Şimdi Ara

Flash Disk Boot Olarak Kullanılır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba...

Cd sürücüsü bozulmuş bir laptop'a Windows Xp kurmak istiyorum. Biostan usb'yi öne aldım ve bu kısımda sorun yok ancak benim sorunum şu aynı XP boot cd gibi flash diskimi boot edebilir miyim? Yani Boot Flash Disk yapmak istiyorum bu konuda daha önce bişeyler yaşamış ya da bilgileri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Saygılar...

• şimdi sen flaşh diskindenmi pc ye format atmak istiyorsun _?
  • Flash disk i bios dan ilk sıraya koyabiliyosan olur. ben deenemiştim.
  • Daha önce bi arkadaşım denedi oldu. laptobunun cd sürücüsü çalışmıyordu flashdan XP kurmuştu.
    Öncelikle arkadaşında dediği gibi biosdan USB yi ilk sıraya koyman gerek.(USB-HDD)
    (“Removable Devices” yada“Boot from other devices” burdan ayarlanıyor)

Burda önemli bi nokta var flash belleğin biosda görülebilmesi için FAT dosya sistemi ile biçimlendirilmesi gerekir.
    Sonra flash disk in içine "i386" dosyasıydı heralde, atmak gerekiyor.

Ama şimdiden söyliyeyim normalden daha fazla süre alıyor bu işlem.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim ama ben sorumda da belirttiğim gibi usb yi biostan öne aldım o kısımda sorun yok benim sorunum şu flash diski nasıl boot haline sokacağız ve açıldığında direkt önyüklemeye geçecek. Umarım anlaşılır olmuşumdur.

Saygılar.
  • @arifayhan kardeş teşekkür ederim bahsettiğin yöntemi deneyeceğim.
  • Xp cdsinin içindekilerin hepsini flash a kopyalamayı denedin mi?Daha önce hiç denemedim sadece bir öneri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihsan1987

Xp cdsinin içindekilerin hepsini flash a kopyalamayı denedin mi?Daha önce hiç denemedim sadece bir öneri.

Kopyalama ile olmaz. CD'nin boot bilgisi vardır. Bunu veya benzer bir boot dosyasını flash diske yazmak gerekir yoksa açılmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci
    Kopyalama ile olmaz. CD'nin boot bilgisi vardır. Bunu veya benzer bir boot dosyasını flash diske yazmak gerekir yoksa açılmaz.

Evet daha önce çok kez xp kopyalamayı denedim oradan biliyorum. acaba o gizli boot dosyalarını börebileceğimiz bi program varmı??
  • Arkadaşlar galiba denemediğim yol kalmadı.
    Ayrıca LiveXP diye bir yazılım varmış bu iş için onu da denedim ama sonuç negatif. Ama düşünürken aklıma şöyle bir yol geldi ide harddisk kutusuna cd rom bağlayıp laptopun usb girişinden kurmayı deneyeceğim artık bu yol ne kadar sağlıklı göreceğiz.

Dikkate alıp cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

İyi çalışmalar...
  • Live Xp ne işe yarar dostum (belki bizede yararı olur)
    +
    sonuçlarıda yazarsan iii olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

quote:

Evet daha önce çok kez xp kopyalamayı denedim oradan biliyorum. acaba o gizli boot dosyalarını börebileceğimiz bi program varmı??

UltraISO programı ile "extract boot from CD" seçeneğini seçtiğinde bu gizli bilgi çıkacaktır. Ama bunu flash'a yazmak nasıl olacak onu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpakci -- 4 Ağustos 2007; 0:03:31 >
  • Kopyalayamıyomuyuz. gördüklerimizi ?
  • flash diski boot etmek için anero ile xp cd sinin image ni alın alın.ama alınan bu image i flash diske nasıl yazdırabiliriz? yazdırabildikmi işlem tamam artık kurulabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..::SU::..

flash diski boot etmek için anero ile xp cd sinin image ni alın alın.ama alınan bu image i flash diske nasıl yazdırabiliriz? yazdırabildikmi işlem tamam artık kurulabilir

Flash diske dosyaları atıp, DOS'ta açılacak şekilde ayarlasak. Ve c:\> çıktıktan sonra setup.exe'yi çalıştırsak, XP kurulmaya başlar mı ben de merak ediyorum açıkçası?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ..::SU::..

flash diski boot etmek için anero ile xp cd sinin image ni alın alın.ama alınan bu image i flash diske nasıl yazdırabiliriz? yazdırabildikmi işlem tamam artık kurulabilir

image ini alıp kopyalamayı sordum ben.cd den dosyaları alıp direk flash diske kopyalarsak eksik kopyalar
    Flash diske dosyaları atıp, DOS'ta açılacak şekilde ayarlasak. Ve c:\> çıktıktan sonra setup.exe'yi çalıştırsak, XP kurulmaya başlar mı ben de merak ediyorum açıkçası?

• Alıntı:
    quote:

Eger flashiskin boot edebiliyorsa ne icin boot edecegine baglı olarak flash diske dosya atmalısın.
    eger win98, winxp, dos vs açılışı ile boot edeceksen
    www.bootdisk.com gir istedigin boot dosyasını indir. winimage progRamı ile flasha at.
    Ben şunun icin kullandım. Acronisle harddiskin image dosyasını aldım. acronis flashdan boot edilip çalışabiliyor. windows çöktügünde flashla açıp yedegi geri yüklemiştim. (Acronis ghostla aynı işi yapan bi programdır)

Yukardakileri tam bilmiyorum ancak PC dergilerinden birisi bu konuda bir sayı hazırlamıştı. Google amca bu konuda epey yardımcı olur sanırım.

Eğer bulursam buraya koyarım... Kolay gelsin.

• http://www.bootdisk.com/pendrive.htm

Burda birkaç method var...
  • Sağ olsın dostum yararlı bilgiler varmış.
  • quote:

Bu yöntem 95,98,Me işletim sistemlerinde olabilir ama XP de önyükleme olduğu için işe yaramıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.