Windows 7 ultimate kurulumunu, flash'a rusuf programı ile yazdım. Belleğe yedek dosyalarımıda yükledim .Anakartımın üzerinde , asus aiproactive yazmakta.
Bois'a DEL tuşu ile giriyorum. Flash ile başlatmayı seçiyorum. Reboot ... ve A disk ... şeklinde, 2 ayrı hata alıyorum.
Windows 7 tool mu neydi onu da kullandım ama hala aynı hatalar . Disk'i seçince hata kalmıyor ,windows açılıyor .
Hataya neden olan durum nedir ? Yardımlarınızı bekliyorum .
NOT : Yeniyim konu yeri yanlış yada hata varsa mazur görün lütfen.
Videonuzu inceledim. Aynısı yapmıştım ama konunuzda söylediğiniz gibi iso dosyam msdn değil. Üstelik benim iso dosyam rarın içinde . Ben onu klasöre çıkarmıştım ve onu yazdırmıştım . Yazdırmadan sonra, bellek içinde yedek klasörü oluyturup , dosyalarımı oraya atmıştım. Bunların yüzünden olabilir mi sorun ?
biospi18B
kullanıcısına yanıt
Öncelikle videoyu ben çekmedim yanlış anlaşılma olmasın başka bir siteye ait video fakat linkini verdiğim konu benim.
Bootable disk oluştururken indirdiğiniz dosya .iso uzantılı olmalı ve o şekilde kalmalı. Çıkartma işlemi yaparsanız bootable özelliği gidiyor. Sizin için ufak bir anlatım hazırladım:
Öncelikle microsoftun resmi sitesine giderek windows 10 iso indirme aracını indiriyoruz.
Başka bilgisayar için yükleme medyası ( ISO ) seçiyoruz.
Dil, sürüm ve mimari seçiyoruz.
Bu adımda USB Flash Sürücü seçerek indirdiğiniz dosyayı bootable olarak flash diskinize yazdırabilir ve işlem sonunda bilgisayarı yeniden başlatıp boot ettirdikten sonra windows kurulumuna başlayabilirsiniz. Fakat UEFI olarak mı legacy olarak mı yazdıracak bilmediğim için ben ISO seçtim. Daha sonra bu ISO dosyasını kullanarak rufus ile bootable flash disk oluşturabilirsiniz.