Şimdi Ara

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON HAKKINDA HER ŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
9.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, 2015te 25k ile girmiş, ilk 3 te yer alan bir özel üniversitede okuyup bu sene mezun olmuş bir fizyoterapist olarak size meslek hakkında bilgi vermek istiyorum. Birkaç bölüme böleceğim, kısa tutmaya çalışacağım.
    1-Tercih dönemi ve elinizdeki puanlar
    Arkadaşlar, ftr bölümüne 30k-400k arası giriş yapabiliyorsunuz. Üniversiteler arası kağıt üzerinde hiçbir fark yok. Bir itü Boğaziçi değiller ayırıcılık yok, 2 yıllık Yaşlı Bakım bölümünü okuyabilen(barajı geçen birisi) direkt DGS ile 4 yıllık ftrye geçebiliyor. Yani puanınızın hiçbir önemi yok artık bu meslekte.
    2-Okuma süreci
    Birçok kişi ftrnin zor olduğunu söyler,
    İlk sınıfta anatomi fizyoloji gibi temel tıpın hafifletilmiş derslerini alırsınız.
    2 ve 3.sınıfta mesleki dersleri alırsınız
    4te staj yaparsınız.
    Stajlarda gittiğiniz okulun hastanesi varsa(şanslıyım vardı) çok güzel staj yaparsınız birebir hastaya dokunursunuz. Tecrübe edinirsiniz.
    3-Mezuniyet sonrası iş imkanları
    Arkadaşlar baştan şunu söyleyeyim, birinci sınıftan itibaren koşturmak zorundasınız, kapı kapı ek gönüllü staj yerleri kovalamak zorundasınız. Eğer şansınız veya torpiliniz varsa meslekte güzel yürürsünüz.
    Fakat şans veya torpiliniz yoksa işiniz çok zor her sene katlanarak aşırı şekilde mezun gelmekte. Devlet ve özel istihdam bunun %15ini zor karşılamakta. Yer açma yetkiniz kendi başınıza yoktur. Doktora bağlı açar iş yerinin karından ona verirsiniz. Özel Eğitim merkezi açabilirsiniz fakat sadece fizyoterapist olamaz orada. Özel Eğitim öğretmeni, zihinsel engelli öğretmeni vs. Masrafı ortalama 350 bin TL'yi bulur.
    KPSS:2018 itibariyle 92,5 puandan kapatacak.
    Özel sektör: 2k civarı başlar, artmaz arkadaşlar. Şu algıyı da gelin yıkalım ftrde maaşlar absürt durum olmazsa artmaz. Çünkü kademe yükselme olayı bizim bölümde yok. Mühendissindir 1k başlarsın 10 sene sonra 5k 6k olur, keza diğer meslekler.
    Özel hasta: Güzel bir avantajdır bizim meslekte, 1 özel hasta seansı 100 200 TL arası bir seans ücreti alabilirsiniz.

4-Mesleki Hiyerarşi
    Ftr Okuyorsanız
    Fizik tedavi hekimi-fizyoterapist-fizik tedavi teknikeri adı verilen hiyerarşi içerisinde çalışırsınız.
    Doktor size yapacaklarınızı listeleyen bir epikriz verir. Siz de bunları hastanıza uygularsınız. Cihaz gerektiren yaklaşımları da genelde teknikerler uygular. Çok arada kalmış bir meslektir, tanımı bile sınırlıca yapılmıştır. Haklarınız varla yok arasıdır. Sadece fizik tedavi hekimi altında çalısabilirsiniz, nöroloji gibi alanlarda da çalışmamıza rağmen nöroloji doktorunun hastasını alamazsınız.
    5-Mesleki tatmin
    Bir felçli hastayı yürütmek, beyin felci olan bir çocuğun fonksiyonlarını optimize etmek size manevi olarak büyük katkı sağlayacaktır. Maddi düşünceniz varsa bu meslek 2. Plandadır.

İlgi alanınızda değilse puanım tutuyor diye lütfen yazmayın.
    Ben genel olarak baktığınızda dürüst olmak gerekirse bu sene tekrar sınava hazırlanıyorum. Bir yandan da özel hasta almayı veya devlete atanma ihtimalini(düşük de olsa) düşünüyorum. Tıp ve 2 3 bölüm var gönlümde onları yazmayı düşünüyorum. Benim ilgim daha çok bilim yönünde. Reaksiyonlar yönünde, insan vücudu mekanizması yönünde, daha çok teorik yönünde. Bu yüzden ya Nöroloji veya temel bilim dalları(tıp)
    Ya da aklımdaki bunlarla ilgili 2 bölümden birilerini yazmayı düşünüyorum.

