flash bellegi daha sonra kurtarılamayacak sekilde nasil silebiliriiz arkasalar? yani daha sonra içerisinden bir bilgi geri alınamayacak sekilde..no recovery ;)
file shredder adındaki programlarla silebilirsin veya your uninstaller 2010 un içinde öyle bir araç var. file shredder diye.Onu kullanarak istediğini elde edebilirsin.
hiçkimse flash diski veya herhangi bir taşınabilir disk takılabilir diski komple silemez arkadaşım sadece hiçbirşey olmamasını istiyorsan format atarsın ama öyle programlar geliştirildiki eğer onun içiden bilgi kurtarmöaya çalışan bu işi biliyorsa kesinlikle kurtarır.tek yolu var kır at flash diski.
flash bellek bu şekilde yapmaktansa silemye deneme %100 şekilde gereksiz dosyalarla doldur yada dosya ile sonra format at sil ne istersen onu yap sonuçta recovery yapıldığında hasar görmemiş enson yazılan dosyayı bulursun.
quote:
Orijinalden alıntı: pandoras
flash bellek bu şekilde yapmaktansa silemye deneme %100 şekilde gereksiz dosyalarla doldur yada dosya ile sonra format at sil ne istersen onu yap sonuçta recovery yapıldığında hasar görmemiş enson yazılan dosyayı bulursun.
bu yontemin tek cozum oldugunu dusunuyorum..bu yontemi uyguladıktan sonra da eski dosyaların kurtarılabilecegini dusunen arkadas var mi acaba?
hard drive olsaydı işimiz kolay olacaktı ama usb stick olunca işler karışıyor.. bahsettiğiniz şekilde bütün sektörlere veri yazılır ve biçimlendirdikten sonra en son kopyalanan verilerden başka hiçir dosya kurtarılamaz evet ben de öyle düşünüyorum.. yalnız burda sizden, benden bahsediyoruz.. bu işi yapan şirketler var ama.. flash belleğiniz yanlış ellere geçmesin..
arkadaşım komple doldur belleği sonra formatla artık kimse verilerine ulaşamaz..çünkü mantık olarak düşününce belleği doldurdum, formatladım tekrar doldurdum formatladım, diyelimki bu işlemi 10 kez tekrarladım..şimdi 1gb lık bellekten 10gb veri çıkartacak program var diyen biri varsa yalan atıyordur..
arkadaslar cok tesekkur ederim..bencede son yazılan dosya kurtarılabilir ancak.. yoksa hangisini kurtarabilecegimisi nasıl sececeiz..yazılamayan kısımlar kaldıysa oncekiler cıkabilir bi şekilde..sanırım bu yuzden disk i fullediğimizden emin olmamız gerekio
bu işlemi otomatik olarak yapan programlar var hatta partition magicle bile yapabiliyorsun..
bildiğim kadarıyla " Eraser" diye bir program var .içinde ki bilgileri yakma yöntemiyle siliyor.işlem normal formattan daha uzun sürüyor ama gayet iyi temizliyor hafıza birimini ben kendi harddiskime format attım 90 dk sürmüştü
ben elimdeki progralarla şimdi denedim kingston 4gb lık flash diski tamamaen doldurdum format attım sonra tekrar doldurdum tekrar format attım ve prolarla tarama yaptığımda ilk yüklediğğim dosyların hepsini gördüm ve sonrakileride.arkadaşlar yanlış biliyorsunuz şimdi size saçma gelecek hatta çoğunuz itiraz edeceksiniz ben kendim denedim bunu ve oldu daha önce bi flash diskim vardı 1gblık içine bazı dosyalar attım sonra ona format attım 1 hafta sonra tarama yağtığımda onları buldum sonra tekrar birşey yükledim içine ve yine format attım içi boşaldı ve hiçbir işlem yapmadım flash diskle 6 ay kadar geçti aradan aynı programlar tekrar tarattırdığımda flash diskte hiçbrşey bulamadı.
quote:
Orijinalden alıntı: mustafafurkan
bildiğim kadarıyla " Eraser" diye bir program var .içinde ki bilgileri yakma yöntemiyle siliyor.işlem normal formattan daha uzun sürüyor ama gayet iyi temizliyor hafıza birimini ben kendi harddiskime format attım 90 dk sürmüştü
Kesinlikle doğrudur.Yanılmıyorsam eraser programı 7-8 kere verip yazıp siliyor.E sonrasında da veri kurtarma falan yalan oluyor diskte..Eğer usb aygıtlara uyumlu ise program kesinlikle onu deneyiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: sonhack
ben elimdeki progralarla şimdi denedim kingston 4gb lık flash diski tamamaen doldurdum format attım sonra tekrar doldurdum tekrar format attım ve prolarla tarama yaptığımda ilk yüklediğğim dosyların hepsini gördüm ve sonrakileride.arkadaşlar yanlış biliyorsunuz şimdi size saçma gelecek hatta çoğunuz itiraz edeceksiniz ben kendim denedim bunu ve oldu daha önce bi flash diskim vardı 1gblık içine bazı dosyalar attım sonra ona format attım 1 hafta sonra tarama yağtığımda onları buldum sonra tekrar birşey yükledim içine ve yine format attım içi boşaldı ve hiçbir işlem yapmadım flash diskle 6 ay kadar geçti aradan aynı programlar tekrar tarattırdığımda flash diskte hiçbrşey bulamadı.
veri ağacaında dosya isimlerinin görünmesi ayrı bir olay..sen 1gb lık diskten 2gb veri çıkartmayı dene oluyorsa o zaman yaz buraya..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme