HP 16gb v165w flash bellek aldım bir gün önce gold bilgisayardan. Çok yavaş çalışıyor. DÜşünün wordde hiçbirşey değiştirmesem dahi kaydet dediğimde 8-10 saniyeyi buluyor kayıt işlemi. Mouse kum saati oluyor bu sürede. Ayni şekilde excelde de hiç değişiklik yapmasam dahi bir kaç satır yazılmış bir dosyayı bile kaydete bastığımda 6-7 saniyede kaydediyor. Elimde daha önce kullandığım kingston 8 gb var. Onda 1-2 saniyede yapıyor bu işlemleri. Sizce bozuk mu bu flash bellek? Yoksa bu modellerin hızı düşük mü? Daha dün aldım sorunlu ise değiştireceğim hemen.
Dosya aktarım hızına bakın, genelde yavaşta olsa çalıştığı için değiştirmeye yanaşmıyorlar ama siz yinede şansınızı deneyin. Yeni ürünle en az 2-3 mb/sn hız veriyor.
Aynı programla ikisini de test ettim.
Yeni aldığım HP 16gb v165w Flash Bellek Hız testi sonucu
Eski Kingston 8 GB Flash Bellek Hız testi sonucu
Test sonucunda yeni aldığım flash bellek diğerine göre çok yavaş. Bu değişim için bir neden olur mu bu çıktıları da götürsem gold bilgisayara?
Yazdığım gibi şansınızı deneyin. Zamanında eve havluya sarıp götürdüğüm harddiskin boardunda kırık çıktı, kullanıcı hatası deyip işin içinden çıktılar.