Türkiyede hiçbir mesleğin garantisi yok, fakat fizyoterapistseniz hiç garantiniz yok arkadaşlar. - leri +larını kapatan bir meslek maalesef.
    Kalın sağlıcakla!
    FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON HAKKINDA HER ŞEY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Westernal35 -- 30 Haziran 2019; 19:39:49 >

• Sorularınız varsa sorabilirsiniz, 1 kez uplıyorum
  • Hacettepe ftr okumayı düşünüyordum şu an buga girdim
  • Aklinizagelenbasinizagelsin A kullanıcısına yanıt
    Aklına gelen başına gelmesin lol
    Şaka bir yana yazdıklarımı iyi değerlendir olumlu olumsuz her yönünü yazdım
  • Westernal35 W kullanıcısına yanıt
    Olumlu bir şey yazmamışsın ki lol
  • SDemyın S kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam, 25k girdim tam burslu, şuan 40k 45k aynı yer
    Hocam ya koşturacaksınız şansınız yaver gidecek ya da 2k ya bulabilirseniz iş arayacaksınız devlet olmazsa.
    Özel hastayla 2kyı 4 5 yaparsınız ama o da işinizde iyi olursanız olur neden olmasın. Ama genel olarak meslek düşüşte.
  • Teşekkür ederim Allah sabır versin gerçekten
    Ailevi problemlerim yüzünden 1 sene bile mezuna kalamadım 4 senem gitti. Vardır bir hayır
  • Konuştuğum kişiler böyle demiyordu oysaki
    Yeni mezun hacettepe 4 milyar ile başlamış özelde
    Başka birisi 6 ile spor salonu gibi bir yerde başlamış
    Yani bilemiyorum anlattığınız kadar vasatsa 40 k yapıp girenler salak mi yani komple
    Hocam 4k ile başlayan duymadım ben, olabilir. Benim max başlayan tanıdığım 2.5 o da geçen seneden.
    Dediğim gibi spordan para kazanırsınız ekmeğini yersiniz
    Pt academy, manex gibi yerlerden fakat stajı bile maalesef torpille.
    40k yapıp giden arkadaşlar olayın farkında değil şöyle diyeyim ben de 25 le girdim girdikten bu yana sıralamaları düşüyor ftrnin bir yandan da herkes farkına varmaya başladı.
    Hocam istiyorsanız gidin ama gerçekten istiyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Westernal35 -- 30 Haziran 2019; 20:49:2 >
  • Cbü ftr düşünüyordum bu konuyu okudum ve

Hala cbü ftr düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratYakinFanboi -- 30 Haziran 2019; 21:0:43 >
  • Hahahaha hocam ya cbü ftr başka tabi oradan mezun olunca doktor da oluyorsunuz 😂😂
  • quote:

Orijinalden alıntı: Westernal35

Hahahaha hocam ya cbü ftr başka tabi oradan mezun olunca doktor da oluyorsunuz 😂😂
    Aynen hocam bu ülkedeki en değerli bölüm cbü ftr'dir. Diğerleri kendi arasında sıralanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratYakinFanboi

Aynen hocam bu ülkedeki en değerli bölüm cbü ftr'dir. Diğerleri kendi arasında sıralanır.

Alıntıları Göster
    Keşke cbü gitseydim yaa
  • Akli olan ftr yazmaz tek soyleyebilecegim bu karartmayin hayatinizi bosuna
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2E58A49F1

Akli olan ftr yazmaz tek soyleyebilecegim bu karartmayin hayatinizi bosuna
    Yine de hamdolsun Allah'a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Westernal35 -- 30 Haziran 2019; 21:11:30 >
  • Ulan sanki esrar içip sokaklarda yatmaya basliyacaz mk bu neymiş ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aklinizagelenbasinizagelsin

Ulan sanki esrar içip sokaklarda yatmaya basliyacaz mk bu neymiş ya
    Kardeşim herkes için aynı olacak diye bir kaide yok, sadece dezavantajlı bölüm. Hayalinize gidin para sizi bulur. Benim hayalim de değilmiş
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.