam ederim tüm meslek hayatım boyunca.

Ne demek hocam

• Kemik plaklarını açmanın yolu var mı kapandıktan sonra hormonla boy uzama ihtimali var mı ?
  • selam, benim dirseklerde şınav gibi hareketlerde zorladığım zaman bileklere doğru uzanan bıçak batması gibi bir ağrı oluyor 2-3 senedir. geçen numune ye fizik tedaviye gittim. doktor kolumu tutup sağa sola çevirdi, ağrı oluşmadı haliyle. zira şınav pozisyonunda zorladığımda olduğunu söyledim, hatta tenisçi bileği denen hastalık olabilir mi diye de sordum. gitti bana apranax, ile cabral adlı ağrı kesicilerden yazdı. sonuç maalesef sıfır fayda. neden bu doktorlar hastaların dediklerine kulak asmıyorlar anlamıyorum. derdimi anlatırken röntgen sözcüğünü kullanmadan ima ile o kadar anlattım ama neden röntgen yada diğer görüntüleme teknikleriyle ilk fırsatta teşhis koyabilmek varken beni ağrı kesiciyle eve yolladı? şimdi benim bu boşa giden 3 haftamı boşa yediğim ilaçların zararını kim tazmin edecek? acaba boş yere röntgen çektirip vücuduma radyasyon gelmesin diye mi düşündü merak ediyorum. öyleyse Allah razı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.